KONINKLIJKE ATLETIEKCLUB OLYMPIC ESSENBEEK-HALLE (O.E.H.)                                                     voor info mail naar: info@oeh.be

FLANDERS CUP 2019

Flanders Cup Info

Agenda
  April 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Clubsponsors
SPORTKAMPEN 2019

OEH'ERS SCHITTEREN IN ROESELARE MET VIER EK SELECTIES

Bij een temperatuur van 4 graden celsius en een snijdend koude wind hebben de beste Belgische veldlopers van het moment gestreden om de EK-plaatsen op de Structabo CrossCup-manche te Roeselare. Met een kleine verplaatsing naar Tilburg in het vooruitzicht, vochten alle Belgische atleten voor een EK-selectie. Onder hen ook heel wat clubleden.

JONG EN OUD LATEN OEH-ROOD SCHITTEREN

Afgelopen weekend doken weer heel wat OEH-atleten het veld in. Op zondag waren Isaac Kimeli & co erg succesvol in de CrossCup-manche van Roeselare – verslag van die wedstrijd elders op de website – en daags voordien waren er een pak jeugdatleten en masters terug te vinden in het kasteelpark ‘Drie Fonteinen’ in Vilvoorde, waar de 36e editie van de Sparta Dubbelcross plaatsvond. Jong en ‘iets minder jong’ deden het alweer voortreffelijk.

OEH-JEUGD OOK STERK IN DE REGEN

De Grand Prix Gaston Reiff de Cross Country is één van die herfstklassiekers die bij OEH haast ieder jaar opnieuw voor jong en iets minder jong als vaste afspraak op de veldloopkalender prijkt. Ook afgelopen weekend trokken een kleine zestig clubgenoten naar Braine l’Alleud voor één of meer rondjes doorheen het mooie Parc du Cheneau. Enkelen onder hen keerden zelfs met een mooie trofee huiswaarts.

ISAAC KIMELI BESTE BELG NA STRIJD MET STERKE DUITSER

Bij de Relays in Gent konden we een eerste keer vaststellen hoe het met de conditie van de atleten zat. Toch blijkt op de eerste individuele CrossCup-manche vaak pas echt hoe het met de conditie van de veldlopers gesteld is. Heel wat atleten en atletes van onze club trokken zondag naar Mol om er de veldloop over het zanderige parcours aan het Zilvermeer te betwisten.

OEH-JEUGD ZET CROSS-SEIZOEN PRIMA IN

Amper een weekje nadat het veldloopseizoen officieel op gang werd geschoten met de CrossCup Relays in Gent, stond afgelopen zondag ook voor de OEH-jeugd een allereerste cross-afspraak op de kalender. Een twintigtal jonge clubgenoten trok naar de DCLA-veldloop in Heverlee, waar ze een leuk en gevarieerd bos/weide-parcours mét venijnig klimmetje kregen voorgeschoteld. En het moet gezegd: onze OEH’ers behaalden er stuk voor stuk knappe resultaten.

VIJFDE ZEGE OP RIJ VOOR KIMELI, DEBOGNIES en HENDRIX

DE GRANDE, VERHOEVEN en ROOMS SNELLEN NAAR BRONS

Onder een stralend zonnetje en bij aangename temperaturen rond de 18 graden vond zondag de eerste CrossCup-manche van het winterseizoen plaats. Ook dit jaar ving het regelmatigheidscriterium van de CrossCup, dat dit jaar officieel de Structabo CrossCup genoemd wordt, aan met de Relays aan de Blaarmeersen in Gent. Vier teams vertegenwoordigden onze club bij de heren senioren en twee senioren damesteams van OEH gingen de strijd aan op deze aflossingsveldloop.

GOUDEN SPIKE 

JONATHAN SACOOR VERKOZEN TOT BELOFTE VAN HET JAAR

Jonathan Sacoor kreeg zaterdag op het Gala van de Gouden Spike te Sint-Truiden

de trofee voor Belofte van het Jaar.

De glansrijke winnaar heeft een palmares om U tegen te zeggen:

WK U20 in Finland: Wereldkampioen op de 400m

EK AC Berlijn: Europees kampioen 4x400m met de Belgian Tornedos

Memorial Van Damme: winnaar op de 400m.

SCHITTEREND en DIKKE PROFICIAT !!

Beste bezoekers, sponsors, helpers, trainers,

Nu het mosselfestijn achter de rug is, en iedereen bekomen is, willen wij graag iedereen bedanken. Bedankt aan alle mensen die kwamen eten. Hopelijk smaakte alles en zien we jullie volgend jaar weer terug.

Bedankt aan alle helpers. 

Zonder jullie zou dit alles niet mogelijk zijn geweest. We appreciêren jullie helpende handen enorm. Hopelijk zien we jullie ook volgend jaar terug. 

Bedankt aan alle trainers die aanwezig waren.

Dankzij jullie was er steeds een bekend gezicht aanwezig en de extra handen maakten echt een verschil.

Bedankt aan de clubsponsors voor de steun, blij dat we ook steeds op jullie kunnen rekenen.

Jullie allen maakten het mosselfestijn tot een groot succes!

BEDANKT!

Het feestbestuur

HEEFT VANESSA NOG MEER IN PETTO ??

Vanessa trok afgelopen zaterdag naar de sluitingsmeeting van AC Dampicourt in het Belgisch-Luxemburgse Saint-Mard.

Met een geldige worp van 67m63 bij haar tweede poging verbeterde Vanessa het nationale record van Jolien Boumkwo met 33 centimeter.

Wat een knappe prestatie.

Proficiat Vanessa.

OEH-JEUGD SLUIT ZOMERSEIZOEN PRIMA AF

 

Al 24 jaar lang organiseert de Waals-Brabantse club CABW in Nijvel het Nationaal Jeugdcriterium voor benjamins, pupillen en miniemen. Deze afsluiter van het pisteseizoen wordt ook wel eens het officieuze BK voor de jeugd genoemd. Afhankelijk van de discipline worden de 12, 16, 18 of 24 atleten met de beste seizoensprestaties geselecteerd voor deze wedstrijd. OEH was uiteraard ook van de partij afgelopen zaterdag. Zes van onze jonge talenten sloten op de blauwe piste in Nijvel hun atletiekzomer in schoonheid af.

Weersvooruitzichten
Weersverwachting
Huizingen
Weeronline - Meer weer in Huizingenweeronline.nl Altijd jouw weer

 

Atletiekinfo

VAL & LBFA
Iedereen Atleet

Start to Run

HYACINTENJOGGING 2019

BBQ - 25.05.2019 - ONLINE INSCHRIJVING

Binnenkort...

Olympic Essenbeek-Halle VZW  |  Sterrestraat 115, 1502 Lembeek  |  Tel: 02/356 60 59  |  Bank BE10 3630 8729 6404  |  Ondernemingsnr: 0429 724 945  | info@oeh.be

© 2016, website powered by Twizzit.com