O.E.H. - Koninklijke Olympic Essenbeek Halle VZW                                                       voor info mail naar: info@oeh.be

Agenda
  October 2018  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Clubsponsors
INFO 1

 

OEH SPORTZAK TE BESTELLEN

 

KLIK HIER

 

 

 

INFO 2

CrossCup Roeselare: Hendrix en Debognies verzekeren zich van EK-ticket

Daags na de CrossCup-manche van Roeselare wordt steevast de selectie bekendgemaakt waarmee België naar het Europees veldloopkampioenschap trekt. Toch geldt de veldloop in Roeselare niet als enige scherprechter. De Belgische EK-selectie wordt gemaakt op basis van de uitslag van de CrossCup-manche van Roeselare, de resultaten van de wedstrijden gelopen tijdens dezelfde winterperiode en de gerealiseerde tijden op de piste tijdens het voorbije zomerseizoen. Ook zal de selectie gebaseerd zijn op de slaagkans om individueel top 20 te lopen of in het landenklassement per ploeg top 6 te lopen. Zo staat te lezen op de website van de Vlaamse Atletiekliga. In Roeselare kwamen zondag maar liefst 26 atleten van Olympic Essenbeek Halle aan de modderige start. 

Stan oppermachtig 2.0

De overwinning van kadet Stan De Cruyenaere op de CrossCup-manche van Mol was allesbehalve een toevalstreffer. Dat onderstreept de poulain van trainster Sofie Deneyer door ook in Roeselare zijn leeftijdsgenoten het nakijken te geven. In de laatste rechte lijn van de wedstrijd over 2.800 m slaagde Stan erin om zijn laatste concurrent, Noah Kenteh, voor te blijven en zo zijn tweede CrossCup-zege van het seizoen binnen te halen. Ook Kobe Heremans (11e), Tommy De Greef (22e), Antoine Tordeur (32e) en Jordi De Greef (70) voelden zich in Roeselare duidelijk in hun sas.

Ook de kadetten dames leverden knap werk in een ijzersterk deelnemersveld. Babette Robberechts, Joke De Cock, Helena Huysman, en Lene Barbé finishten allen in elkaars buurt op de 2.500 m die ze voorgeschoteld kregen.

Ellen Seghers finishte bij de miniemen meisjes binnen de minuut van winnares Febe Desmet en zag haar knappe prestatie beloond met een 25e plek. Bij de scholieren dames trotseerde Anna Deruyttere de gure weersomstandigheden en werd 24e.

Nick Vereertbrugghen is sinds dit seizoen lid van OEH en toonde zich in Roeselare de snelste van een moedig OEH-trio. Nick kwam als 24e over de meet, Rodrigo De Geyseleer finishte als 44e en meteen hierna overschreed ook Carsten Colphijn de eindmeet.

Astrid bevestigt stijgend vormpeil, regels nekken Lisa

Lisa Rooms had zondag de vervelendste dag van de maand om een wedstrijd te lopen, hierdoor kon ze haar schitterende vorm niet etaleren in Roeselare. Toch vocht Lisa zich naar een derde plek bij de beloften. Astrid Verhoeven bewijst dat ze na enkele maanden gestructureerd trainen bij coach Tim Moriau al een puik niveau kan halen tussen de beste Belgische veldloopsters. Astrid liep een sterke race in Roeselare en werd tweede U23-atlete.

Nele Tordeur knokte zich tussen de beste Belgische juniores naar een dertiende plek. 

Cortvriendt bevestigt sterk seizoensbegin 

Op de korte cross liep Philip Cortvriendt een uitstekende race. Philip kwam na 2.800 m als vijfde over de meet. De overwinning ging, net zoals in Mol, naar Jeroen D'hoedt (CABW). Daan Van Diest werd in diezelfde wedstrijd 37ste. 

Hendrix en Debognies klaar om met sterke U23-ploeg te knallen op EK 

Soufiane Bouchikhi leek in Roeselare wel van een andere planeet te komen. Meteen van bij de start legde hij zijn concurrenten een verschroeiend hard tempo op. Simon Debognies en Isaac Kimeli maakten de tactische keuze om hun wagonnetje zo lang mogelijk aan dat van de RFC Luik-atleet te hangen, maar betaalden deze knalstart later in de wedstrijd cash. Isaac werd in Roeselare uiteindelijk vierde senior en Simon legde beslag op de vierde plek bij de beloften. Beide atleten verkeren in uitstekende vorm, maar konden dit door het wedstrijdverloop niet etaleren. 

Robin Hendrix bevestigde in Roeselare zijn goede vorm met een tweede plek bij de beloften. Tevens blijft Robin leider in het CrossCup-klassement bij de beloften. Op deze manier bevestigt Robin dat hij op het EK in Samorin samen met zijn sterke ploegmaats een mooie prestatie zou kunnen neerzetten. 

De Bock in zijn sas in Roeselaarse modder 

Ook al lag het parcours er zeker nog niet loodzwaar bij, toch speelde de regenval en de iets zwaardere wedstrijdomstandigheden in het voordeel van Thomas De Bock. Met een knappe derde plek bij de senioren bevestigt Thomas dat de conditie snor zit. "Ik kon dit tempo nog enkele rondes blijven lopen, juist die kleine tempoversnelling zat er vandaag net niet op", reageerde De Bock gelukkig na de meet. Ook Joris Keppens draaide in Roeselare vlot zijn rondes. Met een sterke 24e plek bouwt hij rustig verder aan een geslaagd winterseizoen. 

Kenny Deneyer presteerde op niveau en werd 27ste in het ijzersterke deelnemersveld op de lange veldloop in Roeselare. Roel Stiens liep voor het eerst een lange cross, werd niet gedubbeld en legde beslag op plek 44. 

Alle uitslagen van Roeselare kan je hier raadplegen. http://www.sport.be/crosscup/2017/nl/roeselare/uitslagen/ 

Maandagavond maakte de KBAB de Belgische selectie bekend voor het EK veldlopen in Samorin. De volgende atleten zullen op zondag 10 december de Belgische kleuren verdedigen. 

MANNEN

Seniores: Bouchikhi Soufiane/RFCL * Tijtgat Lander/VAC

Beloften U23: Somers Michael/LYRA * Hendrix Robin/OEH * Boulvin Dorian/CABW * Debognies Simon/OEH

Juniores U20: Audah Ziad/CABW * De Smet Dries/LEBB * Heymans John/DCLA * Da Silva Lucas/RFCL * Van De Velde Tim/DUFF

VROUWEN

Seniores: Truyers Imana/CABW * Hanna Vandenbussche/AVR

Beloften U23: Scaunet Vanessa/CABW

Juniores U20: Deswaef Mathilde/WS * Nelissen Paulien/ACA 

Robin Hendrix en Simon Debognies zijn de enige OEH-atleten in deze selectie. Onder meer uittredend Europees beloftenkampioen Isaac Kimeli, Thomas De Bock en Lisa Rooms werden niet geselecteerd. 

 

NOLAN, AMY en NELE OP HET PODIUM 

Drukke tijden voor de afstandslopers van ‘team Sofie’. Na Braine vorige week en met de CrossCup-manche in Roeselare van volgend weekend ook al aangekruist op de kalender, trok alweer een mooie delegatie OEH-atleten afgelopen zondag naar Kortenberg voor de ACKO-veldloop ‘Memorial Jef Bogaerts’. OEH keerde huiswaarts met drie zilveren medailles, een pak goede prestaties en een tevreden coach Sofie. 

Kortenberg staat doorgaans synoniem voor een erg pittige omloop met stevige hellingen, snelle afdalingen en enkele ‘vettige’ modderstroken, en dat was dit jaar niet anders. De allerkleinste OEH’ers genoten van een weekendje rust na de openingscross in Braine, en dus waren het miniemen Ellen Seghers en Nolan Huysmans die in Kortenberg de spits mochten afbijten voor onze club. Ellen finishte op een erg mooie 7e plaats bij de tweedejaarsminiemen meisjes, Nolan zorgde even later voor nog heviger OEH-gejuich door naar de 2e plaats te snellen bij de eerstejaarsminiemen jongens. Bij de tweedejaarsminiemen jongens stonden Ingmar Vyncke en Ruben Colphijn aan de startlijn. Ingmar, vorige week nog knap 2e in Braine, had het deze keer iets lastiger en eindigde uiteindelijk op de 11e plaats. Ruben werd 17e

Bij de kadetten meisjes kwam OEH met vijf atletes aan de start. Babette Robberechts (6e) toonde zich de snelste clubgenote, op korte afstand gevolgd door Yana Pauwelyn (8e), Joke De Cock (9e) en Elin Vyncke (10e). Lene Barbé kwam als 16e over de streep. Joke gaf terloops ook nog even een nieuwe betekenis aan de uitdrukking ‘op kousenvoeten afkomen’, door op één spike te finishen! Kortenberg en modderstroken: het blijft een mooie traditie… Bij de kadetten jongens werden de OEH-clubkleuren verdedigd door de ‘De Greef brothers’: Tommy De Greef werd erg knap 7e, jongere broer Jordi De Greef finishte op de 25e plaats. 

RODRIGO - CARSTEN : 1-1 

Pas toen de dames en heren scholieren hun spikes uit de sportzak visten, maakten de regenbuien eindelijk plaats voor een schuchter herfstzonnetje. Bij de scholieren dames wist Anna Deruyttere (9e) nog net een top 10-plaats te bemachtigen, de altijd olijke en vrolijke ‘twin sisters’ Bente (11e) en Aiko Van Parys (13e) eindigden even verderop in het deelnemersveld. Bij de scholieren heren positioneerde Nick Vereertbrugghen zich van bij de start erg knap voorin, om finaal op een uitstekende 5e plaats te finishen. Brent Siccama werd 14e, en uitkijken was het ook naar de vooraf aangekondigde ‘race in de race’ tussen Rodrigo De Geyseleer en Carsten Colphijn . Deze keer kwam Rodrigo (16e) als overwinnaar uit het onderlinge duel, Carsten werd 17e. Mogelijk zaten Rodrigo’s nieuwe ‘superflashy’ spikes er voor iets tussen… Voor de geïnteresseerden: de tussenstand in de tweestrijd Rodrigo – Carsten is 1-1. 

De junioren en senioren dames gingen samen van start, met onder de deelneemsters ook onze OEH-ladies Amy Huylebroeck en Nele Tordeur. Nele liep lange tijd mooi mee voorin met de uiteindelijke winnares Kim Geypen (DCLA), maar moest zich in de slotfase tevreden stellen met de 2e plaats. Amy finishte een dikke minuut later erg knap op een 6e plaats ‘overall’, goed voor de zilveren medaille bij de junioren, na de sterke Kaat Bakelants van VAC. 

Drie OEH’ers trotseerden de Kortenbergse hellingen bij de masters 50+: Peter Basteleus kwam als 20e over de finish, Patrick Nerinckx (33e) en Kris Colphijn (34e) verkozen blijkbaar om netjes in mekaars buurt te blijven op deze toch wel uitdagende omloop.

Met dank aan Jan voor het verslag.

RESULTATEN

1 KEER GOUD,  5 MAAL ZILVER 

Voor de benjamins, pupillen en miniemen stond afgelopen zaterdag de allereerste cross-afspraak van het winterseizoen geprogrammeerd en de allerjongste OEH’ers waren dan ook talrijk afgezakt naar Braine. Ook behoorlijk wat atleten uit het afstand-team van coach Sofie hadden zichtbaar goesting in een middagje ‘vlammen in het park’. Voeg daar dan nog een handvol senioren en de gezellige ‘vaste kliek’ van de masters aan toe en dan krijg je als resultaat dat de prachtige herfsttinten in het Parc du Cheneau in Braine werden bijgekleurd met een flinke dosis OEH-rood. 

Mooi OEH-rood dat bovendien héél vaak voorin te bewonderen was! Al van bij de benjamins werd de toon gezet: bij de meisjes bevestigde Yade Witterzeel haar goede vorm van de voorbije weken door op een knappe 7e plaats te finishen. Ook Yana Verghote (16e) zette een prima prestatie neer.

Al direct een top 10-plek bij de meisjes? Dan kunnen de jongens niet achterblijven, moet Lenny Barra gedacht hebben en hij zorgde met een schitterende 2e plaats meteen voor de eerste OEH-medaille van de dag. Net als Lenny, liepen ook Brecht Devillé (12e), Carlo Grancini (19e), Mateo Martinez Garrigues (21e), Arian Ismic (28e), Marcel Ebraert (29e), Yann Gullner (38e), Gust De Greef (45e) en Seppe Deneys (49e) een erg mooie wedstrijd. Goed gedaan, mannen! 

OEH-time bij pupillen jongens

Bij de pupillen meisjes kwamen twee OEH-atletes aan de start: Danaë Loubers kwam binnen op een mooie 16e plaats en ook Pauline Anckaert (45e) mag zeker trots zijn op haar prestatie.

En dan was het eventjes ‘vollen bak OEH-time’ bij de pupillen jongens, waar Lucas Barra onbedreigd naar de zege snelde, Lars Vermaut knap tweede werd en Twan Roelens (5e) na een spannende eindspurt helaas net niet voor een volledig OEH-podium kon zorgen. Met daarbij nog de sterke prestaties van Mathieu Verhelle (9e) en Timo Spits (10e), eindigden er maar liefst vijf OEH’ers binnen de top 10. Ook Mayeul Dessain (18e), Gauthier Loiseau (27e) en Niels Van Bree (63e) verdienen een dikke proficiat! 

Ingmar Vyncke erg knap tweede 

Succes werkt blijkbaar aanstekelijk, want ook bij de miniemen maakte OEH een goede beurt. Bij de meisjes eindigde Ellen Seghers na een slimme race knap tiende, snel gevolgd door Eva Dennison (12e) en Fé Spits (14e). Verder liepen ook Catho Lucas (23e), Jana Steenhouwer (25e) en Lena Van Hal (37e) een mooie cross. Chique gedaan, dames!

Bij de miniemen jongens viel er helaas weinig te beginnen tegen de uiteindelijke winnaar, maar liep Ingmar Vyncke wel een dijk van een wedstrijd. Ingmar slaagde er heel knap in om zijn tweede plaats vast te houden, ondanks stevig opzetten van een achtervolgend groepje in de slotmeters. Even later haalde Nolan Huysmans (8e) een zoveelste top 10-plaats voor OEH binnen. Ook Ruben Colphijn (36e), Ben Vermaut (50e), Milan Maillard (56e), Ruben Barbé (57e) en Matteo Cedrone (60e) gaven het beste van zichzelf. En dat zien we bij OEH graag… 

Ook zilver voor Kobe Heremans en Amy Huylebroeck 

Bij de kadetten meisjes, die hun 1470 meter samen met de deelneemsters van de korte cross liepen, toonde Yana Pauwelyn zich de snelste OEH-atlete. Yana deelde haar race erg goed in en kwam uiteindelijk als 9e over de streep, net voor clubgenotes Elin Vyncke (11e) en Helena Huysman (13e). Ook Lene Barbé (17e) en Ayco Witterzeel (22e) mogen tevreden terugblikken op hun middagje Braine.

Nog eens tijd voor wat ‘good old OEH-time’ vindt u? Wel, dat vonden de heren kadetten ook. Kobe Heremans en Tommy De Greef nestelden zich dan ook van bij de start in de kopgroep en waren de hele race lang niet uit de voorste gelederen weg te slaan. Kobe moest het in de spurt nipt afleggen tegen een plaatselijke held, maar griste toch mooi de zilveren medaille en wat extra zakgeld mee. Tommy kwam, op enige afstand van de podiummannen, erg knap als 4e over de streep. Ook Antoine Tordeur (13e), Pieter Dierick (24e) en Jordi De Greef (26e) deden de OEH-clubkleuren alle eer aan. 

Ook bij de scholieren en junioren kwamen er nog wat OEH-atleten in actie. Bij de scholieren dames moest Emma Van Hoye in haar eentje de club-eer hoog houden, en ze deed dat met verve door op een mooie 8e plaats te finishen. Ook slechts één clubgenote bij de junioren, maar Amy Huylebroeck liep er wel vlotjes naar de tweede plaats. Bij de scholieren jongens – die samen met het snelle geweld van de korte cross heren het veld werden ingestuurd – was Carsten Colphijn (16e) de beste OEH’er, voor clubmaats Rodrigo De Geyseleer (19e) en Jonas Baut (23e). 

Bij de senioren heren finishte Falko De Backer (11e) net buiten de top 10. Wouter Mommaert legde beslag op de 19e plaats, Michiel Querton werd 26e.

Bij de masters dames kwam Anne-Marie Vastesaeger als 6e over de streep, bij de masters heren werd OEH vertegenwoordigd door Johan Van Hemelryk (20e), Peter Basteleus (23e), David Tordeur (25e), Gunter Basteleus (34e) en Ronny Hamelryck (37e). 

Met dank aan Jan Barbé voor het verslag.

RESULTATEN

STAN VERRAST MET EERSTE CROSS-CUP ZEGE

Afgelopen zondag vond de eerste individuele manche van de CrossCup plaats. Acht atleten van Olympic Essenbeek Halle trokken naar Mol om er het parcours rond het Zilvermeer te trotseren. Isaac Kimeli en Simon Debognies verschenen niet aan de start van de CrossCup van Mol, zij vertoefden immers nog in Zuid-Afrika op hoogtestage. Thomas De Bock, Lisa Rooms, Roel Stiens, Robin Hendrix, Philip Cortvriendt, Joris Keppens, Stan en Ward De Cruyenaere ploegden zich wel een weg door het mulle Molse zand.


De Cruyenaere zegeviert meteen
Bij de kadetten jongens wist Stan De Cruyenaere zijn 55 concurrenten te verslaan en mocht hij na 2.600m het zegegebaar maken. Met deze knappe overwinning bevestigt wielrenner-atleet Stan zijn sterk debuut van in Gent, toen liep De Cruyenaere immers nog de snelste chrono als slotloper. Nu bleek ook het zand in Mol hem zeer goed te liggen en finishte hij als eerste voor de Nederlander Ids Van Korven en Ward Janssens (ATLA). Bij de miniemen jongens snelde Ward De Cruyenaere naar een mooie 48e plek op 64 atleten.


Hendrix derde bij debuut op lange cross
Ter voorbereiding op de EK-selectiewedstrijd van Roeselare kozen Isaac en Simon ervoor om onder begeleiding van coach Tim Moriau in het Zuid-Afrikaanse Dullstroom een drietal weken te trainen. Thomas De Bock, Joris Keppens en Robin Hendrix bleven op Belgische bodem en liepen zondag de lange cross in Mol. Een ontketende Soufiane Bouchikhi koos meteen het hazenpad. Lander Tijtgat, die zijn comeback maakte na twee jaar inactiviteit, zette alleen de achtervolging in. Daarachter volgden Thomas De Bock, Robin Hendrix en Michael Somers, waarbij ook Dorian Boulvin zich niet veel later voegde. Bouchikhi pakte resoluut zijn eerste CC-zege van het seizoen, voor een ijzersterk terugkerende Lander Tijtgat. Robin Hendrix liep in Mol zijn allereerste lange cross ooit en snelde meteen naar een derde podiumplek. Hiermee werd Hendrix ook eerste belofte en staat hij aan de leiding in het regelmatigheidscriterium bij de U23-atleten. Thomas De Bock bewees dat de basisconditie snor zit en werd knap vijfde. Joris Keppens had een mindere dag en staakte de strijd vroegtijdig.


Rooms pakt leiderstrui
Bij de dames vocht Lisa Rooms voor wat ze zondag waard was op een parcours dat haar niet echt ligt. De Oost-Vlaamse werd veertiende rond het Zilvermeer. Lisa werd hiermee eerste belofte en komt zo, net zoals clubgenoot Robin, aan de leiding te staan in de CrossCup bij de beloften.
Op de korte cross liep Philip Cortvriendt een sterke wedstrijd. De overwinning ging naar Jeroen D'Hoedt, die uitzonderlijk voor de korte cross koos. Cortvriendt kon bijna de hele wedstrijd mee voorin strijden en werd zo knap vijfde, net na Belgisch recordhouder Ismael Debjani. Roel Stiens maakte zijn rentree in het individuele CrossCup-gebeuren en deed het naar zijn kwaliteiten zeer goed. Stiens werd 42ste op een parcours dat hem niet echt te vriend was.

Verslag Roel

MOOIE OEH-PRESTATIES BIJ EERSTE INDIVIDUELE VELDLOOP 

Onze eerste individuele cross was gisteren een feit. We trokken opnieuw met een mooie delegatie naar Heverlee om de wind en het mooie parcours te trotseren. Wat een vlak parcours leek te worden was toch niet waar. De atleten mochten verschillende malen 'den berg' oplopen. 

De namiddag begon uitstekend met een derde plaats voor benjamin Yade Witterzeel en een 13de plaats voor Danaë Loubers gevolgd door een 18de plaats voor Rune De Greef in de categorie pupillen meisjes.

Ingmar mocht als miniem voor onze groep de spits afbijten. Hij mocht 1550m afleggen. Na het zwoegen en zweten kwam hij uiteindelijk als 12e van de 21 deelnemers over de streep. 

Nadien was het aan de cadetten meisjes. JokeElin, Lene en gastloopster Aiko kregen 2170m voorgeschoteld. Joke en Elin namen een geweldige start, nu jammer dat het vakantie is want ze misten zich bij het tellen van het aantal ronde. Na een knappe tussenspurt moesten de meisjes nog een volledige ronde lopen. Ondanks alles deden de 4 cadetten het wel geweldig. Joke kwam uiteindelijk als vijfde over de streep, Elin als 10e , Lene als 16e en Aiko als 20e op 21 deelnemers. Jullie mogen echt fier zijn over deze prestatie.

Vervolgens stonden onze cadetten jongens aan de streep: StanTommyJordiPieter en Antoine kwamen zich ook weren tegen de wind. En ook zij deden het één voor één super! Zij moesten maar liefst 3020m afleggen. Bij de cadetten stonden maar liefst 27 deelnemers aan de start. Na een kopstart van Tommy waren er meteen enkele jongens afgescheiden, waaronder Stan en Tommy. Waarvoor een goede start al niet goed is. Voorin kreeg Stan gezelschap die het niet nodig vond eens over te nemen. En Stan kenende, die kan daar mee niet lachen, versnellen dus maar. En zo eindigde hij op een knappe eerste plaats. Tommy werd na een geweldige wedstrijd 8e, Antoine 13e en Pieter en Jordi kwamen in elkaars voetsporen binnen als 22e en 23ee. Zekere als eerste jaars moeten zijn hun mannetje staan. Pieter, ik vond het ook fijn dat jij er de eerste keer bij was, op naar meer. 

Na onze mooie wedstrijd bij de cadetten stonden de scholieren reeds aan de start. BenteAiko en Emma moesten ook 3020m afleggen. En ook hier werd gelopen voor het podium. Bente en Aiko liepen veel vlotter dan in Gent en dat werd ook beloond. Bente kwam als derde over de streep, super! Aiko nam de 5e plaats in beslap en Emma de 6e en dit op 10 deelnemers. Mooi gedaan meisjes! Vervolgens mochten Nick en Brent zich gaan bewijzen bij de scholieren. Hier is het lopen om te lopen en wachten staat hier niet op het programma. De jongens moesten maar liefst 3920m afleggen. En ook zij deden het voortreffelijk. Nick werd knap 6e en Brent 10e op 16 deelnemers. Goed gelopen jongens!

En als laatste was het aan Amy. Amy mocht als junior 4230m afleggen en kwam na een knappe wedstrijd als 7e junior van de 9 over de streep. 

Nele Tordeur behaalde een mooi resultaat door als vijfde te eindigen bij de senioren dames. 

Ook onze masters liepen zich in de kijker:

Anne-Marie Vastesaeger werd vierde bij de W50.

Christophe De Backer (27), Johan Van Hemelryk (32), Jeroen De Greef (34), Bart Loubers (37) en Bart Pierreux (44) in de categorie M35/M45 en Peter Basteleus (19) in de categorie M50. 

Met dank aan Sofie voor het verslag.

OEH zegeviert voor vierde maal op rij op CrossCup Relays

De veldrijders trotseren de modder al enkele weken, zondag was het tijd voor de veldlopers om ook hun seizoen te starten en dat deden ze met de eerste manche in het CrossCup-criterium. De Gentse Blaarmeersen vormde traditiegetrouw het decor voor de Relays, een aflossingsveldloop voor teams van drie atleten, met heel wat atleten en atletes van Olympic Essenbeek Halle aan de start.

Stan primus op 1.500m

Heel wat OEH-atleten verzamelden zondag rond de tent van onze atletiekclub. Na nog wat bemoedigende woordjes van ouders en supporters, waren het Kobe Heremans, Tommy De Greef en Stan De Cruyenaere die de spits afbeten bij de kadetten. Dit OEH-trio deed het uitstekend in de eerste veldloop van het seizoen en werd in een sterk deelnemersveld puik vierde. Stan klokte zelfs de snelste tijd van alle deelnemers op de afsluitende 1.500m. Ook Ingmar Vyncke, Jordi De Greef en Antoine Tordeur vochten een mooie strijd uit in en rond het zand. Ook dit dapper drietal verdedigde onze kleuren met verve. Joke De Cock, Elin Vyncke en Yana Pauwels nestelden zich op een comfortabele 28ste plaats op maar liefst 75 gemotiveerde teams bij de kadetten meisjes. Ook La-My Loenders, Daphne Dozinel en Ellen Seghers liepen elk een sterke wedstrijd in de zware weersomstandigheden die zondag eveneens van de partij waren.

Basteleus, Tordeur en Baut snelste 'werkmensen'

In de bedrijvencategorie slaagden OEH-atleten Gunther Basteleus, David Tordeur, die er net een marathon heeft opzitten, en snelle finisher Danny Baut erin om tweede te worden met hun team 'De Crepis'.

Vier op een rij

In een gure wind en vaak getrakteerd op grillige regenbuien, slaagden Thomas De Bock, Simon Debognies en Isaac Kimeli er voor het vierde jaar op rij in om de eerste manche van de CrossCup te winnen. De heren van Olympic Essenbeek Halle toonden zich sterker dan de atleten uit Luik. Opmerkelijk is de derde plek voor het tweede team van OEH, bestaande uit Robin Hendrix, Philip Cortvriendt en Joris Keppens. Slotloper Robin Hendrix klokte de snelste tijd van alle deelnemers over 4.5 km op en rond de Blaarmeersen.

 Ook bij de heren senioren bewezen Daan Van Diest, Jonathan Goedefroot en Roel Stiens hun progressie van het afgelopen jaar. Dit trio legde beslag op een degelijke 47ste plek op 90 topteams. Michiel Querton, Wouter Mommaert en Falko De Backer werden niet veel later nog mooi 58ste.

Dames stranden aan voet podium

Bij de dames stond er geen maat op het Poolse team bestaande uit Paulina Mikiewicz, Katarzyna Rutkowska en Anna Gosk. Het eerste Belgische team werd het Waals-Brabantse CABW op de tweede podiumplek. Atletiekclub Herentals werd knap derde. Lisa Rooms strandde op de vierde plek samen met Nele Tordeur en kersvers OEH-atlete Astrid Verhoeven.

Gemotiveerde jeugdatleten op zwaar parcours

Lynn Dozinel, Babette Robberechts en Emma Van Hoye knokten zich naar een knappe 23ste plek bij de scholieren. Niet veel later kwam ook het team van Aiko Van Parys, Anna Deruyttere en Bente Van Parys moe maar voldaan over de Gentse eindmeet.

Ook bij de scholieren jongens vonden we zes straffe OEH-atleten aan de start. Maarten De Bruycker nam de openingsronde over 1.000m voor zijn rekening en gaf de aflossingsstok vervolgens door aan Brent Siccama. Na zijn 1.500m was het aan Nick Vereertbrugghen om een eerste maal te knallen in zijn rood wedstrijdshirt. In het tweede team opende Sebbe Paesmans de debatten, gevolgd door Carsten Colphijn en slotloper Jonas Baut.

Drie dappere juniores, Celia Crockaert, Britt Schoonheydt en Amy Huylebroeck, slaagden erin om na 5.500 m in relay-vorm knap 19de te worden. De heren junioren werden 38ste na inspanningen van Jannes Broigniez, Maxime De Bruycker en Thomas Engels.

Ook Danny Querton, Bart Pierreux en Peter Basteleus trotseerden het bochtige parcours aan de Blaarmeersen en werden uiteindelijk 57ste bij de masters.

Met dank aan Roel voor het verslag.

Wist u dat er in ons land meer dan 200 keer per dag wordt ingebroken in een woning? Naast de maatschappelijke kost van meer dan 350 miljoen euro per jaar, tast dit ook het algemeen veiligheidsgevoel aan. Hier kunnen we samen iets aan doen! Dit jaar wordt voor de vierde keer ‘1dagniet’ georganiseerd. Iedereen bewust maken van het belang van inbraakpreventie is hierbij het belangrijkste doel. Immers, door eenvoudige ingrepen kunnen we grote resultaten bekomen en inbrekers afschrikken. In het verleden zijn er al mooie en effectieve preventieve acties op poten gezet. Ook dit jaar roepen we op om hetzelfde te doen!

De actieweek loopt van 23 tot 29 oktober 2017.

Meer info is terug te vinden op website 1dagniet.be

7 manieren om inbrekers te ontmoedigen...

Afgelopen weekend werden de laatste provinciale titels in onze provincie uitgereikt.

Het minder gekende hamerslingeren en hamerwerpen had de eer om als laatste Provinciaal Kampioenschap te fungeren.  Racing Tienen was de gastheer van dit werperskampioenschap.

Hoewel het aantal hamerslingeraars en hamerwerpers niet spectaculair is, kon OEH toch niet minder dan 4 medailles mee naar huis brengen !

Dat Vanessa Sterckendries in haar geliefde discipline, het hamerslingeren, in België zeer weinig tegenstand ondervindt, mag de pret niet drukken : ze maakte in de Tiense ( suikerzoete ? ) regen haar favorietenrol waar, met een worp die over de 60 m ging.  Een zoveelste medaille in het prachtige seizoen 2017-2018.  Haar honger blijkt echter nog niet gestild, vermits ze zal trachten haar beste hamer voor te zetten voor de Franse club, waarmee ze nog een interclub mag afwerken op het hoogste Franse niveau. Wij wensen het haar in elk geval van harte !!!

Ook Manon Wyns won met enorm overwicht het hamerslingeren bij de juniores dames.  Met een worp van 34,96 m bleef ze met meer dan 13 meter voor de tweede in de stand.  Bravo, Manon. Bovendien verbeterde Manon haar persoonlijk record.  De vruchten van de vele intensieve trainingsuren werden hiermee geplukt !

Vader Jean-Luc Wyns vond ook dat hij zijn medaille verdiende : hij werd derde in het hamerwerpen met een hamer van 6 kg.  Hij gooide 34,92 m en werd daarmee 3e. De strijd was zeer spannend, want Jean-Luc was slechts een 3-tal meter verwijderd van het goud !

Tenslotte mocht Gil Steenhouwer het hoogste schavot beklimmen bij het hamerslingeren voor seniores heren.  Hij won zeer verdiend de gouden medaille na een worp van 36 m. Zonder baard en borstharen had hij misschien nog enkele centimeters verder kunnen gooien !

Kortom, tijdens de volgende kampioenenviering te Halle zal de zaal opnieuw blinken met OEH-medailles !!!

Naast de zon waren er ook enkele OEH- atleten die de Nijvelse atletiekpiste opwarmden. Vandaag vond namelijk het nationaal criterium plaats waar enkele geselecteerde atleten de kracht van de OEH- kleuren mochten tonen.

De benjamins, Timo Spits, Mathieu Verhelle en Dumalin Roxane beten de spits af.

Timo verbeterde zijn persoonlijk record op de 60m. met 9’’55 en dook hiermee met 2 tienden onder zijn besttijd. Roxane klokte af op 10’’21. Even later begon voor de benjamins jongens het hockeybal.

Mathieu brak zijn PR met een worp van 30m 98. Timo die ook deelnam, gooide de bal 29m 71 ver.

Roxane trok daarna opnieuw de aandacht bij het kogelstoten. Met een worp van 6m 82 mocht ze tevreden huiswaarts keren.

Voor de pupillen lieten Catho Lucas, Sofia Bouzid, Nolan Huysmans, Lars Vermaut en Fé Spits hun kunnen zien.

Catho en Sofia werden geselecteerd voor kogel en gooiden beiden voorbij de 8m. Catho gooide 8m05 en Sofia stootte net iets verder, een knappe worp van 8m18.

Nolan, de specialist op de werpnummers, behaalde zilver op discus met een worp van 27m 47. Bij het kogelstoten behaalde hij de bronzen medaille en wist de kogel zo’n 10m 57 ver te stoten. Dan werden de horden klaargezet. Fé en Lars begonnen dus maar met een stevige opwarming. De beentjes waren zeer goed opgewarmd want beide atleten deden het bijzonder goed.

Lars verbeterde zijn persoonlijk record op de 60m horden. De chrono liet een mooie 12 sec. verschijnen.

Fé liep nog iets gezwinder de horden over. Ze mag fier zijn op haar nieuwe besttijd van 11’’88.

Bij de miniemen toonde Jasper Spits hoe, het na nog iets meer ervaring, nog sneller kan. Tuur Bras die even een kijkje kwam nemen, wist nog even tijd te nemen om Jasper van een goede opwarming te voorzien. En dit loonde … Jasper stond in topvorm aan de startlijn. Hij liep de finale 80m horden in een toptijd van 12’’24! Daarmee eindigde hij op een fantastische tweede plaats en mocht bijgevolg de zilveren medaille in ontvangst nemen.

Ook Maureen Wyns deed het zeer goed bij de miniemen meisjes; ze behaalde bij het speerwerpen een prachtige 5e plaats met een worp van 25m97. In het discuswerpen liet zij zich ook gelden: met een worp van 21m91 werd ze zeer verdienstelijk 12e. Ik wil hierbij ook vermelden dat Maureen sinds 8 augustus 2017 in het bezit is van het clubrecord bij het discuswerpen, met een worp van 24m79.

Daarnaast was er ook nog Siccama Nele die op kogel met een 9m 90 een mooie prestatie leverde.


Balans van de dag:

  • OEH ging met 3 medailles naar huis!
  • Een mooie ervaring rijker voor de atleten.
  • en topbegeleiding

 

Nogmaals dank aan Jolien, Bieke en Tuur voor het begeleiden van de kids!

Foto’s bij MEDIA

geschreven door: Cindy Lefever

Foto's en meer van de Erwinloop: zie Atleten/Masters-recreanten in het bovenstaand menu ...

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Binnenkort...
Verjaardagen
16/10
Gerlinde Beerens
16/10
Imane Gharmaoui
16/10
Ruben Dhaenens
16/10
Ludo Cautaerts
17/10
Alice Vanysacker

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com