ISAAC KIMELI BESTE BELG NA STRIJD MET STERKE DUITSER

Bij de Relays in Gent konden we een eerste keer vaststellen hoe het met de conditie van de atleten zat. Toch blijkt op de eerste individuele CrossCup-manche vaak pas echt hoe het met de conditie van de veldlopers gesteld is. Heel wat atleten en atletes van onze club trokken zondag naar Mol om er de veldloop over het zanderige parcours aan het Zilvermeer te betwisten.


LISA ROOMS en ASTRID VERHOEVEN IN STIJGENDE LIJN

Aan het Zilvermeer finishte Lisa Rooms als eerste Belgische U23-atlete, en als elfde in het algemene resultaat. De overwinning ging in Mol naar de Poolse Anna Gosk, die haar landgenote Katarzyna Rutkowska en de Poolse Shona Heaslip voorbleef.

Lisa kan zeker tevreden zijn met haar prestatie. Ze deed haar wedstrijdverhaal bij ons. "Ik ben vrij snel mee gestart. In het midden van de wedstrijd had ik een kleine terugval. Maar in de laatste ronde heb ik me goed herpakt en zo nog een mooi slot gelopen", vertelt Lisa.

Ook Astrid Verhoeven vocht zich een weg door het mulle zand. Astrid eindigde als 18e en was hiermee 9e Belgische. "Zand blijkt echt mijn ding niet te zijn. Hier ga ik tegen volgend jaar zeker aan werken. Ik onthoud wel het positieve en bouw verder aan m'n conditie", blikt Astrid enthousiast terug.

ISAAC KIMELI BESTE BELG

Na een attente start van Lander Tijtgat, nam de sneltrein Kimeli-Debognies-Hendrix het commando over op de lange cross bij de heren. Robin Hendrix betaalde zijn inspanning halfkoers en moest het leiderskwartet van Dame Tasama, de Duitser Samuel Fitwi, Isaac Kimeli en Simon Debognies laten gaan. Na enkele rake versnellingen moest ook Simon over boord, net zoals Tasama. Na de speldenprikken van Isaac, ontbond de Duitser Samuel Fitwi zijn duivels op anderhalve ronde van het einde. Door het mulle zand en de snijdende wind toonde hij zich de sterkste vandaag.

Isaac Kimeli pakte overtuigdend de tweede plek, voor Dame Tasama. Lander Tijtgat werd knap vierde, Simon Debognies kwam als vijfde over de streep in Mol. Robin Hendrix toonde heel veel karakter en bleef zijn voorgangers in het vizier houden en finishte uiteindelijk als zesde, voor Basemans (7) en Jeroen D'hoedt, die beslag legde op de achtste plek.

Isaac was zeer tevreden met zijn race. "De Duitser heeft hele tijd achter mij gelopen, waarna hij fors toesloeg. Ik denk wel dat ik vandaag mijn beste wedstrijd heb gelopen. Ik wist op voorhand dat het heel moeilijk ging worden", reageerde Isaac bij Sporza.

Op de korte cross beleefde Philip Cortvriendt een offday, hij werd slechts 23e.

Lisa Rooms en Simon Debognies mogen de U23-leiderstrui in het CrossCup-klassement aantrekken. Isaac Kimeli is de leider bij de senioren heren.

Hier kan je alle resultaten van Mol raadplegen. http://www.chronorace.be/Classements/Classement.aspx?eventId=1188481875402925&mode=large&IdClassement=18437

Op 25 november trekken we naar Roeselare voor de volgende CC-manche. Deze veldloop is beslissend voor een selectie voor het Europees kampioenschap in Tilburg op zondag 9 december.

Reporter Roel