KONINKLIJKE ATLETIEKCLUB OLYMPIC ESSENBEEK-HALLE (O.E.H.)                                                     voor info mail naar: info@oeh.be

Agenda
  December 2018  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Clubsponsors
INFO 1

 

OEH SPORTZAK TE BESTELLEN:

 KLIK HIER

 

 JAARBOEK 2018/ZOMERKALENDER 2019: HIER BESTELLEN

 

INFO 2


Fotoreportages in MULTIMEDIA/Foto

 

 

 

 

 

ISAAC KIMELI EN SIMON DEBOGNIES BEVESTIGEN E.K. LIMIET

SIMON MET NIEUW BELGISCH RECORD U23

Beste prestatie ooit voor Isaac Kimeli (5000m) in een tijd van 13.21.09 en voor Simon Debognies (eerste 10000m) in 28.25.32 op de prestigueze atletiekmeeting te Stanford (USA)

Voor allebei een stevige best tijd en nieuwe clubrecords. 

Dikke proficiat Isaac, Simon en trainer Tim

OEH-DAMES AAN HET FEEST 

Afgelopen weekend vond in de AtletiekArena Gaston Roelants in Kessel-Lo het provinciaal kampioenschap ‘Alle Categorieën’ plaats. Helaas hadden de weergoden hun zomerse tussensprintje van de dagen voordien alweer vervangen door kil, nat en winderig weer, maar ook in die minder leuke omstandigheden presteerden onze OEH-atleten sterk. Onze club haalde maar liefst 10 provinciale titels binnen en telkens mocht één van onze dames met een kampioenenschildje pronken. Het was vorig weekend duidelijk ‘Ladies first!’ bij OEH… 

Sprint-goud voor Evy, Esther en My-Liên op zaterdag 

Dat we bij OEH gezegend zijn met een veelbelovende lichting jonge spurtbommetjes, is intussen geen geheim meer. Op zaterdag leverde dat snelle talent al meteen drie provinciale titels op: Evy Seghers pakte goud op de 100m bij de kadetten meisjes, leeftijdsgenote My-Liên Loenders deed hetzelfde op de 200m en Esther Van De Roy kroonde zich tot snelste Vlaams-Brabantse op de 100m bij de scholieren. Het succes van het OEH-sprintteam werd verder aangedikt met knappe podiumplaatsen voor kadet Ines Gbedassi (2e op 100m én 200m), scholieren Merel Bras (3e op 100m), Lynn Dozinel (2e op 200m) en Leila Benamor (3e op 200m) en seniore Marilyn Alabiso (2e op 100m, 3e op 200m). Juniore Dora De Haseleer eindigde twee maal net naast het podium, ook de knappe finaleplaats van kadet Britt De Vits (7e) op de 100m verdient zeker een pluim. Op de spurtnummers kwamen verder ook nog Helena Huysman, Roos Engels, Daphné Dozinel en Adelina Kuqi in actie voor onze club. 

OEH verzamelde op zaterdag ook eremetaal in de kampnummers. Zo was er zilver in het kogelstoten bij de dames, met Nele Siccama bij de kadetten en goud met Dani Maluta bij de junioren. Gil Steenhouwer pakte een bronzen plak in het verspringen bij de senioren heren. Ook Matthias De Cock nam deel aan het verspringen, terwijl Melissa De Staercke kogel en discus combineerde. 

Geen titels of medailles voor OEH op de ‘afstand’ helaas, al kwamen sommige van onze atleten wel heel dicht in de buurt van het podium. Zo waren er mooie ereplaatsen voor Joke De Cock (5e, 800m kadetten dames), Tommy De Greef (5e, 1500m kadetten heren), Nick Vereertbrugghen (4e, 1500m scholieren heren) en Falko De Backer (5e, 5000m senioren heren). Liepen ook nog twee of meer rondjes op de piste in Kessel-Lo: Elin Vyncke, Anna Deruyttere, Bente Van Parys, Aiko Van Parys, Antoine Tordeur, Jordi De Greef, Pieter Dierick, Brent Siccama, Simon Adu-poku en Wouter Mommaert

Nog zes schildjes op zondag 

Minder wind, maar wel wat regen en nóg frissere temperaturen op zondag. “Allemaal om het even”, dacht de OEH-ploeg die voor de tweede dag van het PK werd afgevaardigd. Onze atleten gingen gewoon door op het elan van zaterdag. Met alweer de dames in de hoofdrol. Kadet Evy Seghers vloog over de 80m horden naar haar tweede titel van het weekend, My-Liên Loenders (kadetten) en Lynn Dozinel (scholieren) wonnen allebei goud op de 400m. Ook de zandbak leverde twee titels op: Febe Ameys won het verspringen bij de junioren en Britt De Vits zag haar sterke tweedaagse beloond met een kampioenschildje in het hinkstapspringen bij de kadetten. Het afstandsteam deed eveneens een duit in het zakje, met de overwinning van juniore Amy Huylebroeck op de 1500m. 

De ‘zondag-shift’ haalde bovendien ook nog een klein dozijn bijkomende podiumplaatsen binnen. Britt Schoonheydt (1500m scholieren dames), Sarah Vermeir (speer senioren dames), Wout Dhaenens (discus scholieren heren), Filip Peetrain (discus senioren heren) en Jitse Mievis (twee stuks, 100m én 200m senioren heren) kregen een zilveren plak mee naar huis. Brons was er voor Britt De Vits (300m horden kadetten dames), Yana Pauwelyn (1500m kadetten dames), Robin Degrève (400m senioren dames), Ruben Dhaenens (kogel junioren heren) en Gil Steenhouwer (kogel senioren heren). 

Maureen Wyns (4e, speer kadetten dames), Liam Vandenbossche (5e, 100m én 200m junioren heren), Jannes Broigniez (5e, 800m junioren heren) en Daan Van Diest (5e, 800m senioren heren) eindigden op verdienstelijke ereplaatsen. Voorts waren op zondag ook nog volgende OEH-atleten van de partij in Kessel-Lo: Babette Robberechts, Aline Cools, Lene Barbé, Daphné Dozinel, Adelina Kuqi, Merel Bras, Emiel De Bock, Ilian Benamor, Carsten Colphijn, Matthias De Cock en Dimitri Goedefroot

Verslag: Jan

Resultaten Dag 1

Resultaten Dag 2

ISAAC KIMELI en ROBIN HENDRIX BEHALEN EK LIMIET VOOR BERLIJN

Isaac Kimeli en Robin Hendrix zijn in Los Angeles ruim onder de EK limiet gedoken op 5000m.

Isaac werd knap tweede in 13.24.92. Voor zijn debuut op de 5000m ooit eindigde Robin op een vijfde plaats in een verbluffende tijd van 13.29.57.

Voor beide atleten is deze prestatie een persoonlijk record en tevens een nieuw clubrecord voor Isaac.

Simon Debognies was onze derde vertegenwoordiger en eindigde op de twaalfde plaats in 13.49.35

Dikke proficiat mannen !!!

HELAAS GEEN FINALE VOOR OEH-JEUGD

Afgelopen weekend stonden de regionale voorrondes van de Beker van Vlaanderen (BVV) voor pupillen en miniemen op het programma. De BVV – soms ook ‘interclub’ genoemd – is een competitie waarin de verschillende atletiekclubs van Vlaanderen het in teamverband tegen elkaar opnemen. De beste twee clubs van elke voorronde of ‘match’ plaatsen zich voor de finale. 

7e plaats voor meisjesteam 

De meisjes van OEH hadden op zaterdag 21 april afspraak in het Sport Vlaanderen-centrum in Oordegem. Ons team bestond uit de volgende atletes: het viertal Roxane Dumalin, Danaë Loubers, Norah Meere en Maud Thoré bij de pupillen en La-my Loenders, Héloïse Loiseau, Ellen Seghers, Lotte Seghers en Fé Spits bij de miniemen. Een eerder kleine, maar wel bijzonder gemotiveerde selectie jongedames. 

Meest in het oog springende prestatie bij de pupillen was de chique 4e plek van Roxane Dumalin in het kogelstoten. Danaë Loubers en Maud Thoré lieten allebei een mooie tijd noteren op de 1000m, en ook de 4x60m-aflossing ging goed. Bij de miniemen had Ellen Seghers duidelijk een ‘lekker’ dagje, met een zege in het speerwerpen, een knappe 3e plek in het kogelstoten en een nieuwe toptijd op de 300m. Fé Spits presteerde dan weer sterk op de spurtnummers (60m horden, 80m en 150m). Onze OEH-meisjes sprokkelden 112 punten bij elkaar, daarmee eindigden ze op een 7e plek. Knap gedaan, dames!

Jongens eindigen als 4de

Op zondag 22 april trokken 14 OEH-jongens naar hun BVV-match in Lebbeke: de pupillen Lucas Barra, Gauthier Loiseau, Timo Spits, Toon Stoffels, Rowan Van Der Vinne, Mathieu Verhelle, Lars Vermaut en Luka Yondjouen Kouengoua en de miniemen Ruben Barbé, Jarne Boon, Simon Vanderouderaa, Ben Vermaut en Ingmar Vyncke. De geblesseerde Jorben Van Der Vinne was meegereisd als enthousiaste supporter. 

Vooral onze pupillen verkeerden duidelijk in supervorm: op elk onderdeel eindigde er een OEH’er in de top 3. Uitschieters waren de overwinningen van Lars Vermaut (60m, 60m horden en hoog), Mathieu Verhelle (hockeybal), Lucas Barra (1000m) en de prachtige races (1e en 4e plaats) van onze beide 4x60m-teams. Bij de miniemen zorgden Ben Vermaut (300m en ver), Simon Vanderouderaa (kogel) en Ingmar Vyncke (1000m) voor de ‘dikste’ punten. Ook hier deed onze aflossingsploeg (4x80m) het uitstekend. OEH verzamelde in totaal 154 punten, goed voor een 4e plaats. Proficiat mannen!

Verslag: Jan

Foto's via rubriek Multimedia met dank aan papa Loiseau

HENRI LENOIR IS 2 x EUROPEES INDOORKAMPIOEN

Master HENRI LENOIR (M85) voegt twee titels van EUROPEES KAMPIOEN toe aan zijn reeds zeer indrukwekkend palmares.

In Madrid behaalde Henri de gouden plak zowel op de 60m (9"97) als deze op de 200m (37"68).

De statistieken wijzen uit dat Henri met beide prestaties dit jaar de nummer 1 is op wereldvlak.

Dikke proficiat Henri !!! 

          

BELGISCH KAMPIOENSCHAP CADETTEN/SCHOLIEREN:

NET GEEN PODIUM VOOR DE NEYS, SEGHERS EN LOENDERS

Daags na de junioren en beloften, verzamelden de beste Belgische cadetten en scholieren in de Flanders Sports Arena voor hun nationaal kampioenschap. Negen atleten en atletes van Olympic Essenbeek Halle zetten er hun beste beentje voor.

Op de 60m horden voor cadetten meisjes liep Britt De Vits naar 9"73. De Vits bewijst ook zonder de horden snel te vorderen. Zo klokte ze op de 60m vlak 8"43. Jasper Spits kon zijn race over de horden spijtig genoeg niet beëindigen.

Bij de scholieren jongens snelde Maxime De Neys in de reeksen naar een vierde plek en een tijd van 8"54. Evy Seghers won haar reeks bij de cadetten over 60m overtuigend in 7"97. In de finale viel ze maar net naast het podium met een puike chrono van 7"98.

Ook Esther Van De Roy deed het uitstekend in Gent. Ze klokte met 8"03 meteen de tweede tijd in de derde van zes reeksen bij de meisjes scholieren. Merel Bras kwam in actie in de vijfde reeks en noteerde een prestatie van 8"46.

Op de 400m snelde cadet My-Lien Loenders naar een knappe vierde plek. Met een tijd van 61"22 kwam ze maar net te kort voor het podium op dit BK. Ook Lynn Dozinel koos voor de 400m. De OEH-scholiere liep in een tijd van 61"18 naar de derde plek in haar reeks. Ines Gbedassi klokte 26"58 op de baanronde en werd daarmee tweede in haar reeks.

De volledige resultaten kan je HIER raadplegen.

Gepost door Roel.

JONATHAN SACOOR EN BORLEES PAKKEN BRONS OP WK

De Arena in het Engelse Birmingham daverde zondagavond op haar grondvesten tijdens de finale van de 4x400m bij de heren. Een seismoloog zou vast en zeker ook in België, en meer bepaald in de regio Halle, een kleine aardbeving waargenomen hebben. Menig sportfanaat sprong immers recht toen Kevin Borlée zich als slotloper over de eindmeet gooide.

Coach Jacques Borlée opteerde net zoals in de halve finale voor de volgorde Dylan Borlée - Jonathan Borlée - Jonathan Sacoor - Kevin Borlée. Het Belgische kwartet, met OEH-atleet Jonathan Sacoor, nam het in de finale van de 4x400m op tegen de Verenigde Staten, Polen, Trinidad & Tobago, Tsjechië en Groot-Brittannië.

Dylan Borlée nam de eerste dubbele baanronde voor zijn rekening en lanceert broer Jonathan in derde stelling. Trinidad & Tobago komt op dat moment stevig opzetten, waardoor België een plaatsje moet prijsgeven. Dan is het tijd voor de 18-jarige Jonathan Sacoor van Olympic Essenbeek Halle. Hij weet te consolideren en lijkt de achterstand op Trinidad zelfs een beetje kleiner te maken. Slotloper Kevin Borlée pakt vervolgens uit met dé inspanning van de race. In de laatste 50 meter slaagt hij in een op het eerste zicht onmogelijke opdracht: hij haalt de atleet uit Trinidad & Tobago in extremis terug en gooit zich over de meet. Na enige aarzeling komt de officiële uitslag op het reuzegrote scorebord in Birmingham: BRONS voor België!

De knappe chrono van 3'02"51 is tevens meteen een nieuw Belgisch record. De Polen verrasten en kroonden zich tot wereldkampioen, dat in een fenomenaal nieuw wereldrecord van 3'01"77. Topfavoriet Amerika moet zich tevreden stellen met zilver.

Dank aan Roel voor het verslag.

Verslag SPORZA: KLIK HIER

Verslag RING TV: KLIK HIER

 

BELGISCH KAMPIOENSCHAP INDOOR JUNIOREN en BELOFTEN: 

1x goud, 6x zilver en 2x brons

Terwijl Jonathan Sacoor zich met de 5e snelste chrono van de 32 atleten in de halve finale van de 4x400m plaatste voor de wk-finale samen met zijn Borlée-makkers, schitterden ook heel wat clubgenoten op het Belgisch indoorkampioenschap voor junioren en beloften.

Van Hansewyck springt naar zilver

Drie weken geleden sloeg Nell Van Hansewyck haar voet om. Daardoor zag ze haar deelname aan het BK AC én studenten in rook opgaan. Op het Belgisch kampioenschap voor beloften sprong ze afgelopen zaterdag dan ook op korte aanloop om geen risico te nemen. Dat leverde Nell een sprong over 3.70 m op. Deze succesvolle sprong bezorgde haar de zilveren medaille. De beloftentitel in het polsstokspringen ging naar Melanie Vissers (ATC) die een sprong over 3.85 m lukte.

Ruben D'haenens werpt zich naar zilver

Junior Ruben D'haenens bezorgde OEH een nieuwe medaille. De 19-jarige kogelstoter pakte overtuigend zilver dankzij een worp naar 14.43 m. De Belgische juniorentitel ging naar Kasper Verbeylen (DCLA) met 15.03 m.

Tuur Bras pakt zilver én brons

Tuur Bras en Michael Obasuyi plaatsten zich in de reeksen met respectievelijk 7"95 en 7"94 voor de finale van de 60 meter horden voor junioren. In die juniorenfinale wist Tuur naar brons te snellen in een tijd van 7"83. Michael moest de strijd onderweg staken. Na de valse start van een concurrent raakte Tuur maar moeilijk in zijn ritme bij het tweede startsein. Op de 200m pakte Tuur Bras zilver in een tijd van 22"09. "Op 40m van de meet maak ik een misstap waardoor ik helemaal door mijn been zak. Anders had een snellere tijd en wie weet misschien wel goud er ingezeten", vertelt Tuur na de race. RESC-atleet Amine Kasmi pakte de Belgische juniorentitel in 21"84. Bij de beloften klokte Laurens François 22"57 en Jitse Mievis 22"35.

Jitse Mievis Belgisch kampioen in nieuwe persoonlijke besttijd

Jitse Mievis zorgde vorige week nog voor een topprestatie door zilver te pakken op het Belgisch studentenkampioenschap. Hij deed dat toen in een knaltijd van 6"90, meteen een serieuze verbetering van zijn persoonlijk record. Amper een week later doet de atleet uit Beersel nog beter!

Op het BK voor beloften is Jitse Mievis erin geslaagd zich tot Belgisch kampioen te kronen op de 60m. Jitse deed dit in alweer een nieuwe persoonlijke besttijd. Ditmaal stopte de chrono na 6"87. Jitse neemt u even mee in de adrenaline van deze spannende race: "De finale verliep heel goed. Ik was goed opgewarmd en had er veel zin in. Ik wist dat ik een goede start moest hebben om een podiumplaats te behalen, ik was dan ook zeer gefocust op mijn start. Dat pakte goed uit want ik had een zeer goede start die me naar de Belgische titel bracht, dat in een nieuw persoonlijk record van 6.87. Ik voelde wel dat Camille dichterbij kwam waardoor ik bleef vechten tot het einde, met een eerste plaats als resultaat. Ik ben zeer tevreden!" Mievis behaalde dit seizoen zijn zelf vooropgestelde doelen op de 60m en 200m en kijkt er al naar uit om komend zomerseizoen deze knappe progressie verder te zetten op de 100m en 200m.

Ook zilver voor Thomas Engels

Thomas Engels zorgde met zijn prestatie op de 800m voor een nieuwe medaille. Engels schonk de club zilver met een tijd van 1'57"82. Dat leverde hem zilver op bij de junioren. Het goud ging in deze categorie naar Eliott Crestan in 1'50"51. "Ik heb twee weken alternatief moeten trainen door een kwaaltje aan de lies. Vorige week werd ik dan nog eens ziek. Het gevoel was wel ok op het BK, maar uiteraard voel je het wel als je twee weken niet gelopen hebt", beoordeelt Thomas zijn prestatie.

In het kogelstoten voor juniores miste Dani Maluta het podium maar net. Met haar vierde plek en worp naar 12.05 m kan ze zeker tevreden terugblikken. Op de 60m horden voor beloftes eindigde Robin Degrève als vijfde in 9"24. Robin finishte op de 400m in 59"71. Chloë Beaucarne (FLAC) snelde op de 60m horden naar goud in 8"45.

Lyne Camara pakt zilver op 60m

Op de 60m vlak plaatste Lyne Camara zich vlot voor de finale met reekswinst en een chrono van 7"79. Dora De Haeseleer klokte 8"29. In de juniorenfinale was enkel AVT-atlete Rani Rosius sneller dan Lyne Camara, die overtuigend naar zilver flitste in 7"73. Op de 200m viel Lyne net naast het podium (25"20), Dora De Haeseleer sloot haar indoorseizoen af met een nieuwe persoonlijke besttijd van 27"14.

Kjenta Schets beëindigt geslaagd winterseizoen met zilver

Ook afgelopen weekend was Kjenta Schets opnieuw in goede doen. Zo verbeterde ze haar pr op de 60m tot 7"81 én pakte ze zilver op de 200m in 24"75. Het goud ging in deze beloftenreeks naar Hanne Maudens die zich met een tijd van 24"69 net een fractie sneller toonde.

Nieuwkomer Emma Delorme pakt brons bij het vespringen in een nieuw clubrecord

Nieuwste aanwinst Emma Delorme maakte een lange treinreis van 900km om brons te pakken in het verspringen met een sprong van 5m43. Goed voor een nieuw clubrecord bij de junioren dat maar liefst 21 jaar stand heeft gehouden en op naam stond van Jenny Jacobs. Dikke proficiat !! 

Alle resultaten kan u hier nogmaals rustig nalezen. http://www.toastit-live.be/results/2018/maa/za03/event046h01.html

Dank aan Roel voor het verslag. 

De Belgian Tornados, onze Belgische 4x400m-ploeg heeft de finale gehaald op deze kampioenschappen door hun halve finale te winnen in een tijd van 3'05"22. Onze eigenste Jonathan Sacoor, het 18-jarige toptalent, maakt deel uit van deze ploeg, samen met de 3 Borlée-broers, Dylan, Jonathan en Kevin.
Nu hopen op een medaille voor de finale die gelopen wordt deze zondagavond, 4 maart.

Een televisieverslag van de halve finale is te vinden op de site van de RTBF: KLIK HIER

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Start to Run

Binnenkort...
Verjaardagen
14/12
Bert De Brouwer
15/12
Ayco Witterzeel
15/12
Patrick Nerinckx
16/12
Florian Vanderstockt
16/12
Febe Lucas

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com