KONINKLIJKE ATLETIEKCLUB OLYMPIC ESSENBEEK-HALLE (O.E.H.)                                                     voor info mail naar: info@oeh.be

FLANDERS CUP 2019

Flanders Cup Info

Agenda
  May 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Clubsponsors
SPORTKAMPEN 2019


VSK 1 - INSCHRIJVINGSFORMULIER - 
INFO

VSK 2 - VOLZET * INFO

stuur mail naar sportkampen@oeh.be om op de wachtlijst kunnen gezet te worden

 

PRINT GEZONDHEIDSFICHE

 

OEH SCOORT OP PK AFLOSSINGEN 

Maar liefst 26 OEH-teams trokken afgelopen zondag naar sportpark ‘De Tumkens’ in Betekom voor het Provinciaal Kampioenschap Aflossingen. Een mooie delegatie die bovendien ook erg succesvol was: vijf van onze ploegen sleepten immers een provinciale titel in de wacht, nog eens zeven teams behaalden zilver of brons. 

 

SACOOR SCHITTERT OP MEMORIAL 

Jonathan Sacoor houdt maar niet op met de wereld (en zichzelf) te verbazen. Nadat hij eerder dit seizoen al uitblonk op het WK Junioren in Tampere en op het EK in Berlijn, zette de ‘golden boy’ van OEH afgelopen vrijdagavond op de 42eAG Memorial Van Damme een wondermooi orgelpunt achter zijn schitterende seizoen. In een Belgisch getinte 400m – met naast Sacoor ook nog Dylan en Kevin Borlée in de startblokken – etaleerde ‘onze’ Jonathan nogmaals zijn klasse. In een machtige race en na een razend spannende eindsprint, slaagde Sacoor erin om zijn Tornados-ploegmaat en grote idool Kevin Borlée te kloppen. Een van de hoogtepunten van de Memorial en een fantastische afsluiter van Sacoors droomseizoen. “Geweldig dat ik dit mag meemaken”, verklaarde Jonathan voor de camera van de VRT. “Ik ben blij dat ik hier toch nog mocht lopen van trainer Jacques Borlée. Ik had niet gedacht dat ik dit nog in me had zitten na een toch wel zwaar seizoen. Maar op deze manier afsluiten… Winnen van Kevin, in deze zinderende sfeer. Prachtig gewoon.

Jan's verslag

VERSLAG SPORZA - KLIK HIER 

INTERESSE OM KENNIS TE MAKEN MET ATLETIEK BIJ OEH?  

Dan is er geen betere manier om je samen met je ouders te informeren tijdens de info-momenten die onze atletiekclub organiseert op woensdag 5vrijdag 7 september en woensdag 12 en vrijdag 14 september 2018. Deze vinden plaats in het Olympicske gelegen aan de atletiekpiste in het Provincie domein te Huizingen. Je kunt er die dagen doorlopend terecht van 18u00 tot 20u00. 

Met sportieve groet en tot binnenkort??

OEH-YOUNGSTERS PAKKEN 7 MEDAILLES

De beste junioren en beloften trokken tijdens het laatste weekend van augustus naar Moeskroen om er te strijden voor de Belgische titels. Onder hen ook heel wat atleten van Olympic Essenbeek Halle, mét titelambitie.

Goud voor Tuur Bras en Simon Debognies

Geen 10.000m voor Simon zoals in Berlijn, maar ditmaal stond de 5.000m op het menu. Debognies toonde zich in Moeskroen enorm hongerig om deze titel aan zijn palmares toe te voegen. Met meer dan een minuut voorsprong pakte hij onbedreigd de Belgische U23-titel op de 5km. Simon dubbelde alle deelnemers. Zilver ging naar Pieter De Rop, de bronzen plak was voor Lukas Outtier.

OEH'ers SCHITTEREN OP HET EK IN BERLIJN

De Europese kampioenschappen atletiek waren dit jaar een absolute voltreffer voor de Belgische selectie. Als één van de grootste atletiekclubs van België mochten ook wij enkele elite-atleten afvaardigen naar deze atletiekhoogmis in Berlijn. Zij zetten onze club niet alleen op de Europese atletiekkaart, maar brachten zelfs eremetaal mee naar België. Een overzicht.

    EK Ploeg Isaac, Robin, Simon          2018_EK Berlijn Belgian Tornados

                    Robin, Simon, Isaac / Foto Sofie Deneyer                                    Belgian Tornedos 4x400m met Jonathan / Foto Facebook

 

EVY SEGHERS VLAAMS KAMPIOENE OP 100m 

Met enige vertraging nog een verslag van het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren, op Hemelvaartsdag afgewerkt in het Wouter Weylandt-stadion in Gentbrugge. Een beetje ‘over datum’ misschien – onze excuses – maar toch beter laat dan nooit, vinden wij. En al zeker wanneer onze club in de prijzen valt: cadet Evy Seghers spurtte immers naar de Vlaamse titel op de 100m en pakte ook nog zilver op de 200m. Ines Gbedassi zorgde in diezelfde 200m overigens nog voor een derde OEH-medaille. 

Gisteren, 18 augustus 2018, werden er op de piste in Zwevegem aflossingswedstrijden georganiseerd. Eerst stond de 4x100m op het programma. Hier kwam onze mastersploeg M80 aan de start. Startloper Henri Lenoir (86) liep een snelle 100m om de stok door te geven aan de jongste van de ploeg Jean Basteleus (80). De volgende loper, François Boonen (82) nam de 2e bocht voor zijn rekening en slotloper Jean-Pierre Van Impe (81) haalde nog alles uit de kast om op een eindtijd van 1’28’’98 uit te komen.

VANESSA STERCKENDRIES ZEGEVIERT, ROBIN HENDRIX MAAKT INDRUK

De Flanders Cup van Leuven sloot ook dit jaar traditiegetrouw het Flanders Cup-gebeuren af. Wie nog hoopte op een snelle chrono en niet naar het EK in Berlijn ging, rekende op de Meeting voor Mon van DCLA om nog een laatste keer deze zomer vol uit te halen op het tartan. Heel wat clubgenoten zakten dan ook af naar de Gaston Roelandtsarena voor een laatste exploot van het seizoen.

We zagen toch nog behoorlijk veel OEH'ers die afgelopen weekend hun wedstrijdplunje nogmaals aantrokken om de zwoele zomertemperaturen te trotseren.

 

MICHAEL OBASUYI PLAATST ZICH MET BELGISCH RECORD VOOR EK BERLIJN

De OEH-delegatie voor het komende Europees kampioenschap in Berlijn is op de valreep nog een man rijker geworden.

Eerder plaatsten ook al Jonathan Sacoor (400m - 4x400m), Isaac Kimeli (5.000m - 1.500m), Simon Debognies (10.000m) en Robin Hendrix (5.000m) zich op de loopnummers voor dit EK in Berlijn. Bram Ghuys sprong zich met een succesvolle sprong over 2.26m in Nieuwpoort richting EK-ticket. Door de weelde aan sterke Belgen op de 5.000m valt Robin Hendrix uit de boot voor het EK, maar de nog altijd maar 23-jarige atleet mag terugblikken op een ijzersterk seizoen.

BRAM GHUYS SPRINGT IN NIEUWPOORT NAAR EK-LIMIET

Nadat hij een week eerder in het Koning Boudewijnstadion al toonde dat hij in bloedvorm verkeerde, heeft de 25-jarige Bram Ghuys een week later voor een topprestatie gezorgd in Nieuwpoort.

Bram Ghuys pakte voor de zesde maal op rij de Belgische hoogspringtitel. Dat deed de OEH-atleet met 2.24m, meteen zijn beste sprong in twee jaar tijd. Een poging op 2.26m, dat hem recht zou geven op een ticket voor Berlijn, mislukte toen maar net.

Een week later slaagde Bram in Nieuwpoort op verbluffende wijze in zijn opzet. Met een succesvolle sprong over 2.26m voldeed hij aan de selectievoorwaarden voor deelname aan het Europees kampioenschap atletiek. Hiermee verbeterde Bram zijn persoonlijk record na twee jaar. Tevens was zijn sprong op 2.30m heel hoopgevend voor de toekomst.

                           Bram Ghuys EK limiet Berlijn

Eerder plaatsten ook al Jonathan Sacoor (400m - 4x400m), Isaac Kimeli (5.000m - 1.500m), Simon Debognies (10.000m) en Robin Hendrix (5.000m) zich op de loopnummers voor dit EK in Berlijn.

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Start to Run

BBQ - 25.05.2019 - ONLINE INSCHRIJVING

Binnenkort...

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com