Alweer nieuwe PR’s voor La-My, Ben en Jasper

Drukke atletiekzondag zo op de eerste dag van maart, want naast het BK veldlopen in Brussel stonden in de Topsporthal in Gent ook nog de nationale indoorkampioenschappen voor cadetten en scholieren gepland. Geen titels of medailles voor de mini-delegatie van OEH, maar drie van onze veelbelovende atleten hebben sinds vorig weekend wel een nieuw indoor-PR achter hun naam.


Een kwartetje clubgenoten nam afgelopen zondag deel aan dag 1 – de afstandsnummers worden wegens ‘concurrentie’ met het BK cross volgend weekend afgewerkt – van de nationale indoorkampioenschappen voor cadetten en scholieren. Bij de cadetten meisjes wist La-My Loenders knap haar reeks van de 200m te winnen in een nieuwe ‘personal best’ van 26”84, maar die tijd volstond niet voor een plekje op het podium. Bij de cadetten jongens was ook Ben Vermaut de snelste in zijn reeks, eveneens in een nieuw PR (25”39), maar ook hier bleek dat niet rap genoeg voor een medaille. Ben nam ook nog deel aan het verspringen, zijn 5m31 was goed voor een 9e plaats.

Ook scholiere Ines Gbedassi kwam aan de start op de 200m. Ines kende een mindere dag en met haar 27”31 kon ze dan ook geen aanspraak maken op een podiumplaats. Bij de scholieren jongens knalde Jasper Spits op de 400m naar een nieuw persoonlijk record van 52”57, de 8e tijd van alle deelnemers.

Verslag: Jan Barbé

Foto: Cindy Lefever

Uitslagen