Kleine aanpassingen vanaf september

De zomervakantie zit erop, deze week snijden we het laatste stuk van dit zeer vreemde atletiekseizoen 2019-2020 aan. Mede door het succes van onze vakantiesportkampen in juli en augustus, verwachten we vanaf deze week opnieuw een toestroom van (nieuw) jong geweld op en rond onze piste. Omdat corona helaas de wereld nog niet uit is en bijgevolg nog steeds een aantal preventiemaatregelen van kracht zijn, wordt de organisatie van de jeugdtrainingen licht aangepast. Ook het concept van de algemene woensdagtraining voor miniemen en cadetten werd wat bijgesteld.


Het corona-virus is nog steeds even aanwezig als in de maand maart. Laten we dat vooral niet vergeten. Daarom moeten we blijven rekening houden met de maatregelen die ons opgelegd worden. Zo is bijvoorbeeld nog steeds de intussen bekende ‘bubbel-regeling’ van toepassing: groepen van maximum 50 personen mogen samen trainen, maar moeten contact vermijden met andere trainingsbubbels. Dat geldt voor kangoeroes, benjamins, pupillen, … maar ook voor alle andere groepen en disciplines. Omdat we vanaf september opnieuw meer jonge leden op training verwachten, zullen we voor de jeugdtrainingen wellicht in meerdere bubbels moeten werken.

 

KANGOEROES – BENJAMINS – PUPILLEN (coördinators: Jolien De Cock en Ellen Moons)

Om het risico op corona-besmettingen zoveel mogelijk te beperken, zal er vanaf volgende week op woensdag en vrijdag op volgende uren getraind worden:

WOENSDAG:

  • van 17u30 tot 19u: kangoeroes 2, benjamins en pupillen (2013-2009)
  • van 18u30 tot 20u: alle andere groepen

 

VRIJDAG:

  • van 17u30 tot 18u30: kangoeroes 1 (2015-2014)
  • van 17u30 tot 19u: kangoeroes 2, benjamins en pupillen (2013-2009)
  • van 18u30 tot 20u: alle andere groepen

 

Concreet betekent dit dat enkel kangoeroes, benjamins en pupillen de piste en het grindpad rondom mogen gebruiken tot 18u30. Geen enkele andere trainingsgroep kan dus op de piste (en daarrond) vóór 18u30.

Voor de kangoeroes, benjamins en pupillen geldt dat OEH-leden enkel kunnen deelnemen aan de training indien ze zich vooraf inschrijven via ‘agenda/activiteiten’ in de Twizzit-app van onze club. Jolien en/of Ellen via mail contacteren kan ook.

Niet-leden die graag een keertje willen komen proeven van atletiek en onze befaamde OEH-ambiance, dienen zich vooraf aan te melden via info@oeh.be.

 

MINIEMEN – CADETTEN (coördinators: Kevin De Becker en Melissa De Staercke)

De ‘algemene training’ op woensdag wordt vanaf nu ietsje anders aangepakt.

Vanuit de jeugdwerking werd beslist dat de miniemen geboren in 2008 VERPLICHT aanwezig moeten zijn op de woensdagtraining (18u30-20u).

De tweedejaarsminiemen (2007) en cadetten (2005-2006) kunnen aansluiten bij de algemene woensdagtraining (18u30-20u) OF een extra ‘gespecialiseerde training’ kiezen. Deze keuze dient aan Kevin en/of Melissa gemeld te worden, zodat zij een planning per atleet kunnen opstellen en zo de juiste trainingsdagen en -uren kunnen meegeven.

In verband met de corona-pandemie, wordt aan de atleten ook gevraagd om via Twizzit of een mailtje naar Melissa steeds vooraf te laten weten op welke trainingen ze aanwezig zullen zijn. Zo kan de club inschatten of er extra trainers moeten ingezet worden indien we de bubbel van 50 atleten (dreigen te) overschrijden.

 

Meer info over de Twizzit-app vind je hier