OEH-YOUNGSTERS PAKKEN 7 MEDAILLES

De beste junioren en beloften trokken tijdens het laatste weekend van augustus naar Moeskroen om er te strijden voor de Belgische titels. Onder hen ook heel wat atleten van Olympic Essenbeek Halle, mét titelambitie.

Goud voor Tuur Bras en Simon Debognies

Geen 10.000m voor Simon zoals in Berlijn, maar ditmaal stond de 5.000m op het menu. Debognies toonde zich in Moeskroen enorm hongerig om deze titel aan zijn palmares toe te voegen. Met meer dan een minuut voorsprong pakte hij onbedreigd de Belgische U23-titel op de 5km. Simon dubbelde alle deelnemers. Zilver ging naar Pieter De Rop, de bronzen plak was voor Lukas Outtier.


 

Op de 400m horden moest Tuur Bras alles uit de kast halen om Simon Mazebo achter zich te laten. Tuur slaagde hierin en pakte de Belgische U20-titel met zeven honderdsten voorsprong.

Vier zilveren plakken

Na een schitterend seizoen bewees Jitse Mievis dat hij nog steeds over een snel paar benen beschikte. Mievis pakte op overtuigende wijze zilver in 10"60, weliswaar met iets te veel rugwind om tot een gehomologeerd pr te komen.

Kjenta Schets kwam ijzersterk voor de dag en bewees dat haar blessurekwaaltjes voorgoed tot het verleden behoren. Kjenta kroonde zich tot vice-kampioene op de 200m.

Juniore Dani Maluta kwam met een uitstekende stoot over 12.46m in de buurt van het goud, maar moet zich zoals haar clubgenotes tevreden stellen met een puike zilveren medaille.

Eveneens in de juniore categorie kroonde Niel Mory zich dan weer tot vice-kampioen van België. Niel gooide zijn speer naar 54.99m waarmee hij zich naar de tweede plaats in Moeskroen wierp.

Brons voor Lyne Camara op 400m

Lyne Camara liep op de baanronde naar de derde plaats bij de juniores. Lyne liet de chrono na 400m stoppen op 58"58 en mocht zo een welverdiende bronzen medaille mee naar huis nemen.

Bekijk hier gerust alle resultaten nog eens. http://liveresults.be/2018/cbjunbel/event020h02.html

Roel's verslag