VIJFDE ZEGE OP RIJ VOOR KIMELI, DEBOGNIES en HENDRIX

DE GRANDE, VERHOEVEN en ROOMS SNELLEN NAAR BRONS

Onder een stralend zonnetje en bij aangename temperaturen rond de 18 graden vond zondag de eerste CrossCup-manche van het winterseizoen plaats. Ook dit jaar ving het regelmatigheidscriterium van de CrossCup, dat dit jaar officieel de Structabo CrossCup genoemd wordt, aan met de Relays aan de Blaarmeersen in Gent. Vier teams vertegenwoordigden onze club bij de heren senioren en twee senioren damesteams van OEH gingen de strijd aan op deze aflossingsveldloop.


Vooraf was het team van Isaac Kimeli, Simon Debognies en Robin Hendrix topfavoriet. Ze hadden deze Relays immers al viermaal op rij op hun naam geschreven. Elke wedstrijd moet echter steeds gelopen worden en dat bewees ook het scenario van deze CC-manche te Gent.

Na een bijzonder chaotische start kwam Robin Hendrix ten val, waardoor de startloper van het eerste team van OEH plots aan een zware inhaalrace moest beginnen nog voor de wedstrijd goed en wel gestart was.

20181021_CC Relays podium mannen

Vanuit de op 3 na laatste positie slaagde Robin erin zich toch naar voor te werken en de aflossingsstok als vierde door te geven aan ploegmaat Simon Debognies. De 'tank' stelde meteen orde op zaken en bracht het OEH-team meteen naar de kop van de wedstrijd. Na twee rondes kon Simon maatje Isaac lanceren voor 3 overwinningsronden over het pijlsnelle parcours aan de Blaarmeersen. Isaac deed wat van hem verwacht werd en pakte de overwinning. De heren van Olympic Essenbeek Halle pakken zo al voor de vijfde maal op rij de overwinning op deze openingsveldloop van het Belgische veldloopseizoen.

Het tweede team van OEH, met Thomas De Bock,Thomas Engels en Philip Cortvriendt, startte twijfelend, maar wist vervolgens toch beslag te leggen op de vijftiende plek.

Daan Van Diest, Pieter Debognies en Falko De Backer verdienen zeker een speciale vermelding want zij werden nog knap 26e. Michiel Querton vormde een team met Jonathan Goedefroot en Wouter Mommaert en legde beslag op de 68e plek.

 

BRONZEN START VAN HET WINTERSEIZOEN VOOR DE DAMES

Na een attente openingsronde van de ijzersterke Lindsey De Grande, nam Astrid Verhoeven de stok over en vocht ze zich door het zand en behield ze de top 3-notering voor het vrouwenteam van OEH. Als afsluitende atlete legde Lisa Rooms beslag op de derde plaats.

20181021_CC Relays Gent_bronzen dames

De overwinning ging naar het ongenaakbare CABW, dat met Scaunet, Barnes en Truyers een ijzersterk team opstelde. Het zilver was weggelegd voor AC Herentals met speerpunt Sofie Van Accom.

Lisa Rooms was zelf wel tevreden met de bronzen plak. "Het is leuk om in tegenstelling tot vorig jaar wel op het podium te staan. Lindsey De Grande en Astrid Verhoeven hebben het absoluut super gedaan. Zeker voor Lindsey vond ik het verre van een gemakkelijke opgave. Over mezelf ben ik ook tevreden. Op training vlot het en ik leverde eerder deze week een goede lactaattest af. Het was echter niet simpel vandaag omdat de voorsprong van CABW te groot was om echt van een mikpunt te gaan spreken. Bovendien voelde ik de hete adem van Sofie Van Accom in mijn nek. Sofie was in de spurt te sterk, ondanks het feit dat ik probeerde anticiperen. Ik heb vertrouwen getankt", blikte Rooms positief terug bij Atletieknieuws.

Het hele jonge team van Britt SchoonheydtNele Tordeur en Amy Huylebroeck kan eveneens terugkijken op een sterke eerste veldloop van het seizoen. Deze 'OEH Ladies' snelden naar de 35e plek.

PITTIG OEH-DUEL BIJ SCHOLIEREN JONGENS

Naast onze senioren, waren er ook enkele jongerenteams uit de trainingsgroep van coach Sofie afgezakt naar de Blaarmeersen. Bij de junioren heren liet startloper Jannes Broigniez zich – tot zijn eigen ontevredenheid – zich wat te fel wegdrummen in het startgewoel, maar samen met ploegmaats Jonas Baut en Sen Van Poucke zette hij toch een zeer degelijke prestatie neer. Onze junioren finishten uiteindelijk als 55evan de 60 deelnemende teams.

Bij de scholieren kwamen zowel bij de meisjes als bij de jongens telkens twee OEH-ploegen aan de start. Bij de meisjes legden Elin Vyncke, Yana Pauwelyn en crossdebutante Alexia Fanna beslag op een knappe 23eplaats. OEH 2 (Emma Van Hoye, Joke De Cock en Aline Cools) werd even later 38eop 47 ploegen. Bij de jongens kregen de OEH-supporters extra entertainment met een erg spannende ‘wedstrijd in de wedstrijd’. OEH 1 – met Brent Siccama, Tommy De Greef en Nick Vereertbrugghen – werd de hele race lang op de hielen gezeten door een verbluffend sterk OEH 2, bestaande uit Rodrigo De Geyseleer, Carsten Colphijn en Kobe Heremans. In de laatste rechte lijn bleek Kobe over de sterkste eindspurt te beschikken, Nick werd op de streep geklopt. Het tijdsverschil tussen beide teams: één luttele seconde. OEH 2 werd zo erg mooi 27eop 53 teams, OEH 1 uiteraard 28e.

Ook enkele van onze cadetten genoten afgelopen zondag van het lekkere herfstzonnetje en de ‘uitdagende’ zandstrook langs het water. Bij de meisjes kwam het trio Ayco Witterzeel, Lene Barbé en Babette Robberechts als 51evan de 71 deelnemende teams over de streep. De jongensploeg kreeg in allerlaatste instantie af te rekenen met het forfait van de zieke Ingmar Vyncke. Ploegmaats Ward De Cruyenaere (miniem) en Jordi De Greef gingen toch van start en maakten er onder hun tweetjes dan maar een ‘intensieve training’ van.

Binnen twee weken verhuist het hele CrossCup-circus naar Mol voor nog meer zand en topprestaties. Voor de atleten van ‘team Sofie’ en ook onze benjamins, pupillen en miniemen staat er nu zondag 28 oktober met de DCLA-veldloop in Heverlee al een volgende cross-afspraak op de kalender.

De resultaten van de CrossCup Relays kan je hier raadplegen: file:///C:/Users/Admin/Downloads/18309.pdffile:///C:/Users/Admin/Downloads/18308.pdf

Met dank aan Jan en Roel voor het verslag