O.E.H. - Koninklijke Olympic Essenbeek Halle VZW                                                       voor info mail naar: info@oeh.be

Agenda
  January 2018  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Clubsponsors
INFO 1


 OEH ATLETIEKKAMPEN 2018

 

 

ZIE ONDER RUBRIEK CLUBACTIVITEITEN

 

 

 

 

 

Op 29 april was er een Beker Van Vlaanderen te Lebbeke voor pupillen en miniemen meisjes.

Cédric Loiseau maakte hiervan alvast een FOTOREPORTAGE...

Bedankt Cédric!

OEH-ATLETEN OPGELET!

Indien je deelneemt aan officiële atletiekwedstrijden, let er dan op om het nieuwste clubtruitje te gebruiken!
Je oude trui kan ingeruild worden op het secretariaat voor een nieuwe. Zie Onze Vereniging => Sportuitrusting

 

Op 11/3/2017 trokken de OEH-atleetjes richting Wallonië voor de laatste indoorwedstrijd van het seizoen.

Ondanks de iets te lange wachttijden tussen de wedstrijden, konden de atleten nog de energie vinden om te knallen.

Bij de Benjamins haalden Timo Spits en Mathieu Verhelle de OEH- medailles binnen. Timo behaalde zilver bij het verspringen en dit met een sprong van 3m29 .Mathieu behaalde op zijn beurt 2 maal brons. De 60m legde hij af in een tijd van 9.95 en bij het verspringen bracht een sprong 3m24 hem naar de derde plek.

                                                                                    

Bij de Pupillen stond Fé Spits op het hoogste schavotje voor de 60m horden en daarnaast behaalde ze ook nog brons op de 60m.

Toen was Miniem Jasper Spits aan de beurt. Hij kon natuurlijk niet onderdoen voor broer en zus en zette alles op alles. En ja hoor ....hij kaapte 3 gouden medailles weg. Zowel voor het verspringen, 60 m sprint en 60 m horden was hij de beste!

Om 19u.30 ging het hoogspringen bij de pupillen jongens van start. Eindelijk konden Ben Vermaut en  Lars Vermaut hun laatste wedstrijd aanvangen! Twee uur later dan voorzien vatten ze hun laatste wedstrijd aan. En desondanks het zéér late uur lieten de twee het beste van zichzelf zien.

Lars geraakte over 1m13 en om 21u.11 sprong  Ben nog over 1m19. Heel veel andere atleten verbeterden opnieuw hun PR en dit is natuurlijk weer fantastisch. Doe zo voort!

Ook wil ik bij deze, in naam van alle aanwezige ouders, trainers Bieke, Erika en Kristof bedanken. Zij stonden ook weer klaar om de kids te begeleiden en aan te moedigen!!!!


Het was dus een vermoeiende atletiekdag vol mooie hoogtepunten.

Enkele foto’s kunnen jullie terugvinden bij MEDIA.

ISAAC KIMELI ZEGENT NIEUWE CLUBTRUITJES MET BELGISCHE TITEL 

Maar liefst 26 dappere OEH’ers verdedigden afgelopen zondag de kleuren van onze club op het Belgisch kampioenschap veldlopen. In het Oost-Vlaamse Wachtebeke streden heel wat jeugdatleten onder een stralend zonnetje. Bij de senioren heren zorgde Europees beloftekampioen Isaac Kimeli samen met zijn clubgenoten voor de rode kers op de OEH-taart. 

Met temperaturen die vlotjes boven de 15 graden celsius uitkwamen, was zondag 12 maart een atypische winterdag. De weersomstandigheden zorgden voor een grote opkomst aan supporters in het provinciedomein Puyenbroeck. Maar ook onze jeugdatleten waren talrijk aanwezig op het BK veldlopen, de laatste crosswedstrijd van het veldloopseizoen. 

Stan bevestigt sterke winter

Bij de miniemen meisjes slaagde Babette Robberechts erin om met een 35ste plek een puike prestatie neer te zetten op de wedstrijd over 1500 m. Antoine Tordeur slaagde er bij de miniemen jongens dan weer in om binnen de top 50 te finishen op het BK. Ook Jordi De Greef vocht voor elke meter in deze wedstrijd.

De kadetten meisjes kregen met een parcours over 2130 m een iets langere afstand voorgeschoteld. Yana Pauwelyn, Joke De Cock, Aline Cools, Anna Deruyttere en Bente Van Parys finishten allen sterk, aangemoedigd door heel wat supporters.

 Bij de kadetten jongens was het uitkijken naar wat Stan De Cruyenaere kon tegen de beste Belgische leeftijdsgenoten. Stan leverde afgelopen winterseizoen al enkele knappe prestaties en ook op het BK deed hij het goed. Met een achtste plek op amper 25 seconden van de Belgische titel, was hij de snelste OEH’er. Ook Kobe Heremans, Tommy De Greef, Brent Siccama, Carsten Coplhijn, Rodrigo De Geyseleer en Sen Van Poucke bewezen dat er toekomstmuziek zit in de afstandsgroep van trainster Sofie Deneyer.

OEH beste club op de lange cross

Op de lange cross bij de heren waren alle blikken van atletiekminnend België gericht op OEH’er Isaac Kimeli. Als Vlaams en Europees U23 kampioen, was hij dan ook de te kloppen man. Meteen van bij het startschot werd duidelijk dat CABW-atleet Soufiane Bouchikhi heel snel hersteld was van zijn ingreep. De Antwerpenaar wou zich niet naar de slachtbank laten leiden en maakte de wedstrijd meteen hard. Na een viertal rondes zijn metgezel als een schaduw te hebben gevolgd en vervolgens enkele ronden de kop te hebben overgenomen, vond Isaac Kimeli het welletjes. Isaac plaatste een verschroeiende demarrage in de laatste ronde en snelde zo naar de Belgische titel en de eindzege in de CrossCup. Niet veel later sloot de 20-jarige Simon Debognies zijn winterseizoen af met een zesde plek in de wedstrijd, goed voor de zilveren plak bij de beloften. Thomas De Bock bewees zijn stijgend vormpeil en werd amper een week na zijn sterke prestatie op de Oostende-Brugge 10 miles, knap zevende op het BK. Leerkracht Kenny Deneyer vocht zich naar plaats 21 en Oost-Vlaming Joris Keppens toonde veel karakter in de race en werd beloond met een dertigste plek in een stevig deelnemersveld.

2017_BK veldlopen_Wachtebeke_Isaac    2017_BK veldlopen_Wachtebeke_Simon    2017_BK veldlopen_Wachtebeke_Thomas    2017_BK veldlopen_Wachtebeke_Kenny                   

Foto's Willy De Broyer                  

Met deze ijzersterke collectieve prestatie werd Olympic Essenbeek Halle Belgisch interclubkampioen bij de heren senioren. Dit wil zeggen dat de mannen van OEH volgend jaar de Belgische eer mogen verdedigen op het Europees clubkampioenschap veldlopen

Robin Hendrix na inhaalrace nog knap achtste

Op de korte cross waren er heel wat favorieten die vooraf aanspraak konden maken op de Belgische titel. Bij dit kransje kanshebbers, ook OEH-atleet Robin Hendrix die na heel wat blessureleed voor het eerst sinds lang een winterseizoen afwerkt. Met verschillende podiumplaatsen op de afgelopen CrossCup-manches, was hij dan ook in Wachtebeke een te duchten kandidaat voor de medailles.

Na een attente start in tweede positie verloor Robin even later zijn schoen. Nadat hij deze snel terug aankreeg, begon de inhaalrace voor de atleet uit Kapelle-op-den-Bos. Robin slaagde er nog in om de kopgroep terug bij te halen, maar strandde uiteindelijk op een puike zevende stek. Brent Van Der Kelen onderstreepte zijn status als doorzetter. Na heel wat blessures werd hij in een ijzersterk deelnemersveld 65ste. Niet veel later finishten ook Daan Van Diest, Wouter Mommaert, Michiel Querton en Evert Vanbelle

Met dank aan Roel Stiens voor het verslag.

Sporza video wedstrijdverslag mannen senioren

Fotoreportage met dank aan Willy Boon 

GOUDEN MASTERS met 6 Belgische- en evenveel Provinciale titels

Het werd een hoogdag voor onze masters op het Belgisch kampioenschap indoor te Gent.

Nieuwkomer Laëtitia Libert (W35) toonde zich de sterkste atlete op de 200m. Met haar tijd van 25.19 vestigt zij een nieuw clubrecord in haar categorie.

Op de 60m spurtten zowel Romaric Gbedassi (M40), tijd 7.58, als Henri Lenoir (M80), tijd 9.92, zich naar het goud.

Zelfde scenario op de 200m waar zowel Romaric (M40 – 24.12), als Jean-Pierre Van Impe (M80 – 38.79) het hoogste schavot mochten betreden.

Tot slot kon Jean-Pierre Van Impe (M80) pronken met een tweede Belgische titel en daarenboven een nieuw Belgisch record in het verspringen met een sprong van 3m28 ten nadele van vorige recordhouder Henri Lenoir.

Zeggen we nog dat deze zes Belgische titels eveneens goed waren voor de Provinciale indoortitels!!

Proficiat aan allen !!

ARTIKEL over Jean-Pierre in HET NIEUWSBLAD

 

DANI MALUTA GOOIT HAAR KOGEL NAAR GOUD

Met vier deelnemers was de OEH deelname aan het Belgisch kampioenschap indoor cadetten en scholieren eerder gering.

De mooiste afsluiter van het indoorseizoen was voor Dani Maluta. Zij werd knap Belgisch kampioene in het kogelstoten bij de scholieren. Bij haar vierde poging gooide Dani 14,67m ver. Het werd weliswaar een nipte overwinning, want bij de laatste poging gooide haar naaste concurrente 14,65m, slechts 2 centimeter minder dan de prestatie van Dani.

Polsstokspringer Rowan Degrève, behaalde een negende plaats met een sprong van 3,60m.

Bij de cadetten meisjes verbeterde Ines Gbedassi haar pr op de 60m. Haar nieuwe bestijd is 8’45” .

Amaryllis Brosens verbeterde haar seizoensbeste op de 400m tot 66’44.

Evenwel bereikten geen van beide meisjes de finalereeks.

Aan alle deelnemers nogmaals proficiat.

OEH PAKT GOUD MET TUUR en JONATHAN, BRONS MET KJENTA

Op zaterdag 4 maart nam onze club met 9 deelnemers deel aan het Belgisch kampioenschap indoor junioren en beloften en we namen 2 gouden en een bronzen medaille mee naar huis.

Onze enige kamper Ruben Dhaenens behaalde bij de junioren mannen in het kogelstoten een 8ste plaats met een worp van 12,42m.

Bij de junioren meisjes verbeterde Emmy Viaene haar pr op de 400m met meer dan een seconde tot 62'22".

Robin Degréve verbeterde haar seizoensbeste op de 400m tot 59'47" bij de belofte dames. In dezelfde categorie werd onze spurtrevelatie van deze winter Kjenta Schets 3de op de 200m met een tijd van 25'16" en dit na bijna 2 weken inactiviteit na blessure en een ongunstige baan.

Bij de beloften heren verbeterde Laurens François zijn seizoensbeste met 1 honderdste op de 200m tot 22'37 en werd 7de in de totaaluitslag.

In de junioren mannen categorie waren we het best vertegenwoordigd met 4 deelnemers waaronder onze 2 kanonnen Tuur en Jonathan.

Op de 60m hadden we 2 finalisten: Axel Viaene werd er 5de in 7'14" en Jitse Mievis 7de met 7'21". Jitse had in de reeksen wel zijn pr verbeterd tot 7'19".

Onze 2 toppers maakten de hoge verwachtingen waar en behaalden elk als eerstejaars junioren de gouden medaille.

Tuur Bras liep er zijn 2de wedstrijd van het seizoen en liep met 7'88" de 4de tijd aller tijden op de 60H. Mits een betere start in de finale was dit zeker een BR waard. Dit beloofd voor de zomer!

Jonathan Sacoor werd kampioen op de 200m met een mooie 21'78". Hij kan zijn prachtige wintercampagne afsluiten en mag ook hoopvol naar de zomer toe kijken!

Ook Axel Viaene liep in zijn derde wedstrijd van de dag naar een 6de tijd van alle deelnemers op de 200m met een seizoensbeste van 22'35".

Aan alle deelnemers nogmaals proficiat.

Met dank aan trainer Dirk voor het verslag.

Ring TV video wedstrijdverslag_1

Ring TV video wedstrijdverslag_2 

OEH WORDT 80 JAAR, MAAR IS JONG VAN HART EN SPRINGLEVEND

OEH, gaf gisterenavond tijdens een druk bijgewoonde persconferentie de aftrap van het jubileumjaar voor haar 80ste verjaardag. Bij deze gelegenheid werd onze nieuwe clubwedstrijdshirt voorgesteld in het bijzijn van onze sponsors. 

Ons feestcomité, onder de deskundige leiding van “onze” Gust, had deze super avond georganiseerd in ‘t Olympicske, het hart van de vereniging, waar de atletiekliefhebbers en sympathisanten van de club op de afspraak waren. 

Eregast en Olympisch kampioene Kim Gevaert samen met voorzitter Jean-Pierre De Staercke namen de aaneenschakeling van gezellige anekdotes over de clubgeschiedenis, over projecten die slechts dromen zijn, of toch realiteit kunnen worden, de voorstelling van onze beste club atleten in de nieuwe clubuitrusting ter harte.

Marc Sluys zorgde voor de een gezellige babbel en presentatie van de nieuwe sponsors en fotograaf van dienst, zorgde de ganse avond door, voor heel wat perceptie foto’s van onze atleten. 

Dit feestelijk gebeuren werd ook opgeluisterd in de aanwezigheid van politiek prominente gasten Dirk Pieters, Burgemeester van de Stad Halle, Peter Busselot, Schepen van Sport en Vlaams Minister Ben Weyts.

Deze gezellige en spetterende feestavond, waar iedereen verwend werd met een hapje en een drankje, werd één groot succes. 

Foto Bart Devillé

Foto Bart Devillé

Klik door naar het artikel op Editiepajot

Luisterfragment met voorzitter Jean-Pierre De Staercke

ISAAC UITSTEKEND IN DE CROSS-CUP TE DOUR 

Isaac heeft de zevende manche van de Cross Cup in Dour bekroond met een vlotte zege en kan zonder tegenslag zijn derde opéénvolgende eindwinst boeken in het regelmatigheidscirterium van de Cross-Cup.

Isaac Kimeli       Simon Debognies      Robin Hendrix

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang door de toch wel strakke wind op de Site de la Machine à Feu. Koen Naert trok het felst van leer en zo ontstond er en kopgroep met zeven man waaronder Isaac Kimeli en Simon Debognies. Op twee ronden van het einde moest vooraan metgezel Simon de rol lossen. Bij het ingaan van de laatste ronde, net voor het beruchte steile stuk, versnelde Isaac en slaagde erin een definitieve voorsprong uit te bouwen. Simon kreeg wat verzuringsgevoel in de benen en eindigde als zevende. 

Lisa Rooms startte behoedzaam in de lange cross. In de openingsronde vormde zich een kopgroep met een 10-tal atleten waaronder Lisa. In de tweede koershelft versnelde Louise Carton en alleen Stephanie Barnes kon nog een tijdje in haar tred blijven. Lisa kon dit strakke tempo niet aan en liep haar eigen wedstrijd verder. Zij eindigde op de negende stek. 

In de korte cross presteerde Robin Hendrix weer voortreffelijk. Alhoewel hij in de beginfase wat werd weggedrumd kon hij vlug de aansluiting krijgen in de kop van de wedstrijd. Bij het ingaan van de laatste ronde versnelde Robin en alleen de latere winnaar Ali Hamdi en Ismael Debjana hadden de repliek te volgen. In de laatste 100m moest Robin nog net het onderspit delven en eindigde hij als derde.

Ook Joris Keppens, misschien wat te vlug gestart, liep zich in eigen tempo naar een tweeëntwintigste stek. 

PROFICIAT AAN IEDEREEN EN WIJ KIJKEN NU AL UIT NAAR HET HET BELGISCH KAMPIOENSCHAP TE WACHTEBEKE !!

Vandaag hebben de OEH-atleten nog een indoorke gedaan. De Topsporthal van Gent zag ditmaal wat roder dan anders. De grotere opkomst OEH-atleten kunnen we alleen maar toejuichen!

De eerste wedstrijd startte reeds om 9u.30,  waardoor de atleten zeer vroeg uit de veren moesten. Maar het spreekwoord luidt: 'De ochtendstond heeft goud in de mond', dus hoopten we alleszins op mooie prestaties.

Mathieu Verhelle , tweedejaars benjamin, behaalde met een worp van 7,76 m de derde plaats bij het kogelstoten (1kg). 

                                                                                             

 Wisten jullie dat Nolan Huysmans bij de pupillen deze maand ook een clubrecord heeft gebroken? Bij het kogelstoten stond het oude clubrecord bij de pupillen op 8,04m. Hij gooide de 2 kg zware kogel zo'n 9,43 m ver.

Ook Jasper Spits (foto rechts) verbrak deze maand een clubrecord. Bij de 60m horden (84/5H/8) klokte hij  af op een mooie 9.67 sec.                                                     

Proficiat jongens! Ook aan alle andere atleten die deelnamen een welgemeende proficiat!

Een persoonlijk record breken is ook al een hele prestatie!

Bij MEDIA nog enkele sfeerbeelden van onze  jeugd.

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Binnenkort...
28/01/2018 12:15-17:00
Grote Prijs Elektro 80 - Vilvoorde
28/01/2018 13:00-20:00
Kampioenschap van Vlaanderen alle categorieën
03/02/2018 12:00-13:00
Belgisch + KVV kampioenschap Meerkamp - Dag 1
04/02/2018 10:00-13:00
ECCC met OEH - Mira (Portugal)
04/02/2018 12:00-13:00
Provinciaal kampioenschap cross - Lennik
Verjaardagen
22/01
Tommy De Greef
23/01
Luca Descheemaeker
23/01
Steven Desprets
23/01
Goran Wauters
24/01
Maxime De Bruycker

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com