Drie medailles voor beloftenploeg

Febe Ameys, Dani Maluta en Tuur Bras hebben het OEH-rood alweer flink laten schitteren op het Belgisch Kampioenschap Indoor voor junioren en beloften in Louvain-la-Neuve. Geen nationale titels voor onze jonge talenten weliswaar, wel drie blinkende medailles: brons voor Febe, zilver voor Dani en Tuur.


Voor hun nationale kampioenschappen in zaal moesten de junioren en beloften naar de gloednieuwe indoorhall van het Centre Sportif de Blocry in Louvain-la-Neuve. Eindelijk een tweede volwaardige overdekte atletiekpiste in ons land, naast de ons intussen welbekende Topsporthal in Gent. Een ‘nieuwe’ omgeving die blijkbaar inspirerend werkte voor onze atleten: OEH keerde immers met drie podiumplaatsen terug uit de Waals-Brabantse universiteitsstad. Bij de beloften dames was het twee keer ‘prijs’. Met een worp van 12m82 pakte Dani Maluta zilver in het kogelstoten en in de verspringbak was de 5m20 van Febe Ameys goed voor een bronzen medaille.

Vanuit de herenploeg deed Tuur Bras zijn duit in het zakje. Tuur werd in 49”13 tweede op de 400m. Bjirsen Deherder was geen medaillekandidaat op de 200m, maar hij scherpte wel mooi zijn PR aan: 23”12 is zijn nieuwe besttijd. Ruben Pint werd met zijn 7”26 uitgeschakeld in de reeksen van de 60m.

Bij de junioren dames liet Merel Bras 28”65 optekenen op de 200m.

Verslag: Jan Barbé

Uitslagen