OEH-JEUGD OOK STERK IN DE REGEN

De Grand Prix Gaston Reiff de Cross Country is één van die herfstklassiekers die bij OEH haast ieder jaar opnieuw voor jong en iets minder jong als vaste afspraak op de veldloopkalender prijkt. Ook afgelopen weekend trokken een kleine zestig clubgenoten naar Braine l’Alleud voor één of meer rondjes doorheen het mooie Parc du Cheneau. Enkelen onder hen keerden zelfs met een mooie trofee huiswaarts.


Dat de organiserende club USBW na al die jaren eigenlijk al half rekent op onze aanwezigheid, bleek uit het feit dat het plaatselijke organisatiecomité zelfs een tent had voorzien voor de OEH-atleten (encore merci pour ce geste sympathique!). Geen overbodige luxe, want het zou de hele namiddag lang onophoudelijk regenen.

De benjamins mochten als allereersten van onder de paraplu naar de start. Bij de meisjes zorgde Yade Witterzeel (2e) al meteen voor een eerste podiumplaats voor OEH. Ook Alexia De Clippel (14e), Talle Verschelden (25e), Katrijn Devillé (27e), Lore Zwaelens (33e) en Amber Van Laethem (34e) deden het geweldig. Podiumplaats nummer twee volgde niet veel later bij de jongens, waar Lenny Barra– net als twee weken terug in Heverlee – autoritair naar de zege snelde. Loïc Roubertie (4e) eindigde helaas net naast het podium en ook Ward Maillard (14e), Kobe Vergeylen (25e),Lars Borremans (26e), Swat Roelens (29e), Lenn Vandersteen (38e), Arthur Wauters (43e), Julien Bogaert (49e), Mats Baggerman (56e), Owen Cowé (57e) en Jetse Pickaert (67e) zorgden voor heel veel OEH-rood in het ruime deelnemersveld.

Ook bij de pupillen kon worden gejuicht. Bij de meisjes zag Danaë Loubers haar sterke en goed ingedeelde race immers bekroond met een schitterende 2e  plek. Ook Dinha Moyeya (7e) finishte even later erg knap in de top 10, Fay Cowé werd 54e. Het jongensteam deed het eveneens prima met Rowan Van der Vinne (13e), Arian Ismic (18e), Lander Steenhouwer (19e), Brecht Devillé (23e) en Mattéo Legroux (30e).


Podium pupillen meisjes - foto mama van Danaë

Bij de miniemen meisjes wist Fé Spits (9e) een mooie top 10-plaats te bemachtigen, werd Aster Pocket knap 13e  en liepen ook Jana Steenhouwer (20e) en Norah Meere (49e) een goede wedstrijd. Bij de jongens mocht er met Lucas Barra (3e) alweer een OEH’er het podium op. Twan Roelens  werd erg mooi 13e  en ook Ward De Cruyenaere(21e), Gauthier Loiseau (22e), Jorben Van der Vinne (38e), Maurits De Gelas (40e), Ruben Barbé (48e) en de dappere Noah Pasteel (55e) crossten zo snel ze konden om vervolgens gauw iets warms en droogs aan te trekken.


Miniemen jongens aan de start - foto: mama van Jorben

Ook de iets ‘oudere’ jeugd, onder leiding van coach Sofie, had Braine andermaal op de wedstrijdkalender staan. Bij de cadetten meisjes zagen Lene Barbé (11e) en Ayco Witterzeel (17e) hun trainingsijver van de jongste maanden alweer omgezet in een knap resultaat. Ook de cadetten jongens deden het voortreffelijk, met mooie ereplaatsen voor Antoine Tordeur (8e), Ingmar Vyncke (12e) en Jordi De Greef (20e).

De scholieren meisjes deden niet onder en lieten een knappe collectieve prestatie optekenen. Yana Pauwelyn (7e) toonde zich hier de snelste clubgenote, voor Elin Vyncke (9e), Anna Deruyttere (10e), Emma Van Hoye (11e), Bente Van Parys (14e), Joke De Cock (15e) en Aiko Van Parys (19e). De scholieren jongens werden samen met de deelnemers aan de korte cross heren (2.300m) het park ingestuurd. Tommy De Greef (6e) kwam als eerste OEH-scholier over de finish, voor ploegmaats Kobe Heremans (10e), Carsten Colphijn (13e) en Rodrigo De Geyseleer (16e). Junioren Jannes Broigniez (10e) en Sen Van Poucke (23e) verdedigden de OEH-kleuren in de korte cross. In de hoofdwedstrijd over 6.900m tenslotte kwamen met Gunter Basteleus (65e) en Bart Pierreux (75e) ook nog twee masters in actie.

Verslag: Jan