Mooie prestaties van onze eigen jeugd

Net geen 200 enthousiaste pupillen en miniemen, een sportieve, gezellige sfeer en een pak knappe prestaties van al dat jonge atletiekgeweld: OEH blikt met tevredenheid terug op de 25e editie van haar VVBO Jumbomeeting, die afgelopen zaterdag werd georganiseerd op onze piste in Huizingen. Uiteraard nam ook een flink aantal van de eigen OEH-jeugdatleten deel aan deze wedstrijd en enkelen onder hen wisten zelfs een plekje op het podium te bemachtigen.

Onze jeugdige OEH-ploeg haalde maar liefst 12 podiumplaatsen binnen afgelopen weekend, heel netjes verdeeld over de pupillen en miniemen bovendien. Bij de pupillen jongens mocht Lenny Barra het hoogste podiumtrapje op na zijn overtuigende zege op de 1.000m, en later op de dag spurtte hij ook nog naar een knappe 2e plaats op de 60m. De pupillen meisjes moesten niet onderdoen voor hun mannelijke leeftijdsgenoten, integendeel. Yade Witterzeel schitterde op de werpnummers en werd zowel in het kogelstoten als bij hockeybal erg mooi 2e. Een 2e plek was er ook voor Lisa-Norah Nsabimana op de 60m horden en ook zij mocht nóg een keer het podium op na haar 3e plaats op de 1.000m.

Ook bij de miniemen was er één keer 'goud': Timo Spits (foto) kwam na een puike race immers als eerste over de streep op de 1.000m, in een nieuw PR bovendien. Rowan Van der Vinne finishte als 3e in de spannende finale van de 80m en in het kogelstoten legde ook Luka-Samuel Yondjouen Kouengoua beslag op de 3e plek. En ook hier eisten onze jonge meiden hun verdiende deel op van het OEH-succes. Dinha Moyeya (300m) en Roxane Dumalin (hoogspringen) werden allebei knap 2e, terwijl Danaë Loubers zich naar een 3e plek vocht op de 1.000m.

Ook alle andere pupillen en miniemen verdienen uiteraard een dikke proficiat, want er werden nog veel meer mooie ereplaatsen behaald en een heleboel PR's gelopen, gesprongen en geworpen. In totaal namen 42 OEH-atleten deel aan deze VVBO Jumbomeeting en dat vinden we vanuit de trainersploeg en het clubbestuur heel erg tof! Ook nogmaals een dikke dankjewel aan wedstrijdsponsor De Slaapadviseur en aan de vele medewerkers en vrijwilligers.