Robin Degrève breekt eigen clubrecord

In onze rubriek ‘Sprintjes’ bundelen we op regelmatige basis de meest spraakmakende resultaten van onze atleten, interessante weetjes en ander clubnieuws van de voorbije dagen. Zo blijft u nog beter op de hoogte van wat er allemaal leeft binnen OEH.


  • Laurens François zette vrijdagavond 21 augustus het atletiekweekend in op een micromeeting in Oordegem. Laurens werd 2e in de A-reeks van de 200m, in 22”11.
  • Op zaterdag 22 augustus bewees Robin Degrève eens te meer dat ze momenteel in puike vorm verkeert. Op de Micromeeting 1 van AVLO in Lokeren snelde Robin naar winst op de 400m horden. Met een voortreffelijke chrono van 1’01”65 verbeterde ze ook haar eigen PR (en clubrecord) dat ze begin deze maand had neergezet.
  • Nog op zaterdag werd ook in Lebbeke een Micromeeting 1 gehouden. Vincent Scaunet scherpte er zijn PR op de 200m aan: 22”28 is zijn nieuwe besttijd. Ook Merel Bras, La-My Loenders, Ines Gbedassi en Jitse Mievis waren van de partij in Lebbeke. (UITSLAGEN)
  • Op de Houtlandse Kampenmeeting in Torhout, ook al afgelopen zaterdag, won Ben Vermaut met een sprong van 5m51 het verspringen bij de cadetten jongens. Maureen Wyns (37m56) werd 2e in het hamerslingeren bij de scholieren meisjes, Jean-Luc Wyns (28m80) eindigde als 6e in het hamerslingeren voor senioren en masters heren.
  • Daags voor haar fenomenale BR in Leverkusen, ging Vanessa Sterckendries alvast even proefdraaien op de Challenge Jacques Marischal in Saint-Mard. Met 67m40 pakte ze een makkelijke zege in het hamerslingeren.
  • Zondag 23 augustus dan. Op de Micromeeting 2 in Lebbeke vestigde Bjirsen Deherder een nieuw PR op de 400m: 50”84. Ook ploegmaats Jordan Lizin (53”77) en Jasper Allonsius (56”04) kwamen in actie op diezelfde afstand. Bij de dames liep Bo Carlier met 1’01”64 de 5e tijd van alle deelneemsters. In het verspringen voor dames was de 4m59 van cadet La-My Loenders goed voor de 4e plaats.
  • Myriam Geerts tenslotte kwam zondag in actie op AVLO’s Micromeeting 3 in Lokeren. Met 8m87 won ze het kogelstoten bij de dames W50, in het discuswerpen (24m20) legde Myriam beslag op de 5e plaats.