4x400m-teams geplaatst voor WK 2022

Vier van onze OEH-teamgenoten - Camille Laus, Dylan en Kevin Borlée en Jonathan Sacoor - maakten afgelopen weekend deel uit van het Belgische team op de World Athletics Relays in het Poolse Chorzów. Op het officieuze wereldkampioenschap voor aflossingsploegen behaalden zowel de Belgian Cheetahs, de Belgian Tornados als onze nationale Mixed Relay-ploeg het vooropgestelde doel: een plek in de finale en daardoor ook rechtstreekse kwalificatie voor het WK Atletiek van 2022 in Eugene, in de Amerikaanse staat Oregon. In de finales op zondag konden de Belgische teams geen vooraanstaande rol opeisen, al greep de gemengde ploeg met een 4e plek maar net naast een medaille.

1 mei was verre van een rustdag voor Camille Laus, Dylan Borlée, Jonathan Sacoor en Kevin Borlée daar in de killige Poolse provincie Silezië. Hoofddoel van deze trip was immers om met elk van onze nationale 4x400m-teams de finale op zondag te halen en zo meteen ook de WK-tickets voor Oregon 2022 veilig te stellen. Een missie die succesvol werd afgerond door Camille en haar Cheetahs, onze drie mannen en mede-Tornado Robin Vanderbemden (Seraing) én het gemengde kwartet, met naast Camille, Jonathan en Kevin ook de snelle Cynthia Bolingo (CABW).

Door de kleine delegatie en de snelle opeenvolging van de wedstrijden was op zondag het beste er helaas af voor onze Belgen. Het Mixed Relay-team (nu met Dylan in de plaats van Jonathan) deed het nog degelijk en werd maar nipt geklopt in de spannende eindspurt om de 3e podiumplaats, maar zowel de Cheetahs (met opnieuw Camille als slotloopster) als de Tornados (noodgedwongen hetzelfde viertal als zaterdag) konden nooit voorin meestrijden in de finale. De damesploeg strandde uiteindelijk op de 7e plaats, de heren werden 8e.