KONINKLIJKE ATLETIEKCLUB OLYMPIC ESSENBEEK-HALLE (O.E.H.)                                                     voor info mail naar: info@oeh.be

Agenda
  February 2019  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
Clubsponsors
INFO

INSCHRIJVING SPORTKAMPEN 2019

 

PAASKAMP 2019 - KLIK HIER  -  INFO 

 VSK1 - 2019 - KLIK HIER  -  INFO

 VSK2-2019 - KLIK HIER  -  INFO

 

GEZONDHEIDSFICHE SPORTKAMP

 

 

EVY SEGHERS VLAAMS KAMPIOENE OP 100m 

Met enige vertraging nog een verslag van het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren, op Hemelvaartsdag afgewerkt in het Wouter Weylandt-stadion in Gentbrugge. Een beetje ‘over datum’ misschien – onze excuses – maar toch beter laat dan nooit, vinden wij. En al zeker wanneer onze club in de prijzen valt: cadet Evy Seghers spurtte immers naar de Vlaamse titel op de 100m en pakte ook nog zilver op de 200m. Ines Gbedassi zorgde in diezelfde 200m overigens nog voor een derde OEH-medaille. 

Gisteren, 18 augustus 2018, werden er op de piste in Zwevegem aflossingswedstrijden georganiseerd. Eerst stond de 4x100m op het programma. Hier kwam onze mastersploeg M80 aan de start. Startloper Henri Lenoir (86) liep een snelle 100m om de stok door te geven aan de jongste van de ploeg Jean Basteleus (80). De volgende loper, François Boonen (82) nam de 2e bocht voor zijn rekening en slotloper Jean-Pierre Van Impe (81) haalde nog alles uit de kast om op een eindtijd van 1’28’’98 uit te komen.

VANESSA STERCKENDRIES ZEGEVIERT, ROBIN HENDRIX MAAKT INDRUK

De Flanders Cup van Leuven sloot ook dit jaar traditiegetrouw het Flanders Cup-gebeuren af. Wie nog hoopte op een snelle chrono en niet naar het EK in Berlijn ging, rekende op de Meeting voor Mon van DCLA om nog een laatste keer deze zomer vol uit te halen op het tartan. Heel wat clubgenoten zakten dan ook af naar de Gaston Roelandtsarena voor een laatste exploot van het seizoen.

We zagen toch nog behoorlijk veel OEH'ers die afgelopen weekend hun wedstrijdplunje nogmaals aantrokken om de zwoele zomertemperaturen te trotseren.

 

MICHAEL OBASUYI PLAATST ZICH MET BELGISCH RECORD VOOR EK BERLIJN

De OEH-delegatie voor het komende Europees kampioenschap in Berlijn is op de valreep nog een man rijker geworden.

Eerder plaatsten ook al Jonathan Sacoor (400m - 4x400m), Isaac Kimeli (5.000m - 1.500m), Simon Debognies (10.000m) en Robin Hendrix (5.000m) zich op de loopnummers voor dit EK in Berlijn. Bram Ghuys sprong zich met een succesvolle sprong over 2.26m in Nieuwpoort richting EK-ticket. Door de weelde aan sterke Belgen op de 5.000m valt Robin Hendrix uit de boot voor het EK, maar de nog altijd maar 23-jarige atleet mag terugblikken op een ijzersterk seizoen.

BRAM GHUYS SPRINGT IN NIEUWPOORT NAAR EK-LIMIET

Nadat hij een week eerder in het Koning Boudewijnstadion al toonde dat hij in bloedvorm verkeerde, heeft de 25-jarige Bram Ghuys een week later voor een topprestatie gezorgd in Nieuwpoort.

Bram Ghuys pakte voor de zesde maal op rij de Belgische hoogspringtitel. Dat deed de OEH-atleet met 2.24m, meteen zijn beste sprong in twee jaar tijd. Een poging op 2.26m, dat hem recht zou geven op een ticket voor Berlijn, mislukte toen maar net.

Een week later slaagde Bram in Nieuwpoort op verbluffende wijze in zijn opzet. Met een succesvolle sprong over 2.26m voldeed hij aan de selectievoorwaarden voor deelname aan het Europees kampioenschap atletiek. Hiermee verbeterde Bram zijn persoonlijk record na twee jaar. Tevens was zijn sprong op 2.30m heel hoopgevend voor de toekomst.

                           Bram Ghuys EK limiet Berlijn

Eerder plaatsten ook al Jonathan Sacoor (400m - 4x400m), Isaac Kimeli (5.000m - 1.500m), Simon Debognies (10.000m) en Robin Hendrix (5.000m) zich op de loopnummers voor dit EK in Berlijn.

VANESSA STERCKENDRIES ZEGEVIERT OP FLANDERS CUP KORTRIJK

Op deze 14 juli waarop onze zuiderburen de vrijheid, gelijkheid en het broederschap vierden, trokken heel wat atleten uit de verste uithoeken ter wereld naar het West-Vlaamse Kortrijk om er pr's, limieten en knappe prestaties neer te zetten. De OEH-vlag werd op de Guldensporenmeeting alle eer aangedaan door Laetitia Libert, Dorien Van Diest en Vanessa Sterckendries.

Op het Belgisch kampioenschap kroonde Vanessa Sterckendries zich in een nieuw persoonlijk record van 65.69m tot nationaal kampioene hamerslingeren. Een weekje later koos ze op de Flanders Cup-meeting van Kortrijk voor het hamerslingeren en het kogelstoten. Met een worp van 63.60m overklaste ze de concurrentie en won ze het hamerslingeren. In het kogelstoten zette Vanessa de tweede prestatie neer met 12.56m.                           

                            Belgisch kampioen hamer Vanessa Sterckendries

Op de 100m zette Laetitia Libert de op één na beste Belgische prestatie neer. Met een tijd van 12"25 werd ze vijfde in het voorprogramma. Dorien Van Diest snelde op de 100m horden naar de tweede plek in de b-reeks van het hoofdprogramma in een tijd van 14"86.

Alle uitslagen van de Guldensporenmeeting kan je hier rustig nalezen. http://liveresults.be/2018/guldensporenmeeting/event009h01.html

TERUGBLIK OP TAMPERE: SACOOR SCHRIJFT HISTORIE 

In het Finse Tampere werden afgelopen week, van dinsdag tot zondag, de IAAF World U20 Championships gehouden. Drie OEH-atleten maakten deel uit van de Belgische ploeg op dit WK voor junioren: de hordelopers Tuur Bras en Michael Obasuyi, en uiteraard ook onze eigen ‘Belgian Tornado’ Jonathan Sacoor. Onze clubgenoten deden het voortreffelijk in Finland, met de wereldtitel van Jonathan op de 400m als absolute uitschieter natuurlijk. Toch één Belg die wereldkampioen werd dit weekend… 

Het is al van vrijdagavond geleden, maar we raken er hier maar niet over uitgepraat: de schitterende gouden medaille van Jonathan Sacoor op de 400m. Onze ‘Belgian Tornado’ zette dan ook niks minder dan een historische prestatie neer. Nooit eerder won er immers een Belgische atleet goud op een junioren-WK. Na een indrukwekkende eindsprint in de laatste rechte lijn, gaf Sacoor de Jamaicaanse favorieten Taylor en Sawyers het nakijken, om te finishen in een fenomenale 45”03. Niet alleen een fikse verbetering van zijn eigen nationale juniorenrecord dat hij de dag voordien in de halve finale had veroverd, maar ook slechts minder dan een piepklein zuchtje boven het Europese record U20 (45”01). Sacoors nieuwe toptijd is bovendien de vierde snelste Belgische 400m-chrono aller tijden. Enkel de Borlée-twins en Cédric Van Branteghem deden ooit beter. 

                                                                Jonathan en trainer Jean-Marie

                              WK U20 Tampere terugkeer Zaventem

In een eerste reactie voor de IAAF-camera net na de wedstrijd, zei een dolgelukkige Jonathan: “Ik hoop dat ik mijn land trots heb gemaakt.” Dat is ongetwijfeld zo. En bij OEH zijn we uiteraard dubbel fier op onze ‘golden boy’. Vrijdagavond lieten de ploeggenoten uit de trainingsgroep van Jean-Marie Bras hun geplande training links liggen om samen de verbluffende gouden race van Sacoor ‘live’ mee te maken via een streaming op de laptop van clubsecretaris Hugo. Het OEH-gejuich was zonder twijfel tot in Lot te horen.                                                                

Op zaterdag en zondag mocht/moest Jonathan alweer de baan op voor de 4x400m. De ‘Young Belgian Tornados’ wisten zich op zaterdag maar op het nippertje – na diskwalificatie van het Jamaicaanse team – te plaatsen voor de finale. Op zondag in die finale overtroffen Sacoor en maats echter de stoutste verwachtingen, door naar een ronduit schitterende 5eplaats te snellen in een knappe eindtijd van 3’07”05. 

                                                                Michael, Jonathan, Jean-Marie, Tuur, Dirk

                               WK U20 OEH ploeg Tampere terugkeer Zaventem

Michael Obasuyi net naast het podium, knappe 10etijd voor Tuur Bras 

Eerder op de week waren ook al de twee andere OEH’ers in actie gekomen op de piste van Tampere: Tuur Bras en Michael Obasuyi traden allebei aan op de 110m horden. Ook onze beide hordelopers kunnen zeker terugblikken op een zeer geslaagd WK. Tuur tikte in zijn halve finale jammer genoeg de twee laatste horden aan, zodat zijn 13”76 uiteindelijk niet goed genoeg was voor een finaleplaats. Toch keert Tuur wellicht met een tevreden gevoel terug uit Finland, want de 10esnelste tijd op dit WK is ongetwijfeld beter dan hij vooraf had durven voorspellen. Ploegmaat Michael Obasuyi kon zeker met een brede smile terug het vliegtuig op: Michael wist zich immers wel te plaatsen voor de finale, waarin hij vanuit de altijd lastige baan 8 knap naar de vierde plaats snelde, in een erg mooie tijd van 13”45, slechts 7 honderdsten boven zijn PR. Meteen na de race was er nog lichte teleurstelling om de “meest ondankbare plaats”, maar die ontgoocheling maakte al snel plaats voor terechte trots. 

Verslag: Jan

Uitslag

Sacoor zorgt voor historische wereldtitel op 400m (link atni.be)

Jonathan's finale (link youtube_Trackblocstar)

Interview met de kersverse kampioen (link atni.be)

Michael's finalewedstrijd 110mH (link youtube_Tracblocstar)

Tuur's halve finalewedstrijd 110mH (link youtube_Tracblocstar)

PUFFEN EN ZWETEN OP FLANDERS CUP TE MERKSEM

De tropische temperaturen speelden de deelnemers aan het Internationaal Antwerps Atletiek Gala zeker parten. Slaagden onze clubleden er alsnog in om tussen het zweten door te schitteren? We komen er samen met u achter!

Terwijl tijdens dit eerste weekend van de zomervakantie zo'n 300.000 dagjestoeristen naar de kust trokken, kozen niet zo heel veel atleten om bij deze temperaturen tot meer dan 30 graden een zware inspanning te leveren. Enkel Thomas De Bock en Pieter Debognies waagden zich aan de Flanders Cup van Merksem. Dit OEH-duo koos voor de 5.000m.

Thomas wou in Merksem een chrono neerzetten zodat hij mocht deelnemen aan het BK AC het weekend nadien. De Kenianen Kiprop Koech Robert en Lawi Komen Kosgei gingen er al van bij de start vandoor en maakten de race bijzonder hard. Uiteindelijk was het Kiprop die het in 13'46"91 haalde voor zijn landgenoot Lawi. Thomas viel algauw alleen en maakte er een stevige trainingsprikkel van door in 14'51"59 te finishen. Pieter moest noodgedwongen de strijd staken.

De resultaten van het Antwerps Atletiek Gala vind je hier. https://www.olseac.be/Results/Gala%202018/event033h01.html

FLINK WAT PR'S VOOR MINI-DELEGATIE OEH 

“Hittegolf in de stad”, zongen de meisjes van de (originele) K3 in één van hun allereerste nummers ooit… Een passende soundtrack bij de tropische temperaturen van de voorbije dagen. Ook het Putbosstadion in Oordegem kreunde afgelopen zondag onder een loden hitte. Meer dan waarschijnlijk ook de hoofdreden voor de heel bescheiden opkomst voor de Jeugdmeeting van het plaatselijke Vlierzele Sportief. Ook onze club vaardigde slechts een mini-delegatie af. Maar de aanwezige OEH’ers namen de gelegenheid wel te baat om enkele persoonlijke records aan te scherpen. 

Benjamin Yade Witterzeel toonde zich de dapperste van de kleine OEH-bende door op deze snikhete zondagnamiddag van start te gaan op de 600m. Blijkbaar kan Yade goed tegen de warmte, want ze verbeterde haar PR op de anderhalve baanronde met maar liefst 10 seconden! Een tweede opsteker van de dag voor Yade, even voordien had ze immers ook al een nieuw persoonlijk record in het hockeybal op de tabellen gezet. 

Onze pupillenploeg was het ‘talrijkst’ vertegenwoordigd in Oordegem en deed het bovendien meer dan prima. Gauthier Loiseau(1e, met een prachtig nieuw PR van 37m87) en Mathieu Verhelle(3e) haalden het podium in het hockeybal, debutant Axl De Vits blonk op zijn allereerste meeting al meteen uit met een schitterende 3eplaats in het verspringen en een knappe 5estek op de 60m. Toon Stoffels snelde onder de brandende zon naar een nieuwe persoonlijke besttijd op de 60m horden en Jesper Herregodts zette een degelijke prestatie neer op de 60m vlak. 

Héloïse Loiseauverdedigde de OEH-kleuren bij de miniemen meisjes. Met succes bovendien, want Héloïse zette nieuwe PR’s neer in het verspringen en op de 60m horden. Bij de miniemen jongens was Ruben Barbé de enige OEH-gezant. Ook hij keerde tevreden huiswaarts met twee nieuwe persoonlijke records, in het hoogspringen en in het speerwerpen. 

Verslag: Jan

KLIK HIER VOOR UITSLAG 

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Start to Run

Binnenkort...
Verjaardagen
22/02
Leslie Kassongo Tambu
22/02
Rani Vanalphen Ruba
22/02
Kris Tester
22/02
Kris Colphijn
23/02
Jarne Boon

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com