KONINKLIJKE ATLETIEKCLUB OLYMPIC ESSENBEEK-HALLE (O.E.H.)                                                     voor info mail naar: info@oeh.be

FLANDERS CUP 2019

Flanders Cup Info

Agenda
  April 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Clubsponsors
SPORTKAMPEN 2019

VANESSA STERCKENDRIES OP ZUCHT VAN BELGISCH RECORD HAMERSLINGEREN

BELGISCH RECORD 300m - JEAN-PIERRE VAN IMPE (M80)

Het atletiekseizoen loopt op zijn laatste benen, maar de OEH-atleten hebben er duidelijk nog niet genoeg van, alsof zij het record overwinningen van Quick Step willen overtreffen !

Nadat Maureen Wyns een zilveren medaille behaalde op de Belgische Kampioenschappen hamerslingeren voor cadetten, bevestigde Vanessa Sterckendries opnieuw met een Provinciale titel op het hamerslingeren bij de dames Alle Categorieën.  Dat ze ging winnen, dat konden enkel enkele najaarsstormen, gevolgd door een torenhoge tsunami, beletten.  Maar dat ze op een zucht van het Belgisch record genaderd is, dat is toch wel prachtig.

Niet enkel het jonge OEH-geweld liet van zich horen. Nadat Henri Lenoir de wereld liet zien wie OEH was, was het nu de beurt aan Jean-Pierre Van Impe.  Tijdens een meeting in Aalst, georganiseerd door de Atletiekclub Land van Aalst, verpulverde hij het Belgisch record op de 300 m bij de M80 !  Hij bracht het van 66.67 naar 62.43.  Aanwezige toeschouwers meldden mij dat het vuur uit zijn spikes kwam !!!

Dikke proficiat aan al deze atleten die OEH zo in de picture zetten.

Jean-Pierre.

 


Foto Jean-Pierre Van Impe.

HENRI LENOIR (M85) WERELDKAMPIOEN 

Het wereldkampioenschap voor masters was voor Henri Lenoir (M85) bijzonder succesvol. Henri behaalde dubbel zilver in de sprintafstanden. In de respectievelijke finalereeks liep hij de 100m in 16”84 en de 200m in 36”88 die meteen goed voor een zoveelste nationaal record.

Klap op de vuurpeil kwam van Henri enkele dagen na zijn geslaagde sprintnummers wereldkampioen te worden in het verspringen. Met een sprong van 3m27 kreeg hij de gouden medaille rond de nek.

Bij zijn vierde disciplines, het hinkstapspringen, eindigde Henri op een verdienstelijke vijfde plaats na een dijspierblessure opgelopen bij zijn eerste poging.

Onze tweede vertegenwoordiger op dit wereldkampioenschap, Filip Peetrain (M40), bevestigde opnieuw zij talent om als derde te eindigen in het discuswerpen met een worp van 48m33.

Yves Buelinckx (M45) , onze derde OEH deelnemer, pakte bij zijn debuut op een internationaal kampioenschap de negenentwintigste plaats op de 10km op de weg in de tijd van 37.01

Dikke proficiat aan onze drie straffe mannen!

 

GOUD VOOR JEAN-PIERRE VAN IMPE - BRONS VOOR JEAN-LUC WYNS

Master Jean-Pierre Van Impe - M80 - pakte dubbel goud op het Belgisch Kampioenschap te Sint-Niklaas. Hij won zowel met de hamer (19m30) als het gewicht (7m54). Jean-Luc Wyns M55 – kon tevens tweemaal juichen met een bronzen plak (34m13/hamer) en 12m73/gewichtwerpen. 

Proficiat mannen !

OEH SCOORT OP PK AFLOSSINGEN 

Maar liefst 26 OEH-teams trokken afgelopen zondag naar sportpark ‘De Tumkens’ in Betekom voor het Provinciaal Kampioenschap Aflossingen. Een mooie delegatie die bovendien ook erg succesvol was: vijf van onze ploegen sleepten immers een provinciale titel in de wacht, nog eens zeven teams behaalden zilver of brons. 

 

SACOOR SCHITTERT OP MEMORIAL 

Jonathan Sacoor houdt maar niet op met de wereld (en zichzelf) te verbazen. Nadat hij eerder dit seizoen al uitblonk op het WK Junioren in Tampere en op het EK in Berlijn, zette de ‘golden boy’ van OEH afgelopen vrijdagavond op de 42eAG Memorial Van Damme een wondermooi orgelpunt achter zijn schitterende seizoen. In een Belgisch getinte 400m – met naast Sacoor ook nog Dylan en Kevin Borlée in de startblokken – etaleerde ‘onze’ Jonathan nogmaals zijn klasse. In een machtige race en na een razend spannende eindsprint, slaagde Sacoor erin om zijn Tornados-ploegmaat en grote idool Kevin Borlée te kloppen. Een van de hoogtepunten van de Memorial en een fantastische afsluiter van Sacoors droomseizoen. “Geweldig dat ik dit mag meemaken”, verklaarde Jonathan voor de camera van de VRT. “Ik ben blij dat ik hier toch nog mocht lopen van trainer Jacques Borlée. Ik had niet gedacht dat ik dit nog in me had zitten na een toch wel zwaar seizoen. Maar op deze manier afsluiten… Winnen van Kevin, in deze zinderende sfeer. Prachtig gewoon.

Jan's verslag

VERSLAG SPORZA - KLIK HIER 

INTERESSE OM KENNIS TE MAKEN MET ATLETIEK BIJ OEH?  

Dan is er geen betere manier om je samen met je ouders te informeren tijdens de info-momenten die onze atletiekclub organiseert op woensdag 5vrijdag 7 september en woensdag 12 en vrijdag 14 september 2018. Deze vinden plaats in het Olympicske gelegen aan de atletiekpiste in het Provincie domein te Huizingen. Je kunt er die dagen doorlopend terecht van 18u00 tot 20u00. 

Met sportieve groet en tot binnenkort??

OEH-YOUNGSTERS PAKKEN 7 MEDAILLES

De beste junioren en beloften trokken tijdens het laatste weekend van augustus naar Moeskroen om er te strijden voor de Belgische titels. Onder hen ook heel wat atleten van Olympic Essenbeek Halle, mét titelambitie.

Goud voor Tuur Bras en Simon Debognies

Geen 10.000m voor Simon zoals in Berlijn, maar ditmaal stond de 5.000m op het menu. Debognies toonde zich in Moeskroen enorm hongerig om deze titel aan zijn palmares toe te voegen. Met meer dan een minuut voorsprong pakte hij onbedreigd de Belgische U23-titel op de 5km. Simon dubbelde alle deelnemers. Zilver ging naar Pieter De Rop, de bronzen plak was voor Lukas Outtier.

OEH'ers SCHITTEREN OP HET EK IN BERLIJN

De Europese kampioenschappen atletiek waren dit jaar een absolute voltreffer voor de Belgische selectie. Als één van de grootste atletiekclubs van België mochten ook wij enkele elite-atleten afvaardigen naar deze atletiekhoogmis in Berlijn. Zij zetten onze club niet alleen op de Europese atletiekkaart, maar brachten zelfs eremetaal mee naar België. Een overzicht.

    EK Ploeg Isaac, Robin, Simon          2018_EK Berlijn Belgian Tornados

                    Robin, Simon, Isaac / Foto Sofie Deneyer                                    Belgian Tornedos 4x400m met Jonathan / Foto Facebook

 

EVY SEGHERS VLAAMS KAMPIOENE OP 100m 

Met enige vertraging nog een verslag van het Kampioenschap van Vlaanderen voor cadetten en scholieren, op Hemelvaartsdag afgewerkt in het Wouter Weylandt-stadion in Gentbrugge. Een beetje ‘over datum’ misschien – onze excuses – maar toch beter laat dan nooit, vinden wij. En al zeker wanneer onze club in de prijzen valt: cadet Evy Seghers spurtte immers naar de Vlaamse titel op de 100m en pakte ook nog zilver op de 200m. Ines Gbedassi zorgde in diezelfde 200m overigens nog voor een derde OEH-medaille. 

Gisteren, 18 augustus 2018, werden er op de piste in Zwevegem aflossingswedstrijden georganiseerd. Eerst stond de 4x100m op het programma. Hier kwam onze mastersploeg M80 aan de start. Startloper Henri Lenoir (86) liep een snelle 100m om de stok door te geven aan de jongste van de ploeg Jean Basteleus (80). De volgende loper, François Boonen (82) nam de 2e bocht voor zijn rekening en slotloper Jean-Pierre Van Impe (81) haalde nog alles uit de kast om op een eindtijd van 1’28’’98 uit te komen.

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Start to Run

HYACINTENJOGGING 2019

BBQ - 25.05.2019 - ONLINE INSCHRIJVING

Binnenkort...

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com