KONINKLIJKE ATLETIEKCLUB OLYMPIC ESSENBEEK-HALLE (O.E.H.)                                                     voor info mail naar: info@oeh.be

Agenda
  January 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Clubsponsors
INFO 1

   JAARBOEK 2018/ZOMERKALENDER 2019

HIER BESTELLEN

 ****** 

  BK VELDLOPEN BRUSSEL

TOEGANGSKAARTEN BESTELLEN

 

 

 

 

INSCHRIJVING SPORTKAMPEN 2019

 

PAASKAMP 2019 - KLIK HIER  -  INFO 

 VSK1_2019 - KLIK HIER  -  INFO

 VSK2_2019 - KLIK HIER  -  INFO

 

GEZONDHEIDSFICHE SPORTKAMP

 

 

JONATHAN SACOOR EN BORLEES PAKKEN BRONS OP WK

De Arena in het Engelse Birmingham daverde zondagavond op haar grondvesten tijdens de finale van de 4x400m bij de heren. Een seismoloog zou vast en zeker ook in België, en meer bepaald in de regio Halle, een kleine aardbeving waargenomen hebben. Menig sportfanaat sprong immers recht toen Kevin Borlée zich als slotloper over de eindmeet gooide.

Coach Jacques Borlée opteerde net zoals in de halve finale voor de volgorde Dylan Borlée - Jonathan Borlée - Jonathan Sacoor - Kevin Borlée. Het Belgische kwartet, met OEH-atleet Jonathan Sacoor, nam het in de finale van de 4x400m op tegen de Verenigde Staten, Polen, Trinidad & Tobago, Tsjechië en Groot-Brittannië.

Dylan Borlée nam de eerste dubbele baanronde voor zijn rekening en lanceert broer Jonathan in derde stelling. Trinidad & Tobago komt op dat moment stevig opzetten, waardoor België een plaatsje moet prijsgeven. Dan is het tijd voor de 18-jarige Jonathan Sacoor van Olympic Essenbeek Halle. Hij weet te consolideren en lijkt de achterstand op Trinidad zelfs een beetje kleiner te maken. Slotloper Kevin Borlée pakt vervolgens uit met dé inspanning van de race. In de laatste 50 meter slaagt hij in een op het eerste zicht onmogelijke opdracht: hij haalt de atleet uit Trinidad & Tobago in extremis terug en gooit zich over de meet. Na enige aarzeling komt de officiële uitslag op het reuzegrote scorebord in Birmingham: BRONS voor België!

De knappe chrono van 3'02"51 is tevens meteen een nieuw Belgisch record. De Polen verrasten en kroonden zich tot wereldkampioen, dat in een fenomenaal nieuw wereldrecord van 3'01"77. Topfavoriet Amerika moet zich tevreden stellen met zilver.

Dank aan Roel voor het verslag.

Verslag SPORZA: KLIK HIER

Verslag RING TV: KLIK HIER

 

BELGISCH KAMPIOENSCHAP INDOOR JUNIOREN en BELOFTEN: 

1x goud, 6x zilver en 2x brons

Terwijl Jonathan Sacoor zich met de 5e snelste chrono van de 32 atleten in de halve finale van de 4x400m plaatste voor de wk-finale samen met zijn Borlée-makkers, schitterden ook heel wat clubgenoten op het Belgisch indoorkampioenschap voor junioren en beloften.

Van Hansewyck springt naar zilver

Drie weken geleden sloeg Nell Van Hansewyck haar voet om. Daardoor zag ze haar deelname aan het BK AC én studenten in rook opgaan. Op het Belgisch kampioenschap voor beloften sprong ze afgelopen zaterdag dan ook op korte aanloop om geen risico te nemen. Dat leverde Nell een sprong over 3.70 m op. Deze succesvolle sprong bezorgde haar de zilveren medaille. De beloftentitel in het polsstokspringen ging naar Melanie Vissers (ATC) die een sprong over 3.85 m lukte.

Ruben D'haenens werpt zich naar zilver

Junior Ruben D'haenens bezorgde OEH een nieuwe medaille. De 19-jarige kogelstoter pakte overtuigend zilver dankzij een worp naar 14.43 m. De Belgische juniorentitel ging naar Kasper Verbeylen (DCLA) met 15.03 m.

Tuur Bras pakt zilver én brons

Tuur Bras en Michael Obasuyi plaatsten zich in de reeksen met respectievelijk 7"95 en 7"94 voor de finale van de 60 meter horden voor junioren. In die juniorenfinale wist Tuur naar brons te snellen in een tijd van 7"83. Michael moest de strijd onderweg staken. Na de valse start van een concurrent raakte Tuur maar moeilijk in zijn ritme bij het tweede startsein. Op de 200m pakte Tuur Bras zilver in een tijd van 22"09. "Op 40m van de meet maak ik een misstap waardoor ik helemaal door mijn been zak. Anders had een snellere tijd en wie weet misschien wel goud er ingezeten", vertelt Tuur na de race. RESC-atleet Amine Kasmi pakte de Belgische juniorentitel in 21"84. Bij de beloften klokte Laurens François 22"57 en Jitse Mievis 22"35.

Jitse Mievis Belgisch kampioen in nieuwe persoonlijke besttijd

Jitse Mievis zorgde vorige week nog voor een topprestatie door zilver te pakken op het Belgisch studentenkampioenschap. Hij deed dat toen in een knaltijd van 6"90, meteen een serieuze verbetering van zijn persoonlijk record. Amper een week later doet de atleet uit Beersel nog beter!

Op het BK voor beloften is Jitse Mievis erin geslaagd zich tot Belgisch kampioen te kronen op de 60m. Jitse deed dit in alweer een nieuwe persoonlijke besttijd. Ditmaal stopte de chrono na 6"87. Jitse neemt u even mee in de adrenaline van deze spannende race: "De finale verliep heel goed. Ik was goed opgewarmd en had er veel zin in. Ik wist dat ik een goede start moest hebben om een podiumplaats te behalen, ik was dan ook zeer gefocust op mijn start. Dat pakte goed uit want ik had een zeer goede start die me naar de Belgische titel bracht, dat in een nieuw persoonlijk record van 6.87. Ik voelde wel dat Camille dichterbij kwam waardoor ik bleef vechten tot het einde, met een eerste plaats als resultaat. Ik ben zeer tevreden!" Mievis behaalde dit seizoen zijn zelf vooropgestelde doelen op de 60m en 200m en kijkt er al naar uit om komend zomerseizoen deze knappe progressie verder te zetten op de 100m en 200m.

Ook zilver voor Thomas Engels

Thomas Engels zorgde met zijn prestatie op de 800m voor een nieuwe medaille. Engels schonk de club zilver met een tijd van 1'57"82. Dat leverde hem zilver op bij de junioren. Het goud ging in deze categorie naar Eliott Crestan in 1'50"51. "Ik heb twee weken alternatief moeten trainen door een kwaaltje aan de lies. Vorige week werd ik dan nog eens ziek. Het gevoel was wel ok op het BK, maar uiteraard voel je het wel als je twee weken niet gelopen hebt", beoordeelt Thomas zijn prestatie.

In het kogelstoten voor juniores miste Dani Maluta het podium maar net. Met haar vierde plek en worp naar 12.05 m kan ze zeker tevreden terugblikken. Op de 60m horden voor beloftes eindigde Robin Degrève als vijfde in 9"24. Robin finishte op de 400m in 59"71. Chloë Beaucarne (FLAC) snelde op de 60m horden naar goud in 8"45.

Lyne Camara pakt zilver op 60m

Op de 60m vlak plaatste Lyne Camara zich vlot voor de finale met reekswinst en een chrono van 7"79. Dora De Haeseleer klokte 8"29. In de juniorenfinale was enkel AVT-atlete Rani Rosius sneller dan Lyne Camara, die overtuigend naar zilver flitste in 7"73. Op de 200m viel Lyne net naast het podium (25"20), Dora De Haeseleer sloot haar indoorseizoen af met een nieuwe persoonlijke besttijd van 27"14.

Kjenta Schets beëindigt geslaagd winterseizoen met zilver

Ook afgelopen weekend was Kjenta Schets opnieuw in goede doen. Zo verbeterde ze haar pr op de 60m tot 7"81 én pakte ze zilver op de 200m in 24"75. Het goud ging in deze beloftenreeks naar Hanne Maudens die zich met een tijd van 24"69 net een fractie sneller toonde.

Nieuwkomer Emma Delorme pakt brons bij het vespringen in een nieuw clubrecord

Nieuwste aanwinst Emma Delorme maakte een lange treinreis van 900km om brons te pakken in het verspringen met een sprong van 5m43. Goed voor een nieuw clubrecord bij de junioren dat maar liefst 21 jaar stand heeft gehouden en op naam stond van Jenny Jacobs. Dikke proficiat !! 

Alle resultaten kan u hier nogmaals rustig nalezen. http://www.toastit-live.be/results/2018/maa/za03/event046h01.html

Dank aan Roel voor het verslag. 

De Belgian Tornados, onze Belgische 4x400m-ploeg heeft de finale gehaald op deze kampioenschappen door hun halve finale te winnen in een tijd van 3'05"22. Onze eigenste Jonathan Sacoor, het 18-jarige toptalent, maakt deel uit van deze ploeg, samen met de 3 Borlée-broers, Dylan, Jonathan en Kevin.
Nu hopen op een medaille voor de finale die gelopen wordt deze zondagavond, 4 maart.

Een televisieverslag van de halve finale is te vinden op de site van de RTBF: KLIK HIER

OEH COLLECTIEF DOMINANT OP BELGISCH KAMPIOENSCHAP VELDLOPEN

Zondag vond voor het eerst in de geschiedenis van het veldlopen het Belgisch kampioenschap plaats in het park van Laken. In de schaduw van de glimmende bollen van het Atomium zorgden temperaturen van 0 tot 1 graad celsius samen met een ijskoude snijdende wind voor loodzware wedstrijdomstandigheden. Dit schrikte de moedige atleten en atletes van Olympic Essenbeek Halle echter niet af om nog een allerlaatste keer die spikes uit de kast te halen.

Grote groep benjamins trotseert bijtende koude

Bij de benjamin meisjes stonden drie dames aan de start die wel tegen een stootje konden. Zowel Yade Witterzeel, Malou Rosseel als Ruba Rani Vanalphen trotseerden de winterse omstandigheden en brachten hun wedstrijd over 600 m tot een goed einde. Niet alleen dappere benjamin meisjes, maar ook de jongens schitterden nog een allerlaatste keer in het heuvelachtige park van Laken. Lenny Barra, Matias Morre, Arthur Wauters, Gust Verschingel, Kobe Vergeylen, Maxime Jaspers, Brecht Devillé, Arian Ismic en Lucas De Backer verdedigden onze rode kleuren met verve.

Roxane Dumalin, Aster Pocket, Mathieu Verhelle, Rowan Van Der Vinne, Lucas Barra en Arthur Jaspers verwarmden het hart van hun supporters bij de pupillen.

Nolan Huysmans was duidelijk in zijn sas op de zware omloop in Brussel want hij werd knap achtste bij de miniemen jongens (2006). Ook Ingmar Vyncke, Ruben Barbé en Jorben Van Der Vinne vlogen over het parcours op hun Belgisch kampioenschap over 1.500 m. Bij de kadetten dames knokten Lene Barbé, Yana Pauwelyn, Joke De Cock en Elin Vyncke voor onze club. Ook Antoine Tordeur en Jordi De Greef toonden heel wat karakter in deze moeilijke wedstrijdomstandigheden.

Bij de tweedejaars kadetten bekroonde Stan De Cruyenaere zijn meer dan geslaagd winterseizoen met een achtste plek op het BK. Kobe Heremans en Tommy De Greef snelden niet veel later over de Brusselse eindmeet.

Isaac Kimeli verlengt Belgische titel

Bij de heren was er het afgelopen seizoen niets tegen de heerschappij van Soufiane Bouchikhi te doen. Hij won alle individuele CrossCup-manches, maar kon afgelopen zondag de kers op de taart net niet zetten. Zoals veldrijder Mathieu Van Der Poel het hele veldritseizoen domineerde en op het wk toch geklopt werd door eeuwige concurrent Wout van Aert, werd Bouchikhi op het bk verslagen door Isaac Kimeli. Bouchikhi wou er opnieuw een pijlsnelle wedstrijd van maken op de heuvelachtige Brusselse omloop. Ditmaal kreeg hij Isaac echter niet los. Isaac versloeg Bouchikhi ruim in de sprint en verlengde zo zijn Belgische titel. De derde plaats ging naar Simon Debognies, die een beresterke wedstrijd bekroond ziet met brons én de Belgische titel bij de beloften.

1, 3, 4 en 6 bij senioren heren

Robin Hendrix is ongetwijfeld dé revelatie van het afgelopen winterseizoen. Ook in Brussel spreidde hij zijn immense progressie tentoon. In het zog van zijn maatje Simon, legde Robin in Brussel beslag op de vierde plek. In volle marathonvoorbereiding snelde Thomas De Bock naar een puike zesde plek. Bijgevolg legden onze clubgenoten beslag op de eerste, derde, vierde en zesde plek op het bk lange cross. Niet veel verder in de uitslag komen we Joris Keppens tegen. Hij doet met een puike twintigste plaats meteen tien plekken beter dan vorig jaar. Roel Stiens beleefde een complete offday en werd 79e.

Door de sterke collectieve prestatie van onze senioren heren werd OEH net zoals vorig jaar nationaal interclubkampioen.

Astrid Verhoeven zet progressie verder, Rooms zilver bij beloften

Astrid Verhoeven groeit maand na maand sinds ze de overstap maakte naar trainer Tim Moriau én Olympic Essenbeek Halle. In Brussel zette ze de kroon op een sterk winterseizoen. Astrid strandde op het BK als vierde net aan de voet van het podium. Verhoeven kan met een sterke progressieve race zeker tevreden terugblikken op haar laatste cross van dit seizoen. Imana Truyers domineerde dit veldloopseizoen bij de dames en was ook zondag in Brussel de snelste. Sofie Van Accom en Nina Lauwaert mochten mee het podium op. Lisa Rooms vond een aardig ritme in Brussel en streed van start tot finish met Vanessa Scaunet voor de Belgische beloftentitel. Lisa pakte zilver na een sterke race. Nele Tordeur werd niet veel later knap 27e en kan eveneens terugblikken op een puik veldloopseizoen.

Philip Cortvriendt net vierde

Philip Cortvriendt liep een sterk en vooral heel constant winterseizoen. De student kinesitherapie was op de korte cross steeds voorin terug te vinden. In Brussel knokte hij zich naar een vierde plek. De Belgische titel ging naar Jeroen D'hoedt. Jonathan Goedefroot bewees in Brussel dat zijn goede vorm van op het PK, toen hij derde werd, nog steeds aanwezig was. Jonathan knokte zich in een deelnemersveld van maar liefst 162 deelnemers naar de 36e stek. Wouter Mommaert legde beslag op de 82e plek. Jannes Broigniez en Dimitri Goedefroot werden respectievelijk 100e en 105e in dit ijzersterk deelnemersveld.

Nick Vereertbrugghen werd knap 17e bij de scholieren jongens die geboren zijn in 2002. Carsten Colphijn vocht zich naar een 54e plek tussen de beste Belgische scholieren.

Amy Huylebroeck vertegenwoordigde onze club bij de juniores en werd 28e.

Raadpleeg hier alle resultaten van dit Belgisch kampioenschap veldlopen. http://www.sport.be/crosscup/2017/nl/belgischkampioenschap/uitslagen/

Hiermee valt het doek over het veldloopseizoen 2017-2018. Zijn de eerste zonnestralen al te bespeuren? Hoort u het tartan al schreeuwen? Nog even geduld! Terwijl de vriestemperaturen stilaan onze contrein verlaten, genieten onze atleten en atletes van een welverdiende rustperiode. Daarna zullen ze ook op de piste weer het beste van zichzelf geven.

Klik hier voor het SPORZA verslag 

Klik hier voor het RING TV verslag

Klik hier voor de fotoreportage (met dank aan Willy)

JONATHAN SACOOR VERBETERT EIGEN BELGISCH RECORD

De selectie voor het aanstaande wereldkampioenschap indooratletiek in Birmingham lijkt Jonathan Sacoor vleugels te hebben gegeven. Dat mag gerust letterlijk worden opgevat want de 18-jarige pupil van Jean-Marie Bras vloog zaterdag over de Gentse indoorpiste. Daags voordien snelden al heel wat OEH'ers op het Belgisch studentenkampioenschap naar topchrono's.

Vrijdag bliezen de hogeschool- en universiteitsstudenten verzamelen in de Flanders Sports Arena voor het Belgisch kampioenschap. Zo verbeterde Marylin Alabiso haar persoonlijke besttijd op de 60m tot 7"93. Ook Liam Vandenbossche verbeterde zich op de 60m en liet de klok stoppen na 7"78.

Kjenta Schets en Jitse Mievis met prestaties van de avond

Jitse Mievis zorgde voor een topprestatie door zilver te pakken. Hij deed dat in een knaltijd van 6"90, meteen een serieuze verbetering van zijn persoonlijk record. In het hoogspringen kroonde Bram Ghuys zich tot Belgisch studentenkampioen met een sprong over 2.11m. 

Clubrecords dienen om verbeterd te worden ! Maar als je een clubrecord dat er al 28 jaar staat kan verbeteren, dan mag je toch zeer fier zijn op jezelf !  

Kjenta Schets pakte op de 200m brons en slaagde erin om het 28 jaar oude record op de 200m indoor, dat nog op naam stond van Anne Carrette, te verbeteren.  Het oude record stond op 24.68 en werd op 27 januari 1990 te Gent gelopen.  Kjenta zette er haar schouders tegen en bracht ze het naar 24.66 ! 

Nieuw Belgisch juniorenrecord voor Sacoor – Beste jaarprestatie voor My-Liên Loenders

Zaterdag vond de 13e indoormeeting van Eendracht Aalst plaats in Gent. Jonathan Sacoor heeft al het hele seizoen de goede vorm beet. Zo dook hij vorig weekend voor het eerst onder de 47 seconden op de 400m. Op de meeting van Eendracht Aalst verpulverde Sacoor zijn Belgisch record op de 300m met een halve seconde. De Belgian Tornado brengt het Belgisch juniorenrecord naar 33"41. "Deze wedstrijd diende als laatste test richting het WK in Birmingham en was dus zeker geslaagd", liet de OEH-atleet achteraf optekenen bij Atni.

Ook Lynn Dozinel en My-Liên Loenders waren in hun sas afgelopen weekend. Zo verbeterde Lynn Dozinel haar persoonlijke besttijd op de 300m tot 43"64. Tweedejaarskadet My-Liên Loenders klokte met 41"50 zowaar de beste Belgische jaarprestatie!

Raadpleeg alle resultaten van het Belgisch studentenkampioenschap en de Aalsterse indoormeeting hier: http://results.toastit-live.be/

KLIK HIER VOOR HET RING TV VERSLAG

Carnaval Halle 2018 mag dan wel pas beginnen op zaterdag 10 maart, OEH heeft de feestelijkheden echter reeds ingezet !

Vandaag werd het Belgisch Kampioenschap veldlopen gelopen te Brussel.

Hoewel Isaac Kimeli niet de topfavoriet was, vermits Antwerpenaar Soufiane Bouchikhi, aangesloten bij RFC Luik, reeds alle belangrijke wedstrijden had gewonnen dit winterseizoen, zorgde onze super sympathieke topper wel voor de verrassing : hij klopte de onklopbare Soufiane en kroonde zich tot Belgisch Kampioen veldlopen 2018 !!!

Maar dat was nog niet voldoende voor de OEH-lopers; zij vonden dat Carnaval Halle een nog beter voorloper verdiende: Simon Debognies werd 3e en hierdoor Belgisch Kampioen bij de U23, met daar bovenop de eindoverwinning bij de beloften in de Crosscup.

De feestelijkheden waren met dit schitterend podium nog niet voorbij, vermits Robin Hendricks, die een schitterend winterseizoen aan het beleven is, 4e werd, gevolgd door Thomas De Bock met een 6e plaats.
Kortom, 4 OEH-atleten in de top 6.  Nog nooit meegemaakt !!!

Het spreekt vanzelf dat OEH eveneens Belgisch Kampioen bij de ploegen werd, en dit na een fantastische 2e plaats tijdens het onlangs te Portugal gelopen Europees Kampioenschap Veldlopen voor clubs.

Bij de dames had OEH, met Astrid Verhoeven (5e plaats) en Lisa Rooms (10e plaats), ook 2 atletes binnen de top 10 !


Kan OEH enkel presteren in de buitenlucht ?

Helemaal niet !!!  De dag ervoor hadden Jonathan Sacoor (verbetering van zijn eigen Belgisch record 300 m indoor bij de juniores), My-Lien Loenders (beste Belgische jaarprestatie cadetten meisjes 300 m), Evy Segers (duidelijk de beste cadet op de 60 m!), en zovele anderen (duidelijke verbeteringen van persoonlijke records), aangetoond dat de “ rode armada “ uit de Zennevallei ook in zaal, meer dan te duchten is !!!

Kortom, voor Olympic Essenbeek Halle is Carnaval Halle, editie 2018, reeds begonnen !!! 

Laat de stoet(en) en al het carnaval-gebeuren nu maar volgen !  De weg van het succes is reeds geopend !!!

Sportieve groeten,

Jean-Pierre De Staercke
(fiere) voorzitter van OEH !

Drie atleten van Olympic Essenbeek Halle waren zondag aan de plas in Rotselaar niet te temmen, zij klauwden naar de titel van Vlaams kampioen.

Het ijskoude winterweer maakte zondag even plaats voor een zeldzame zonnestraal en een twijfelend februaribriesje. Opnieuw vormde Domein Ter Heide, aan de Plas van Rotselaar, het decor van de vierde individuele CrossCup-manche van het seizoen. Deze wedstrijd gold echter ook als Vlaams kampioenschap veldlopen. Meer redenen hadden de tien aanwezige OEH'ers dan ook niet nodig om het beste van henzelf te geven.

Yade Witterzeel liep naar een knappe 18e plek bij de benjamins. Ook Timo Spits knokte zich naar de eindmeet, hij werd 38e bij de pupillen. Veronique De Vos snelde bij de masters als 42e over de finish.

Cortvriendt pakt brons

In de korte cross waagde Philip Cortvriendt zijn kans na een ministage in Portugal. Samen met zijn trainingsmakkers kroonde hij er zich immers tot vice-Europees kampioen veldlopen. Onze heren senioren hebben genoten van deze mooie ervaring, maar stonden een week later al meteen terug paraat. Na alweer een sterke prestatie snelde Philip Cortvriendt in Rotselaar naar de zevende plek op de korte cross. De overwinning ging naar Ali Hamdi (DCLA), die zich tevens Vlaams kampioen mag noemen. Pieter Claus won zilver en Philip Cortvriendt mocht als derde mee het podium van het VK op. Dimitri Goedefroot werd in diezelfde veldloop over 2.700m nog 59e.

Rooms Vlaams u23-kampioene

Lisa Rooms kende aan de Plas in Rotselaar een moeilijke wedstrijd, maar vocht zich doorheen de race op het snelle, maar zeker niet te onderschatte parcours. Rooms won de Vlaamse kampioenstitel bij de beloftes, algemeen kwam ze als 14e over de streep. Nele Tordeur bevestigde haar sterke vierde plek van een week eerder op het PK en eindigde in dit sterke deelnemersveld als vijfde op het Vlaams kampioenschap voor beloftes.

Kimeli voor Hendrix

Net zoals een week eerder in Portugal, toen hij in het slot van de wedstrijd alsnog de duimen legde voor wereldtopper Davies Kiplangat, kwam Isaac Kimeli ook in Rotselaar als tweede over de streep. Maar Kimeli bewees ook in Rotselaar dat hij in supervorm verkeert. Met de Vlaamse kampioenentrui om zijn lenden en ploegmaat Robin Hendrix met de zilveren plak naast hem op het podium, kan Isaac met veel vertrouwen richting het BK in Brussel trekken. Dries Basemans (DCLA) won brons op het VK. De overwinning op deze lange cross in Rotselaar ging andermaal naar een ijzersterke Soufiane Bouchikhi (RFCL).

Debognies primus bij beloften

Simon Debognies (22) kroonde zich op de zanderige maar snelle omloop van Rotselaar tot Vlaams beloftenkampioen. Debognies kwam als achtste over de meet op de lange veldloop en dat volstond voor de Vlaamse veldlooptitel in de u23-categorie.

 

De volledige uitslag van de CrossCup-manche in Rotselaar kan je hier raadplegen: http://www.sport.be/crosscup/2017/nl/rotselaar/uitslagen/

JONATHAN SACOOR MET BESTE EUROPESE JAARPRESTATIE

NAAR WK BIRMINGHAM

Zeven atleten van Olympic Essenbeek Halle ontvluchtten afgelopen weekend de koude en verwarmden zich aan de strijd om de Belgische titel in de Topsporthal te Gent. Jitse Mievis, Jonathan Sacoor, Bram Ghuys, Laetitea Libert, Lyne Camara, Kjenta Schets en Robin Degreve verdedigden onze kleuren. Verspringer Michael Obasuyi moest in extremis noodgedwongen forfait geven, hij was immers geveld door griep.

Dé prestatie van de dag kwam zondag ongetwijfeld van de 18-jarige Jonathan Sacoor. Maar ook onze andere OEH'ers verkochten hun huid duur op dit Belgisch kampioenschap indoor. We slalommen even door tal van knappe prestaties!

Kjenta Schets met nieuw pr naar brons

Kjenta Schets kan terugblikken op een knap bk. De sprintster verbeterde in de finale van de 200m haar persoonlijk record tot 24"79. Deze snelle chrono leverde haar tevens brons op. De Belgische titel ging op deze baanronde naar Naomie Van Den Broeck (ROCA) in 24"26. Op de 60m liet Schets de klok stoppen na 7"90. Haar clubgenote Laetitea Libert klokte 7"70. Juniore Lyne Camara liep naar 7"91. Belgisch goud was er op die 60m voor Manon Depuydt. Op de 400m presteerde Robin Degreve 1'00"03.

Hamstring speelt seizoensrevelatie Jitse Mievis parten

Jitse Mievis was deze winter al in goede doen, zo verbeterde hij reeds zijn besttijden op de 60m en de 200m. Op het BK in Gent zorgde last aan de hamstring er spijtig genoeg voor dat hij zijn kansen niet volledig kon verdedigen. In de reeksen van de 200m verbetert de 19-jarige Jitse zijn pr tot 22"13, net niet voldoende voor een finaleplekje. Tijdens de finale op de 60m klokte Mievis 7"03. De Belgische titel ging naar Robin Vanderbemden (SER). Tijdens de reeksen liep Jitse een kleine verkramping aan de hamstring op.

Bram Ghuys springt naar zilver

Het BK hoogspringen werd een onderonsje tussen Bram Ghuys (OEH) en  Thomas Carmoy (CRAC). Uiteindelijk toonde de hoogspringer uit Charleroi zich met een gelukte sprong over 2m19 net iets beter dan zijn Halse tegenstander Bram Ghuys, die bleef steken op 2m17.

Jonathan Sacoor klopt ze allemaal

Hij is nog maar 18 jaar oud, maar OEH'er Jonathan Sacoor zal begin maart de Belgische eer verdedigen op het wk indoor in het Engelse Birmingham. Dat Jonathan deze selectie voor de 4x400m-ploeg zeker niet gestolen heeft, bewees hij door zich op het bk van start tot finish tot kampioen te kronen op zijn geliefde 400m. Sacoor finishte in 46"95, goed voor de beste Europese jaarprestatie bij de junioren. Enkel ene Kevin Borlée liep ooit nog sneller als Belgische junior. Samen met Jonathan, Kevin en Dylan Borlée, maar ook Michaël Rossaert die op het bk tweede werd, trekt 400m-goeroe Jacques Borlée naar Birmingham. 

Lees gerust eens alle resultaten van dit Belgisch kampioenschap indoor hier na. http://www.toastit-live.be/results/2018/feb/za17/event028h04.html

Dank aan Roel voor het verslag.

OEH VICE-EUROPEES KAMPIOEN VELDLOPEN

Zes atleten van Olympic Essenbeek Halle snelden zondag naar een zilveren medaille op het Europees clubkampioenschap veldlopen in het Portugese Mira. Isaac Kimeli pakte tevens individueel zilver op het snelle, maar door de pittige heuveltjes en steentjesstroken niet te onderschatten parcours.

Olympic Essenbeek Halle pakt zilveren medaille

Koninklijke Olympic Essenbeek Halle selecteerde zes atleten voor deelname aan het Europees clubkampioenschap te Mira. Isaac Kimeli (23), Simon Debognies (21), Thomas De Bock (26), Robin Hendrix (23), Kenny Deneyer (31) en Philip Cortvriendt (23) gingen op zondag 4 februari de strijd aan met atleten uit 22 andere Europese landen. Roel Stiens (27) en Joris Keppens (24) zakten als reserve-atleten mee af naar Portugal en stonden paraat in geval van ziekte of blessure. Trainer Tim Moriau en kinesist Peter Laus zorgden voor de begeleiding ter plaatse.

Kimeli ijzersterk

De 115 atleten bij de heren senioren kregen vier kleine rondjes en vervolgens drie grote rondjes voorgschoteld, alles samen goed voor 10.335 km. Isaac Kimeli, speerpunt van de OEH-ploeg, nestelde zich meteen van bij aanvang van de wedstrijd in de top vijf, even verderop volgden ploegmaats Robin Hendrix, Simon Debognies en Thomas De Bock. Ook Philip Cortvriendt en Kenny Deneyer gingen heel attent van start.

Met nog anderhalve ronde te gaan koos de Keniaan Davis Kiplangat het hazenpad. Deze atleet van het Portugese Sporting Clube de Portugal werd amper twee weken geleden gekocht en lid gemaakt om te kunnen aantreden op deze European Champions Clubs Cup. Isaac Kimeli zette de achtervolging in op de ontketende Keniaan.

Na een beresterke prestatie snelde Kimeli naar de tweede plek, die hij vierde met een dab. Robin Hendrix kon na een snelle laatste ronde beslag leggen op de achtste plek. Simon Debognies werd een fractie later veertiende. Thomas De Bock verbeet de rugpijn en werd knap zestiende.

Philip Cortvriendt startte attent en werd op karakter nog puik 75ste. Kenny Deneyer zocht na een snelle start zijn ideale wedstrijdtempo en kan met een gemiddelde van 3'16"/km op deze sterk bezette veldloop tevreden terugblikken.

Goud voor Sporting Lissabon

De collectief sterke prestatie van onze Belgische heren senioren werd beloond met een tweede plek in het clubklassement. Het Portugese Sporting ging aan de haal met de Europese titel. De bronzen medaille ging naar het Spaanse Atletismo Bikila. 

Het clubklassement van deze ECCC kan je hier raadplegen. http://mira2018.cm-mira.pt/sites/default/files/SM_TEAM.pdf

De individuele resultaten vind je hier. http://mira2018.cm-mira.pt/sites/default/files/SM.pdf

Wedstrijdverslag via deze link: http://www.european-athletics.org/competitions/eccc-cross-country/

Verslag Ring TV via deze link: http://www.ringtv.be/sport/olympic-essenbeek-halle-wint-zilver-op-ek-voor-clubs

 

Astrid Verhoeven pakt provinciale titel 

Een lichtbewolkte hemel, hier en daar wat verdwaalde sneeuwvlokjes, tussendoor ook wel een occasioneel streepje winterzon, maar vooral een stevige, snerpend koude wind: het was afgelopen zondag ongetwijfeld leuker toeven in het Portugese Mira – waar onze mannenploeg zoals geweten prachtig zilver pakte op de European Champion Clubs Cup Cross Country – dan in de welbekende, flink hellende en modderige wei in Lennik, dit jaar nog eens het decor voor het PK Veldlopen. Maar ook in het ‘koude Noorden’ was OEH succesvol, met maar liefst drie provinciale kampioenen en een pak mooie ereplaatsen. 

Voor één keertje gooien we de volgorde van onze traditionele ‘troepenschouw’ een beetje om. Uiteraard hebben we daarvoor een erg goede reden: de schitterende winst van Astrid Verhoeven bij de seniores dames. Astrid domineerde de wedstrijd van start tot finish en was duidelijk – en volkomen terecht – heel blij met haar provinciale titel. Nele Tordeur werd in dezelfde race – met daarin ook de juniores en de masters – knap 8e ‘overall’, goed voor een 4e plek bij de seniores. Juniore Amy Huylebroeck had net een beetje meer geluk: haar mooie 21e plaats bleek sterk genoeg voor de bronzen plak in haar leeftijdscategorie. Voor OEH kwamen verder ook nog Britt Schoonheydt (31e, 7e bij de juniores) en Veronique De Vos (34e, 2e in de categorie W45) in actie. 

Bij de senioren heren hadden onze OEH’ers voor de korte cross gekozen. Jonathan Goedefroot bleef steeds goed meedraaien in de ruime kopgroep en wist zijn slim ingedeelde race uiteindelijk te bekronen met een knappe 3e plaats. Wouter Mommaert werd 16e (13e senior), junior Jannes Broigniez kwam als 19e (3e junior) over de finish. 

Een pak meer rode shirts vielen er te bespeuren in de wedstrijd voor junioren en masters heren. Eens te meer toonde Yves Buelinckx (21e, 4e M45) zich de snelste OEH-master, voor Sam Moureau (32e, 7e M35), Jeroen De Greef (39e, 8e M35), Bart Loubers (48e, 12e M45), David Tordeur (56e, 11e M40), Geert Schoonheydt (57e, 14e M45 ), Gunter Basteleus (61e, 12e M40), Patrick Nerinckx (68e, 5e M50) en Filip Stoppie (74e, 6e M60). 

Ook goud voor Lucas…

 De jeugd dan, en hier overlopen we de uitslagen gewoon weer ‘van klein naar groot’. Met al meteen medaillewinst bij de benjamins meisjes: Yade Witterzeel mocht met een mooie, grote bronzen plak naar huis na haar knappe 3e plaats, in dezelfde reeks 1 deed ook Malou Rosseel (14e) het alweer prima. Bij de cross-prinsessen geboren in 2009 werd onze club op puike wijze vertegenwoordigd door Klara Huysman (19e), Yana Verghote (21e) en Chaimae Mrani (33e). 

Ook bij de benjamins jongens kon de Kidibul ontkurkt worden. In reeks 1 mocht Lenny Barra – na een mooie reeks overwinningen, nu een keertje 2e – immers het podium op. Ook Matias Morre (24e) liep een knappe wedstrijd. Bij de jongens uit 2009 leverde het spannende spurtje tussen de OEH-kanjers Brecht Devillé (4e) en Arian Ismic (5e) helaas net geen medaille(s) op. Ploegmaats Lucas De Backer (21e) en Thomas Smismans (25e) mogen zich trouwens óók ‘kanjer’ noemen na hun sterke PK.

 Twee dappere OEH-dames traden aan bij de pupillen meisjes: Roxane Dumalin werd 27e in reeks 1, terwijl Aster Pocket even later naar een heel mooie 14e plaats in reeks 2 snelde. Ook onze pupillen jongens lieten zich alweer van hun beste kant zien, met een boel schitterende ereplaatsen als resultaat. In reeks 1 was Mathieu Verhelle (7e) deze keer de snelste OEH’er, voor Rowan Van Der Vinne (10e), Timo Spits (11e), Mayeul Dessain (12e), Luca Vanden Bemden (24e) en Robbe De Mesmaeker (36e). En in reeks 2 wist Lucas Barra zijn sterke cross-winter te bekronen met een gouden medaille en bijhorend kampioenenschildje. Gefeliciteerd Lucas! En ook proficiat aan Lars Vermaut (8e), Twan Roelens (14e) en Toon Stoffels (22e). 

Fé Spits (10e), Eva Dennison (16e) en Jana Steenhouwer (26e) verdedigden de clubkleuren in reeks 1 bij de miniemen meisjes. Ellen Seghers kwam als 11e over de streep in reeks 2. Bij de eerstejaarsminiemen jongens werd Stan Huysman knap 16e, voor clubgenoten Ward De Cruyenaere (31e), Jarne Boon (41e) en ‘partners in crime’ Jorben Van Der Vinne (44e) en Ruben Barbé (45e). In reeks 2 kwam voor OEH enkel Ruben Colphijn (18e) in actie. 

… en voor Stan 

Vanaf de kadetten liepen de eerste- en tweedejaarsatleten wel samen in dezelfde wedstrijd, maar werd er telkens een rangschikking per geboortejaar opgemaakt. Goed nieuws voor onze kadetten meisjes, waar een erg sterke Yana Pauwelyn (2e) slechts een klein metertje te kort kwam voor de titel en Joke De Cock (7e ‘overall’) tot haar eigen verbazing nog het brons greep in de ‘lichting 2003’. Ook Babette Robberechts (8e, 5e in 2004), Helena Huysman (10e, 6e in 2004), Lene Barbé (21e, 11e in 2004) en Ayco Witterzeel (23e, 13e in 2004) zetten een mooie prestatie neer. 

Zelfde scenario ongeveer bij de kadetten jongens, waar Stan De Cruyenaere (2e algemeen) kampioen van Vlaams-Brabant werd in zijn geboortejaar 2003 en met Kobe Heremans (5e ‘overall’, 3e in 2003) een trainingsmakker naast zich op het podium kreeg. Tommy De Greef werd 20e algemeen (12e in 2003), jongere broer Jordi De Greef kwam als 28e (13e in 2004) over de meet. 

Minder geluk bij de scholieren meisjes, waar Anna Deruyttere (11e) net naast een medaille in haar leeftijdscategorie (geboortejaar 2002) greep. Bente Van Parys werd 13e (5e in 2002), Emma Van Hoye 14e (6e in 2002) en Aiko Van Parys 17e (9e in 2002). 

Bij de jongens behaalde Nick Vereertbrugghen, dankzij zijn erg knappe 6e plaats ‘overall’, heel verdiend zilver bij de eerstejaarsscholieren (2002). Ook Brent Siccama (14e, 6e in 2002), Carsten Colphijn (15e, 7e in 2002), Rodrigo De Geyseleer (17e, 8e in 2002) en Jonas Baut (19e, 10e in 2001) trotseerden afgelopen zondag de zware opeenvolging van klimmen en dalen in de Lennikse wei. 

Met dank aan Jan voor het verslag.

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Start to Run

Binnenkort...
Verjaardagen
20/01
Hannelore Caspers
20/01
Sen Van Poucke
20/01
Lina Ouasini
21/01
Hinatea Beernaerts
22/01
Tommy De Greef

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com