KONINKLIJKE ATLETIEKCLUB OLYMPIC ESSENBEEK-HALLE (O.E.H.)                                                     voor info mail naar: info@oeh.be

Agenda
  January 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Clubsponsors
INFO 1

   JAARBOEK 2018/ZOMERKALENDER 2019

HIER BESTELLEN

 ****** 

  BK VELDLOPEN BRUSSEL

TOEGANGSKAARTEN BESTELLEN

 

 

 

 

INSCHRIJVING SPORTKAMPEN 2019

 

PAASKAMP 2019 - KLIK HIER  -  INFO 

 VSK1_2019 - KLIK HIER  -  INFO

 VSK2_2019 - KLIK HIER  -  INFO

 

GEZONDHEIDSFICHE SPORTKAMP

 

 

Individuele rangschikking (TOP10) met Isaac (2e) en Robin (8e):

Clubrangschikking (TOP10):

Onze mannen op het podium:

Meer nieuws volgt later...

50-tal OEH’ers in actie in Drie Fonteinen-park

De Grote Prijs Electro 80, georganiseerd door Vilvoorde Atletiek Club, is voor vele OEH’ers een traditionele afspraak in het veldloopseizoen. Zo goed als ieder jaar staat deze cross ook op de winterkalender van onze jeugd. En dus stond het OEH-tentje afgelopen zondag weer keurig opgesteld op ‘onze’ vaste plek op het heuveltje vlakbij de aankomst. Iets meer dan 50 clubleden genoten in het mooie domein Drie Fonteinen van een pittig parcours en uitstekend veldloopweer. Een goede generale repetitie voor het PK Cross van komende zondag, enkele jonge OEH’ers keerden zelfs met een blinkende medaille huiswaarts.

 Heel tof om te zien was dat er behoorlijk wat OEH-kangoeroes naar Vilvoorde waren afgezakt. Voor velen onder hen was het een allereerste – en hopelijk leuke – kennismaking met de cross. Vanuit het clubbestuur is het prettig om vast te stellen dat onze trainers en begeleiders ook onze allerjongste leden vanaf het prille begin enthousiast weten te krijgen over onze mooie sport. Bij de kangoeroes worden nog geen officiële rangschikkingen opgemaakt, maar onze man ter plaatse wist wel te melden dat al onze meisjes en jongens een prima wedstrijd liepen. Dat belooft voor de toekomst!

 Vanaf de benjamins wordt er wel voor de podiumplaatsen en bijhorende medailles gestreden, maar dat hoef je Yade Witterzeel intussen niet meer uit te leggen. Yade is aan een heel sterk cross-seizoen bezig en in Vilvoorde mocht ze met haar puike 2e plaats voor het eerst ook het podium op. Lotte Chabert werd erg knap 6e en Malou Rosseel kwam als 22e over de streep. Bij de meisjes geboren in 2009 was Yana Verghote (24e) de snelste clubgenote, voor Chaimae Mrani (29e) en Nora Bogaerts (33e).

 

Goud voor Lenny, zilver voor Lucas, net geen brons voor Arian

 In reeks 1 bij de benjamins jongens viel er alweer niks te beginnen tegen de overmacht van Lenny Barra, in Vilvoorde goed voor zijn vierde zege van het seizoen. Matias Morre werd mooi 15e en ook Oscar Vanroose (25e), Kobe Vergeylen (26e), Kobe Bellemans (28e), Gust Verschingel (29e), Lars Borremans (30e), Arthur Wauters (36e) en Julien Bogaert (42e) lieten het OEH-rood schitteren. Bij de jongens van de lichting 2009 greep een sterke Arian Ismic (4e) maar nipt naast een medaille en verdienen ook Emile Vanroose (12e), Lucas De Backer (26e) en Thomas Smismans (39e) zeker een proficiat voor hun prestaties.

 

Bij de pupillen dames werd OEH met veel flair vertegenwoordigd door Aster Pocket (knap 12e) en Imane Gharmaoui (43e), terwijl het in reeks 1 bij de jongens eens te meer smullen was van de altijd spannende onderlinge strijd om de ereplaatsen tussen OEH-makkers Mathieu Verhelle (deze keer de snelste op een 6e plaats), Timo Spits (8e), Rowan Van Der Vinne (9e) en Mayeul Dessain (12e). Ook een dikke bravo voor Luca Vanden Bemden (24e), Bernard Van Der Paal (44e) en Robbe De Mesmaeker (46e). In reeks 2 leek Lucas Barra op weg naar goud, maar in de slotmeters liet hij de zege toch nog uit handen glippen. Niet getreurd, Lucas: zilver is ook mooi en zeker als je die medaille overhandigd krijgt door veldloopvedette Lander Tijtgat, aangesloten bij het organiserende VAC. Nog bij de tweedejaarspupillen legde Gauthier Loiseau beslag op de 24e plaats en kwam Toon Stoffels als 41e over de finish.

Ook onze miniemen deden het voortreffelijk in domein Drie Fonteinen. Bij de meisjes uit 2006 toonde Fé Spits (14e) zich net dat tikkeltje sneller dan teamgenotes Eva Dennison (16e) en Jana Steenhouwer (21e). In reeks 2 kwam voor onze club enkel Ellen Seghers in actie, zij werd erg knap 8e. Bij de miniemen jongens werden de clubkleuren verdedigd door een vinnig vijftal uit de ‘class of 2006’: Stan Huysman liep gezwind naar een meer dan keurige 11e plek, ook ploegmaats Eloi Dessain (17e), Ward De Cruyenaere (27e), Jorben Van Der Vinne (34e) en Ruben Barbé (39e) mogen trots zijn op hun race.

Ayco Witterzeel (21e) liep een moeilijke, maar moedige wedstrijd bij de kadetten meisjes en bij de masters heren werd OEH eens te meer vertegenwoordigd door ‘vaste klanten’ Jeroen De Greef (25e), Geert Schoonheydt (38e), Gunter Basteleus (42e) en Patrick Nerinckx (45e).

 

Tot volgende zondag in Lennik, voor het Provinciaal Kampioenschap Cross!

 

Met dank aan Jan voor het verslag.

TALRIJK AANWEZIGE OEH'ers ZIEN ISAAC KIMELI OP PODIUM BELANDEN

Afgelopen zondag vond de 75e editie plaats van de veldloop in Hannuit. Olympic Essenbeek Halle vond heel wat gemotiveerden om naar deze traditiecross in het Luikse Hannuit af te zakken. Zowel op als rond het parcours van deze CrossCup-manche was OEH massaal aanwezig. Deze veldloop geldt in het Franstalige landsdeel als LBFA-kampioenschap.

Cortvriendt snelt naar 5e stek

De 95 deelnemers op de korte cross in Hannuit kregen een op veel stroken moeilijk beloopbare omloop voorgeschoteld. Na twee rondes van telkens 1.500 meter kwam Philip Cortvriendt als zevende over de eindmeet. Een ontketende Jeroen D'hoedt pakte de overwinning. Hiermee komt Cortvriendt op de vijfde plaats te staan in het regelmatigheidscriterium van de CrossCup. Binnen twee weken staat Philip samen met zijn ploegmaats in Portugal aan de start van het Europees clubkampioenschap.

Isaac Kimeli kampte al verschillende dagen met een zware verkoudheid, maar zakte toch af naar Hannuit. Simon Debognies liet zijn studieboeken even op zijn bureau liggen en trok eveneens naar Hannuit voor de lange cross. Ook Roel Stiens startte op de lange veldloop. Astrid Verhoeven kampte rond de jaarwisseling met een griep en keerde in Hannuit terug in competitie

Kimeli 3e ondanks zware verkoudheid

Simon Debognies beleefde niet veel plezier aan de 9.000 meter lange veldloop. Hij is immers in volle examenperiode en vond logischerwijs niet meteen een fris gevoel in de Hannuitse modder. Terwijl Soufiane Bouchikhi en de Brit Andy Vernon, die vorig jaar de overwinning opstreek in Hannuit, het hazenpad kozen, volgde Isaac Kimeli autoritair in derde stelling.

Na zes rondes toonde Bouchikhi zich andermaal de sterkste. Andy Vernon moest zich dit jaar tevreden stellen met zilver. Isaac Kimeli wist zijn dichtste achtervolgers op een veilige afstand te houden en werd derde. Simon Debognies snelde naar de elfde plek. Roel Stiens startte attent, maar moest niet veel later noodgedwongen de strijd staken door een geblokkeerde rug.

Bij de dames pakte Astrid Verhoeven uit met een kopstart, waarna ze zich in het tweede groepje nestelde. Desondanks Astrid nog maar pas terug voluit aan het trainen is na een griep, werd ze in Hannuit op karakter al 21e. Nu bouwt Verhoeven rustig verder aan de conditie richting de finale van de CrossCup.

Kadetten sterk op zwaar parcours

Ward De Cruyenaere kreeg net zoals zijn 67 concurrenten bij de miniemen jongens 2006 een wedstrijd over 1.250 meter voorgeschoteld. Ward vocht zich door de diepe Hannuitse modder naar een puike 53e plek. Joke De Cock deed het uitstekend bij de kadetten meisjes. Op het bochtige parcours snelde ze naar een knappe 18e plaats. In diezelfde wedstrijd werd Elin Vyncke niet veel later 38e op 74 starters.

Ook in Hannuit bevestigde Stan De Cruyenaere zijn knap winterseizoen. De atleet/wielrenner legde er beslag op de 6e plek. Niet veel later kwam Kobe Heremans ijzersterk als 13e over de meet. Tommy De Greef moest niet onderdoen voor zijn trainingsmaatjes en werd 23e. Ook Antoine Tordeur toonde zijn doorzettingsvermogen met een 49e plek op ruim tachtig deelnemers.

Grote delegatie scholieren

Bij de scholieren dames vonden Bente (35e) en Aiko Van Parys (38e) onderweg steun bij elkaar.

Ook bij de scholieren jongens vonden we zondag een grote delegatie atleten van de trainingsgroep van Sofie Deneyer terug. Nick Vereertbrugghen toonde zich met een 16e plaats de primus, voor Brent Siccama (63e), Rodrigo De Geyseleer (69e), Carsten Colphijn (72e) en Jonas Baut (77e).

De resultaten van deze CrossCup-manche kan je hier raadplegen:
http://www.sport.be/crosscup/2017/nl/hannuit/uitslagen/

Komend weekend maken verschillende atleten van ons de kleine verplaatsing naar Vilvoorde. Tijdens het eerste weekend van februari vindt dan weer het provinciaal kampioenschap veldlopen plaats in Lennik.

Een selectie van onze senioren heren strijdt datzelfde weekend voor de Europese titel op de ECCC in het Portugese Mira. Op woensdag 31 januari wordt omstreeks 20.00 uur het team waarmee Olympic Essenbeek Halle naar het Europees clubkampioenschap afzakt, officieel voorgesteld op een persconferentie in het Olympicske.

Met dank aan Roel voor het verslag.

OEH DROOMT VAN KNALPRESTATIE OP HET EUROPEES CLUBKAMPIOENSCHAP VELDLOPEN

Sinds mensenheugenis vindt het Europees clubkampioenschap veldlopen plaats tijdens het eerste weekend van februari. De allereerste editie van deze European Champion Clubs Cup Cross Country vond plaats in 1962 en werd bij de heren gewonnen door de Engelse atletiekclub Derby and County AC. RFC Liège was 28 jaar geleden de laatste Belgische club die dit prestigieus kampioenschap won. Op zondag 4 februari 2018 valt de eer te beurt aan Koninklijke Olympic Essenbeek Halle om als Belgisch kampioen de driekleur te verdedigen in de wedstrijd bij de heren senioren. OEH mag alvast met behoorlijk wat ambitie afzakken naar het Portugese Mira, want met verschillende sterke atleten in de selectie, mag het stiekem dromen van een knalprestatie.

Koninklijke Olympic Essenbeek Halle selecteerde zes atleten voor deelname aan het Europees clubkampioenschap te Mira. Isaac Kimeli (23), Simon Debognies (21), Thomas De Bock (26), Robin Hendrix (23), Kenny Deneyer (31) en Philip Cortvriendt (23) zullen zondag 4 februari de strijd aangaan met atleten uit 22 andere Europese landen. Roel Stiens (27) en Joris Keppens (24) zakken als reserve-atleten mee af naar Portugal en staan paraat in geval van ziekte of blessure.

Samen met trainer Tim Moriau en kinesist Peter Laus zijn deze OEH-atleten erop gebrand om te knallen op de harde en snelle omloop in de Portugese kustgemeente Mira. Deze OEH'ers willen dan ook voor elkaar door het vuur gaan. "In tegenstelling tot de meeste wedstrijden is het een echt clubkampioenschap, waar dus de collectieve prestatie primeert. Het mooie daaraan is dat je elkaar onderling motiveert en het beste in elkaar naar boven haalt, waardoor je voor elke (kostbare) plek gaat vechten. Op organisatorisch vlak is het vergelijkbaar met een Europees kampioenschap cross en je start dus samen met je clubgenoten in een afzonderlijke startbox. Het hele teamgebeuren staat dus centraal. Dus wat het resultaat ook mag zijn, het wordt zeker en vast de ideale teambuilding!", blikt Simon Debognies vooruit.

Simon nam zelf al tweemaal deel aan een ECCC in de juniorencategorie, maar als het op ervaring aankomt, zorgt de 31-jarige Kenny Deneyer vast en zeker voor rust in het team. Ook hij staat te trappelen om naar Portugal te vertrekken. "Lopen is meestal een individuele sport en ondanks dat, zal het tijdens de wedstrijd ook ieder voor zich zijn. Toch starten we allemaal met dezelfde ambitie om een goede prestatie neer te zetten en zo geschiedenis te schrijven voor OEH, de Belgische atletiek en ORT", vertelt de leraar uit Sint-Genesius-Rode.

Tenslotte laten we het kennersoog van trainer Tim Moriau nog even een blik werpen op de kansen van onze OEH-heren. "Ik denk dat we een ploeg hebben die kan meedoen voor de medailles en op een goede dag misschien wel de gouden medaille kan winnen", klinkt het vol vertrouwen bij de coach.

Het Europees clubkampioenschap veldlopen vindt plaats op zondag 4 februari in het Portugese Mira. De wedstrijd bij de heren senioren wordt omstreeks 13.10 uur Belgische tijd op gang geschoten. Atleten uit 23 verschillende Europese landen krijgen 10.335 meter voorgeschoteld, verdeeld over 7 rondes. Het resultaat van de eerste vier clubatleten is bepalend voor de opmaak van het clubklassement.

Met dank aan Roel voor het verslag.

WEDSTRIJD IS LIVE TE VOLGEN OP 4 FEBRUARI 2018 VIA DEZE LINKKLIK HIER

16 PROVINCIALE TITELS VOOR OEH 

Nu alle lege cava- en champagneflessen netjes in de glasbol zijn gedropt – allen nogmaals een gelukkig, gezond en sportief 2018 gewenst trouwens – opnieuw tijd voor atletiek! Met op de eerste zondag van het nog kakelverse jaar al meteen een belangrijke afspraak in de gloednieuwe agenda: het PK Indoor. Onze OEH-atleten zetten 2018 alvast op voortreffelijke wijze in en keerden met niet minder dan 16 provinciale titels terug uit Gent. 

Vooral in de sprintnummers toonde onze club zich bijzonder succesvol, met al direct twee maal goud bij de kadetten meisjes: Evy Seghers won de 60m, Ines Gbedassi werd provinciaal kampioene op de 200m. Nog op de 200m, maar dan bij de senioren dames, mocht ook Kjenta Schets het hoogste podiumtrapje op. Lyne Camara (junioren dames) en Jitse Mievis (senioren heren) deden daar nog een geweldig schepje bovenop door allebei de ‘spurtdubbel’ (60m + 200m) binnen te halen. Op de 60m horden toonde Maxime De Neys (scholieren heren) zich de snelste man van Vlaams-Brabant, op de 400m wisten My-liên Loenders (kadetten meisjes) en Robin Degrève (senioren dames) eveneens de gouden plak binnen te halen. Daan Van Diest werd dan weer provinciaal kampioen op de 800m bij de senioren heren. 

Naast al dat gouden geblink en geglitter, wijzen we graag ook nog op de machtig mooie podiumplaatsen voor Evy Seghers (2e, kadetten meisjes), Britt De Vits (3e, kadetten meisjes), Jasper Spits (2e, kadetten jongens) en Adrien Loiseau (3e, scholieren jongens), allen op de 60m horden. Lynn Dozinel mocht een zilveren medaille ophalen na haar knappe prestatie op de 400m bij de scholieren meisjes. En Kjenta Schets werd mooi derde in de 60m-finale bij de senioren dames. 

Ook ‘goldrush’ bij werpers en springers 

Ook in de kampnummers presteerde OEH sterk. In het kogelstoten haalde topfavoriete Vanessa Sterckendries zoals verwacht de titel binnen bij de senioren dames, Dani Maluta had anderhalf uurtje voordien net hetzelfde gedaan bij de junioren dames. Nog in het kogelstoten was er ook een zilveren medaille voor Wout Dhaenens bij de scholieren jongens en brons voor Ruben Dhaenens bij de junioren heren. Nog meer OEH-succes viel er te noteren bij het hoogspringen, waar Bram Ghuys op overtuigende manier het goud greep bij de senioren heren en Maxime De Neys heel mooi tweede werd bij de scholieren heren. Onze polsstokspringers presteerden eveneens op… euh… hoog niveau: Nell Van Hansewyck werd provinciaal kampioene bij de senioren dames, Rowan Degrève (junioren heren) kreeg eveneens een kampioenenschildje overhandigd. Bij de scholieren jongens werd Maarten De Bruycker een zilveren medaille om de hals gehangen. 

Tot slot ook nog proficiat aan alle onze atleten die – deze keer! – geen podiumplaats konden bemachtigen, maar die er wel mee voor zorgden dat de passage van OEH in de Gentse Topsporthal allesbehalve onopgemerkt bleef. Dus ook dankjewel en bravo aan Lene Barbé (kadetten meisjes), Merel Bras, Leila Benamor, Amaryllis Brosens (scholieren meisjes), Dora De Haseleer (junioren dames), Dorien Van Diest (senioren dames), Ilian Benamor, Antoine Brosens (scholieren jongens), Liam Vandenbossche (junioren heren), Matthias De Cock en John Niyibizi (senioren heren).

Met dank aan reporter Jan

UITSLAGEN

OEH TALRIJK AANWEZIG IN HET PRINSENBOS 

Terwijl een flink deel van de grote OEH-familie afgelopen zondag aan de slag was op het PK Indoor in Gent (verslag daarvan elders op deze website), hadden vele andere clubgenoten gekozen voor de jaarlijkse cross van AC Grimbergen. Maar liefst 56 OEH’ers kwamen aan de start in het ijskoude Prinsenbos. Zo’n talrijke opkomst kunnen we vanuit de club enkel maar toejuichen. Bovendien lieten enkele van onze atleten zich opmerken met heel mooie prestaties. 

Yade Witterzeel (8e) en Lotte Chabert (10e) lieten het OEH-rood al meteen schitteren bij de eerstejaarsbenjamins meisjes. Ook Yana Verghote zette haar beste beentje voor en kwam in reeks 2 als 32e over de streep. Bij de benjamins jongens stond er in reeks 1 alweer geen maat op de beresterke Lenny Barra, die nog maar eens onbedreigd naar zijn zoveelste crosszege van deze winter snelde. Stan Criel werd erg knap 17e, met in zijn zog ook nog clubmaats Pierrick Van Bree (22e), Kobe Vergeylen (36e), Arthur Wauters (40e), Oscar Vanroose (44e) en Lars Borremans (52e). In de tweede reeks wist Arian Ismic (8e) een top 10-plaatsje te bemachtigen, ook Brecht Devillé (15e), Emile Vanroose (20e) en Lucas De Backer (37e) liepen een goede wedstrijd. 

Sterke lichting pupillen

Bij de pupillen kwamen twee van onze OEH-meisjes in actie: Roxane Dumalin werd 30e in reeks 1, Aster Pocket kwam als 21e over de finish in de tweede reeks. En dat we bij de pupillen jongens met een sterke lichting crossers zitten, werd eens te meer bewezen door de heren in kwestie. In de eerste reeks konden de verkleumde toeschouwers zich immers opwarmen aan een spannend OEH-onderonsje in de strijd om een mooie ereplaats. Mathieu Verhelle (6e) bleek deze keer de snelste, voor Timo Spits (7e) en Rowan Van Der Vinne (8e). Ook een dikke bravo voor Niels Van Bree met zijn 44e plek. In reeks 2 zorgde Lucas Barra voor de tweede OEH-zege van de dag en eindigden ook Twan Roelens (10e) en Lars Vermaut (13e) mooi voorin. Gauthier Loiseau (30e) deed het eveneens prima. 

Eva Dennison (22e) en Jana Steenhouwer (24e) zorgden voor de ‘female touch’ in de wedstrijden bij de miniemen. Voor de jongensploeg kwamen Nolan Huysmans (knap 10e), Ben Vermaut (38e), Jorben Van Der Vinne (45e) en Ruben Barbé (51e) in actie in reeks 1. Ingmar Vyncke (20e) was de enige OEH’er bij de tweedejaarsminiemen. 

Afstandscoach Sofie zag vervolgens Yana Pauwelyn naar een chique 7e plek lopen bij de kadetten meisjes. Elin Vyncke werd 16e, Babette Robberechts 19e en Ayco Witterzeel legde beslag op de 41e plaats. Ook twee van onze kadetten jongens finishten erg mooi in de top 10. Kobe Heremans werd 8e, Tommy De Greef kwam als 10e over de streep en jongere broer Jordi De Greef eindigde op de 42e stek. 

Mooie delegatie masters 

In de wedstrijd voor scholieren en masters 50+ dames hield Anna Deruyttere de OEH-eer hoog met een meer dan degelijke 16e plaats. Bij de scholieren jongens toonde Brent Siccama (20e) zich een zuchtje sneller dan ploegmaat Sen Van Poucke (21e), pas terug na maanden blessureleed. Jonas Baut kwam even later als 24e over de streep. 

Twee OEH-atletes namen deel aan de JSM-cross dames: Nele Tordeur eindigde op een 11e stek ‘overall’ en werd daarmee 5e bij de senioren dames. Amy Huylebroeck kwam als 29e over de streep, goed voor een 6e plaats bij de juniores. 

Bij de senioren heren kozen Jonathan Goedefroot (een knappe 9e plaats) en Wouter Mommaert (21e) voor de korte cross, terwijl Kevin Debremaeker in de hoofdwedstrijd van 9.380 meter als 20e over de eindmeet kwam. 

De wedstrijd voor junioren en masters heren lokte net geen 100 deelnemers en in die grote, bonte bende wist ons alziend oog toch maar mooi zeven van onze OEH-masters te spotten. Yves Buelinckx (38e) toonde zich de snelste clubgenoot van de dag, voor collega-masters Christophe De Backer (43e), Sam Moureau (56e), Erik Desmet (68e), Geert Schoonheydt (88e), David Tordeur (92e) en Gunter Basteleus (94e). Bij de heren masters 50+ tenslotte werden de OEH-kleuren op voortreffelijke wijze verdedigd door Patrick Nerinckx (27e) en Geert Vancraeynest (36e).

Met dank aan reporter Jan

UITSLAG

VLIEGMACHIENEN LISA, STAN, ISAAC en THOMAS

Ertvelde. Sinds mensenheugenis bekend als Eddy Wally-land, maar al bijna even lang ook het decor voor de traditionele Internationale Kerstveldloop, dit jaar al voor de 71e keer georganiseerd door het plaatselijke AS Rieme. Elke editie opnieuw een sterk bezette cross, met deze keer ook een flink aantal OEH-atleten uit de afstand-teams van trainers Sofie en Tim op de deelnemerslijst. Onze ploeg deed het – deze voelde u ongetwijfeld komen – gewèldig in Ertvelde. Wauw!

Dat onze OEH’ers niet naar het recreatiegebied Hoge Wal waren afgereisd om er de tango d’amore te gaan dansen met hun chérie, maar wel om hun uitstekende cross-vorm nog eens te etaleren, werd al snel duidelijk.
Ellen Seghers wist bij de miniemen meisjes nog enkele plaatsjes goed te maken na een minder gelukkige start, om uiteindelijk als 26e te finishen. Bij de eerstejaarsminiemen jongens bekroonde Ward De Cruyenaere zijn dappere gevecht tegen de stevige wind met een knappe 28e stek. In reeks 2 besloot Ingmar Vyncke hoog spel te spelen met een gedurfde blitz-start. Een iets te (over-?)moedige gok, zo bleek: Ingmar moest zich finaal tevreden stellen met een – ook al – 28e plaats.

Stan alweer ‘the man’

Drie van onze beloftevolle atletes stonden aan de start bij de kadetten meisjes: Yana Pauwelyn kwam als 17e binnen, Elin Vyncke legde beslag op de 25e plek en ‘slow starter’ Lene Barbé wist op het bochtige parcours nog een handvol concurrentes in te halen om uiteindelijk als 35e te finishen. Bij de kadetten jongens demonstreerde Stan De Cruyenaere nogmaals de suprematie die hij al een hele winter lang tentoonspreidt. Heel even hield Stan zich keurig aan de teamorders: “Geen kop pakken!”. Héél even maar, want nog voor het ingaan van de tweede ronde, lag de race al in een beslissende plooi. Met meer dan twintig seconden voorsprong op zijn ‘dichtste’ achtervolgers, haalde Stan voor OEH een eerste zege van de dag binnen.

Anna Deruyttere liep naar een knappe 13e plaats bij de scholieren dames. Bij de scholieren heren wist Nick Vereertbrugghen zich nog net in de top 10 te knokken en werd Brent Siccama zeer verdienstelijk 25e. Ook juniore Amy Huylebroeck deed het alweer voortreffelijk met een erg mooie 6e plaats.


Goud voor Isaac, zilver voor Lisa en Thomas

In de korte cross voor de heren, deed topfavoriet Isaac Kimeli gewoon waarvoor hij helemaal naar Ertvelde gekomen was: winnen. Een gemotiveerde Kimeli koos al meteen na het startschot voor de aanval en snelde onbedreigd naar de overwinning. Jonathan Goedefroot kwam na een sterke race als 10e over de meet, Daan Van Diest finishte op een knappe 14e plaats.

Ook Lisa Rooms sloot het jaar 2017 op prachtige wijze af, met een puike 2e plaats bij de senioren dames. En ook bij de senioren heren was er veel OEH-rood helemaal voorin te vinden: Thomas De Bock imiteerde Lisa door na een goed ingedeeld wedstrijd eveneens zilver mee te graaien, de sterke prestaties van ploegmaats Philip Cortvriendt (6e), Joris Keppens (10e) en Kenny Deneyer (11e) maakten het OEH-feestje compleet. Falko De Backer werd even later 22e, Wouter Mommaert 29e.

Bij de masters heren finishte Erik Desmet als 52e van de 88 deelnemers.

Jan Barbé

OEH alweer sterk op dreef in Gent

Rond de kerstdagen is de Topsporthal in Gent traditioneel het epicentrum van de Belgische indooratletiek. Amper enkele dagen nadat onze benjamins, pupillen en miniemen er een pak PR’s in de wacht sleepten, was OEH op tweede kerstdag alweer in dezelfde arena te gast voor de Open Indoormeeting van Racing Club Gent Atletiek. Voor de atleten van ‘team Ellen & Kevin’ de eerste afspraak op de winterkalender en dus een uitstekende gelegenheid om alle geleverde trainingsarbeid eindelijk eens om te zetten in prestaties op een heuse wedstrijd. Ook nu weer werden tal van persoonlijke records aangescherpt.

De 60m bleek een bijzonder populair nummer bij onze kadetten meisjes. Niet alleen populair, maar ook erg succesvol bovendien. ‘Leading lady’ Evy Seghers dook voor het eerst in haar nog jonge sprintcarrière onder de 8 seconden, en liet met een nieuw PR van 7”94 de snelste tijd van het hele deelnemersveld noteren. Behalve Evy, zetten ook Ines Gbedassi, My-liên Loenders, Britt De Vits, Helena Huysman, Lene Barbé en Nele Siccama allen een nieuwe persoonlijke besttijd op de kortste spurtafstand neer. Ook op de 200m presteerden onze dames sterk, met nieuwe PR’s voor Evy, My-liên, Helena en Daphné Dozinel. Lene en Helena stapten tot tevredenheid van coach Gil met een nieuw PR uit de verspringbak, terwijl Britt de 60m horden had uitgekozen voor haar tweede nieuw recordje van de dag. Voor Roos Engels was het hele indoor-gebeuren een compleet nieuwe ervaring en zij presteerde prima op de 60m, 200m en in het verspringen. Zo te zien hebben we er een gemotiveerde en getalenteerde wedstrijdatlete bij… Helemaal op het eind van de lange namiddag/avond namen Joke De Cock en Lene ook nog deel aan de 800m, alvast even proefdraaien voor het komende PK Indoor van 7 januari was dat. Bij de kadetten jongens moest Jasper Spits de OEH-eer in zijn eentje hoog houden, maar hij kweet zich uitstekend van die taak. Jasper liep een nieuw PR (8”28) op de 60m en knoopte daar ook nog een erg mooie 9”73 bij zijn debuut op de ‘hogere’ horden aan vast.

Indrukwekkende Obasuyi

Bij de scholieren dames kwamen Merel Bras (60m en ver) en Lynn Dozinel (200m) in actie voor onze club, bij de scholieren heren nam Adrien Loiseau – met een nieuw PR (8”07) op de 60m en een knappe 9”50 op de horden – de OEH-honneurs waar.

Bij de junioren heren knalde Michael Obasuyi naar de zege op de 60m horden in een ronduit indrukwekkende 7”84. Ook zijn mooie tijd (7”18) op de 60m vlak is zeker het vermelden waard. Nog bij de junioren vestigde Rowan Degrève een nieuw PR (5m83) in het verspringen.

Zus Robin Degrève liet bij de beloften dames 9”18 noteren op de 60m horden, terwijl Jitse Mievis bij de beloften heren zijn ongelukkige valse start op de 60m wist uit te wissen met een knap nieuw PR (22”51) op de 200m.

Bij de senioren dames finishte spurtster Marilyn Alabiso met 8”16 slechts een handvol honderdsten boven haar eigen besttijd op de 60m. Op de 200m zette Marilyn 26”67 neer.

Jan Barbé

VROEG KERSTFEESTJE VOL PR'S 

Voor onze benjamins, pupillen en miniemen stond afgelopen zaterdag de eerste – en enige – indoormeeting van het winterseizoen op het programma. Een afspraak die ook bij een pak andere clubs uit alle hoeken van het land stond aangekruist blijkbaar, want de Gentse Topsporthal zat gezellig stampvol. Ook 27 OEH-atleten hadden zichtbaar goesting in wat actie zo vlak voor de kalkoen en de kroketten. Het werd voor onze jonge OEH’ers een vroeg kerstfeestje met een pak mooie prestaties en tal van persoonlijke records. 

Bij de benjamins meisjes spurtten Klara Huysman en Yade Witterzeel op de 60m naar exact dezelfde eindtijd (11”14). Yade nam ook nog deel aan het verspringen, haar sprong van 2m23 was goed voor de 23e plek. Bij de jongens kwamen clubgenoten Alexandre De Jonge, Arian Ismic, Emile Vanroose en Oscar Vanroose in actie. Alle vier combineerden ze kogelstoten met de 60m. Arian (10”53) toonde zich de snelste OEH’er van de dag, Emile was dankzij een nieuw PR (5m45) de beste kogelstoter van de vier. 

Ook bij de pupillen werden enkele persoonlijke records aangescherpt. Bij de meisjes snelde Maud Thoré naar een nieuwe besttijd (10”87) op de 60m en bij de jongens wisten ook Lars Vermaut (9”20) en Timo Spits (9”45) enkele honderdsten van hun spurtrecord af te pitsen. Ook Rowan Van Der Vinne en Luka Yondjouen Kouengoua kwamen in actie op de 60m. Lars en Luka zetten ook nog een goede prestatie neer op de 60m horden, terwijl Timo, Mathieu Verhelle en Milan Tse spierkracht en techniek lieten bewonderen in het kogelstoten. Een hoogtepuntje van de voormiddag was echter de tweede reeks van de 1000m, die met veel machtsvertoon gedomineerd werd door drie van onze OEH-jongens. Lars haalde het in een spannende spurt van zijn maatje Timo, Rowan eindigde kort daarachter mooi 4e. Resultaat: drie dikke, vette PR’s! In andere reeksen van de 1000m liepen ook Mathieu en Milan elk een knappe race.

Recordregen op 60m

De miniemen waren het sterkst vertegenwoordigd in Gent, met bij de dames La-my Loenders, de tweelingzusjes Ellen en Lotte Seghers, Fé Spits en Maïté Thoré. De zeskoppige heren-delegatie bestond uit Ruben Barbé, Jarne Boon, Stan Huysman, William Kalombo Wenu, Jorben Van Der Vinne en Ben Vermaut. En ook hier regende het PR’s. Vooral op de 60m werd het een erg succesvolle recordjacht voor onze atleten, met nieuwe besttijden voor Maïté (8”71), La-my (9”41), Ellen (9”83), Lotte (10”16), Jarne (9”46), William (9”59) en Jorben (9”89). Maïté en Ellen profiteerden van hun goede vorm om meteen ook hun records op de 60m horden wat scherper te stellen, terwijl La-My en Lotte sinds zaterdag kunnen pronken met een nieuw PR in het kogelstoten. Bij de jongens zette William een nieuw verspring-PR op de tabellen en beleefde ook Ben een leuke dag met nieuwe ‘personal bests’ op de 1000m en in het verspringen.

In de namiddag-sessie kwamen met juniore Dora De Haseleer, belofte Kevin Debremaeker en master Danny Querton nog drie clubgenoten op de piste. Dora volgde het goede voorbeeld van het jongere OEH-geweld en sprintte in de Gentse Topsporthal naar twee nieuwe indoor-PR’s: 8”30 op de 60m en 27”95 op de 200m. Kevin koos voor de 1500m waarin hij een chrono van 4’22”09 neerzette, Danny klokte 1’06”61 op de 400m.

Super verslag van Jan. Onze reporter ter plaatse !

UITSLAGEN

Belgische indoorrecords voor masters Henri Lenoir en Jean-Pierre Van Impe

Tijdens een indoormeeting te Obourg vestigde Henri Lenoir een nieuw Belgisch record M85 in het kogelstoten met een beste worp van 9m78.

Jean-Pierre Van Impe verbeterde zijn eigen Belgisch record M80 in het verspringen naar 3m91. 

Dikke proficiat !!

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Start to Run

Binnenkort...
Verjaardagen
20/01
Hannelore Caspers
20/01
Lina Ouasini
20/01
Sen Van Poucke
21/01
Hinatea Beernaerts
22/01
Tommy De Greef

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com