VANESSA STERCKENDRIES ZEGEVIERT OP FLANDERS CUP KORTRIJK

Op deze 14 juli waarop onze zuiderburen de vrijheid, gelijkheid en het broederschap vierden, trokken heel wat atleten uit de verste uithoeken ter wereld naar het West-Vlaamse Kortrijk om er pr's, limieten en knappe prestaties neer te zetten. De OEH-vlag werd op de Guldensporenmeeting alle eer aangedaan door Laetitia Libert, Dorien Van Diest en Vanessa Sterckendries.

Op het Belgisch kampioenschap kroonde Vanessa Sterckendries zich in een nieuw persoonlijk record van 65.69m tot nationaal kampioene hamerslingeren. Een weekje later koos ze op de Flanders Cup-meeting van Kortrijk voor het hamerslingeren en het kogelstoten. Met een worp van 63.60m overklaste ze de concurrentie en won ze het hamerslingeren. In het kogelstoten zette Vanessa de tweede prestatie neer met 12.56m.                           

                            Belgisch kampioen hamer Vanessa Sterckendries

Op de 100m zette Laetitia Libert de op één na beste Belgische prestatie neer. Met een tijd van 12"25 werd ze vijfde in het voorprogramma. Dorien Van Diest snelde op de 100m horden naar de tweede plek in de b-reeks van het hoofdprogramma in een tijd van 14"86.

Alle uitslagen van de Guldensporenmeeting kan je hier rustig nalezen. http://liveresults.be/2018/guldensporenmeeting/event009h01.html