“Die laatste negen centimeters moeten er echt nog bij”

Vanessa Sterckendries heeft zondag voor de tweede keer deze zomer haar eigen Belgisch record hamerslingeren verbeterd. Op een wedstrijd in het Duitse Leverkusen was het bij de eerste poging al ‘direct prijs’ voor Vanessa: 69m91, ruim anderhalve meter verder dan haar ‘oude’ record (68m39) van begin juli.

 


“Al tijdens de opwarming had ik een geweldig gevoel”, verklaarde een supergelukkige Sterckendries in een reactie aan Atletieknieuws. “Toch moest ik me een paar keer in de ogen wrijven toen mijn hamer al meteen in de buurt van de 70 meter landde. Door de emoties was het niet gemakkelijk om met dezelfde concentratie de vijf resterende worpen af te werken.”

Met haar nieuwe record komt Sterckendries nu wel heel dicht bij het grote doel voor deze speciale atletiekzomer: het doorbreken van de magische 70 meter-grens. “Nu mijn seizoen beëindigen, is dan ook geen optie. Die laatste negen centimeters moeten er echt nog bij, dus ik ga nog wel even door deze zomer.”

Begin september staan er alvast twee wedstrijden in Frankrijk op de planning. Twee kansen om die 70 meter-droom te bereiken dus.

 

Foto: Carlo De Meyere