OEH'ERS SCHITTEREN IN ROESELARE MET VIER EK SELECTIES

Bij een temperatuur van 4 graden celsius en een snijdend koude wind hebben de beste Belgische veldlopers van het moment gestreden om de EK-plaatsen op de Structabo CrossCup-manche te Roeselare. Met een kleine verplaatsing naar Tilburg in het vooruitzicht, vochten alle Belgische atleten voor een EK-selectie. Onder hen ook heel wat clubleden.


Met fraaie uitslagen openden de rood-witten de veldloopnamiddag met Lene Barbé op een 29ste plaats bij de cadetten meisjes en met scholier Nick Vereertbrugghen op een 27ste plaats.

Isaac Kimeli pakt overwinning voor ploegmaat Robin Hendrix

De lange cross te Roeselare begon bij de heren senioren als een vrij gesloten wedstrijd met een ruime kopgroep van een zevental atleten. Ploegmaats Isaac Kimeli en Robin Hendrix muisden er in de laatste ronde vanonder. In de laatste rechte lijn richting finishlijn toonde Isaac zich net dat tikkeltje sterker dan maatje Robin. Lander Tijtgat werd derde, gevolgd door Dame Tasama, Michael Somers en Jeroen D'hoedt.

Joris Keppens bevestigde zijn stijgend vormpeil na de 4 mijl in Nijmegen, en pakte in Roeselare na een raketstart, alsnog de 28e stek. Niet veel later kwam een herboren Pieter Debognies als 38e over de meet. Kenny Deneyer werd op het verrassend droge parcours van Roeselare 41e, Jonathan Goedefroot pakte de 45e plaats. Falko De Backer werd 47e, net voor clubgenoot Wouter Mommaert.

20191125_CC_Roeselare_Podium mannen             20192511_CC_Roeselare_Podium dames

Simon Debognies autoritair eerste belofte op CC-Roeselare

Vorig jaar pakte de Belgische beloftenploeg op schitterende wijze de zilveren teammedaille op het EK veldlopen in het Slovaakse veldlopen. Wie deze stunt dit jaar wil proberen evenaren, moest in Roeselare sterk voor de dag komen.

Simon Debognies nestelde zich van bij de start van de lange cross als enige belofte in de ruime kopgroep. Toen het tempo bij de senioren de hoogte in ging, loste Simon de rol. Terwijl ploegmaats Kimeli en Hendrix in de kopgroep het slot van de race in gingen, volgde Debognies op korte afstand deze senioren.

Met een achtse plek bij de senioren en de eerste plaats bij de U23-atleten, kan een EK-selectie Simon niet meer ontsnappen. De andere beloften volgden op hele korte afstand van Simon. Geleid door een sterke Clement Deflandre, volgden ook Dieter Kersten, Jennen Mortier en Dorian Boulvin. Hierdoor lijkt een mogelijke U23-ploeg dan ook opnieuw heel wat kans te maken op een mooie prestatie op het EK veldlopen volgende week.

Met deze overwinning bij de beloften versterkt Simon zijn leidersplaats in het regelmatigheidscriterium van de Structabo CrossCup.

Lisa Rooms knap tweede belofte na inhaalrace door val

De beloften dames hebben er een bloedstollende strijd van gemaakt op de CrossCup-manche van Roeselare. Met een selectie voor het Europees kampioenschap van volgend weekend als inzet, gaf iedereen het beste van zichzelf.

Nina Lauwaert toonde zich in Roeselare overtuigend de allerbeste bij de dames senioren. Vanessa Scaunet kwam als zesde en eerste belofte over de meet, op de voet gevolgd door Lisa Rooms. Lisa kwam tijdens de race stevig ten val bij de balken, waardoor ze na een ijzersterke inhaalrace nog bijzonder kort eindigde. Elise Vanderelst werd amper vijf seconden later derde belofte.

Astrid Verhoeven vocht een verbeten strijd uit en finishte als tiende en zevende senior.

Valpartij nekt Philip Cortvriendt en Thomas De Bock op korte cross

Na zijn offday in Mol was Philip Cortvriendt er in Roeselare op gebrand om een mooi resultaat neer te zetten. Thomas De Bock koos na zijn puike prestaties op de marathon opnieuw eens voor zijn oude liefde.

Meteen na het startsein was het al meteen achter de feiten aanhollen voor Philip Cortvriendt. Door een val van een atleet voor hem, tuimelde ook Cortvriendt op de grond. Vanuit zestigste positie begon hij vervolgens aan een inhaalrace. Ook Thomas De Bock werd opgehouden door de val en was op inhalen aangewezen. Dat is echter geen sinecure op het parcours van Schiervelde. Philip en Thomas kregen bijna voeling met de kopgroep, maar kwamen te laat om voor de prijzen mee te strijden.

Thomas De Bock raakte nog tot aan de tiende plaats, ploegmaat Philip Cortvriendt werd twaalfde. De overwinning op de korte cross ging naar Pieter-Jan Hannes.

De resultaten van deze tweede individuele Structabo CrossCup-manche vind je hier. http://prod.chronorace.be/Classements/ListeRapports.aspx?eventId=1188481875402926&lng=NL

Maandagavond maakte de KBAB de Belgische selectie bekend voor het EK veldlopen in Tilburg. De volgende atleten zullen op zondag 9 december de Belgische kleuren verdedigen

MANNEN

Seniores: Isaac Kimeli/OEH * Robin Hendrix/OEH * Lander Tijdgat/EA * Dame Tasame/VAC * Michael Somers/Lyra

Beloften U23: Simon Debognies/OEH * Clement Deflandre/HERV * Dieter Kersten/ADD * Jennen Mortier/RCG * Dorian Boulvin/CABW

Juniores U20: Tim Van De Velde/DUFF * Thomas Vanoppen/ACHL * Lucas Da Silva/RFCL

VROUWEN

Seniores: Nina Lauwaert/ROBA * Hanna Vandenbussche/AVR * Imana Truyens/CABW

Beloften U23:  Vanessa Scaunet/CABW * Lisa Rooms/OEH

Juniores U20: Mathilde Deswaef/WS * Febe Triest/HAMM 

Verslag Roel

Ring TV Reportage

VRT - Sporza Reportage