KONINKLIJKE ATLETIEKCLUB OLYMPIC ESSENBEEK-HALLE (O.E.H.)                                                     voor info mail naar: info@oeh.be

 

 

 

 

FC Pre-Registration Closed

Agenda
  August 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Clubsponsors
SPORTKAMPEN 2019


VSK2 - VOLZET!

 

 

PRINT GEZONDHEIDSFICHE

 

OEH-JEUGD ZET CROSS-SEIZOEN PRIMA IN

Amper een weekje nadat het veldloopseizoen officieel op gang werd geschoten met de CrossCup Relays in Gent, stond afgelopen zondag ook voor de OEH-jeugd een allereerste cross-afspraak op de kalender. Een twintigtal jonge clubgenoten trok naar de DCLA-veldloop in Heverlee, waar ze een leuk en gevarieerd bos/weide-parcours mét venijnig klimmetje kregen voorgeschoteld. En het moet gezegd: onze OEH’ers behaalden er stuk voor stuk knappe resultaten.

VIJFDE ZEGE OP RIJ VOOR KIMELI, DEBOGNIES en HENDRIX

DE GRANDE, VERHOEVEN en ROOMS SNELLEN NAAR BRONS

Onder een stralend zonnetje en bij aangename temperaturen rond de 18 graden vond zondag de eerste CrossCup-manche van het winterseizoen plaats. Ook dit jaar ving het regelmatigheidscriterium van de CrossCup, dat dit jaar officieel de Structabo CrossCup genoemd wordt, aan met de Relays aan de Blaarmeersen in Gent. Vier teams vertegenwoordigden onze club bij de heren senioren en twee senioren damesteams van OEH gingen de strijd aan op deze aflossingsveldloop.

GOUDEN SPIKE 

JONATHAN SACOOR VERKOZEN TOT BELOFTE VAN HET JAAR

Jonathan Sacoor kreeg zaterdag op het Gala van de Gouden Spike te Sint-Truiden

de trofee voor Belofte van het Jaar.

De glansrijke winnaar heeft een palmares om U tegen te zeggen:

WK U20 in Finland: Wereldkampioen op de 400m

EK AC Berlijn: Europees kampioen 4x400m met de Belgian Tornedos

Memorial Van Damme: winnaar op de 400m.

SCHITTEREND en DIKKE PROFICIAT !!

Beste bezoekers, sponsors, helpers, trainers,

Nu het mosselfestijn achter de rug is, en iedereen bekomen is, willen wij graag iedereen bedanken. Bedankt aan alle mensen die kwamen eten. Hopelijk smaakte alles en zien we jullie volgend jaar weer terug.

Bedankt aan alle helpers. 

Zonder jullie zou dit alles niet mogelijk zijn geweest. We appreciêren jullie helpende handen enorm. Hopelijk zien we jullie ook volgend jaar terug. 

Bedankt aan alle trainers die aanwezig waren.

Dankzij jullie was er steeds een bekend gezicht aanwezig en de extra handen maakten echt een verschil.

Bedankt aan de clubsponsors voor de steun, blij dat we ook steeds op jullie kunnen rekenen.

Jullie allen maakten het mosselfestijn tot een groot succes!

BEDANKT!

Het feestbestuur

HEEFT VANESSA NOG MEER IN PETTO ??

Vanessa trok afgelopen zaterdag naar de sluitingsmeeting van AC Dampicourt in het Belgisch-Luxemburgse Saint-Mard.

Met een geldige worp van 67m63 bij haar tweede poging verbeterde Vanessa het nationale record van Jolien Boumkwo met 33 centimeter.

Wat een knappe prestatie.

Proficiat Vanessa.

OEH-JEUGD SLUIT ZOMERSEIZOEN PRIMA AF

 

Al 24 jaar lang organiseert de Waals-Brabantse club CABW in Nijvel het Nationaal Jeugdcriterium voor benjamins, pupillen en miniemen. Deze afsluiter van het pisteseizoen wordt ook wel eens het officieuze BK voor de jeugd genoemd. Afhankelijk van de discipline worden de 12, 16, 18 of 24 atleten met de beste seizoensprestaties geselecteerd voor deze wedstrijd. OEH was uiteraard ook van de partij afgelopen zaterdag. Zes van onze jonge talenten sloten op de blauwe piste in Nijvel hun atletiekzomer in schoonheid af.

VANESSA STERCKENDRIES OP ZUCHT VAN BELGISCH RECORD HAMERSLINGEREN

BELGISCH RECORD 300m - JEAN-PIERRE VAN IMPE (M80)

Het atletiekseizoen loopt op zijn laatste benen, maar de OEH-atleten hebben er duidelijk nog niet genoeg van, alsof zij het record overwinningen van Quick Step willen overtreffen !

Nadat Maureen Wyns een zilveren medaille behaalde op de Belgische Kampioenschappen hamerslingeren voor cadetten, bevestigde Vanessa Sterckendries opnieuw met een Provinciale titel op het hamerslingeren bij de dames Alle Categorieën.  Dat ze ging winnen, dat konden enkel enkele najaarsstormen, gevolgd door een torenhoge tsunami, beletten.  Maar dat ze op een zucht van het Belgisch record genaderd is, dat is toch wel prachtig.

Niet enkel het jonge OEH-geweld liet van zich horen. Nadat Henri Lenoir de wereld liet zien wie OEH was, was het nu de beurt aan Jean-Pierre Van Impe.  Tijdens een meeting in Aalst, georganiseerd door de Atletiekclub Land van Aalst, verpulverde hij het Belgisch record op de 300 m bij de M80 !  Hij bracht het van 66.67 naar 62.43.  Aanwezige toeschouwers meldden mij dat het vuur uit zijn spikes kwam !!!

Dikke proficiat aan al deze atleten die OEH zo in de picture zetten.

Jean-Pierre.

 


Foto Jean-Pierre Van Impe.

HENRI LENOIR (M85) WERELDKAMPIOEN 

Het wereldkampioenschap voor masters was voor Henri Lenoir (M85) bijzonder succesvol. Henri behaalde dubbel zilver in de sprintafstanden. In de respectievelijke finalereeks liep hij de 100m in 16”84 en de 200m in 36”88 die meteen goed voor een zoveelste nationaal record.

Klap op de vuurpeil kwam van Henri enkele dagen na zijn geslaagde sprintnummers wereldkampioen te worden in het verspringen. Met een sprong van 3m27 kreeg hij de gouden medaille rond de nek.

Bij zijn vierde disciplines, het hinkstapspringen, eindigde Henri op een verdienstelijke vijfde plaats na een dijspierblessure opgelopen bij zijn eerste poging.

Onze tweede vertegenwoordiger op dit wereldkampioenschap, Filip Peetrain (M40), bevestigde opnieuw zij talent om als derde te eindigen in het discuswerpen met een worp van 48m33.

Yves Buelinckx (M45) , onze derde OEH deelnemer, pakte bij zijn debuut op een internationaal kampioenschap de negenentwintigste plaats op de 10km op de weg in de tijd van 37.01

Dikke proficiat aan onze drie straffe mannen!

 

GOUD VOOR JEAN-PIERRE VAN IMPE - BRONS VOOR JEAN-LUC WYNS

Master Jean-Pierre Van Impe - M80 - pakte dubbel goud op het Belgisch Kampioenschap te Sint-Niklaas. Hij won zowel met de hamer (19m30) als het gewicht (7m54). Jean-Luc Wyns M55 – kon tevens tweemaal juichen met een bronzen plak (34m13/hamer) en 12m73/gewichtwerpen. 

Proficiat mannen !

OEH SCOORT OP PK AFLOSSINGEN 

Maar liefst 26 OEH-teams trokken afgelopen zondag naar sportpark ‘De Tumkens’ in Betekom voor het Provinciaal Kampioenschap Aflossingen. Een mooie delegatie die bovendien ook erg succesvol was: vijf van onze ploegen sleepten immers een provinciale titel in de wacht, nog eens zeven teams behaalden zilver of brons. 

 

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Start to Run

Binnenkort...

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2019, website powered by Twizzit.com