MICHAEL OBASUYI PLAATST ZICH MET BELGISCH RECORD VOOR EK BERLIJN

De OEH-delegatie voor het komende Europees kampioenschap in Berlijn is op de valreep nog een man rijker geworden.

Eerder plaatsten ook al Jonathan Sacoor (400m - 4x400m), Isaac Kimeli (5.000m - 1.500m), Simon Debognies (10.000m) en Robin Hendrix (5.000m) zich op de loopnummers voor dit EK in Berlijn. Bram Ghuys sprong zich met een succesvolle sprong over 2.26m in Nieuwpoort richting EK-ticket. Door de weelde aan sterke Belgen op de 5.000m valt Robin Hendrix uit de boot voor het EK, maar de nog altijd maar 23-jarige atleet mag terugblikken op een ijzersterk seizoen.


Terwijl Jonathan Sacoor Belgische atletiekgeschiedenis schreef door zich in het Finse Tampere als eerste Belg ooit tot wereldkampioen te kronen bij de junioren, presteerden ook clubgenoten Michael Obasuyi en Tuur Bras er beiden ijzersterk op de 110m horden. Michael werd vierde in de finale en miste zo maar net het podium, Tuur Bras strandde in de halve finale van het WK voor junioren.

Op de Flanders Cup-meeting van Ninove verraste Michael Obasuyi zaterdag de hele atletiekwereld door zich in laatste instantie nog toe te voegen aan de Belgische EK-selectie.

Op de Memorial Rasschaert in Ninove verpulverde Michael zijn persoonlijke besttijd op de 110m horden (seniorshoogte) tot 13"57. Deze topchrono is meteen een nieuw Belgisch juniorenrecord. Michael Obasuyi loopt hiermee het BR van Sven Pieters (13"82) uit de geschiedenisboeken. Met deze prestatie blijft de OEH-atleet ook vlot een tiende onder de gevraagde EK-limiet voor Berlijn, waardoor Michael na zijn succes op het WK U20 in het Finse Tampere nog een prachtig einde aan zijn atletiekzomer kan breien in Berlijn, waar hij het tegen de beste senioren van Europa mag opnemen.

"De komende maand wordt echt gewoon genieten van de atletiek", vertelt Obasuyi, die stiekem hoopt om in Berlijn naast enkele wereldtoppers te mogen plaatsnemen in de startblokken.

Verslag Roel