O.E.H. - Koninklijke Olympic Essenbeek Halle VZW                                                       voor info mail naar: info@oeh.be

Agenda
  January 2018  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Clubsponsors
INFO 1


 OEH ATLETIEKKAMPEN 2018

 

 

ZIE ONDER RUBRIEK CLUBACTIVITEITEN

 

 

 

 

 

Met 61 atleten en 16 begeleiders vertrok de jeugd van O.E.H. vrijdagavond 17 februari vol goede moed, gepakt en gezakt met de bus richting Herentals. Eens aangekomen in het verblijf en na het uitpakken van de koffers was het tijd voor een kort avondspel om nadien onder de wol te kruipen zodat we fris aan het weekend konden beginnen.

Zaterdagochtend stonden de atleten al vroeg klaar (misschien iets te vroeg voor sommige trainers) om aan de dag te beginnen. Na een stevig ontbijt was het tijd voor het eerste spel van de dag waarbij de atleten in kleine groepjes werden verdeeld en atletiek gerelateerde opdrachten moesten afwerken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het zwoegen tijdens de opdrachten was het tijd voor wat vrije tijd om nadien de buikjes te vullen met kip in zoetzure saus en rijst. In de namiddag was het tijd om andere atleten te leren kennen, iedereen werd in groepjes verdeeld met in ieder groepje atleten uit alle categorieën. Een reeks van plezante en grappige opdrachten moesten vervuld worden (wat grappige foto’s opleverde) om op die manier snoep te verzamelen om later die dag een snoephuisje te bouwen.

’s Avonds stonden er na het douchen lekkere croque-monsieurs op het menu die vlot binnengingen gevolgd door een spannend Cluedo-spel helemaal in het thema van het weekend ‘sprookjes’. Na het vinden van de moordenaar, het moordwapen en de moordplaats was het tijd om de beentjes los te gooien tijdens de fuif.

De volgende ochtend waren het kleine oogjes bij zowel de atleten als de begeleiders. Een laatste keer ontbijten, het pakken van de zakken en alles opkuisen stond als eerste op de planning. Nadien was het tijd voor de traditionele jeugdweekendcross volledig opgebouwd in de omgeving van het domein.

Nadat de atleten het beste van zichzelf hadden gegeven was het tijd voor lekkere en welverdiende hotdogs. Nog een klein massaspel in thema en dan was het tijd om huiswaarts te keren.Moe maar voldaan arriveerden we terug in Huizingen, de trainers vonden het een fantastisch weekend en we hopen dat de atleten er minstens evenveel van genoten hebben!

Wij kunnen al niet wachten om het volgende jeugdweekend te organiseren, hopelijk tot dan!

ISAAC WINT EN WORDT VLAAMS KAMPIOEN

Isaac heeft de zesde manche van de Cross Cup in Rotselaar op zijn naam geschreven en wordt hiermee Vlaams kampioen. Het werd tevens zijn derde zege in dit regelmatigheidscirterium.

Koen Naert nam onmiddellijk het roer in handen met in zijn zog Isaac, Simon en Souffiane. Gaandeweg de derde ronde en na een scherpe versnelling van Bouchikhi, gevat gevolgd door een oplettende Isaac Kimeli kregen wij twee leiders en werd het een spannende tweestrijd. In een prangende slotronde en in het zicht van de aankomst nam Isaac het initiatief en verwierf een 10-tal meter voorsprong. Souffiane kwam in de zandstrook opnieuw zeer sterk opzetten en nam een uitlopende Isaac bijna ten grazen op de eindstreep. Spijtig genoeg viel Souffiane bij aankomst en ontwrichte daarbij zijn linkerschouder. Wij hopen voor hem op een snel herstel.

Ook youngster Simon Debognies blijft ons iedere keer verbazen met zijn aardige prestaties. Hij finishte na een nauwlettende en uitstekende wedstrijd op de 5de plaats. Dit beloofd voor de toekomst.

Kenny Deneyer, in zeer goede doen, eindigt op de 16e plaats. Kenny zal er staan op het Belgisch kampioenschap !! 

In de korte cross was Robin Hendrix weer helemaal present. In een spannende sprint werd hij zeer knap 2de. Hopelijk blijft hij gespaard van blessure leed en zorgt hij nog vaak voor spannnende wedstrijden en prestaties. Dimitri Goedefroot legde beslag op de 67ste plaats. 

Bij de pupillen jongens eindigde Ward De Cruyenaere op een verdienstelijke 44ste plaats. Broer Stan De Cruyenaere zette zijn ambities kracht bij met een 25ste stek in de cadetten reeks.

PROFICIAT AAN AL ONZE DEELNEMERS ALSOOK AAN DE TRAINERS !!

Sporza video wedstrijdverslag

Ring TV video wedstrijdverslag

 

Op vrijdag 17 februari is er alleen training voor de 1e-jaars kangoeroes, geboren in 2011.

Voor de kangoeroes (geboren in 2010), de benjamins, de pupillen en de miniemen : GEEN TRAINING, wegens jeugdweekend.

Op 5 februari 2017 werd in Vlaams-Brabant het PK veldlopen betwist. De mooie, maar zware setting van  het stadspark Drie Fonteinen te Vilvoorde wist de atleten echter niet af te schrikken.

Dat we enthousiaste jeugd hebben, staat al langer buiten kijf. Als ik zeg dat ze tot veel in staat zijn, verbaas ik ook niemand meer. Toch wisten de aanwezige OEH-atleten weer te verrassen met mooie loopprestaties en zelfs enkele podiumplaatsen!

De kangoeroes meisjes gingen als eerste van start. De eerste OEH-atlete kwam als 2 de over de finish.

Lucas Barra veroverde bij de pupillen (2007) eveneens de 2de plaats.

Babette Robberechts kaapte op haar beurt bij de miniemen de 3de plaats weg en kon zo met de bronzen medaille huiswaarts keren.

De balans voor OEH: 1 zilveren en 1 bronzen medaille.

Volgend jaar gaan we voor goud ;)

Onze voorzitter, de trainers en de aanwezige supporters waren trots op zoveel jong talent!

Een dikke proficiat aan alle atleten!

Klik HIER voor de uitslag(pdf).

                     

JONGE MANNENPLOEG ZET KROON OP HET WERK 

Wij weten dat onze mannenploeg uit het goede hout gesneden en ambitieus is. Dit hebben Jonathan Sacoor, Tuur Bras, Axel Viaene en Laurens François bewezen met een schitterende zege in het Belgisch kampioenschap 4x200m indoor. Onze jonge ploeg kaapte de zege weg voor favoriet Excelsior Brussel in een tijd van 1:29.01 meteen ook een nieuw clubrecord dat maar liefst 20 jaar stand hield. 

Wij hadden ook podium ambities met onze damesploeg. Laëtitia Libert, Dorien Van Diest, Kjenta Schets en Lyne Camara waren gebrand op een klinkende prestatie. Maar op het laatste ogenblik had de ploeg af te rekenen met een kwetsuur van één van haar deelneemsters. Weet zeker dames: jullie beurt komt nog wel ! 

Welgemeende duim aan alle deelnemende atleten en de aanwezige coaches.

 

 

FLITSENDE ROOD-WITTE STERREN GESIGNALEERD

1 x GOUD – 2 x ZILVER – 1 x BRONS  

Met 21.66 (reeksen) en 21.63 (finale) op de 200m werd Jonathan Sacoor voor de eerste keer Kampioen van Vlaanderen alle categorieën. Hij komt hiermee op de zesde plaats aller tijden in de juniorencategorie. Tevens verbetert hij hiermee het 28 jaar oude clubrecord van voormalig Belgisch kampioen Bart Carlier.  
In een boeiende finale haalde Jonathan het nipt van Sven Van Den Bergh (AVKA). In diezelfde finale was er de knappe vierde plaats van Tuur Bras in 22.73, toch niet direct zijn favoriete afstand. In de reeksen klokte Tuur in 21.91 naar een nieuw persoonlijk record.

Jonathan      

Er kwam een fotofinish aan te pas op de 60mH bij de dames om de winnares aan te duiden. Na een zeer spannende race werd Dorien Van Diest de zilveren plaket toegewezen in een beste seizoenprestatie van 8.49.

Bram Ghuys zorgde voor een tweede zilveren medaille. Hij sprong 2m10 hoog. Menig supporter had een hoger stapje verwacht, maar in deze discipline moeten alle puzzelstukjes goed in elkaar passen.

Nell Van Hansewyck bezorgde OEH de vierde medaille op de kampioenschap. Nell werd verdienstelijk derde in het polsstokspringen met een seizoensbeste prestatie van 3m80.

Tevens bevestiging van de zeer goede en constante conditie van Kjenta Schets op de 60m in 7.95 en op de 200m met een persoonlijke besttijd van 25.14 (reeksen) en 25.19 in de finale.

Axel Viaene mocht eveneens terugblikken op een behoorlijke prestatie op de 60m vlak met 7.15 (reeksen) en opnieuw 7.15 (5de plaats in finale).

Robin Degrève kwam als eerste over de streep in haar 400m-reeks met een tijd van 60.79.

Niel Mory loste tevens de verwachtingen in bij het verspringen met een sprong van 6m27.

Nele Van Nerom gooide de kogel 12m39 ver. Goed voor een seizoensbeste.

Kevin Debremaeker nam het langere werk voor zijn rekening. Hij eindigde als negende in een tijd van 9.48.01 op de 3000m.

Welgemeende proficiat aan alle deelnemende atleten en de aanwezige coaches.

Met dank aan Johnny De Ceulaerde en Kim Lommaert voor de foto's.

GOUDEN DANI MALUTA SCHITTERT IN HET KOGELSTOTEN 

8 gedreven OEH meisjes en jongens traden vandaag aan in de indoorsporthal te Gent voor het Kampioenschap van Vlaanderen cadetten en scholieren.

De hordenlopers van trainer Geert openden de wedstrijddag.

Cadetten Britt De Vits (9”97 - 60mH), Adrien Loiseau (10”33 - 60mH) en scholier Maxime De Neys (9”41 - 60mH) begonnen allen goed aan hun wedstrijd en schaafden alle drie aan hun persoonlijke besttijd.

De sprintsters konden zich ook volop geven. Scholieren Cloé Decheemaeker en Dora De Haseleer slaagden er niet in zich te kwalificeren voor een finale plaats. Cloé werd zevende (8”62) en Dora vijfde (8”53) in hun respectievelijke reeks.

Hoogspringer Maxime De Neys mag ook best tevreden zijn met zijn prestatie, hij werd negende met 1m65.

Onze scholieren polsstokspringers deden het ook uitstekend. Rowan Degrève werd vierde (3m60) terwijl Maxime De Bruycker achtste werd (3m00)

Ondertussen kon Dani Maluta zich zodanig uitleven in de kogelring met een zeer knappe worp van 15m25. Meteen wordt deze glansprestatie bekroond met de 3de worp aller tijden en een verbetering van het clubrecord. Trainer Eddy mag zeker fier zijn. 

Proficiat meisjes en jongens !!

ISAAC KIMELI EINDIGT OP EREPLAATS 

Isaac eindigde als derde in de vijfde manche van de Cross-Cup te Hannuit. Er stond geen maat op de Brit Andy Vernon die de wedstrijd won. Sofiane Bouchiki werd tweede . Isaac vervolledigde het podium en liep knap naar brons. Simon Debognies schoof in de eerste wedstrijdhelft goed mee maar moest de twee laatste ronden wat gas terug nemen en eindigde op een zeer verdienstelijke negende plaats. Kenny Deneyer in goede doen werd 21ste.

Lisa Rooms bevestigde opnieuw haar goede conditie met een knappe 8ste plaats en 2de belofte (U23).

In de korte cross was Philip Cortvriendt onze enige deelnemer. Hij eindigde op een mooie 5de plaats.

Ook onze jeugdatleten, met 17 in totaal, zorgden voor een collectieve deelname. Proficiat Lene, Anna, Bente, Joke, Aiko, Britt, Amy, Antoine, Jordi, Brent, Kobe, Tommy, Carsten, Sen en Jonas.

Opmerkelijke prestaties kwamen van minieme Babette Robberechts met een 8ste plaats en cadet Stan De Cruyenaere op een 9de plaats.

IEDEREEN DIKKE PROFICIAT

Sporza video wedstrijdverslag

NIEUW BELGISCH INDOORRECORD VOOR JONATHAN SACOOR OP 300m 

Jonathan Sacoor liep zich op een indoormeeting te Gent opnieuw in de kijker met een nationaal record op de 300m in de categorie junioren. 

Jonathan verpulverde de besttijd van 34.52 van Michael Rossaert en bracht de nieuwe tijd naar een indrukwekkende 33.92 

Deze tijd wordt ook de vijfde "beste aller tijden" in de categorie “alle categorieën”. 

Geweldige prestatie. Proficiat Jonathan en trainer Jean-Marie. 

Tijdens dezelfde meeting werden nog twee nieuwe clubrecords gelopen: scholiere Lyna Camara op 60m in een tijd van 7.89 (record uit 2002 op naam van Céline Hazard) en senior Laurens François die het 300m record senioren scherper stelde met een tijd van 35.85.

Ook Dora (PR), Axel, Ahmed, Emmy (SR), Ruben, Amziu (PR), David en Dorien (SR) lieten zich van hun beste kant zien.

Maar liefst 12 OEH-atleten lieten zich van hun beste kant zien op de atletiekpiste in de Blaarmeersen te Gent. Ondanks de barre weersomstandigheden en gladde wegen wisten ze de weg naar de Topsporthal te vinden.

Het was weer mooi om al die atleten te zien uitblinken in hun splinternieuwe OEH-wedstrijdtruitjes. De inzet en vooral de vriendschap tussen de atleten onderling en de band met hun trainers, maakte alles nog mooier.

Het ging van start met de allerjongsten, de benjamins. Matteo Martinez Garrigues liep zijn eerste wedstrijd indoor en verraste met mooie resultaten. Timo Spits verbeterde op zijn beurt zijn SR bij kogel.

Bij de pupillen sneuvelden ook enkele PR.  Simon gooide bij kogel een mooie 6.99m. Op de 60m liep Lars Vermaut een knappe 9.37 (PR). Lena Van Hal liep bij haar eerste deelname meteen een mooie 9.90 op de 60 m. Ook Simon Vanderaouderaa en Ben Vermaut moesten niet onderdoen en verbeterden hun PR. Fé Spits zette haar beste beentje voor bij het verspringen en ook de horden nam ze voor haar rekening.

Bij de miniemen maakten Lene Barbé en Jasper Spits indruk. Zowel op de 60m als de 150 m haalde Lene een PR binnen. Jasper Spits liep op zijn beurt de 150m in een tijd van 21.27 (PR) en ook de horden liep hij gezwind over.

Bij de senioren liep Tuur Bras een knappe 60m in 7.15 en verscherpte hiermee zijn PR.

Kjenta Schets liep de 200m in 25.35 en Van Hansewyck Nell ging bij het polstokspringen over 3.62m.

Een onvergetelijke dag opnieuw voor de getalenteerde atleten en hun gemotiveerde trainers.

Foto's te vinden bij Media

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Binnenkort...
28/01/2018 12:15-17:00
Grote Prijs Elektro 80 - Vilvoorde
28/01/2018 13:00-20:00
Kampioenschap van Vlaanderen alle categorieën
03/02/2018 12:00-13:00
Belgisch + KVV kampioenschap Meerkamp - Dag 1
04/02/2018 10:00-13:00
ECCC met OEH - Mira (Portugal)
04/02/2018 12:00-13:00
Provinciaal kampioenschap cross - Lennik
Verjaardagen
22/01
Tommy De Greef
23/01
Steven Desprets
23/01
Goran Wauters
23/01
Luca Descheemaeker
24/01
Maxime De Bruycker

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com