OOK OEH-DUIVELS SCOREN STERK

Terwijl Hazard, Lukaku en co zich afgelopen zaterdagnamiddag in Moskou amuseerden met het vakkundig in mootjes hakken van Tunesië, was onze OEH-piste op datzelfde ogenblik het zonnige decor van het Provinciaal Kampioenschap voor benjamins, pupillen en miniemen. Ook onze eigen Rode Duiveltjes presteerden sterk. Met benjamin Eden Broothaerts (ver) en pupil Lucas Barra (1000m) heeft onze club er alweer twee provinciale kampioenen bij. Daarbovenop haalde OEH ook nog eens 5 zilveren en 7 bronzen medailles binnen.

Medailles voor Eden en Lenny, knappe finaleplaats voor Lisa

Bij de benjamins mocht talentje Eden Broothaerts tot twee keer toe het podium op. In het verspringen leverde een prachtig nieuw PR van 4m06 meteen ook een kampioenenschildje op en op de 60m sprintte snelle Eden naar een puike 2e plaats. Ploegmaat Lenny Barra werd in diezelfde 60m-finale mooi 7e, nadat hij een uurtje eerder al een bronzen plak had mogen ophalen na zijn knappe 3e plek op de 600m. In diezelfde race noteerden we ook nog de prima top 10-plaatsen van het ‘OEH-treintje’ Arian Ismic (6e), Loïc Roubertie (7e) en Vic Mostin (8e). Arian deed het ook nog erg goed in het hoogspringen (6e) en Yolan Doneux werd mooi 5e in het verspringen. De benjamins meisjes lieten zich opmerken via de knappe finaleplaats van Lisa Boex (7e) op de 60m en de 8e plek van Leonor Vandenbosch in het verspringen. Ook een hele dikke proficiat aan alle andere OEH-benjamins natuurlijk: Elle-Louise Vanhaelen, Yade Witterzeel, Mats Balliauw, Lucas De Backer, Rien De Vocht, Carlo Grancini, Yann Güllner, Ward Maillard, Kobe Vergeylen en Arthur Wauters.

Maar liefst zeven keer eremetaal bij de pupillen

Ook bij onze pupillen mocht een OEH’er een dubbel en dik verdiend kampioenenschildje in ontvangst nemen: Lucas Barra domineerde de 1000m en snelde na een indrukwekkende eindspurt naar goud in een nieuwe persoonlijke besttijd van 3’12”46. Twan Roelens werd in diezelfde 1000m overigens erg knap 5e, met ook al een nieuw PR (3’31”00). Medailles waren er ook in het verspringen bij de jongens, met maar liefst twee clubgenoten op het podium: Lars Vermaut (2e) en Timo Spits (3e). Lars pakte daarnaast ook nog eens brons op de 60m horden. En ook in de werpnummers waren onze OEH-pupillen succesvol, met de prachtige 2e plaats van Aster Pocket in het kogelstoten bij de meisjes en het dubbele brons van Mathieu Verhelle (kogel en hockeybal) bij de jongens. Zeker het vermelden waard zijn ook nog de mooie ereplaatsen van Norah Meere (7e, hockeybal meisjes), Emanuel Vanweddingen (6e, ver jongens), Toon Stoffels (8e, ver jongens), Luka Yondjouen Kouengoua (6e, kogel jongens), Lucas Barra (4e, hockeybal jongens), Gauthier Loiseau (5e, hockeybal jongens) en Luca Vanden Bemden (7e, hockeybal jongens). Maakten verder eveneens deel uit van onze ‘duivelse’ OEH-pupillenploeg: Rune De Greef, Danaë Loubers, Maud Thoré, Mayeul Dessain, Jesper Herregodts, Noah Pasteel, Bernard Van Der Paal en Rowan Van der Vinne. Bravo iedereen! 

Ook La-My, Ben en Ingmar op het podium

Nog meer medailles voor OEH bij de miniemen, waar Ingmar Vyncke een bijzondere ‘dubbel’ liet optekenen bij de jongens: ‘makkelijk’ zilver in het polsstokspringen (slechts drie deelnemers), maar ook een erg knappe bronzen plak op de 150m. La-My Loenders (2e) bij de meisjes en Ben Vermaut (3e) bij de jongens mochten, allebei met een nieuw PR, vanuit de verspringbak rechtstreeks het podium op. In het hoogspringen greep Ben (4e) helaas net naast een medaille. Nog bij de jongens werd Jarne Boon erg knap 5e op de 80m. Bij de meisjes eindigde Fé Spits twee maal 7e in de finale van zowel de 80m als de 60m horden. Ook Héloïse Loiseau (8e) haalde de finale in die laatste discipline. Maïté Thoré werd 5e in het verspringen, Ellen Seghers legde beslag op de 4e plaats in het speerwerpen. Waren ook van de partij in het machtige miniementeam: Lotte Seghers, Jana Steenhouwer, Heleen Van Pevenage, Ruben Barbé, Eloi Dessain, Aiko Mostin en Jorben Van der Vinne. Knap gedaan, allemaal! 

Verslag: Jan