OEH-JEUGD ZET CROSS-SEIZOEN PRIMA IN

Amper een weekje nadat het veldloopseizoen officieel op gang werd geschoten met de CrossCup Relays in Gent, stond afgelopen zondag ook voor de OEH-jeugd een allereerste cross-afspraak op de kalender. Een twintigtal jonge clubgenoten trok naar de DCLA-veldloop in Heverlee, waar ze een leuk en gevarieerd bos/weide-parcours mét venijnig klimmetje kregen voorgeschoteld. En het moet gezegd: onze OEH’ers behaalden er stuk voor stuk knappe resultaten.


De benjamins waren het eerst aan de beurt op de mooie omloop vlak bij de militaire kazerne ‘Commandant de Hemptinne’ in Heverlee. Bij de meisjes geboren in 2011 werd de aanwezigheid van OEH al meteen in de verfgezet door Alexia De Clippel (4e) en Talle Verschelden (16e), die allebei erg knap voorin finishten. Tweedejaarsbenjamin Yade Witterzeel – altijd in haar nopjes wanneer het veldloopseizoen van start is gegaan – deed nog een ietsje beter: zij mocht na een sterke race het podium op om een zilveren medaille in ontvangst te nemen. Het goede vrouwelijke voorbeeld werd vervolgens mooi gevolgd door onze benjamins jongens: Siebe De Backer werd knap 11bij de eerstejaars en in reeks 2 knalde Lenny Barra naar zijn eerste – en ongetwijfeld niet laatste – overwinning van het nog prille winterseizoen.

LUCAS "IMITEERT" BROER LENNY

                                  Lucas Barra op het hoogste schavotje - Bron foto Facebook DCLA

20181028_Lucas Barra Podium HeverleeJammer genoeg geen OEH-dames op de deelnemerslijst bij de pupillen, maar gelukkig was er wel een trio toppers uit ons jongensteam van de partij. Arian Ismic (4e) en Lucas De Backer (23e) presteerden sterk in de eerste reeks, de altijd kwieke Timo Spits kwam erg knap als 5eover de streep bij de jongens geboren in 2008. Zus Fé Spits trad als enige clubgenote aan bij de miniemen meisjes, in reeks 2 legde ze beslag op de 17plaats. Mooie resultaten allemaal en nog meer OEH-glorie volgde bij de miniemen jongens. Een klein uurtje na de zege van jongere broer Lenny, kon ook Lucas Barra immers een beresterke en vooral slimme wedstrijd afronden met een schitterende 1plaats. Toch eens aan mama Katrien vragen welk merk choco daar ’s morgens op de boterhammen wordt gesmeerd … Lars Vermaut werd in diezelfde race mooi 22e, terwijl Ward De Cruyenaere in reeks 2 naar een puike 12stek snelde.

                                       

OOK "TEAM SOFIE" AL GOED IN VORM

Behalve jeugdcoördinator Kevin, had ook afstandscoach Sofie deze DCLA-cross – na de fijne ervaring van vorig jaar – op de kalender van haar trainingsgroep geprikt. Bij de meisjes liepen cadetten Lene Barbé (10e) en Ayco Witterzeel (16e) een meer dan degelijke wedstrijd en wist ook scholiere Elin Vyncke (5e) in haar race een mooie ereplaats te bemachtigen. Amy Huylebroeck kreeg met een 9plaats in de hoofdwedstrijd bij de dames alweer een positief signaal dat haar overstap van junioren naar senioren prima lijkt te verlopen. Ook de jongens van ‘team Sofie’ deden het goed afgelopen zondag. Ingmar Vyncke (11e) en Jordi De Greef (19e) stonden meer dan hun mannetje bij de cadetten, Tommy De Greef (8e) en Carsten Colphijn (11e) deden hetzelfde bij de scholieren. Jannes Broigniez tenslotte toonde zich de snelste junior in de korte cross (3020m) bij de heren en werd daarmee erg knap 8ein de ‘algemene’ uitslag.

Reporter Jan !