OPNIEUW MOOIE RESULTATEN VOOR OEH-JEUGD

Amper twee weekjes na het PK veldlopen stond er afgelopen zondag met de Grote Prijs Electro 80 in Vilvoorde alweer een nieuwe cross-afspraak op de winterkalender. Een ‘klassieker’ waaraan traditioneel heel wat OEH-atleten deelnemen en dat was dit jaar niet anders: 38 clubgenoten verschenen aan de start in het parkdomein ‘Drie Fonteinen’. Met succes bovendien: drie van onze jonge talenten mochten het hoogste podiumtrapje op.


 

 

 

 

 

 

Slechts elf clubgenoten kwamen vorige zondag in actie op het Kampioenschap van Vlaanderen Indoor. Ondanks die eerder kleine delegatie slaagden onze atleten er toch in enkele podiumplaatsen te bemachtigen. Vooral in de kampnummers bleek OEH succesvol in de Gentse indoorhal. Met een sprong over 2m15 haalde onze hoogspringer Bram Ghuys zijn vijfde KVV-indoortitel binnen. En ook aan de polsstokstand viel onze club in de prijzen: de 5m00 van meerkamper Jaan Bal bleek goed voor de zilveren medaille bij de heren en in de damescompetitie won Nell Van Hansewijck brons met een sprong over 3m70. In het verspringen bij de vrouwen eindigde Febe Ameys (5m18) op de 7e plaats.

 

In de sprintnummers bij de heren waren er wel wat uitgekeken naar de verrichtingen van het kwartet Jitse Mievis, Axel Viaene, Jaan Bal en Ruben Pint. Mede door pech werden de hooggespannen verwachtingen echter niet helemaal ingelost. In de finale van de 60m pakte Mievis, ondanks verkramping in de laatste meters, nog wel het zilver in 7”02, maar diende een trekkebenende Viaene (7”46) zich tevreden te stellen met een 6e plaats en haalde Bal zelfs de finish niet. Ruben Pint (7”20) werd uitgeschakeld in de reeksen. Door het fysieke ongemak verzaakten Mievis en Viaene ook aan de finale van de 200m, waarvoor beiden zich eerder op de dag nochtans hadden geplaatst.

 

Op de 400m bij de heren kwamen Vincent Scaunet (51”09, 11e tijd) en Bjirsen Deherder (nieuw indoor-PR van 51”92, 12e) nooit in de buurt van de podiumplaatsen. Een vaststelling die eveneens gold voor onze vrouwelijke 400m-loopsters Robin Degrève (1’00”20, 11e) en Bo Carlier (1’01”29, 17e).

 

 

Verslag: Jan

 

Uitslagen: http://www.toastit-live.be/results/2020/jan/zo26/schedule.htmlHendrix en Obasuyi met PR naar goud

OEH is sinds zondag alweer twee Belgische kampioenen rijker. Op het BK Indoor ‘Alle Categorieën’ in de Gentse Topsporthal snelden Robin Hendrix en Michael Obasuyi, allebei in een nieuw persoonlijk record, naar de nationale titel. Hendrix was overduidelijk de sterkste op de 3.000 meter, Obasuyi pakte het goud op de 60m horden. Podiumplaatsen waren er verder ook voor Lindsey De Grande (1.500m, zilver), Bram Ghuys (hoogspringen, zilver) en Jaan Bal (polsstokspringen, brons).Beste leden,

Sinds kort kunnen al onze leden de twizzit app installeren om zo nog beter op de hoogte te zijn van komende activiteiten binnen de club, in te schrijven op een wedstrijd, en nog zoveel meer
Zoals je kan zien een onmisbare tool als atleet binnen onze club!
Geen mail gekregen om de app te installeren stuur dan een mailtje naar webmaster@oeh.beNelissen stormt naar mooie 2e plaats

Terwijl er in heel het land manifestaties en sportwedstrijden waren geannuleerd wegens storm Ciara, werd er afgelopen zondag in Rotselaar toch gewoon gecrosst. Twintig moedige OEH’ers trotseerden de natuurelementen rond de befaamde ‘Plas’ en enkelen onder hen deden dat met brio: Paulien Nelissen stormde naar een mooie 2e plaats in de korte cross bij de dames, pupil Lenny Barra vloog naar een zoveelste zege en nog een aantal clubgenoten waaiden binnen op een knappe top 10-plaats.

 


Een fenomeen. OEH is zo fier op Vanessa Sterckendries. De atlete is 24 jaar jong en Belgisch recordhoudster in het hamerslingeren. Bekijk de reportage van Ringtv waar ze het heeft over haar olympische droom.
Bekijk de reportage hier

VLAAMSE TITEL VOOR HOOGSPRINGER GHUYS

OEH-hoogspringer Bram Ghuys heeft afgelopen weekend in Gent goud behaald op het Vlaams Kampioenschap Indoor ‘Alle Categorieën’. Ook Nell Van Hansewyck, Jaan Bal en Jitse Mievis wisten een medaille mee te pikken uit de Topsporthal.

 

 

OPNIEUW MOOIE RESULTATEN VOOR OEH-JEUGD

Amper twee weekjes na het PK veldlopen stond er afgelopen zondag met de Grote Prijs Electro 80 in Vilvoorde alweer een nieuwe cross-afspraak op de winterkalender. Een ‘klassieker’ waaraan traditioneel heel wat OEH-atleten deelnemen en dat was dit jaar niet anders: 38 clubgenoten verschenen aan de start in het parkdomein ‘Drie Fonteinen’. Met succes bovendien: drie van onze jonge talenten mochten het hoogste podiumtrapje op.

OEH-JEUGD CROSST 2020 OP GANG

Vaste prik op de allereerste zondag van elk nieuw jaar is de cross in Grimbergen, in het  mooie decor van het plaatselijke Prinsenbos. Net geen 40 clubleden – heel veel jong en ook wat oud – zetten 2020 op sportieve wijze in en hielden alvast generale repetitie voor het PK van komende zondag. De broertjes Barra zorgden ‘en passant’ voor de eerste OEH-zeges van het nieuwe jaar.

 

 

 NIEUWE PR's VOOR LA-MY, BEN en JASPER

Vier van onze clubgenoten kwamen afgelopen zondag in actie op het Kampioenschap van Vlaanderen Indoor voor cadetten en scholieren. Jammer genoeg kon onze kleine OEH-ploeg geen titels of medailles bemachtigen in Gent, wel werden er enkele PR’s scherper gesteld. 

Sponsors
Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u45 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 479563857) of mail (kevin.debecker@icloud.com) naar Kevin De Becker (jeugdcoördinator)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com