VANESSA STERCKENDRIES OP ZUCHT VAN BELGISCH RECORD HAMERSLINGEREN

BELGISCH RECORD 300m - JEAN-PIERRE VAN IMPE (M80)

Het atletiekseizoen loopt op zijn laatste benen, maar de OEH-atleten hebben er duidelijk nog niet genoeg van, alsof zij het record overwinningen van Quick Step willen overtreffen !

Nadat Maureen Wyns een zilveren medaille behaalde op de Belgische Kampioenschappen hamerslingeren voor cadetten, bevestigde Vanessa Sterckendries opnieuw met een Provinciale titel op het hamerslingeren bij de dames Alle Categorieën.  Dat ze ging winnen, dat konden enkel enkele najaarsstormen, gevolgd door een torenhoge tsunami, beletten.  Maar dat ze op een zucht van het Belgisch record genaderd is, dat is toch wel prachtig.

Niet enkel het jonge OEH-geweld liet van zich horen. Nadat Henri Lenoir de wereld liet zien wie OEH was, was het nu de beurt aan Jean-Pierre Van Impe.  Tijdens een meeting in Aalst, georganiseerd door de Atletiekclub Land van Aalst, verpulverde hij het Belgisch record op de 300 m bij de M80 !  Hij bracht het van 66.67 naar 62.43.  Aanwezige toeschouwers meldden mij dat het vuur uit zijn spikes kwam !!!

Dikke proficiat aan al deze atleten die OEH zo in de picture zetten.

Jean-Pierre.

 


Foto Jean-Pierre Van Impe.