En nog twee tickets voor Toruń!

Alweer een internationaal atletiekweekend achter de rug en opnieuw kunnen we met heel veel trots terugblikken op prima prestaties van onze OEH-atleten. Onze 60m horden-man Michael Obasuyi zette vrijdagavond in Berlijn al meteen de toon door zich te kwalificeren voor de komende Europese Kampioenschappen in zaal, één dag later griste ook Robin Hendrix op een meeting in Metz voor alle zekerheid nog een tweede ticketje voor dat EK in Toruń mee. Een startbewijs voor de 1500m had hij al op zak, zaterdag dook Robin héél vlot onder de limiet op de 3000m.


Dat Michael Obasuyi de goede vorm te pakken heeft, bewees hij een week geleden al met een scherpe 7"77 tijdens zijn seizoensopener in Düsseldorf. Toen nog geen limiet voor onze Oostendenaar, maar afgelopen vrijdag - alweer op Duitse bodem - lukte het wel! Op de ISTAF Indoor-meeting in Berlijn liet Michael al 7"74 noteren in de reeksen, om vervolgens in de finale naar 7"71 te knallen. Exact de gevraagde chrono voor EK-kwalificatie. Nu dat ticketje Toruń binnen is, kan Obayusi deze week nog zonder al te veel stress jacht maken op zijn PR van 7"68. Nu dinsdagavond al neemt Michael in principe deel aan de befaamde World Athletics Indoor Tour-meeting in het Franse Liévin, op zaterdag 13 februari wordt hij aan de start verwacht op de IFAM Indoor in Gent.

Eén dag na het exploot van Obasuyi in Berlijn, was het uitkijken naar drie andere OEH'ers die in Frankrijk in actie kwamen op de Meeting Metz Moselle Athlélor in... Metz, jawel. Zo waren we bijvoorbeeld erg benieuwd naar hoe onze 'nieuwbakken' clubgenoten Camille Laus en Dylan Borlée het - allebei op de 400m - zouden doen in hun eerste officiële wedstrijd van het nog prille indoorseizoen. 'Voortreffelijk' is het adjectief dat we op de prestatie van Laus mogen plakken: onze Belgian Cheetah vlamde in het zog van het Nederlandse fenomeen Femke Bol naar een erg knappe 52"79 en strandde daarmee slechts 6 honderdsten boven de EK-limiet. Camille zette wel een nieuw indoor-PR neer en liep tegelijk ook het 16 jaar oude OEH-clubrecord van Sandra Stals van de tabellen. Ook Dylan Borlée deed het allesbehalve onaardig door een zeer degelijke 47"38 te klokken in zijn eerste 400m sinds 2019. Ook Laus en Borlée komen in principe zaterdag in actie op de IFAM Indoor.

Onze ster van de dag in Metz was echter andermaal 'man-in-supervorm' Robin Hendrix. In een erg snelle 3000m moest Hendrix de overwinning uiteindelijk aan de sterke Ier Sean Tobin laten, maar met de 2e plaats in 7’48″53 kon en mocht onze Belgische kampioen korte cross alleen maar dik tevreden zijn. Niet alleen een stevige verbetering van zijn PR en (eigen) clubrecord, vooral ook héél ruim onder de EK-limiet van 7’53″18. Tweede ticketje Toruń voor Robin dus. Ook Hendrix trekt komende zaterdag naar de Gentse Topsporthal, waar hij samen met OEH-ploegmaats Isaac Kimeli en Simon Debognies aan de start komt van de 3000m.

 

Foto: ISTAF Indoor Berlin