Hendrix en Obasuyi met PR naar goud

OEH is sinds zondag alweer twee Belgische kampioenen rijker. Op het BK Indoor ‘Alle Categorieën’ in de Gentse Topsporthal snelden Robin Hendrix en Michael Obasuyi, allebei in een nieuw persoonlijk record, naar de nationale titel. Hendrix was overduidelijk de sterkste op de 3.000 meter, Obasuyi pakte het goud op de 60m horden. Podiumplaatsen waren er verder ook voor Lindsey De Grande (1.500m, zilver), Bram Ghuys (hoogspringen, zilver) en Jaan Bal (polsstokspringen, brons).


Het werd een hoogstaand BK in zaal afgelopen zondag, met tal van hoogtepunten. Ook voor OEH werd het een topdagje. Robin Hendrix stond aan de start van de 3.000m met het doel om kwalificatiepunten te sprokkelen voor de Olympische Spelen in Tokio. En om meteen ook Belgisch kampioen te worden uiteraard. Een dubbel opzet waarin Robin met glans slaagde. Uitstekend gegangmaakt door clubmaat/luxehaas Hugo Hay, denderde hij onbedreigd en in een nieuwe persoonlijke besttijd van 7’51”29 naar de titel. Met die chrono is Hendrix nu de zesde snelste Belg ooit op de 3.000m indoor.

Hordeloper Michael Obasuyi had eerder op de dag al voor een even ‘straffe stoot’ gezorgd. Na een vlotte kwalificatie in de reeksen, knalde Michael in een machtige 7”69 naar de titel op de 60m horden. Ook al een nieuw PR en bovendien goed voor de 4e plaats op de Belgische ranking aller tijden. In het hoogspringen diende Bram Ghuys tevreden te zijn met 2m19 en de zilveren medaille. Hij moest het afleggen tegen eeuwige rivaal Thomas Carmoy (CRAC), die over 2m23 wipte. Onze meerkamper Jaan Bal ging over 5m00 in het polsstokspringen en mocht zo met brons naar huis. Ruben Pint geraakte met 7”20 niet door de reeksen van de 60m en op de 400m kon ook Bjirsen Deherder (52”06) geen aanspraak maken op een podiumplaats. Daan Van Diest (4’08”05) werd 9e op de 1.500m, een race waarin Isaac Kimeli puik tempowerk verrichtte voor trainingsmakker en de nieuwe nationale kampioen Stijn Baeten (DCLA).

Ook onze kleine damesploeg keerde met een medaille huiswaarts. Op de 1.500m bleek er niemand opgewassen tegen de overmacht van winnares Elise Vanderelst (MOHA), maar OEH-atlete Lindsey De Grande (4’28”95) toonde zich wel de ‘best of the rest’. Knap zilver dus. Robin Degrève liep met 59”78 een ‘seizoensbeste’ op de 400 meter, terwijl Nell Van Hansewyck met 3m40 en een 9e plaats onder haar mogelijkheden bleef in het polsstokspringen.

Verslag: Jan Barbé

Foto's: Bruno Hendrix

Uitslagen