Vlaamse titel voor hoogspringer Ghuys

OEH-hoogspringer Bram Ghuys heeft afgelopen weekend in Gent goud behaald op het Vlaams Kampioenschap Indoor ‘Alle Categorieën’. Ook Nell Van Hansewyck, Jaan Bal en Jitse Mievis wisten een medaille mee te pikken uit de Topsporthal.

Slechts elf clubgenoten kwamen vorige zondag in actie op het Kampioenschap van Vlaanderen Indoor. Ondanks die eerder kleine delegatie slaagden onze atleten er toch in enkele podiumplaatsen te bemachtigen. Vooral in de kampnummers bleek OEH succesvol in de Gentse indoorhal. Met een sprong over 2m15 haalde onze hoogspringer Bram Ghuys zijn vijfde KVV-indoortitel binnen. En ook aan de polsstokstand viel onze club in de prijzen: de 5m00 van meerkamper Jaan Bal bleek goed voor de zilveren medaille bij de heren en in de damescompetitie won Nell Van Hansewijck brons met een sprong over 3m70. In het verspringen bij de vrouwen eindigde Febe Ameys (5m18) op de 7e plaats.

In de sprintnummers bij de heren waren er wel wat uitgekeken naar de verrichtingen van het kwartet Jitse Mievis, Axel Viaene, Jaan Bal en Ruben Pint. Mede door pech werden de hooggespannen verwachtingen echter niet helemaal ingelost. In de finale van de 60m pakte Mievis, ondanks verkramping in de laatste meters, nog wel het zilver in 7”02, maar diende een trekkebenende Viaene (7”46) zich tevreden te stellen met een 6e plaats en haalde Bal zelfs de finish niet. Ruben Pint (7”20) werd uitgeschakeld in de reeksen. Door het fysieke ongemak verzaakten Mievis en Viaene ook aan de finale van de 200m, waarvoor beiden zich eerder op de dag nochtans hadden geplaatst.

Op de 400m bij de heren kwamen Vincent Scaunet (51”09, 11e tijd) en Bjirsen Deherder (nieuw indoor-PR van 51”92, 12e) nooit in de buurt van de podiumplaatsen. Een vaststelling die eveneens gold voor onze vrouwelijke 400m-loopsters Robin Degrève (1’00”20, 11e) en Bo Carlier (1’01”29, 17e).

Verslag: Jan Barbé