KONINKLIJKE ATLETIEKCLUB OLYMPIC ESSENBEEK-HALLE (O.E.H.)                                                     voor info mail naar: info@oeh.be

Agenda
  February 2019  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
Clubsponsors
INFO

INSCHRIJVING SPORTKAMPEN 2019

 

PAASKAMP 2019 - KLIK HIER  -  INFO 

 VSK1 - 2019 - KLIK HIER  -  INFO

 VSK2-2019 - KLIK HIER  -  INFO

 

GEZONDHEIDSFICHE SPORTKAMP

 

 

MICHAEL OBASUYI NAAR BELGISCH RECORD IN MANNHEIM

RUSTIGE DAG IN LOKEREN 

AVLO verwelkomde afgelopen zondag onder een stralend zonnetje heel wat atleten voor haar Flanders Cup-meeting. Enkele OEH'ers schoven hun studieboeken even opzij of maakten zich vrij en zakten af naar Oost-Vlaanderen. Het drietal Obasuyi-Bras-Engels werd dan weer uitgenodigd voor het Juniorengala in het Duitse Mannheim.

Daan Van Diest snelde in Lokeren naar een tweede plek in zijn reeks over 800m, en deed dat in een tijd van 1'56"54. Lisa Rooms haasde de dames op de 3.000m, waar de zege uiteindelijk naar de Nederlandse Diane Van Es ging in 9'23". David Delespesse sprong naar 5.10m in het verspringen. Juniore Febe Ameys sprong naar 4.97m.

Michael Obasuyi verbetert Belgisch record!

Op het prestigieuze Juniorengala in het Duitse Mannheim maakte Michael Obasuyi (18) indruk. Hij brak immers tot tweemaal toe het Belgisch juniorenrecord op de 110 meter horden. In de reeksen zette hij het BR een eerste maal scherper tot 13"44, in de finale dook hij nogmaals onder deze knaltijd en klokte 13"38. Michael zette hiermee de vierde chrono op de wereldranglijst neer en de tweede in Europa.

Ook Tuur Bras was in goede doen in Duitsland en klokte een seizoensbeste van  13"68. Beide OEH-atleten bevestigen alvast hun goede vorm richting het wereldkampioenschap dat van 10 tot 15 juli plaatsvindt in het Finse Tampere.

Ook op het juniorengala in het Duitse Mannheim snelde Thomas Engels naar de tweede plek in zijn reeks op de 800m. Na een tactische wedstrijd klokte hij een chrono van 1'53"46.

De uitslagen van de Flanders Cup van Lokeren vind je hier. http://www.liveresults.be/2018/gp-lokeren/event068h01.html

De resultaten van het Juniorengala in Mannheim kan je hier raadplegen. https://www.leichtathletik.de/termine/top-events/junioren-gala-2018-mannheim-live/

Verslag Roel

OOK OEH-DUIVELS SCOREN STERK

Terwijl Hazard, Lukaku en co zich afgelopen zaterdagnamiddag in Moskou amuseerden met het vakkundig in mootjes hakken van Tunesië, was onze OEH-piste op datzelfde ogenblik het zonnige decor van het Provinciaal Kampioenschap voor benjamins, pupillen en miniemen. Ook onze eigen Rode Duiveltjes presteerden sterk. Met benjamin Eden Broothaerts (ver) en pupil Lucas Barra (1000m) heeft onze club er alweer twee provinciale kampioenen bij. Daarbovenop haalde OEH ook nog eens 5 zilveren en 7 bronzen medailles binnen.

Medailles voor Eden en Lenny, knappe finaleplaats voor Lisa

Bij de benjamins mocht talentje Eden Broothaerts tot twee keer toe het podium op. In het verspringen leverde een prachtig nieuw PR van 4m06 meteen ook een kampioenenschildje op en op de 60m sprintte snelle Eden naar een puike 2e plaats. Ploegmaat Lenny Barra werd in diezelfde 60m-finale mooi 7e, nadat hij een uurtje eerder al een bronzen plak had mogen ophalen na zijn knappe 3e plek op de 600m. In diezelfde race noteerden we ook nog de prima top 10-plaatsen van het ‘OEH-treintje’ Arian Ismic (6e), Loïc Roubertie (7e) en Vic Mostin (8e). Arian deed het ook nog erg goed in het hoogspringen (6e) en Yolan Doneux werd mooi 5e in het verspringen. De benjamins meisjes lieten zich opmerken via de knappe finaleplaats van Lisa Boex (7e) op de 60m en de 8e plek van Leonor Vandenbosch in het verspringen. Ook een hele dikke proficiat aan alle andere OEH-benjamins natuurlijk: Elle-Louise Vanhaelen, Yade Witterzeel, Mats Balliauw, Lucas De Backer, Rien De Vocht, Carlo Grancini, Yann Güllner, Ward Maillard, Kobe Vergeylen en Arthur Wauters.

Maar liefst zeven keer eremetaal bij de pupillen

Ook bij onze pupillen mocht een OEH’er een dubbel en dik verdiend kampioenenschildje in ontvangst nemen: Lucas Barra domineerde de 1000m en snelde na een indrukwekkende eindspurt naar goud in een nieuwe persoonlijke besttijd van 3’12”46. Twan Roelens werd in diezelfde 1000m overigens erg knap 5e, met ook al een nieuw PR (3’31”00). Medailles waren er ook in het verspringen bij de jongens, met maar liefst twee clubgenoten op het podium: Lars Vermaut (2e) en Timo Spits (3e). Lars pakte daarnaast ook nog eens brons op de 60m horden. En ook in de werpnummers waren onze OEH-pupillen succesvol, met de prachtige 2e plaats van Aster Pocket in het kogelstoten bij de meisjes en het dubbele brons van Mathieu Verhelle (kogel en hockeybal) bij de jongens. Zeker het vermelden waard zijn ook nog de mooie ereplaatsen van Norah Meere (7e, hockeybal meisjes), Emanuel Vanweddingen (6e, ver jongens), Toon Stoffels (8e, ver jongens), Luka Yondjouen Kouengoua (6e, kogel jongens), Lucas Barra (4e, hockeybal jongens), Gauthier Loiseau (5e, hockeybal jongens) en Luca Vanden Bemden (7e, hockeybal jongens). Maakten verder eveneens deel uit van onze ‘duivelse’ OEH-pupillenploeg: Rune De Greef, Danaë Loubers, Maud Thoré, Mayeul Dessain, Jesper Herregodts, Noah Pasteel, Bernard Van Der Paal en Rowan Van der Vinne. Bravo iedereen! 

Ook La-My, Ben en Ingmar op het podium

Nog meer medailles voor OEH bij de miniemen, waar Ingmar Vyncke een bijzondere ‘dubbel’ liet optekenen bij de jongens: ‘makkelijk’ zilver in het polsstokspringen (slechts drie deelnemers), maar ook een erg knappe bronzen plak op de 150m. La-My Loenders (2e) bij de meisjes en Ben Vermaut (3e) bij de jongens mochten, allebei met een nieuw PR, vanuit de verspringbak rechtstreeks het podium op. In het hoogspringen greep Ben (4e) helaas net naast een medaille. Nog bij de jongens werd Jarne Boon erg knap 5e op de 80m. Bij de meisjes eindigde Fé Spits twee maal 7e in de finale van zowel de 80m als de 60m horden. Ook Héloïse Loiseau (8e) haalde de finale in die laatste discipline. Maïté Thoré werd 5e in het verspringen, Ellen Seghers legde beslag op de 4e plaats in het speerwerpen. Waren ook van de partij in het machtige miniementeam: Lotte Seghers, Jana Steenhouwer, Heleen Van Pevenage, Ruben Barbé, Eloi Dessain, Aiko Mostin en Jorben Van der Vinne. Knap gedaan, allemaal! 

Verslag: Jan

MASTERS VEROVEREN MAAR LIEFST 13 MEDAILLES 

Twee dagen lang streden onze masters om de Belgische titel op de piste te Ninove. Een weekend dat lang zal bij blijven: alle masters overtroffen zichzelf keer op keer en voegden aan het eind van de tweedaagse 13 medailles toe aan hun palmares. Sterke prestaties van onze OEH-masters.

Volg hieronder hun uitslagen:

Dames: zilveren medaille

Myriam Geerts (W50) – 26m74 – discuswerpen

Heren: gouden medaille

Jean-Pierre Van Impe (M80) – 16.79 – 100m

Henri Lenoir (M85) – 16.54 – 100m 

Jean-Pierre Van Impe (M80) – 37.67 – 200m 

Jean-Pierre Van Impe (M80) – 3m16 - verspringen

Henri Lenoir (M85) – 3m40 – verspringen 

Henri Lenoir (M85) – 7m11 – hinkstapspringen 

Filip Peetrain (M40) – 48m80 – discuswerpen

Ludwig Peetroons (M55) – 43m95 – discuswerpen

Henri Lenoir (M85) – 23m43 – discuswerpen 

Jean-Pierre Van Impe (M80) – 10m82 – speerwerpen

Heren: zilveren medaille

Romaric Gbedassi Codjo (M40) – 55.03 – 400m 

Heren: bronzen medaille

Romaric Gbedassi Codjo (M40) – 24.41 – 200m


Meer info kan U kan U vinden op onze 
clubsite :  KLIK HIER

More information can be found on the Club Site  :  CLICK HERE

 

Jonge wolven zorgen voor vuurwerk op Flanders Cup Huizingen

We hadden er vooraf op gehoopt, en de jonge talenten van Olympic Essenbeek Halle losten de verwachtingen in voor eigen publiek. Zo gaven zij de Internationale Flanders Cup Allonsius Sport, dat opnieuw heel wat deelnemers mocht ontvangen, nog wat extra kleur.

Honderden toeschouwers genoten zaterdag van het atletiekspektakel onder een aangenaam zomers zonnetje dat de hele vooravond de atletiekpiste van het provinciedomein Huizingen in de spotlight zette. De enthousiaste aanwezigen zagen de lokale helden schitteren en konden zich tevens nog extra verwarmen aan enkele sterke buitenlandse prestaties.

Tuur Bras plaatst zich voor WK junioren

De 110m horden voor junioren werd afgesloten met een vreugdekreet van Tuur Bras. De OEH-atleet plaatste zich immers met een toptijd van 13"69 voor het wereldkampioenschap voor junioren dat komende zomer in het Finse Tampere plaatsvindt. Bras duikt zo met één honderdste onder de gevraagde WK-limiet. Zijn maatje Michael Obasuyi had deze limiet reeds op zak, maar scherpte deze voor eigen publiek nog met vier honderdsten aan. Obasuyi pakte tevens de overwinning op deze juniorenrace in 13"64. Ook op de 100m horden bij de dames ging de zege naar België. Melanie Vissers was onder meer Petra Mcdanold uit Bahrein te snel af.

Dario De Borger haalde het dan weer met het allerkleinste verschil van zijn Franse concurrent Dylan Caty op de 110m horden bij de senioren. Op de 400m horden ging de Fransman Hassaine Christopher aan de haal met de zege in 52"15, waarmee hij twee landgenoten voorbleef. Bij de dames ging de overwinning naar de Belgische Katrijn Boone in 1'02"68.

Simon Debognies zegeviert solo naar 8'08"07

Met de hulp van hazen van dienst Patrick Casey (USA) en clubgenoot Thomas De Bock, werd Simon Debognies afgezet aan de 1.500m. Na een eenzame tweede wedstrijdhelft kon Simon vlot de zege op zak steken op de 3.000m.

Jonathan Sacoor bevestigt goede vorm in trainingsrace

Door heel wat afzeggingen kreeg toptalent Jonathan Sacoor geen concurrentie naast zich op de 400m. Jonathan maakte er dan maar een stevige trainingsprikkel van in aanloop naar het WK voor junioren. De Belgian Tornado liep uiteindelijk nog volledig solo naar een sterke 46"40 op de baanronde. Laura Chantraine uit Frankrijk won de race bij de dames in 55"14.

Franse dominantie op FC Huizingen

Op de 800m bij de heren zagen we de Amerikaan Patrick Casey overtuigend de zege pakken in 1'49"40. Bij de dames verschalkte Sofie Van Accom haar Tunesische concurrente Haifa Tarchoun in 2'07"73. Op de 100m ging de overwinning dan weer naar Frankrijk met Mehdi Nait Abdelaziz in 10"68. Thuisloper Jitse Mievis klokte de derde chrono. Bij de dames verhuisde de overwinning naar Nederland met Sacha Van Agt die haar Ierse, Duitse, Franse en Belgische concurrentes versloeg met een prestatie van 11"64.

Ook op de 1.500m was het 'Vive la France'. Een ronduit ontketende Rabi Doukkana degradeerde met een prestatie van 3'37"84 de concurrentie tot figuranten. De Marseillaise mocht ook bij de dames weerklinken nadat de Française Pauline Simon de zege pakte in 4'25"24.

Samuel Khogali uit Groot-Brittannië sprong het verst en versloeg het internationale gezelschap in het verspringen met een poging over 7.10m. In het kogelstoten won Mathias Quintelier van AVKA, terwijl Sophie Verlinden bij de dames haar concurrentes versloeg.

De Fransman Lucas Leroy wierp zijn speer iets verder dan OEH-atleet Niel Mory, die tweede werd. Thomas Carmoy (2.18m) verschalkte dan weer thuisfavoriet Bram Ghuys (2.05m) in het hoogspringen. Hanne Van Hessche sprong als enige dame over 1.78m. De Belg Frederik Ausloos wipt dan weer naar de overwinning in 5.01m op het polsstokspringen. Bij de dames pakte Melanie Vissers na haar zege op de 100m horden, ook de zegetuil in het polsstokspringen.

De imposante Let Oskars Vaisjuns won het discuswerpen bij de heren, terwijl Babette Vandeput bij de dames won in 49.68m. Ook in het hinkstapspringen een Franse winnares, Marine Chombart sprong naar 11.90m. 

Bekijk hier alle resultaten van deze vijfde Internationale Flanders Cup Allonsius Sport.

http://www.liveresults.be/2018/fc-allonsius-sport/event062h01.html

HEREN PAKKEN DERDE PLAATS IN ERE-KBAB

Daags na de dames was het zondag de beurt aan de mannen van Olympic Essenbeek Halle om eveneens in de hoogste nationale afdeling van de Belgische atletiekbond te knokken voor de punten. Met hun derde plaats gaven de dames alvast het goede voorbeeld. Geen al te verre verplaatsing voor de heren. De beste mannelijke atleten van RESC, DCLA, CABW, LYRA, VAC, SER, KAAG, RCG, SMAC, DAMP en AVKA werden samen met onze club hartelijk ontvangen in het Wouter Weylandt-stadion te Gentbrugge.

Na enkele aarzelende regenbuien klaarde de hemel min of meer op boven Gentbrugge. Doch bereikten de temperaturen geen al te hoge cijfers die dag. Wie dat wel deed, was Royal Excelsior Sports Club Brussels, maar OEH weerde zich stevig en zag haar vechtlust beloond worden.

Bram Ghuys polyvalente joker van dienst

Hoogspringer Bram Ghuys is een echte clubatleet, dat bewees hij op de interclub eens te meer. Michael Obasuyi bezorgde onze club een mooie tweede plek en de daaraan gekoppelde 11 punten in het verspringen. De talentvolle junior blesseerde zich echter aan de achillespees waardoor hij niet van start kon gaan op de 110m horden.

Met een sprong over 2.07m nam Ghuys de maat van zijn elf concurrenten. Meteen na deze knappe overwinning sprintte hij van de hoogspringstand naar de start van de 110m horden om de club uit de nood te helpen. Zonder enige training vooraf snelde Bram naar plaats 5 en pakte hij zo 8 verloren gewaande punten.

Bij het hamerslingeren stapte Gil Steenhouwer de kooi in om de eer van de club te verdedigen. Hij lukte een poging van 35.49m en pakte zo 3 punten. Niel Mory deed het uitstekend in het speerwerpen. Met 58.50 pakte hij overtuigend 10 punten. Ook in het hinkstapspringen deed hij zeker niet onaardig, met 6 nieuwe punten tot gevolg. Sem Bras nam het kogelstoten voor zijn rekening en werd zesde. De onverslijtbare Filip Peetrain bewees ook in Gentbrugge zijn kunde andermaal. Met een worp naar 47.83m pakte hij 9 punten voor OEH in het discuswerpen. Kevin Van Tricht nam de polsstok beet en schonk de rode armada 4 punten.

Isaac Kimeli oppermachtig

Op de 3000m vlak namen Isaac Kimeli (OEH) en Jeroen D'hoedt (CABW) de wedstrijd in handen. Samen met Kim Ruell (RESC) gingen ze er algauw vandoor. Met een scherpe versnelling schudde Isaac Jeroen af en pakte hij overtuigend de 13 punten.

Tuur Bras opent sterk

Op de 400m horden nam junior Tuur Bras (18) het op tegen onder meer seniors Owusu en Rummens. Bras deed het uitstekend en pakte 9 punten in 52.45. Robin Hendrix nam net zoals in Herentals twee weken voordien de 800 meter voor zijn rekening. In een wedstrijd met heel wat grote kanonnen werd Robin zesde. Na een tactische 1.500m voegde Philip Cortvriendt 8 punten toe aan de OEH-rekening.

Jonathan Goedefroot verrast

Jonathan Goedefroot was de Chinese vrijwilliger van dienst op de 3.000m steeple. Als 800- en 1.500m-loper was hij echter voordien niet vertrouwd met de hordes en balken. Na enkele hoopgevende trainingen verdedigde hij dan ook met succes de clubkleuren op dit nummer. Goedefroot finishte onverwachts als zesde en pakte zo 7 heel bruikbare punten.

Er stond behoorlijk wat wind op de piste van Racing Gent. Op de 100m snelde Jitse Mievis met lichte tegenwind naar 10.95 en 6 punten. Laurens François werd knap vierde op de 200m.

Simon Debognies liep de 5.000m op gewone loopschoenen en moest enkel topper Bashir Abdi laten gaan. Met een knappe tweede plek en de bijbehorende 11 punten dikte het puntenaantal van OEH behoorlijk aan.

Jonathan Sacoor zegeviert

Belgian Tornado Jonathan Sacoor was in Gentbrugge in goede doen. Als een hazewind snelde hij naar de eerste plek op de baanronde. Met 46.78 in te koude en winderige weersomstandigheden benaderde hij zelfs de U20-wk-limiet.

Aflossingen 4x100 / 4x400m

Ook op de 4x100m was Bram Ghuys de redder in nood. Hij posteerde zich in laatste instantie als slotloper, waardoor OEH toch van start kon gaan. Mievis, François, Bras en Ghuys pakten zeven kostbare punten.

Op de 4x400m kregen we met Isaac Kimeli, Robin Hendrix, Philip Cortvriendt en Thomas Engels vier atleten aan de start die normaal gezien voor de langere nummers opteren. Gedreven door clubliefde liep dit kwartet de longen uit het lijf, met een vijfde plek tot gevolg.

OEH verzamelde zondag maar liefst 167 punten en werd zo knap de derde beste atletiekclub van het land. RESC pakte voor de zesde keer op rij de landstitel, DCLA pakte zilver. Voor DAMP en AVKA zit het verblijf in de hoogste nationale afdeling erop.

1          RESC  195

2          DCLA  172.5

3          OEH    167

4          CABW 154

5          LYRA   126

6          VAC    125

7          SER     123

8          KAAG  119

9          RCG    113

10       SMAC 106    

11       DAMP ↓           106

12       AVKA ↓           69.5 

Raadpleeg hier de individuele resultaten. http://liveresults.be/2018/ic-mannen-hommes/event012h02.html

Roel

OEH-DAMES BESTE VLAAMSE-CLUB in INTERCLUB ERE-KBAB

De dames van Olympic Essenbeek Halle kregen zaterdag een verre verplaatsing voorgeschoteld. Het interclubkampioenschap in de Ere-KBAB, de hoogste nationale afdeling, vond immers plaats in het Luxemburgse Saint-Mard. RESC, CABW, OEH, DEIN, RCG, ROBA, HAC, DAMP, AVLO, ACME, KAAG en RFCL namen het tegen elkaar op.

Dames verpulveren clubrecord op 4x100m

Laetitia Libert nam de 100m voor haar rekening en bezorgde OEH meteen 7 punten. Laetitia klokte 12'35". Op de 400m deed Libert het schitterend. Met een tweede plek en een tijd van 54.07 schonk ze OEH 11 bruikbare punten. Kjenta Schets keerde terug uit blessure en na amper een week training op spikes schonk ze de club 4 punten op de 200m. "Ik ben niet zo tevreden met mijn chrono (25.88), maar van zodra ik volledig hersteld zal zijn van mijn blessure, zullen mijn tijden wel beter worden", evalueert Schets haar race.

Startloopster Lyne Camara gaf op de 4x100m de aflossingsstok door aan Marylin Alabiso, die op haar beurt na 100m Evy Seghers lanceerde. Na het puike voorbereidingswerk mocht Kjenta Schets de finishlijn overschrijden in een nieuw clubrecord van 47.14! Het oude clubrecord op deze 4x100m bedroeg 47.89 en wordt van de tabellen geveegd.

Knappe 4e plek op 4x400m

De jonge Lyne Camara, Lynn Dozinel en Robin Degrève snelden onder aanvoer van de ervaren Laetitia Libert naar een puike vierde plek en 9 kostbare punten op de 4x400m.

Op de 400m horden schonk Robin Degrève de rode armada 7 punten met haar prestatie van 1.04.80. Dorien Van Diest bezorgde OEH 4 punten op de 100m horden.

Lisa Rooms maakt wedstrijd en wordt 3e

Op de 800m zagen we een bedrijvige Lisa Rooms. Na twee rondes moest ze enkel Vanessa Scaunet en Justine Tinck voor zich dulden. Met een chrono van 2.11.53 verbetert Lisa haar persoonlijke besttijd en schenkt ze de club 10 punten. Astrid Verhoeven bond een week na het BK 10.000m de spikes aan om de clubkleuren te verdedigen op de 3.000m. Verhoeven knokte de club naar 9 kostbare punten. Cadet Yana Pauwelyn hielp de club uit de nood op de 1.500m en bezorgde OEH zo nog 3 puike punten.

Vanessa Sterckendries oppermachtig in hamerslingeren

Vanessa Sterckendries nam zowel het hamerslingeren als het discuswerpen voor haar rekening. De weersomstandigheden bemoeilijkten de worpen in het hamerslingeren. "De wind zat in het net van de kooi waardoor het net steeds over de sector waaide. Bijgevolg raakte je hamer steeds het net waardoor die afremde in snelheid", reageert Sterckendries. Met een winnende worp richting 60.83m was Vanessa dan ook niet tevreden, toch levert het de club de hoogste score op. In het discuswerpen posteerde Sterckendries haar discus op plaats 4 en bezorgde ze de club zo 9 punten.

Juniore Dani Maluta deed het uitstekend tegen de meer ervaren concurrentes in het kogelstoten. Dani bezorgde OEH 9 punten na een geslaagde poging tot 12.70m.

OEH DAMESPLOEG IC DAMPICOURT

Sarah Vermeir werpt speer naar tweede plek

In het speerwerpen zorgde Sarah Vermeir voor een sterke prestatie. Met 42.28m pakte ze resoluut de tweede plek waardoor de OEH-rekening opnieuw 11 punten rijker werd.

Nell Van Hansewyck pakte acht punten na een sprong met de polsstok over 3.40m. In het hoogspringen deed OEH het ook zeker niet slecht. Met een zevende plek zorgde Sabrina De Leeuw voor 6 punten. Sabrina blesseerde zich jammer genoeg waardoor zij noodgedwongen de wedstrijd moest staken op hogere hoogte. Juniore Febe Ameys sprong naar 5.08m en haalde zo 3 punten uit het verspringen. Cadet Britt De Vits pakte 2 punten in het hinkstapspringen.

Na deze collectief sterke prestatie mag Olympic Essenbeek Halle zich bij de dames de beste Vlaamse atletiekclub noemen. Onze dames vochten zich naar een derde plek in Ere-KBAB. De landstitel ging naar Excelsior Sports Club Brussels, de buren van CABW mochten als tweede het podium op. KAAG en RFCL degraderen genadeloos.

"We zijn de derde Belgische club en de beste Vlaamse club! We hebben ons doel bereikt. Ik ben zo trots op dit team. Iedereen heeft echt het beste van zichzelf gegeven!", klonk het bij een dolgelukkige Vanessa Sterckendries na de podiumceremonie.

 

1          RESC     159

2          CABW    158

3          OEH      134

4          DEIN     126

5          RCG      119.5

6          ROBA     119

7          HAC      111

8          DAMP    111

9          AVLO     109.5

10         ACME    102

11         KAAG ↓  92

12         RFCL ↓  79 

Raadpleeg hier de individuele resultaten. https://static.acdampicourt.be/uploads/2018/05/RESDAMP20180512.pdf

Roel

Foto Willy De Broyer  

Meisjes knap 5e, jongens blijven in hoogste afdeling

Twee weken nadat de pupillen en miniemen het interclubseizoen op gang hadden gelopen, gesprongen en geworpen, hadden afgelopen weekend ook de cadetten en scholieren hun jaarlijkse afspraak met de Beker van Vlaanderen. Onze damesploeg deed het op zaterdag uitstekend in Ieper, in Landelijke 2A, met een mooie 5e plaats en enkele indrukwekkende individuele prestaties als resultaat. En op zondag wist ons herenteam in Nieuwpoort het behoud in Landelijke 1, de hoogste afdeling, te verzekeren. 

Sprint queens doen het weer 

Een heerlijk zonnetje en zomerse temperaturen zaterdag in Ieper, waar al heel snel duidelijk werd dat onze dames cadetten en scholieren hun stekje in tweede afdeling makkelijk veilig zouden stellen. Onze sprint queens eisten alweer een hoofdrol op, met winst voor Evy Seghers (100m), Ines Gbedassi (200m) en een weer-ga-lo-ze My-liên Loenders, die ‘en passant’ alweer een nieuwe toptijd (59”14) op de 400m liet noteren. Datzelfde trio, aangevuld met Britt De Vits (individueel knap 5e op de 300m horden), sloot de dag bovendien in stijl af met een klinkende zege op de 4x100m. Nog bij de cadetten zorgden ook werpsters Maureen Wyns (2e in het speerwerpen) en Nele Siccama (4e in het kogelstoten) voor ‘dikke’ punten. 

Ook bij de scholieren gooide OEH hoge ogen op de sprint, met een sterke Esther Van De Roy (2e op 100m, 3e op 200m) en ook hier een mooie prestatie (3e) van het aflossingsteam. Het puntentotaal werd verder aangedikt via nieuwe PR’s van hoogspringster Manon Lehaire (1m53, gedeelde 3e plaats) en 400m-loopster Lynn Dozinel (1’00”99, 5e). 

Op de BVV telt echter de collectieve prestatie, waarbij ieder gesprokkeld puntje van goudwaarde is in de eindafrekening. Daarom dus zeker ook een dikke dankjewel en een even dikke proficiat aan de rest van de OEH-selectie: Lene Barbé, Joke De Cock, Helena Huysman, Yana Pauwelyn, Leila Benamor, Anna Deruyttere, Emma Van Hoye, Aiko Van Parys en Bente Van Parys

Onze OEH-dames verzamelden in totaal 169,5 punten, goed voor een erg knappe 5e plaats. ASV Oudenaarde kroonde zich tot winnaar van de dag en mag volgend jaar in Landelijke 1 aan de slag. Vlierzele Sportief en AC Meetjesland degraderen naar de derde afdeling. 

Jongens redden zich op het nippertje 

Ook op zondag in Nieuwpoort scheen de zon, maar al gauw bleek dat onze heren cadetten en scholieren een lastigere namiddag zouden beleven dan de damesploeg de dag voordien.

OEH was dan ook met een halve noodploeg naar de kust afgereisd: slechts een handvol ‘specialisten’, aangevuld met heel wat ‘Chinese vrijwilligers’ die in disciplines buiten hun comfortzone op puntenjacht moesten. 

OEH bengelde dan ook een hele dag lang in de onderste regionen, hard vechtend tegen de degradatie. Bij de cadetten bleek een 4e plaats het hoogst haalbare. Jasper Spits (100m horden + 300m horden), Kobe Heremans (800m) en Tommy De Greef (1500m) zorgden vier keer voor 9 kostbare punten. 

Ook bij de scholieren was het knokken voor de puntjes. Maxime De Neys leverde een flinke bijdrage met een 3e plaats in het hoogspringen en een 4e stek op de 110m horden. Ook zeer welkom voor het puntentotaal waren de prestaties van werper Wout Dhaenens (3e bij discus, 5e bij kogel) en de meer dan degelijke 5e plaatsen van Adrien Loiseau (ver) en Nick Vereertbrugghen (1500m). 

En ook hier: een ‘dikke merci’ en welverdiende felicitaties aan het hele team, met – naast de hoger genoemde heren – ook nog Robin Ecker, Mattijs Frimout, Antoine Tordeur, Ilian Benamor, Carsten Colphijn, Emiel De Bock, Maarten De Bruycker en Brent Siccama

Eindresultaat voor OEH: 135,5 punten, goed voor een 10e plaats, net boven de degradatiestreep. Oef! Een oppermachtig KAA Gent haalde een derde opeenvolgende titel in Landelijke 1 binnen. AC Meetjesland en het organiserende MAC Westhoek zakken uit de hoogste afdeling. 

Verslag: Jan

UITSLAG MEISJES           EINDRANGSCHIKKING

UITSLAG JONGENS

FOTO'S JONGENS (met dank aan Cédric Loiseau)

 

LISA ROOMS en THOMAS ENGELS MET SCHITTERENDE BESTTIJD 

Op de jaarlijkse 1 mei meeting te Herentals liep Lisa Rooms een schitterde 3000m in een nieuwe besttijd en clubrecord : 9.13.38.

Junior Thomas Engels deed niet onder en zorgde voor een tweede clubrecord en besttijd te lopen in 1.51.36 op de 800m.

Dikke proficiat.

ISAAC KIMELI EN SIMON DEBOGNIES BEVESTIGEN E.K. LIMIET

SIMON MET NIEUW BELGISCH RECORD U23

Beste prestatie ooit voor Isaac Kimeli (5000m) in een tijd van 13.21.09 en voor Simon Debognies (eerste 10000m) in 28.25.32 op de prestigueze atletiekmeeting te Stanford (USA)

Voor allebei een stevige best tijd en nieuwe clubrecords. 

Dikke proficiat Isaac, Simon en trainer Tim

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Start to Run

Binnenkort...
Verjaardagen
22/02
Kris Tester
22/02
Kris Colphijn
22/02
Rani Vanalphen Ruba
22/02
Leslie Kassongo Tambu
23/02
Axel Viaene

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com