Obasuyi en Sacoor klaar voor Tokio

Team Belgium is afgelopen week met maar liefst vijf medailles (1x goud, 4x zilver) teruggekeerd van het Europees Kampioenschap voor beloften (U23) in Tallinn. Twee van die zilveren plakken werden behaald door atleten van onze club: Jonathan Sacoor op de 400m en Michael Obasuyi op de 110m horden. Beide heren hebben de goeie vorm duidelijk te pakken en dat is uiteraard alleen maar goed nieuws met het oog op de Olympische Spelen die binnen een tiental dagen al van start gaan. Watch out, Tokyo! Here we come!

Michael Obasuyi en Jonathan Sacoor hebben de Belgische atletiekploeg afgelopen weekend twee zilveren medailles bezorgd op het Europees Kampioenschap U23 in de Estse hoofdstad Tallinn. Beide clubgenoten verzekerden zich in de reeksen en halve finales haast 'freewheelend' van een plaats in de finale, en daarin vlamden ze allebei op overtuigende wijze naar een schitterende podiumplek.

Nadat Rani Rosius op vrijdag al een eerste medaille voor ons land had gepakt op de 100m en 1.500m-loper Ruben Verheyden één dag nadien nog beter deed met een gouden stunt, maakten Obasuyi en Sacoor het Belgische feestje op zaterdag helemaal compleet. In de finale van de 110m horden knalde Michael Obasuyi immers naar het zilver in 13″40, ondanks de toch wel felle tegenwind zijn tweede chrono ooit. Enkel de Spanjaard Asier Martinez bleek nog dat tikje sneller. Voor Obasuyi is het de allereerste medaille op een internationaal kampioenschap, waardoor er nu ongetwijfeld ook een extra pakje vertrouwen in de valies voor Tokio werd bijgepropt.

Amper een dik halfuur later pakte Jonathan Sacoor in de 400m-finale eveneens uit met een prachtprestatie. Ook Sacoor spurtte naar zilver, in een erg knappe 45"17, zijn op twee na beste chrono ooit. Sacoor moest na een erg snelle start in de slotfase enkel de Zwitserse topfavoriet Ricky Petruccianni laten voorgaan. Na zijn 'Amerikaanse perikelen' van de voorbije maanden, lijkt Jonathan net op tijd in topvorm om ook straks op de Spelen weer te schitteren. Niet alleen op de 'individuele' 400m, maar ook met de Belgian Tornados.

Naast Obasuyi en Sacoor, kwam er met Tuur Bras ook nog een derde OEH-atleet in actie op het beloften-EK in Tallinn. Voor Bras zat er echter geen finaleplaats in. Tuur werd vierde in zijn halve finale en met 51"00 klokte Tuur in totaal de tiende chrono van alle halve finalisten. Helaas voor hem 13 honderdsten te 'traag' om via de snelste verliezende tijden naar de finale te mogen.