O.E.H. - Koninklijke Olympic Essenbeek Halle VZW                                                       voor info mail naar: info@oeh.be

Agenda
  October 2018  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Clubsponsors
INFO 1

 

OEH SPORTZAK TE BESTELLEN

 

KLIK HIER

 

 

 

INFO 2

JONATHAN SACOOR VERBETERT EIGEN BELGISCH RECORD

De selectie voor het aanstaande wereldkampioenschap indooratletiek in Birmingham lijkt Jonathan Sacoor vleugels te hebben gegeven. Dat mag gerust letterlijk worden opgevat want de 18-jarige pupil van Jean-Marie Bras vloog zaterdag over de Gentse indoorpiste. Daags voordien snelden al heel wat OEH'ers op het Belgisch studentenkampioenschap naar topchrono's.

Vrijdag bliezen de hogeschool- en universiteitsstudenten verzamelen in de Flanders Sports Arena voor het Belgisch kampioenschap. Zo verbeterde Marylin Alabiso haar persoonlijke besttijd op de 60m tot 7"93. Ook Liam Vandenbossche verbeterde zich op de 60m en liet de klok stoppen na 7"78.

Kjenta Schets en Jitse Mievis met prestaties van de avond

Jitse Mievis zorgde voor een topprestatie door zilver te pakken. Hij deed dat in een knaltijd van 6"90, meteen een serieuze verbetering van zijn persoonlijk record. In het hoogspringen kroonde Bram Ghuys zich tot Belgisch studentenkampioen met een sprong over 2.11m. 

Clubrecords dienen om verbeterd te worden ! Maar als je een clubrecord dat er al 28 jaar staat kan verbeteren, dan mag je toch zeer fier zijn op jezelf !  

Kjenta Schets pakte op de 200m brons en slaagde erin om het 28 jaar oude record op de 200m indoor, dat nog op naam stond van Anne Carrette, te verbeteren.  Het oude record stond op 24.68 en werd op 27 januari 1990 te Gent gelopen.  Kjenta zette er haar schouders tegen en bracht ze het naar 24.66 ! 

Nieuw Belgisch juniorenrecord voor Sacoor – Beste jaarprestatie voor My-Liên Loenders

Zaterdag vond de 13e indoormeeting van Eendracht Aalst plaats in Gent. Jonathan Sacoor heeft al het hele seizoen de goede vorm beet. Zo dook hij vorig weekend voor het eerst onder de 47 seconden op de 400m. Op de meeting van Eendracht Aalst verpulverde Sacoor zijn Belgisch record op de 300m met een halve seconde. De Belgian Tornado brengt het Belgisch juniorenrecord naar 33"41. "Deze wedstrijd diende als laatste test richting het WK in Birmingham en was dus zeker geslaagd", liet de OEH-atleet achteraf optekenen bij Atni.

Ook Lynn Dozinel en My-Liên Loenders waren in hun sas afgelopen weekend. Zo verbeterde Lynn Dozinel haar persoonlijke besttijd op de 300m tot 43"64. Tweedejaarskadet My-Liên Loenders klokte met 41"50 zowaar de beste Belgische jaarprestatie!

Raadpleeg alle resultaten van het Belgisch studentenkampioenschap en de Aalsterse indoormeeting hier: http://results.toastit-live.be/

KLIK HIER VOOR HET RING TV VERSLAG

Carnaval Halle 2018 mag dan wel pas beginnen op zaterdag 10 maart, OEH heeft de feestelijkheden echter reeds ingezet !

Vandaag werd het Belgisch Kampioenschap veldlopen gelopen te Brussel.

Hoewel Isaac Kimeli niet de topfavoriet was, vermits Antwerpenaar Soufiane Bouchikhi, aangesloten bij RFC Luik, reeds alle belangrijke wedstrijden had gewonnen dit winterseizoen, zorgde onze super sympathieke topper wel voor de verrassing : hij klopte de onklopbare Soufiane en kroonde zich tot Belgisch Kampioen veldlopen 2018 !!!

Maar dat was nog niet voldoende voor de OEH-lopers; zij vonden dat Carnaval Halle een nog beter voorloper verdiende: Simon Debognies werd 3e en hierdoor Belgisch Kampioen bij de U23, met daar bovenop de eindoverwinning bij de beloften in de Crosscup.

De feestelijkheden waren met dit schitterend podium nog niet voorbij, vermits Robin Hendricks, die een schitterend winterseizoen aan het beleven is, 4e werd, gevolgd door Thomas De Bock met een 6e plaats.
Kortom, 4 OEH-atleten in de top 6.  Nog nooit meegemaakt !!!

Het spreekt vanzelf dat OEH eveneens Belgisch Kampioen bij de ploegen werd, en dit na een fantastische 2e plaats tijdens het onlangs te Portugal gelopen Europees Kampioenschap Veldlopen voor clubs.

Bij de dames had OEH, met Astrid Verhoeven (5e plaats) en Lisa Rooms (10e plaats), ook 2 atletes binnen de top 10 !


Kan OEH enkel presteren in de buitenlucht ?

Helemaal niet !!!  De dag ervoor hadden Jonathan Sacoor (verbetering van zijn eigen Belgisch record 300 m indoor bij de juniores), My-Lien Loenders (beste Belgische jaarprestatie cadetten meisjes 300 m), Evy Segers (duidelijk de beste cadet op de 60 m!), en zovele anderen (duidelijke verbeteringen van persoonlijke records), aangetoond dat de “ rode armada “ uit de Zennevallei ook in zaal, meer dan te duchten is !!!

Kortom, voor Olympic Essenbeek Halle is Carnaval Halle, editie 2018, reeds begonnen !!! 

Laat de stoet(en) en al het carnaval-gebeuren nu maar volgen !  De weg van het succes is reeds geopend !!!

Sportieve groeten,

Jean-Pierre De Staercke
(fiere) voorzitter van OEH !

Drie atleten van Olympic Essenbeek Halle waren zondag aan de plas in Rotselaar niet te temmen, zij klauwden naar de titel van Vlaams kampioen.

Het ijskoude winterweer maakte zondag even plaats voor een zeldzame zonnestraal en een twijfelend februaribriesje. Opnieuw vormde Domein Ter Heide, aan de Plas van Rotselaar, het decor van de vierde individuele CrossCup-manche van het seizoen. Deze wedstrijd gold echter ook als Vlaams kampioenschap veldlopen. Meer redenen hadden de tien aanwezige OEH'ers dan ook niet nodig om het beste van henzelf te geven.

Yade Witterzeel liep naar een knappe 18e plek bij de benjamins. Ook Timo Spits knokte zich naar de eindmeet, hij werd 38e bij de pupillen. Veronique De Vos snelde bij de masters als 42e over de finish.

Cortvriendt pakt brons

In de korte cross waagde Philip Cortvriendt zijn kans na een ministage in Portugal. Samen met zijn trainingsmakkers kroonde hij er zich immers tot vice-Europees kampioen veldlopen. Onze heren senioren hebben genoten van deze mooie ervaring, maar stonden een week later al meteen terug paraat. Na alweer een sterke prestatie snelde Philip Cortvriendt in Rotselaar naar de zevende plek op de korte cross. De overwinning ging naar Ali Hamdi (DCLA), die zich tevens Vlaams kampioen mag noemen. Pieter Claus won zilver en Philip Cortvriendt mocht als derde mee het podium van het VK op. Dimitri Goedefroot werd in diezelfde veldloop over 2.700m nog 59e.

Rooms Vlaams u23-kampioene

Lisa Rooms kende aan de Plas in Rotselaar een moeilijke wedstrijd, maar vocht zich doorheen de race op het snelle, maar zeker niet te onderschatte parcours. Rooms won de Vlaamse kampioenstitel bij de beloftes, algemeen kwam ze als 14e over de streep. Nele Tordeur bevestigde haar sterke vierde plek van een week eerder op het PK en eindigde in dit sterke deelnemersveld als vijfde op het Vlaams kampioenschap voor beloftes.

Kimeli voor Hendrix

Net zoals een week eerder in Portugal, toen hij in het slot van de wedstrijd alsnog de duimen legde voor wereldtopper Davies Kiplangat, kwam Isaac Kimeli ook in Rotselaar als tweede over de streep. Maar Kimeli bewees ook in Rotselaar dat hij in supervorm verkeert. Met de Vlaamse kampioenentrui om zijn lenden en ploegmaat Robin Hendrix met de zilveren plak naast hem op het podium, kan Isaac met veel vertrouwen richting het BK in Brussel trekken. Dries Basemans (DCLA) won brons op het VK. De overwinning op deze lange cross in Rotselaar ging andermaal naar een ijzersterke Soufiane Bouchikhi (RFCL).

Debognies primus bij beloften

Simon Debognies (22) kroonde zich op de zanderige maar snelle omloop van Rotselaar tot Vlaams beloftenkampioen. Debognies kwam als achtste over de meet op de lange veldloop en dat volstond voor de Vlaamse veldlooptitel in de u23-categorie.

 

De volledige uitslag van de CrossCup-manche in Rotselaar kan je hier raadplegen: http://www.sport.be/crosscup/2017/nl/rotselaar/uitslagen/

JONATHAN SACOOR MET BESTE EUROPESE JAARPRESTATIE

NAAR WK BIRMINGHAM

Zeven atleten van Olympic Essenbeek Halle ontvluchtten afgelopen weekend de koude en verwarmden zich aan de strijd om de Belgische titel in de Topsporthal te Gent. Jitse Mievis, Jonathan Sacoor, Bram Ghuys, Laetitea Libert, Lyne Camara, Kjenta Schets en Robin Degreve verdedigden onze kleuren. Verspringer Michael Obasuyi moest in extremis noodgedwongen forfait geven, hij was immers geveld door griep.

Dé prestatie van de dag kwam zondag ongetwijfeld van de 18-jarige Jonathan Sacoor. Maar ook onze andere OEH'ers verkochten hun huid duur op dit Belgisch kampioenschap indoor. We slalommen even door tal van knappe prestaties!

Kjenta Schets met nieuw pr naar brons

Kjenta Schets kan terugblikken op een knap bk. De sprintster verbeterde in de finale van de 200m haar persoonlijk record tot 24"79. Deze snelle chrono leverde haar tevens brons op. De Belgische titel ging op deze baanronde naar Naomie Van Den Broeck (ROCA) in 24"26. Op de 60m liet Schets de klok stoppen na 7"90. Haar clubgenote Laetitea Libert klokte 7"70. Juniore Lyne Camara liep naar 7"91. Belgisch goud was er op die 60m voor Manon Depuydt. Op de 400m presteerde Robin Degreve 1'00"03.

Hamstring speelt seizoensrevelatie Jitse Mievis parten

Jitse Mievis was deze winter al in goede doen, zo verbeterde hij reeds zijn besttijden op de 60m en de 200m. Op het BK in Gent zorgde last aan de hamstring er spijtig genoeg voor dat hij zijn kansen niet volledig kon verdedigen. In de reeksen van de 200m verbetert de 19-jarige Jitse zijn pr tot 22"13, net niet voldoende voor een finaleplekje. Tijdens de finale op de 60m klokte Mievis 7"03. De Belgische titel ging naar Robin Vanderbemden (SER). Tijdens de reeksen liep Jitse een kleine verkramping aan de hamstring op.

Bram Ghuys springt naar zilver

Het BK hoogspringen werd een onderonsje tussen Bram Ghuys (OEH) en  Thomas Carmoy (CRAC). Uiteindelijk toonde de hoogspringer uit Charleroi zich met een gelukte sprong over 2m19 net iets beter dan zijn Halse tegenstander Bram Ghuys, die bleef steken op 2m17.

Jonathan Sacoor klopt ze allemaal

Hij is nog maar 18 jaar oud, maar OEH'er Jonathan Sacoor zal begin maart de Belgische eer verdedigen op het wk indoor in het Engelse Birmingham. Dat Jonathan deze selectie voor de 4x400m-ploeg zeker niet gestolen heeft, bewees hij door zich op het bk van start tot finish tot kampioen te kronen op zijn geliefde 400m. Sacoor finishte in 46"95, goed voor de beste Europese jaarprestatie bij de junioren. Enkel ene Kevin Borlée liep ooit nog sneller als Belgische junior. Samen met Jonathan, Kevin en Dylan Borlée, maar ook Michaël Rossaert die op het bk tweede werd, trekt 400m-goeroe Jacques Borlée naar Birmingham. 

Lees gerust eens alle resultaten van dit Belgisch kampioenschap indoor hier na. http://www.toastit-live.be/results/2018/feb/za17/event028h04.html

Dank aan Roel voor het verslag.

OEH VICE-EUROPEES KAMPIOEN VELDLOPEN

Zes atleten van Olympic Essenbeek Halle snelden zondag naar een zilveren medaille op het Europees clubkampioenschap veldlopen in het Portugese Mira. Isaac Kimeli pakte tevens individueel zilver op het snelle, maar door de pittige heuveltjes en steentjesstroken niet te onderschatten parcours.

Olympic Essenbeek Halle pakt zilveren medaille

Koninklijke Olympic Essenbeek Halle selecteerde zes atleten voor deelname aan het Europees clubkampioenschap te Mira. Isaac Kimeli (23), Simon Debognies (21), Thomas De Bock (26), Robin Hendrix (23), Kenny Deneyer (31) en Philip Cortvriendt (23) gingen op zondag 4 februari de strijd aan met atleten uit 22 andere Europese landen. Roel Stiens (27) en Joris Keppens (24) zakten als reserve-atleten mee af naar Portugal en stonden paraat in geval van ziekte of blessure. Trainer Tim Moriau en kinesist Peter Laus zorgden voor de begeleiding ter plaatse.

Kimeli ijzersterk

De 115 atleten bij de heren senioren kregen vier kleine rondjes en vervolgens drie grote rondjes voorgschoteld, alles samen goed voor 10.335 km. Isaac Kimeli, speerpunt van de OEH-ploeg, nestelde zich meteen van bij aanvang van de wedstrijd in de top vijf, even verderop volgden ploegmaats Robin Hendrix, Simon Debognies en Thomas De Bock. Ook Philip Cortvriendt en Kenny Deneyer gingen heel attent van start.

Met nog anderhalve ronde te gaan koos de Keniaan Davis Kiplangat het hazenpad. Deze atleet van het Portugese Sporting Clube de Portugal werd amper twee weken geleden gekocht en lid gemaakt om te kunnen aantreden op deze European Champions Clubs Cup. Isaac Kimeli zette de achtervolging in op de ontketende Keniaan.

Na een beresterke prestatie snelde Kimeli naar de tweede plek, die hij vierde met een dab. Robin Hendrix kon na een snelle laatste ronde beslag leggen op de achtste plek. Simon Debognies werd een fractie later veertiende. Thomas De Bock verbeet de rugpijn en werd knap zestiende.

Philip Cortvriendt startte attent en werd op karakter nog puik 75ste. Kenny Deneyer zocht na een snelle start zijn ideale wedstrijdtempo en kan met een gemiddelde van 3'16"/km op deze sterk bezette veldloop tevreden terugblikken.

Goud voor Sporting Lissabon

De collectief sterke prestatie van onze Belgische heren senioren werd beloond met een tweede plek in het clubklassement. Het Portugese Sporting ging aan de haal met de Europese titel. De bronzen medaille ging naar het Spaanse Atletismo Bikila. 

Het clubklassement van deze ECCC kan je hier raadplegen. http://mira2018.cm-mira.pt/sites/default/files/SM_TEAM.pdf

De individuele resultaten vind je hier. http://mira2018.cm-mira.pt/sites/default/files/SM.pdf

Wedstrijdverslag via deze link: http://www.european-athletics.org/competitions/eccc-cross-country/

Verslag Ring TV via deze link: http://www.ringtv.be/sport/olympic-essenbeek-halle-wint-zilver-op-ek-voor-clubs

 

Astrid Verhoeven pakt provinciale titel 

Een lichtbewolkte hemel, hier en daar wat verdwaalde sneeuwvlokjes, tussendoor ook wel een occasioneel streepje winterzon, maar vooral een stevige, snerpend koude wind: het was afgelopen zondag ongetwijfeld leuker toeven in het Portugese Mira – waar onze mannenploeg zoals geweten prachtig zilver pakte op de European Champion Clubs Cup Cross Country – dan in de welbekende, flink hellende en modderige wei in Lennik, dit jaar nog eens het decor voor het PK Veldlopen. Maar ook in het ‘koude Noorden’ was OEH succesvol, met maar liefst drie provinciale kampioenen en een pak mooie ereplaatsen. 

Voor één keertje gooien we de volgorde van onze traditionele ‘troepenschouw’ een beetje om. Uiteraard hebben we daarvoor een erg goede reden: de schitterende winst van Astrid Verhoeven bij de seniores dames. Astrid domineerde de wedstrijd van start tot finish en was duidelijk – en volkomen terecht – heel blij met haar provinciale titel. Nele Tordeur werd in dezelfde race – met daarin ook de juniores en de masters – knap 8e ‘overall’, goed voor een 4e plek bij de seniores. Juniore Amy Huylebroeck had net een beetje meer geluk: haar mooie 21e plaats bleek sterk genoeg voor de bronzen plak in haar leeftijdscategorie. Voor OEH kwamen verder ook nog Britt Schoonheydt (31e, 7e bij de juniores) en Veronique De Vos (34e, 2e in de categorie W45) in actie. 

Bij de senioren heren hadden onze OEH’ers voor de korte cross gekozen. Jonathan Goedefroot bleef steeds goed meedraaien in de ruime kopgroep en wist zijn slim ingedeelde race uiteindelijk te bekronen met een knappe 3e plaats. Wouter Mommaert werd 16e (13e senior), junior Jannes Broigniez kwam als 19e (3e junior) over de finish. 

Een pak meer rode shirts vielen er te bespeuren in de wedstrijd voor junioren en masters heren. Eens te meer toonde Yves Buelinckx (21e, 4e M45) zich de snelste OEH-master, voor Sam Moureau (32e, 7e M35), Jeroen De Greef (39e, 8e M35), Bart Loubers (48e, 12e M45), David Tordeur (56e, 11e M40), Geert Schoonheydt (57e, 14e M45 ), Gunter Basteleus (61e, 12e M40), Patrick Nerinckx (68e, 5e M50) en Filip Stoppie (74e, 6e M60). 

Ook goud voor Lucas…

 De jeugd dan, en hier overlopen we de uitslagen gewoon weer ‘van klein naar groot’. Met al meteen medaillewinst bij de benjamins meisjes: Yade Witterzeel mocht met een mooie, grote bronzen plak naar huis na haar knappe 3e plaats, in dezelfde reeks 1 deed ook Malou Rosseel (14e) het alweer prima. Bij de cross-prinsessen geboren in 2009 werd onze club op puike wijze vertegenwoordigd door Klara Huysman (19e), Yana Verghote (21e) en Chaimae Mrani (33e). 

Ook bij de benjamins jongens kon de Kidibul ontkurkt worden. In reeks 1 mocht Lenny Barra – na een mooie reeks overwinningen, nu een keertje 2e – immers het podium op. Ook Matias Morre (24e) liep een knappe wedstrijd. Bij de jongens uit 2009 leverde het spannende spurtje tussen de OEH-kanjers Brecht Devillé (4e) en Arian Ismic (5e) helaas net geen medaille(s) op. Ploegmaats Lucas De Backer (21e) en Thomas Smismans (25e) mogen zich trouwens óók ‘kanjer’ noemen na hun sterke PK.

 Twee dappere OEH-dames traden aan bij de pupillen meisjes: Roxane Dumalin werd 27e in reeks 1, terwijl Aster Pocket even later naar een heel mooie 14e plaats in reeks 2 snelde. Ook onze pupillen jongens lieten zich alweer van hun beste kant zien, met een boel schitterende ereplaatsen als resultaat. In reeks 1 was Mathieu Verhelle (7e) deze keer de snelste OEH’er, voor Rowan Van Der Vinne (10e), Timo Spits (11e), Mayeul Dessain (12e), Luca Vanden Bemden (24e) en Robbe De Mesmaeker (36e). En in reeks 2 wist Lucas Barra zijn sterke cross-winter te bekronen met een gouden medaille en bijhorend kampioenenschildje. Gefeliciteerd Lucas! En ook proficiat aan Lars Vermaut (8e), Twan Roelens (14e) en Toon Stoffels (22e). 

Fé Spits (10e), Eva Dennison (16e) en Jana Steenhouwer (26e) verdedigden de clubkleuren in reeks 1 bij de miniemen meisjes. Ellen Seghers kwam als 11e over de streep in reeks 2. Bij de eerstejaarsminiemen jongens werd Stan Huysman knap 16e, voor clubgenoten Ward De Cruyenaere (31e), Jarne Boon (41e) en ‘partners in crime’ Jorben Van Der Vinne (44e) en Ruben Barbé (45e). In reeks 2 kwam voor OEH enkel Ruben Colphijn (18e) in actie. 

… en voor Stan 

Vanaf de kadetten liepen de eerste- en tweedejaarsatleten wel samen in dezelfde wedstrijd, maar werd er telkens een rangschikking per geboortejaar opgemaakt. Goed nieuws voor onze kadetten meisjes, waar een erg sterke Yana Pauwelyn (2e) slechts een klein metertje te kort kwam voor de titel en Joke De Cock (7e ‘overall’) tot haar eigen verbazing nog het brons greep in de ‘lichting 2003’. Ook Babette Robberechts (8e, 5e in 2004), Helena Huysman (10e, 6e in 2004), Lene Barbé (21e, 11e in 2004) en Ayco Witterzeel (23e, 13e in 2004) zetten een mooie prestatie neer. 

Zelfde scenario ongeveer bij de kadetten jongens, waar Stan De Cruyenaere (2e algemeen) kampioen van Vlaams-Brabant werd in zijn geboortejaar 2003 en met Kobe Heremans (5e ‘overall’, 3e in 2003) een trainingsmakker naast zich op het podium kreeg. Tommy De Greef werd 20e algemeen (12e in 2003), jongere broer Jordi De Greef kwam als 28e (13e in 2004) over de meet. 

Minder geluk bij de scholieren meisjes, waar Anna Deruyttere (11e) net naast een medaille in haar leeftijdscategorie (geboortejaar 2002) greep. Bente Van Parys werd 13e (5e in 2002), Emma Van Hoye 14e (6e in 2002) en Aiko Van Parys 17e (9e in 2002). 

Bij de jongens behaalde Nick Vereertbrugghen, dankzij zijn erg knappe 6e plaats ‘overall’, heel verdiend zilver bij de eerstejaarsscholieren (2002). Ook Brent Siccama (14e, 6e in 2002), Carsten Colphijn (15e, 7e in 2002), Rodrigo De Geyseleer (17e, 8e in 2002) en Jonas Baut (19e, 10e in 2001) trotseerden afgelopen zondag de zware opeenvolging van klimmen en dalen in de Lennikse wei. 

Met dank aan Jan voor het verslag.

Individuele rangschikking (TOP10) met Isaac (2e) en Robin (8e):

Clubrangschikking (TOP10):

Onze mannen op het podium:

Meer nieuws volgt later...

50-tal OEH’ers in actie in Drie Fonteinen-park

De Grote Prijs Electro 80, georganiseerd door Vilvoorde Atletiek Club, is voor vele OEH’ers een traditionele afspraak in het veldloopseizoen. Zo goed als ieder jaar staat deze cross ook op de winterkalender van onze jeugd. En dus stond het OEH-tentje afgelopen zondag weer keurig opgesteld op ‘onze’ vaste plek op het heuveltje vlakbij de aankomst. Iets meer dan 50 clubleden genoten in het mooie domein Drie Fonteinen van een pittig parcours en uitstekend veldloopweer. Een goede generale repetitie voor het PK Cross van komende zondag, enkele jonge OEH’ers keerden zelfs met een blinkende medaille huiswaarts.

 Heel tof om te zien was dat er behoorlijk wat OEH-kangoeroes naar Vilvoorde waren afgezakt. Voor velen onder hen was het een allereerste – en hopelijk leuke – kennismaking met de cross. Vanuit het clubbestuur is het prettig om vast te stellen dat onze trainers en begeleiders ook onze allerjongste leden vanaf het prille begin enthousiast weten te krijgen over onze mooie sport. Bij de kangoeroes worden nog geen officiële rangschikkingen opgemaakt, maar onze man ter plaatse wist wel te melden dat al onze meisjes en jongens een prima wedstrijd liepen. Dat belooft voor de toekomst!

 Vanaf de benjamins wordt er wel voor de podiumplaatsen en bijhorende medailles gestreden, maar dat hoef je Yade Witterzeel intussen niet meer uit te leggen. Yade is aan een heel sterk cross-seizoen bezig en in Vilvoorde mocht ze met haar puike 2e plaats voor het eerst ook het podium op. Lotte Chabert werd erg knap 6e en Malou Rosseel kwam als 22e over de streep. Bij de meisjes geboren in 2009 was Yana Verghote (24e) de snelste clubgenote, voor Chaimae Mrani (29e) en Nora Bogaerts (33e).

 

Goud voor Lenny, zilver voor Lucas, net geen brons voor Arian

 In reeks 1 bij de benjamins jongens viel er alweer niks te beginnen tegen de overmacht van Lenny Barra, in Vilvoorde goed voor zijn vierde zege van het seizoen. Matias Morre werd mooi 15e en ook Oscar Vanroose (25e), Kobe Vergeylen (26e), Kobe Bellemans (28e), Gust Verschingel (29e), Lars Borremans (30e), Arthur Wauters (36e) en Julien Bogaert (42e) lieten het OEH-rood schitteren. Bij de jongens van de lichting 2009 greep een sterke Arian Ismic (4e) maar nipt naast een medaille en verdienen ook Emile Vanroose (12e), Lucas De Backer (26e) en Thomas Smismans (39e) zeker een proficiat voor hun prestaties.

 

Bij de pupillen dames werd OEH met veel flair vertegenwoordigd door Aster Pocket (knap 12e) en Imane Gharmaoui (43e), terwijl het in reeks 1 bij de jongens eens te meer smullen was van de altijd spannende onderlinge strijd om de ereplaatsen tussen OEH-makkers Mathieu Verhelle (deze keer de snelste op een 6e plaats), Timo Spits (8e), Rowan Van Der Vinne (9e) en Mayeul Dessain (12e). Ook een dikke bravo voor Luca Vanden Bemden (24e), Bernard Van Der Paal (44e) en Robbe De Mesmaeker (46e). In reeks 2 leek Lucas Barra op weg naar goud, maar in de slotmeters liet hij de zege toch nog uit handen glippen. Niet getreurd, Lucas: zilver is ook mooi en zeker als je die medaille overhandigd krijgt door veldloopvedette Lander Tijtgat, aangesloten bij het organiserende VAC. Nog bij de tweedejaarspupillen legde Gauthier Loiseau beslag op de 24e plaats en kwam Toon Stoffels als 41e over de finish.

Ook onze miniemen deden het voortreffelijk in domein Drie Fonteinen. Bij de meisjes uit 2006 toonde Fé Spits (14e) zich net dat tikkeltje sneller dan teamgenotes Eva Dennison (16e) en Jana Steenhouwer (21e). In reeks 2 kwam voor onze club enkel Ellen Seghers in actie, zij werd erg knap 8e. Bij de miniemen jongens werden de clubkleuren verdedigd door een vinnig vijftal uit de ‘class of 2006’: Stan Huysman liep gezwind naar een meer dan keurige 11e plek, ook ploegmaats Eloi Dessain (17e), Ward De Cruyenaere (27e), Jorben Van Der Vinne (34e) en Ruben Barbé (39e) mogen trots zijn op hun race.

Ayco Witterzeel (21e) liep een moeilijke, maar moedige wedstrijd bij de kadetten meisjes en bij de masters heren werd OEH eens te meer vertegenwoordigd door ‘vaste klanten’ Jeroen De Greef (25e), Geert Schoonheydt (38e), Gunter Basteleus (42e) en Patrick Nerinckx (45e).

 

Tot volgende zondag in Lennik, voor het Provinciaal Kampioenschap Cross!

 

Met dank aan Jan voor het verslag.

TALRIJK AANWEZIGE OEH'ers ZIEN ISAAC KIMELI OP PODIUM BELANDEN

Afgelopen zondag vond de 75e editie plaats van de veldloop in Hannuit. Olympic Essenbeek Halle vond heel wat gemotiveerden om naar deze traditiecross in het Luikse Hannuit af te zakken. Zowel op als rond het parcours van deze CrossCup-manche was OEH massaal aanwezig. Deze veldloop geldt in het Franstalige landsdeel als LBFA-kampioenschap.

Cortvriendt snelt naar 5e stek

De 95 deelnemers op de korte cross in Hannuit kregen een op veel stroken moeilijk beloopbare omloop voorgeschoteld. Na twee rondes van telkens 1.500 meter kwam Philip Cortvriendt als zevende over de eindmeet. Een ontketende Jeroen D'hoedt pakte de overwinning. Hiermee komt Cortvriendt op de vijfde plaats te staan in het regelmatigheidscriterium van de CrossCup. Binnen twee weken staat Philip samen met zijn ploegmaats in Portugal aan de start van het Europees clubkampioenschap.

Isaac Kimeli kampte al verschillende dagen met een zware verkoudheid, maar zakte toch af naar Hannuit. Simon Debognies liet zijn studieboeken even op zijn bureau liggen en trok eveneens naar Hannuit voor de lange cross. Ook Roel Stiens startte op de lange veldloop. Astrid Verhoeven kampte rond de jaarwisseling met een griep en keerde in Hannuit terug in competitie

Kimeli 3e ondanks zware verkoudheid

Simon Debognies beleefde niet veel plezier aan de 9.000 meter lange veldloop. Hij is immers in volle examenperiode en vond logischerwijs niet meteen een fris gevoel in de Hannuitse modder. Terwijl Soufiane Bouchikhi en de Brit Andy Vernon, die vorig jaar de overwinning opstreek in Hannuit, het hazenpad kozen, volgde Isaac Kimeli autoritair in derde stelling.

Na zes rondes toonde Bouchikhi zich andermaal de sterkste. Andy Vernon moest zich dit jaar tevreden stellen met zilver. Isaac Kimeli wist zijn dichtste achtervolgers op een veilige afstand te houden en werd derde. Simon Debognies snelde naar de elfde plek. Roel Stiens startte attent, maar moest niet veel later noodgedwongen de strijd staken door een geblokkeerde rug.

Bij de dames pakte Astrid Verhoeven uit met een kopstart, waarna ze zich in het tweede groepje nestelde. Desondanks Astrid nog maar pas terug voluit aan het trainen is na een griep, werd ze in Hannuit op karakter al 21e. Nu bouwt Verhoeven rustig verder aan de conditie richting de finale van de CrossCup.

Kadetten sterk op zwaar parcours

Ward De Cruyenaere kreeg net zoals zijn 67 concurrenten bij de miniemen jongens 2006 een wedstrijd over 1.250 meter voorgeschoteld. Ward vocht zich door de diepe Hannuitse modder naar een puike 53e plek. Joke De Cock deed het uitstekend bij de kadetten meisjes. Op het bochtige parcours snelde ze naar een knappe 18e plaats. In diezelfde wedstrijd werd Elin Vyncke niet veel later 38e op 74 starters.

Ook in Hannuit bevestigde Stan De Cruyenaere zijn knap winterseizoen. De atleet/wielrenner legde er beslag op de 6e plek. Niet veel later kwam Kobe Heremans ijzersterk als 13e over de meet. Tommy De Greef moest niet onderdoen voor zijn trainingsmaatjes en werd 23e. Ook Antoine Tordeur toonde zijn doorzettingsvermogen met een 49e plek op ruim tachtig deelnemers.

Grote delegatie scholieren

Bij de scholieren dames vonden Bente (35e) en Aiko Van Parys (38e) onderweg steun bij elkaar.

Ook bij de scholieren jongens vonden we zondag een grote delegatie atleten van de trainingsgroep van Sofie Deneyer terug. Nick Vereertbrugghen toonde zich met een 16e plaats de primus, voor Brent Siccama (63e), Rodrigo De Geyseleer (69e), Carsten Colphijn (72e) en Jonas Baut (77e).

De resultaten van deze CrossCup-manche kan je hier raadplegen:
http://www.sport.be/crosscup/2017/nl/hannuit/uitslagen/

Komend weekend maken verschillende atleten van ons de kleine verplaatsing naar Vilvoorde. Tijdens het eerste weekend van februari vindt dan weer het provinciaal kampioenschap veldlopen plaats in Lennik.

Een selectie van onze senioren heren strijdt datzelfde weekend voor de Europese titel op de ECCC in het Portugese Mira. Op woensdag 31 januari wordt omstreeks 20.00 uur het team waarmee Olympic Essenbeek Halle naar het Europees clubkampioenschap afzakt, officieel voorgesteld op een persconferentie in het Olympicske.

Met dank aan Roel voor het verslag.

OEH DROOMT VAN KNALPRESTATIE OP HET EUROPEES CLUBKAMPIOENSCHAP VELDLOPEN

Sinds mensenheugenis vindt het Europees clubkampioenschap veldlopen plaats tijdens het eerste weekend van februari. De allereerste editie van deze European Champion Clubs Cup Cross Country vond plaats in 1962 en werd bij de heren gewonnen door de Engelse atletiekclub Derby and County AC. RFC Liège was 28 jaar geleden de laatste Belgische club die dit prestigieus kampioenschap won. Op zondag 4 februari 2018 valt de eer te beurt aan Koninklijke Olympic Essenbeek Halle om als Belgisch kampioen de driekleur te verdedigen in de wedstrijd bij de heren senioren. OEH mag alvast met behoorlijk wat ambitie afzakken naar het Portugese Mira, want met verschillende sterke atleten in de selectie, mag het stiekem dromen van een knalprestatie.

Koninklijke Olympic Essenbeek Halle selecteerde zes atleten voor deelname aan het Europees clubkampioenschap te Mira. Isaac Kimeli (23), Simon Debognies (21), Thomas De Bock (26), Robin Hendrix (23), Kenny Deneyer (31) en Philip Cortvriendt (23) zullen zondag 4 februari de strijd aangaan met atleten uit 22 andere Europese landen. Roel Stiens (27) en Joris Keppens (24) zakken als reserve-atleten mee af naar Portugal en staan paraat in geval van ziekte of blessure.

Samen met trainer Tim Moriau en kinesist Peter Laus zijn deze OEH-atleten erop gebrand om te knallen op de harde en snelle omloop in de Portugese kustgemeente Mira. Deze OEH'ers willen dan ook voor elkaar door het vuur gaan. "In tegenstelling tot de meeste wedstrijden is het een echt clubkampioenschap, waar dus de collectieve prestatie primeert. Het mooie daaraan is dat je elkaar onderling motiveert en het beste in elkaar naar boven haalt, waardoor je voor elke (kostbare) plek gaat vechten. Op organisatorisch vlak is het vergelijkbaar met een Europees kampioenschap cross en je start dus samen met je clubgenoten in een afzonderlijke startbox. Het hele teamgebeuren staat dus centraal. Dus wat het resultaat ook mag zijn, het wordt zeker en vast de ideale teambuilding!", blikt Simon Debognies vooruit.

Simon nam zelf al tweemaal deel aan een ECCC in de juniorencategorie, maar als het op ervaring aankomt, zorgt de 31-jarige Kenny Deneyer vast en zeker voor rust in het team. Ook hij staat te trappelen om naar Portugal te vertrekken. "Lopen is meestal een individuele sport en ondanks dat, zal het tijdens de wedstrijd ook ieder voor zich zijn. Toch starten we allemaal met dezelfde ambitie om een goede prestatie neer te zetten en zo geschiedenis te schrijven voor OEH, de Belgische atletiek en ORT", vertelt de leraar uit Sint-Genesius-Rode.

Tenslotte laten we het kennersoog van trainer Tim Moriau nog even een blik werpen op de kansen van onze OEH-heren. "Ik denk dat we een ploeg hebben die kan meedoen voor de medailles en op een goede dag misschien wel de gouden medaille kan winnen", klinkt het vol vertrouwen bij de coach.

Het Europees clubkampioenschap veldlopen vindt plaats op zondag 4 februari in het Portugese Mira. De wedstrijd bij de heren senioren wordt omstreeks 13.10 uur Belgische tijd op gang geschoten. Atleten uit 23 verschillende Europese landen krijgen 10.335 meter voorgeschoteld, verdeeld over 7 rondes. Het resultaat van de eerste vier clubatleten is bepalend voor de opmaak van het clubklassement.

Met dank aan Roel voor het verslag.

WEDSTRIJD IS LIVE TE VOLGEN OP 4 FEBRUARI 2018 VIA DEZE LINKKLIK HIER

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Binnenkort...
Verjaardagen
16/10
Ludo Cautaerts
16/10
Imane Gharmaoui
16/10
Ruben Dhaenens
16/10
Gerlinde Beerens
17/10
Alice Vanysacker

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com