KONINKLIJKE ATLETIEKCLUB OLYMPIC ESSENBEEK-HALLE (O.E.H.)                                                     voor info mail naar: info@oeh.be

 

 

 

 

FC Pre-Registration Closed

Agenda
  August 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Clubsponsors
SPORTKAMPEN 2019


VSK2 - VOLZET!

 

 

PRINT GEZONDHEIDSFICHE

 

TERUGBLIK OP TAMPERE: SACOOR SCHRIJFT HISTORIE 

In het Finse Tampere werden afgelopen week, van dinsdag tot zondag, de IAAF World U20 Championships gehouden. Drie OEH-atleten maakten deel uit van de Belgische ploeg op dit WK voor junioren: de hordelopers Tuur Bras en Michael Obasuyi, en uiteraard ook onze eigen ‘Belgian Tornado’ Jonathan Sacoor. Onze clubgenoten deden het voortreffelijk in Finland, met de wereldtitel van Jonathan op de 400m als absolute uitschieter natuurlijk. Toch één Belg die wereldkampioen werd dit weekend… 

Het is al van vrijdagavond geleden, maar we raken er hier maar niet over uitgepraat: de schitterende gouden medaille van Jonathan Sacoor op de 400m. Onze ‘Belgian Tornado’ zette dan ook niks minder dan een historische prestatie neer. Nooit eerder won er immers een Belgische atleet goud op een junioren-WK. Na een indrukwekkende eindsprint in de laatste rechte lijn, gaf Sacoor de Jamaicaanse favorieten Taylor en Sawyers het nakijken, om te finishen in een fenomenale 45”03. Niet alleen een fikse verbetering van zijn eigen nationale juniorenrecord dat hij de dag voordien in de halve finale had veroverd, maar ook slechts minder dan een piepklein zuchtje boven het Europese record U20 (45”01). Sacoors nieuwe toptijd is bovendien de vierde snelste Belgische 400m-chrono aller tijden. Enkel de Borlée-twins en Cédric Van Branteghem deden ooit beter. 

                                                                Jonathan en trainer Jean-Marie

                              WK U20 Tampere terugkeer Zaventem

In een eerste reactie voor de IAAF-camera net na de wedstrijd, zei een dolgelukkige Jonathan: “Ik hoop dat ik mijn land trots heb gemaakt.” Dat is ongetwijfeld zo. En bij OEH zijn we uiteraard dubbel fier op onze ‘golden boy’. Vrijdagavond lieten de ploeggenoten uit de trainingsgroep van Jean-Marie Bras hun geplande training links liggen om samen de verbluffende gouden race van Sacoor ‘live’ mee te maken via een streaming op de laptop van clubsecretaris Hugo. Het OEH-gejuich was zonder twijfel tot in Lot te horen.                                                                

Op zaterdag en zondag mocht/moest Jonathan alweer de baan op voor de 4x400m. De ‘Young Belgian Tornados’ wisten zich op zaterdag maar op het nippertje – na diskwalificatie van het Jamaicaanse team – te plaatsen voor de finale. Op zondag in die finale overtroffen Sacoor en maats echter de stoutste verwachtingen, door naar een ronduit schitterende 5eplaats te snellen in een knappe eindtijd van 3’07”05. 

                                                                Michael, Jonathan, Jean-Marie, Tuur, Dirk

                               WK U20 OEH ploeg Tampere terugkeer Zaventem

Michael Obasuyi net naast het podium, knappe 10etijd voor Tuur Bras 

Eerder op de week waren ook al de twee andere OEH’ers in actie gekomen op de piste van Tampere: Tuur Bras en Michael Obasuyi traden allebei aan op de 110m horden. Ook onze beide hordelopers kunnen zeker terugblikken op een zeer geslaagd WK. Tuur tikte in zijn halve finale jammer genoeg de twee laatste horden aan, zodat zijn 13”76 uiteindelijk niet goed genoeg was voor een finaleplaats. Toch keert Tuur wellicht met een tevreden gevoel terug uit Finland, want de 10esnelste tijd op dit WK is ongetwijfeld beter dan hij vooraf had durven voorspellen. Ploegmaat Michael Obasuyi kon zeker met een brede smile terug het vliegtuig op: Michael wist zich immers wel te plaatsen voor de finale, waarin hij vanuit de altijd lastige baan 8 knap naar de vierde plaats snelde, in een erg mooie tijd van 13”45, slechts 7 honderdsten boven zijn PR. Meteen na de race was er nog lichte teleurstelling om de “meest ondankbare plaats”, maar die ontgoocheling maakte al snel plaats voor terechte trots. 

Verslag: Jan

Uitslag

Sacoor zorgt voor historische wereldtitel op 400m (link atni.be)

Jonathan's finale (link youtube_Trackblocstar)

Interview met de kersverse kampioen (link atni.be)

Michael's finalewedstrijd 110mH (link youtube_Tracblocstar)

Tuur's halve finalewedstrijd 110mH (link youtube_Tracblocstar)

PUFFEN EN ZWETEN OP FLANDERS CUP TE MERKSEM

De tropische temperaturen speelden de deelnemers aan het Internationaal Antwerps Atletiek Gala zeker parten. Slaagden onze clubleden er alsnog in om tussen het zweten door te schitteren? We komen er samen met u achter!

Terwijl tijdens dit eerste weekend van de zomervakantie zo'n 300.000 dagjestoeristen naar de kust trokken, kozen niet zo heel veel atleten om bij deze temperaturen tot meer dan 30 graden een zware inspanning te leveren. Enkel Thomas De Bock en Pieter Debognies waagden zich aan de Flanders Cup van Merksem. Dit OEH-duo koos voor de 5.000m.

Thomas wou in Merksem een chrono neerzetten zodat hij mocht deelnemen aan het BK AC het weekend nadien. De Kenianen Kiprop Koech Robert en Lawi Komen Kosgei gingen er al van bij de start vandoor en maakten de race bijzonder hard. Uiteindelijk was het Kiprop die het in 13'46"91 haalde voor zijn landgenoot Lawi. Thomas viel algauw alleen en maakte er een stevige trainingsprikkel van door in 14'51"59 te finishen. Pieter moest noodgedwongen de strijd staken.

De resultaten van het Antwerps Atletiek Gala vind je hier. https://www.olseac.be/Results/Gala%202018/event033h01.html

FLINK WAT PR'S VOOR MINI-DELEGATIE OEH 

“Hittegolf in de stad”, zongen de meisjes van de (originele) K3 in één van hun allereerste nummers ooit… Een passende soundtrack bij de tropische temperaturen van de voorbije dagen. Ook het Putbosstadion in Oordegem kreunde afgelopen zondag onder een loden hitte. Meer dan waarschijnlijk ook de hoofdreden voor de heel bescheiden opkomst voor de Jeugdmeeting van het plaatselijke Vlierzele Sportief. Ook onze club vaardigde slechts een mini-delegatie af. Maar de aanwezige OEH’ers namen de gelegenheid wel te baat om enkele persoonlijke records aan te scherpen. 

Benjamin Yade Witterzeel toonde zich de dapperste van de kleine OEH-bende door op deze snikhete zondagnamiddag van start te gaan op de 600m. Blijkbaar kan Yade goed tegen de warmte, want ze verbeterde haar PR op de anderhalve baanronde met maar liefst 10 seconden! Een tweede opsteker van de dag voor Yade, even voordien had ze immers ook al een nieuw persoonlijk record in het hockeybal op de tabellen gezet. 

Onze pupillenploeg was het ‘talrijkst’ vertegenwoordigd in Oordegem en deed het bovendien meer dan prima. Gauthier Loiseau(1e, met een prachtig nieuw PR van 37m87) en Mathieu Verhelle(3e) haalden het podium in het hockeybal, debutant Axl De Vits blonk op zijn allereerste meeting al meteen uit met een schitterende 3eplaats in het verspringen en een knappe 5estek op de 60m. Toon Stoffels snelde onder de brandende zon naar een nieuwe persoonlijke besttijd op de 60m horden en Jesper Herregodts zette een degelijke prestatie neer op de 60m vlak. 

Héloïse Loiseauverdedigde de OEH-kleuren bij de miniemen meisjes. Met succes bovendien, want Héloïse zette nieuwe PR’s neer in het verspringen en op de 60m horden. Bij de miniemen jongens was Ruben Barbé de enige OEH-gezant. Ook hij keerde tevreden huiswaarts met twee nieuwe persoonlijke records, in het hoogspringen en in het speerwerpen. 

Verslag: Jan

KLIK HIER VOOR UITSLAG 

MICHAEL OBASUYI NAAR BELGISCH RECORD IN MANNHEIM

RUSTIGE DAG IN LOKEREN 

AVLO verwelkomde afgelopen zondag onder een stralend zonnetje heel wat atleten voor haar Flanders Cup-meeting. Enkele OEH'ers schoven hun studieboeken even opzij of maakten zich vrij en zakten af naar Oost-Vlaanderen. Het drietal Obasuyi-Bras-Engels werd dan weer uitgenodigd voor het Juniorengala in het Duitse Mannheim.

Daan Van Diest snelde in Lokeren naar een tweede plek in zijn reeks over 800m, en deed dat in een tijd van 1'56"54. Lisa Rooms haasde de dames op de 3.000m, waar de zege uiteindelijk naar de Nederlandse Diane Van Es ging in 9'23". David Delespesse sprong naar 5.10m in het verspringen. Juniore Febe Ameys sprong naar 4.97m.

Michael Obasuyi verbetert Belgisch record!

Op het prestigieuze Juniorengala in het Duitse Mannheim maakte Michael Obasuyi (18) indruk. Hij brak immers tot tweemaal toe het Belgisch juniorenrecord op de 110 meter horden. In de reeksen zette hij het BR een eerste maal scherper tot 13"44, in de finale dook hij nogmaals onder deze knaltijd en klokte 13"38. Michael zette hiermee de vierde chrono op de wereldranglijst neer en de tweede in Europa.

Ook Tuur Bras was in goede doen in Duitsland en klokte een seizoensbeste van  13"68. Beide OEH-atleten bevestigen alvast hun goede vorm richting het wereldkampioenschap dat van 10 tot 15 juli plaatsvindt in het Finse Tampere.

Ook op het juniorengala in het Duitse Mannheim snelde Thomas Engels naar de tweede plek in zijn reeks op de 800m. Na een tactische wedstrijd klokte hij een chrono van 1'53"46.

De uitslagen van de Flanders Cup van Lokeren vind je hier. http://www.liveresults.be/2018/gp-lokeren/event068h01.html

De resultaten van het Juniorengala in Mannheim kan je hier raadplegen. https://www.leichtathletik.de/termine/top-events/junioren-gala-2018-mannheim-live/

Verslag Roel

OOK OEH-DUIVELS SCOREN STERK

Terwijl Hazard, Lukaku en co zich afgelopen zaterdagnamiddag in Moskou amuseerden met het vakkundig in mootjes hakken van Tunesië, was onze OEH-piste op datzelfde ogenblik het zonnige decor van het Provinciaal Kampioenschap voor benjamins, pupillen en miniemen. Ook onze eigen Rode Duiveltjes presteerden sterk. Met benjamin Eden Broothaerts (ver) en pupil Lucas Barra (1000m) heeft onze club er alweer twee provinciale kampioenen bij. Daarbovenop haalde OEH ook nog eens 5 zilveren en 7 bronzen medailles binnen.

Medailles voor Eden en Lenny, knappe finaleplaats voor Lisa

Bij de benjamins mocht talentje Eden Broothaerts tot twee keer toe het podium op. In het verspringen leverde een prachtig nieuw PR van 4m06 meteen ook een kampioenenschildje op en op de 60m sprintte snelle Eden naar een puike 2e plaats. Ploegmaat Lenny Barra werd in diezelfde 60m-finale mooi 7e, nadat hij een uurtje eerder al een bronzen plak had mogen ophalen na zijn knappe 3e plek op de 600m. In diezelfde race noteerden we ook nog de prima top 10-plaatsen van het ‘OEH-treintje’ Arian Ismic (6e), Loïc Roubertie (7e) en Vic Mostin (8e). Arian deed het ook nog erg goed in het hoogspringen (6e) en Yolan Doneux werd mooi 5e in het verspringen. De benjamins meisjes lieten zich opmerken via de knappe finaleplaats van Lisa Boex (7e) op de 60m en de 8e plek van Leonor Vandenbosch in het verspringen. Ook een hele dikke proficiat aan alle andere OEH-benjamins natuurlijk: Elle-Louise Vanhaelen, Yade Witterzeel, Mats Balliauw, Lucas De Backer, Rien De Vocht, Carlo Grancini, Yann Güllner, Ward Maillard, Kobe Vergeylen en Arthur Wauters.

Maar liefst zeven keer eremetaal bij de pupillen

Ook bij onze pupillen mocht een OEH’er een dubbel en dik verdiend kampioenenschildje in ontvangst nemen: Lucas Barra domineerde de 1000m en snelde na een indrukwekkende eindspurt naar goud in een nieuwe persoonlijke besttijd van 3’12”46. Twan Roelens werd in diezelfde 1000m overigens erg knap 5e, met ook al een nieuw PR (3’31”00). Medailles waren er ook in het verspringen bij de jongens, met maar liefst twee clubgenoten op het podium: Lars Vermaut (2e) en Timo Spits (3e). Lars pakte daarnaast ook nog eens brons op de 60m horden. En ook in de werpnummers waren onze OEH-pupillen succesvol, met de prachtige 2e plaats van Aster Pocket in het kogelstoten bij de meisjes en het dubbele brons van Mathieu Verhelle (kogel en hockeybal) bij de jongens. Zeker het vermelden waard zijn ook nog de mooie ereplaatsen van Norah Meere (7e, hockeybal meisjes), Emanuel Vanweddingen (6e, ver jongens), Toon Stoffels (8e, ver jongens), Luka Yondjouen Kouengoua (6e, kogel jongens), Lucas Barra (4e, hockeybal jongens), Gauthier Loiseau (5e, hockeybal jongens) en Luca Vanden Bemden (7e, hockeybal jongens). Maakten verder eveneens deel uit van onze ‘duivelse’ OEH-pupillenploeg: Rune De Greef, Danaë Loubers, Maud Thoré, Mayeul Dessain, Jesper Herregodts, Noah Pasteel, Bernard Van Der Paal en Rowan Van der Vinne. Bravo iedereen! 

Ook La-My, Ben en Ingmar op het podium

Nog meer medailles voor OEH bij de miniemen, waar Ingmar Vyncke een bijzondere ‘dubbel’ liet optekenen bij de jongens: ‘makkelijk’ zilver in het polsstokspringen (slechts drie deelnemers), maar ook een erg knappe bronzen plak op de 150m. La-My Loenders (2e) bij de meisjes en Ben Vermaut (3e) bij de jongens mochten, allebei met een nieuw PR, vanuit de verspringbak rechtstreeks het podium op. In het hoogspringen greep Ben (4e) helaas net naast een medaille. Nog bij de jongens werd Jarne Boon erg knap 5e op de 80m. Bij de meisjes eindigde Fé Spits twee maal 7e in de finale van zowel de 80m als de 60m horden. Ook Héloïse Loiseau (8e) haalde de finale in die laatste discipline. Maïté Thoré werd 5e in het verspringen, Ellen Seghers legde beslag op de 4e plaats in het speerwerpen. Waren ook van de partij in het machtige miniementeam: Lotte Seghers, Jana Steenhouwer, Heleen Van Pevenage, Ruben Barbé, Eloi Dessain, Aiko Mostin en Jorben Van der Vinne. Knap gedaan, allemaal! 

Verslag: Jan

MASTERS VEROVEREN MAAR LIEFST 13 MEDAILLES 

Twee dagen lang streden onze masters om de Belgische titel op de piste te Ninove. Een weekend dat lang zal bij blijven: alle masters overtroffen zichzelf keer op keer en voegden aan het eind van de tweedaagse 13 medailles toe aan hun palmares. Sterke prestaties van onze OEH-masters.

Volg hieronder hun uitslagen:

Dames: zilveren medaille

Myriam Geerts (W50) – 26m74 – discuswerpen

Heren: gouden medaille

Jean-Pierre Van Impe (M80) – 16.79 – 100m

Henri Lenoir (M85) – 16.54 – 100m 

Jean-Pierre Van Impe (M80) – 37.67 – 200m 

Jean-Pierre Van Impe (M80) – 3m16 - verspringen

Henri Lenoir (M85) – 3m40 – verspringen 

Henri Lenoir (M85) – 7m11 – hinkstapspringen 

Filip Peetrain (M40) – 48m80 – discuswerpen

Ludwig Peetroons (M55) – 43m95 – discuswerpen

Henri Lenoir (M85) – 23m43 – discuswerpen 

Jean-Pierre Van Impe (M80) – 10m82 – speerwerpen

Heren: zilveren medaille

Romaric Gbedassi Codjo (M40) – 55.03 – 400m 

Heren: bronzen medaille

Romaric Gbedassi Codjo (M40) – 24.41 – 200m


Meer info kan U kan U vinden op onze 
clubsite :  KLIK HIER

More information can be found on the Club Site  :  CLICK HERE

 

Jonge wolven zorgen voor vuurwerk op Flanders Cup Huizingen

We hadden er vooraf op gehoopt, en de jonge talenten van Olympic Essenbeek Halle losten de verwachtingen in voor eigen publiek. Zo gaven zij de Internationale Flanders Cup Allonsius Sport, dat opnieuw heel wat deelnemers mocht ontvangen, nog wat extra kleur.

Honderden toeschouwers genoten zaterdag van het atletiekspektakel onder een aangenaam zomers zonnetje dat de hele vooravond de atletiekpiste van het provinciedomein Huizingen in de spotlight zette. De enthousiaste aanwezigen zagen de lokale helden schitteren en konden zich tevens nog extra verwarmen aan enkele sterke buitenlandse prestaties.

Tuur Bras plaatst zich voor WK junioren

De 110m horden voor junioren werd afgesloten met een vreugdekreet van Tuur Bras. De OEH-atleet plaatste zich immers met een toptijd van 13"69 voor het wereldkampioenschap voor junioren dat komende zomer in het Finse Tampere plaatsvindt. Bras duikt zo met één honderdste onder de gevraagde WK-limiet. Zijn maatje Michael Obasuyi had deze limiet reeds op zak, maar scherpte deze voor eigen publiek nog met vier honderdsten aan. Obasuyi pakte tevens de overwinning op deze juniorenrace in 13"64. Ook op de 100m horden bij de dames ging de zege naar België. Melanie Vissers was onder meer Petra Mcdanold uit Bahrein te snel af.

Dario De Borger haalde het dan weer met het allerkleinste verschil van zijn Franse concurrent Dylan Caty op de 110m horden bij de senioren. Op de 400m horden ging de Fransman Hassaine Christopher aan de haal met de zege in 52"15, waarmee hij twee landgenoten voorbleef. Bij de dames ging de overwinning naar de Belgische Katrijn Boone in 1'02"68.

Simon Debognies zegeviert solo naar 8'08"07

Met de hulp van hazen van dienst Patrick Casey (USA) en clubgenoot Thomas De Bock, werd Simon Debognies afgezet aan de 1.500m. Na een eenzame tweede wedstrijdhelft kon Simon vlot de zege op zak steken op de 3.000m.

Jonathan Sacoor bevestigt goede vorm in trainingsrace

Door heel wat afzeggingen kreeg toptalent Jonathan Sacoor geen concurrentie naast zich op de 400m. Jonathan maakte er dan maar een stevige trainingsprikkel van in aanloop naar het WK voor junioren. De Belgian Tornado liep uiteindelijk nog volledig solo naar een sterke 46"40 op de baanronde. Laura Chantraine uit Frankrijk won de race bij de dames in 55"14.

Franse dominantie op FC Huizingen

Op de 800m bij de heren zagen we de Amerikaan Patrick Casey overtuigend de zege pakken in 1'49"40. Bij de dames verschalkte Sofie Van Accom haar Tunesische concurrente Haifa Tarchoun in 2'07"73. Op de 100m ging de overwinning dan weer naar Frankrijk met Mehdi Nait Abdelaziz in 10"68. Thuisloper Jitse Mievis klokte de derde chrono. Bij de dames verhuisde de overwinning naar Nederland met Sacha Van Agt die haar Ierse, Duitse, Franse en Belgische concurrentes versloeg met een prestatie van 11"64.

Ook op de 1.500m was het 'Vive la France'. Een ronduit ontketende Rabi Doukkana degradeerde met een prestatie van 3'37"84 de concurrentie tot figuranten. De Marseillaise mocht ook bij de dames weerklinken nadat de Française Pauline Simon de zege pakte in 4'25"24.

Samuel Khogali uit Groot-Brittannië sprong het verst en versloeg het internationale gezelschap in het verspringen met een poging over 7.10m. In het kogelstoten won Mathias Quintelier van AVKA, terwijl Sophie Verlinden bij de dames haar concurrentes versloeg.

De Fransman Lucas Leroy wierp zijn speer iets verder dan OEH-atleet Niel Mory, die tweede werd. Thomas Carmoy (2.18m) verschalkte dan weer thuisfavoriet Bram Ghuys (2.05m) in het hoogspringen. Hanne Van Hessche sprong als enige dame over 1.78m. De Belg Frederik Ausloos wipt dan weer naar de overwinning in 5.01m op het polsstokspringen. Bij de dames pakte Melanie Vissers na haar zege op de 100m horden, ook de zegetuil in het polsstokspringen.

De imposante Let Oskars Vaisjuns won het discuswerpen bij de heren, terwijl Babette Vandeput bij de dames won in 49.68m. Ook in het hinkstapspringen een Franse winnares, Marine Chombart sprong naar 11.90m. 

Bekijk hier alle resultaten van deze vijfde Internationale Flanders Cup Allonsius Sport.

http://www.liveresults.be/2018/fc-allonsius-sport/event062h01.html

HEREN PAKKEN DERDE PLAATS IN ERE-KBAB

Daags na de dames was het zondag de beurt aan de mannen van Olympic Essenbeek Halle om eveneens in de hoogste nationale afdeling van de Belgische atletiekbond te knokken voor de punten. Met hun derde plaats gaven de dames alvast het goede voorbeeld. Geen al te verre verplaatsing voor de heren. De beste mannelijke atleten van RESC, DCLA, CABW, LYRA, VAC, SER, KAAG, RCG, SMAC, DAMP en AVKA werden samen met onze club hartelijk ontvangen in het Wouter Weylandt-stadion te Gentbrugge.

Na enkele aarzelende regenbuien klaarde de hemel min of meer op boven Gentbrugge. Doch bereikten de temperaturen geen al te hoge cijfers die dag. Wie dat wel deed, was Royal Excelsior Sports Club Brussels, maar OEH weerde zich stevig en zag haar vechtlust beloond worden.

Bram Ghuys polyvalente joker van dienst

Hoogspringer Bram Ghuys is een echte clubatleet, dat bewees hij op de interclub eens te meer. Michael Obasuyi bezorgde onze club een mooie tweede plek en de daaraan gekoppelde 11 punten in het verspringen. De talentvolle junior blesseerde zich echter aan de achillespees waardoor hij niet van start kon gaan op de 110m horden.

Met een sprong over 2.07m nam Ghuys de maat van zijn elf concurrenten. Meteen na deze knappe overwinning sprintte hij van de hoogspringstand naar de start van de 110m horden om de club uit de nood te helpen. Zonder enige training vooraf snelde Bram naar plaats 5 en pakte hij zo 8 verloren gewaande punten.

Bij het hamerslingeren stapte Gil Steenhouwer de kooi in om de eer van de club te verdedigen. Hij lukte een poging van 35.49m en pakte zo 3 punten. Niel Mory deed het uitstekend in het speerwerpen. Met 58.50 pakte hij overtuigend 10 punten. Ook in het hinkstapspringen deed hij zeker niet onaardig, met 6 nieuwe punten tot gevolg. Sem Bras nam het kogelstoten voor zijn rekening en werd zesde. De onverslijtbare Filip Peetrain bewees ook in Gentbrugge zijn kunde andermaal. Met een worp naar 47.83m pakte hij 9 punten voor OEH in het discuswerpen. Kevin Van Tricht nam de polsstok beet en schonk de rode armada 4 punten.

Isaac Kimeli oppermachtig

Op de 3000m vlak namen Isaac Kimeli (OEH) en Jeroen D'hoedt (CABW) de wedstrijd in handen. Samen met Kim Ruell (RESC) gingen ze er algauw vandoor. Met een scherpe versnelling schudde Isaac Jeroen af en pakte hij overtuigend de 13 punten.

Tuur Bras opent sterk

Op de 400m horden nam junior Tuur Bras (18) het op tegen onder meer seniors Owusu en Rummens. Bras deed het uitstekend en pakte 9 punten in 52.45. Robin Hendrix nam net zoals in Herentals twee weken voordien de 800 meter voor zijn rekening. In een wedstrijd met heel wat grote kanonnen werd Robin zesde. Na een tactische 1.500m voegde Philip Cortvriendt 8 punten toe aan de OEH-rekening.

Jonathan Goedefroot verrast

Jonathan Goedefroot was de Chinese vrijwilliger van dienst op de 3.000m steeple. Als 800- en 1.500m-loper was hij echter voordien niet vertrouwd met de hordes en balken. Na enkele hoopgevende trainingen verdedigde hij dan ook met succes de clubkleuren op dit nummer. Goedefroot finishte onverwachts als zesde en pakte zo 7 heel bruikbare punten.

Er stond behoorlijk wat wind op de piste van Racing Gent. Op de 100m snelde Jitse Mievis met lichte tegenwind naar 10.95 en 6 punten. Laurens François werd knap vierde op de 200m.

Simon Debognies liep de 5.000m op gewone loopschoenen en moest enkel topper Bashir Abdi laten gaan. Met een knappe tweede plek en de bijbehorende 11 punten dikte het puntenaantal van OEH behoorlijk aan.

Jonathan Sacoor zegeviert

Belgian Tornado Jonathan Sacoor was in Gentbrugge in goede doen. Als een hazewind snelde hij naar de eerste plek op de baanronde. Met 46.78 in te koude en winderige weersomstandigheden benaderde hij zelfs de U20-wk-limiet.

Aflossingen 4x100 / 4x400m

Ook op de 4x100m was Bram Ghuys de redder in nood. Hij posteerde zich in laatste instantie als slotloper, waardoor OEH toch van start kon gaan. Mievis, François, Bras en Ghuys pakten zeven kostbare punten.

Op de 4x400m kregen we met Isaac Kimeli, Robin Hendrix, Philip Cortvriendt en Thomas Engels vier atleten aan de start die normaal gezien voor de langere nummers opteren. Gedreven door clubliefde liep dit kwartet de longen uit het lijf, met een vijfde plek tot gevolg.

OEH verzamelde zondag maar liefst 167 punten en werd zo knap de derde beste atletiekclub van het land. RESC pakte voor de zesde keer op rij de landstitel, DCLA pakte zilver. Voor DAMP en AVKA zit het verblijf in de hoogste nationale afdeling erop.

1          RESC  195

2          DCLA  172.5

3          OEH    167

4          CABW 154

5          LYRA   126

6          VAC    125

7          SER     123

8          KAAG  119

9          RCG    113

10       SMAC 106    

11       DAMP ↓           106

12       AVKA ↓           69.5 

Raadpleeg hier de individuele resultaten. http://liveresults.be/2018/ic-mannen-hommes/event012h02.html

Roel

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Start to Run

Binnenkort...

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2019, website powered by Twizzit.com