Kimeli en Debognies vrijdag op Memorial

In onze rubriek ‘Sprintjes’ gieten we de meest spraakmakende resultaten van onze atleten, leuke weetjes en ander interessant clubnieuws van de voorbije dagen in een beknopt overzicht. Zo bent u steeds mee met wat er allemaal leeft binnen onze club. Afgelopen weekend werden er weer een pak mooie prestaties neergezet.


  • OEH’ers Isaac Kimeli en Simon Debognies nemen komende vrijdag deel aan de Memorial Van Damme in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Kimeli neemt het in een stevig ogende 1500m op tegen onder anderen Ismael Debjani en de Noorse wonderbroertjes Ingebrigtsen. Debognies wordt vrijdagavond ingezet als één van de gangmakers voor Bashir Abdi en Mo Farah, die samen een aanval op het werelduurrecord ondernemen.
  • Simon Debognies verbeterde afgelopen zaterdag op de Folksam Grand Prix in het Zweedse Göteborg overigens zijn persoonlijk record op de 5000m. Met 13’36”68 bleef hij een dikke seconde onder zijn vorige besttijd.
  • Ook Robin Hendrix zette dit weekend een nieuw PR op de tabellen. Op de Gouden 1500-meeting, zondag in Vilvoorde, snelde Hendrix naar een nieuwe besttijd op de 3000m: 7’54”69. In zaal liep hij wel al eens sneller op die afstand. Naast Hendrix kwamen in Vilvoorde nog een zevental andere OEH’ers in actie. (uitslagen)
  • Op de micromeeting van RCG, zondag in Gentbrugge, pakte Tuur Bras (22”01) de 3e plaats op de 200m.
  • Nog op zondag trokken een handvol jeugdatleten en het sprint-team van coach Jean-Marie Bras naar het Stade Bertelson in Vorst voor de Memorial Ravets. Op de 400m scherpte Jasper Allonsius zijn kersverse PR van amper twee dagen eerder in Ieper nog wat verder aan. Zijn nieuwe besttijd: 54”04. (uitslagen)