OEH-JEUGD CROSST 2020 OP GANG

Vaste prik op de allereerste zondag van elk nieuw jaar is de cross in Grimbergen, in het  mooie decor van het plaatselijke Prinsenbos. Net geen 40 clubleden – heel veel jong en ook wat oud – zetten 2020 op sportieve wijze in en hielden alvast generale repetitie voor het PK van komende zondag. De broertjes Barra zorgden ‘en passant’ voor de eerste OEH-zeges van het nieuwe jaar.

 

 


Bij de benjamins meisjes mogen we deze winter steevast een uitgebreid (en tof!) clubje crossvriendinnen begroeten en dat was afgelopen zondag in Grimbergen niet anders. Alexia De Clippel toonde zich met een knappe 10e plaats de snelste clubgenote, voor Lize De Greef (22e), Lore Mommaert (24e), Talle Verschelden (27e), Lore Demol (30e), Anaëlle Struys (36e), Katrijn Devillé (40e) en Helena Bontridder (49e). Bij de jongens kwamen Louis Guilmin (18e) en Jacob Cornelis (29e) in actie in reeks 1 en snelde Swat Roelens naar een puike 4e plek in reeks 2. Siebe De Backer finishte in diezelfde wedstrijd halfweg het pak op een 26e plaats.

Twee OEH’ers aan de start slechts bij de pupillen meisjes: Yade Witterzeel werd 28e in reeks 1 en Ella Demol kwam als 29e over de streep in reeks 2. Bij de pupillen jongens denderde Lenny Barra naar zijn zoveelste overwinning in reeks 1, ook Kobe Vergeylen (35e) deed het prima in die race. In reeks twee werden de OEH-kleuren verdedigd door Brecht Devillé (20e), Lucas De Backer (32e) en Thijs Van De Velde (36e).

Ook vijf van onze miniemen hadden de cross-spikes aangetrokken voor een rondje in het Prinsenbos. Danaë Loubers (alweer knap 5e in reeks 1) en Aster Pocket (12e in reeks 2) bij de meisjes, Timo Spits (9e in reeks 1), Lucas Barra (winnaar in reeks 2) en Twan Roelens (18e in reeks 2) bij de jongens. De cadettenploeg werd vertegenwoordigd door Julie Janssens, die 13e werd in haar wedstrijd.

De scholieren meisjes werden samen met de W50-dames het bos in gestuurd, een race waarin we zes clubgenotes aan het werk konden zien. Scholiere Yana Pauwelyn eindigde op een erg mooie 7e plaats, voor leeftijdsgenote Daphné Dozinel (33e), Christine Landsheere (W50, 37e), Ayco Witterzeel (SCH, 39e), Anne-Marie Vastesaeger (W50, 42e) en Hilda-Ann Foster (W50, 50e). Zelfde verhaal bij de heren en in die ‘gemengde’ wedstrijd legde Peter Basteleus (M50) beslag op de 43e plaats.

Sandra Clement werd 54e in de veldloop voor junioren, senioren en masters dames, terwijl ‘jonkie’ Nick Vereertbrugghen (25e) zijn oudere clubmaats Thomas Guilmin (33e), Christophe De Backer (38e) en Jeroen De Greef (46e) het nakijken gaf in de wedstrijd voor junioren en masters heren. Wouter Mommaert tenslotte finishte als 15e in de korte cross heren.

Volgende zondag 12 oktober vindt in Gooik dus het PK Veldlopen plaats. Allen daarheen en alvast veel succes!

Verslag: Jan

Uitslagen: http://www.acgrimbergen.be/content/resultaten/2020_01_05_Cross.pdfHendrix en Obasuyi met PR naar goud

OEH is sinds zondag alweer twee Belgische kampioenen rijker. Op het BK Indoor ‘Alle Categorieën’ in de Gentse Topsporthal snelden Robin Hendrix en Michael Obasuyi, allebei in een nieuw persoonlijk record, naar de nationale titel. Hendrix was overduidelijk de sterkste op de 3.000 meter, Obasuyi pakte het goud op de 60m horden. Podiumplaatsen waren er verder ook voor Lindsey De Grande (1.500m, zilver), Bram Ghuys (hoogspringen, zilver) en Jaan Bal (polsstokspringen, brons).Beste leden,

Sinds kort kunnen al onze leden de twizzit app installeren om zo nog beter op de hoogte te zijn van komende activiteiten binnen de club, in te schrijven op een wedstrijd, en nog zoveel meer
Zoals je kan zien een onmisbare tool als atleet binnen onze club!
Geen mail gekregen om de app te installeren stuur dan een mailtje naar webmaster@oeh.beNelissen stormt naar mooie 2e plaats

Terwijl er in heel het land manifestaties en sportwedstrijden waren geannuleerd wegens storm Ciara, werd er afgelopen zondag in Rotselaar toch gewoon gecrosst. Twintig moedige OEH’ers trotseerden de natuurelementen rond de befaamde ‘Plas’ en enkelen onder hen deden dat met brio: Paulien Nelissen stormde naar een mooie 2e plaats in de korte cross bij de dames, pupil Lenny Barra vloog naar een zoveelste zege en nog een aantal clubgenoten waaiden binnen op een knappe top 10-plaats.

 


Een fenomeen. OEH is zo fier op Vanessa Sterckendries. De atlete is 24 jaar jong en Belgisch recordhoudster in het hamerslingeren. Bekijk de reportage van Ringtv waar ze het heeft over haar olympische droom.
Bekijk de reportage hier

VLAAMSE TITEL VOOR HOOGSPRINGER GHUYS

OEH-hoogspringer Bram Ghuys heeft afgelopen weekend in Gent goud behaald op het Vlaams Kampioenschap Indoor ‘Alle Categorieën’. Ook Nell Van Hansewyck, Jaan Bal en Jitse Mievis wisten een medaille mee te pikken uit de Topsporthal.

 

 

OPNIEUW MOOIE RESULTATEN VOOR OEH-JEUGD

Amper twee weekjes na het PK veldlopen stond er afgelopen zondag met de Grote Prijs Electro 80 in Vilvoorde alweer een nieuwe cross-afspraak op de winterkalender. Een ‘klassieker’ waaraan traditioneel heel wat OEH-atleten deelnemen en dat was dit jaar niet anders: 38 clubgenoten verschenen aan de start in het parkdomein ‘Drie Fonteinen’. Met succes bovendien: drie van onze jonge talenten mochten het hoogste podiumtrapje op.

OEH-JEUGD CROSST 2020 OP GANG

Vaste prik op de allereerste zondag van elk nieuw jaar is de cross in Grimbergen, in het  mooie decor van het plaatselijke Prinsenbos. Net geen 40 clubleden – heel veel jong en ook wat oud – zetten 2020 op sportieve wijze in en hielden alvast generale repetitie voor het PK van komende zondag. De broertjes Barra zorgden ‘en passant’ voor de eerste OEH-zeges van het nieuwe jaar.

 

 

 NIEUWE PR's VOOR LA-MY, BEN en JASPER

Vier van onze clubgenoten kwamen afgelopen zondag in actie op het Kampioenschap van Vlaanderen Indoor voor cadetten en scholieren. Jammer genoeg kon onze kleine OEH-ploeg geen titels of medailles bemachtigen in Gent, wel werden er enkele PR’s scherper gesteld. 

Sponsors
Trainers gezocht

Onze club is steeds op zoek naar gemotiveerde trainers voor onze jeugdafdeling.
Ben je iemand die:
- vrij is op woensdag en/of vrijdag van 17u45 tem 19u15 (pupillen) of van 18u30 tem 20u (miniemen)
- houdt van atletiek
- graag met kinderen bezig bent
- graag een centje wil bijverdienen

Dan zijn we zeker op zoek naar jou!
Interesse bel (+32 479563857) of mail (kevin.debecker@icloud.com) naar Kevin De Becker (jeugdcoördinator)

Vertrouwenspersoon

OEH wil voor al haar leden en betrokkenen een sportieve en plezierige vereniging zijn. Daar waar veel mensen samen zijn en sporten, lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Daarom heeft OEH een vertrouwenscontactpersoon om aandacht te schenken aan ongewenste omgangsvormen en te reageren op meldingen.

Vertrouwenscontactpersoon is JOLIEN DE COCK (bereikbaar 0474 70 99 65)
De vertrouwenscontactpersoon kan worden gebeld of gewoon worden aangesproken op training.

© 2020, website powered by Twizzit.com