FLINK WAT PR'S VOOR MINI-DELEGATIE OEH 

“Hittegolf in de stad”, zongen de meisjes van de (originele) K3 in één van hun allereerste nummers ooit… Een passende soundtrack bij de tropische temperaturen van de voorbije dagen. Ook het Putbosstadion in Oordegem kreunde afgelopen zondag onder een loden hitte. Meer dan waarschijnlijk ook de hoofdreden voor de heel bescheiden opkomst voor de Jeugdmeeting van het plaatselijke Vlierzele Sportief. Ook onze club vaardigde slechts een mini-delegatie af. Maar de aanwezige OEH’ers namen de gelegenheid wel te baat om enkele persoonlijke records aan te scherpen. 

Benjamin Yade Witterzeel toonde zich de dapperste van de kleine OEH-bende door op deze snikhete zondagnamiddag van start te gaan op de 600m. Blijkbaar kan Yade goed tegen de warmte, want ze verbeterde haar PR op de anderhalve baanronde met maar liefst 10 seconden! Een tweede opsteker van de dag voor Yade, even voordien had ze immers ook al een nieuw persoonlijk record in het hockeybal op de tabellen gezet. 

Onze pupillenploeg was het ‘talrijkst’ vertegenwoordigd in Oordegem en deed het bovendien meer dan prima. Gauthier Loiseau(1e, met een prachtig nieuw PR van 37m87) en Mathieu Verhelle(3e) haalden het podium in het hockeybal, debutant Axl De Vits blonk op zijn allereerste meeting al meteen uit met een schitterende 3eplaats in het verspringen en een knappe 5estek op de 60m. Toon Stoffels snelde onder de brandende zon naar een nieuwe persoonlijke besttijd op de 60m horden en Jesper Herregodts zette een degelijke prestatie neer op de 60m vlak. 

Héloïse Loiseauverdedigde de OEH-kleuren bij de miniemen meisjes. Met succes bovendien, want Héloïse zette nieuwe PR’s neer in het verspringen en op de 60m horden. Bij de miniemen jongens was Ruben Barbé de enige OEH-gezant. Ook hij keerde tevreden huiswaarts met twee nieuwe persoonlijke records, in het hoogspringen en in het speerwerpen. 

Verslag: Jan

KLIK HIER VOOR UITSLAG