OEH-JEUGD SLUIT ZOMERSEIZOEN PRIMA AF

 

Al 24 jaar lang organiseert de Waals-Brabantse club CABW in Nijvel het Nationaal Jeugdcriterium voor benjamins, pupillen en miniemen. Deze afsluiter van het pisteseizoen wordt ook wel eens het officieuze BK voor de jeugd genoemd. Afhankelijk van de discipline worden de 12, 16, 18 of 24 atleten met de beste seizoensprestaties geselecteerd voor deze wedstrijd. OEH was uiteraard ook van de partij afgelopen zaterdag. Zes van onze jonge talenten sloten op de blauwe piste in Nijvel hun atletiekzomer in schoonheid af.


Bij de benjamins jongens haalden Lenny Barra, Eden Broothaerts, Lucas De Backer en Carlo Grancini de selectie. Carlo (9”84), Lenny (9”40) en Eden (9”20) zetten op de 60m alle drie een nieuw PR neer, maar die mooie tijden volstonden helaas niet voor een plaatsje in de finale. Eden nam ook nog deel aan het verspringen: met zijn 3m30 werd hij knap 12e. Ook Lenny ‘dubbelde’, hij kwam ook nog aan de start van de 600m. Hij finishte als 18e met een chrono van 2’13”26. Lucas vertegenwoordigde onze club dan weer bij het hockeybal: met een worp van 21m08 legde hij beslag op de 10e plaats.

Bij de pupillen jongens waren Lucas Barra en Lars Vermaut geselecteerd. Lars startte met hoogspringen en wist daar de 12e plaats te veroveren met een sprong over 1m32. Lars deed vervolgens nog beter op de 60m horden. Hij wist zich knap te plaatsen voor de finale, waarin hij naar de 4e plaats sprintte. Net geen medaille dus, maar wel een schitterend nieuw PR met 10”57. En ook Lucas sloot zijn zomerseizoen af met mooi PR: op de 1000m kwam hij over de streep op een knappe 9e plaats in een nieuwe besttijd van 3’09”42.

Met Ellen Seghers was er eigenlijk nog een zevende OEH’er geselecteerd, voor het speerwerpen bij de miniemen meisjes. Ellen sukkelt echter met een blessure en moest helaas afzeggen voor Nijvel.

Zo, het outdoor-seizoen zit er officieel op voor onze jeugd. Een dikke proficiat aan onze OEH-atleten in Nijvel en een even dikke merci aan de aanwezige trainsters, Ellen en Sofie!

Nu kan iedereen wat genieten van enkele wedstrijdvrije weekends. Niet voor lang echter, want het cross-seizoen en de indoormeetings komen er al heel snel aan.

Verslag: Cindy

PS  Fotoreportage onder Multimedia/Foto!