Knappe ereplaatsen op BK cross

Een beetje een vreemde editie van het Belgisch Kampioenschap Veldlopen afgelopen zondag onder de bollen van het Atomium: geen toeschouwers, een nagenoeg leeg park van Laken en slechts een selecte groep atleten aan de start. Daaronder ook 'maar' vier OEH'ers. Bij de heren keerde Simon Debognies met een bronzen medaille terug uit Brussel, hij werd in de korte cross 3e na de verrassende winnaar Ruben Querinjean en Thomas Vanoppen. Thomas De Bock, in volle voorbereiding op de marathon van Hamburg op 11 april, finishte op de 13e stek op de lange afstand.

Onze dames streden ook mooi mee voorin, maar eindigden net naast het podium. Paulien Nelissen, aan haar heroptreden toe na een vervelende blessure, werd mooi 5e in de korte cross en Lisa Rooms behaalde een knappe 4e plaats op de lange cross.


Ter volledigheid geven we graag ook nog de belangrijkste uitslagen van de voorbije weken mee. Zo werd op 20 februari in Louvain-la-Neuve het BK Indoor afgewerkt, een heel bizar kampioenschap waaraan enkel de Belgische elite-atleten en een handvol beloftevolle jongeren mochten deelnemen. Camille Laus (53"27) pakte de zilveren medaille op de 400m bij de dames. Voor Dylan Borlée (48"64) en Tuur Bras (49"20) zat er op hetzelfde nummer bij de heren geen podiumplaats in.

Vanessa Sterckendries was datzelfde weekend voor haar Franse club Lille Métropole Athlétisme aan de slag op de Championnats de France hivernaux de Lancers Longs in Salon-de-Provence. Zij werd er 4e in het hamerslingeren met een worp van 65m78.

En op woensdag 24 februari kwamen drie clubgenoten in actie op de World Athletics Indoor Tour-meeting van Madrid. Lindsey De Grande liep er een 1500m in 4'19"27, Dylan Borlée liet er een zeer degelijke 47"08 optekenen op de 400m en Michael Obasuyi (7"69) was in de finale van de 60m horden een bevoorrechte getuige van de wereldrecord-race van de Amerikaan Grant Holloway (7"29).