Jonge wolven zorgen voor vuurwerk op Flanders Cup Huizingen

We hadden er vooraf op gehoopt, en de jonge talenten van Olympic Essenbeek Halle losten de verwachtingen in voor eigen publiek. Zo gaven zij de Internationale Flanders Cup Allonsius Sport, dat opnieuw heel wat deelnemers mocht ontvangen, nog wat extra kleur.

Honderden toeschouwers genoten zaterdag van het atletiekspektakel onder een aangenaam zomers zonnetje dat de hele vooravond de atletiekpiste van het provinciedomein Huizingen in de spotlight zette. De enthousiaste aanwezigen zagen de lokale helden schitteren en konden zich tevens nog extra verwarmen aan enkele sterke buitenlandse prestaties.

Tuur Bras plaatst zich voor WK junioren

De 110m horden voor junioren werd afgesloten met een vreugdekreet van Tuur Bras. De OEH-atleet plaatste zich immers met een toptijd van 13"69 voor het wereldkampioenschap voor junioren dat komende zomer in het Finse Tampere plaatsvindt. Bras duikt zo met één honderdste onder de gevraagde WK-limiet. Zijn maatje Michael Obasuyi had deze limiet reeds op zak, maar scherpte deze voor eigen publiek nog met vier honderdsten aan. Obasuyi pakte tevens de overwinning op deze juniorenrace in 13"64. Ook op de 100m horden bij de dames ging de zege naar België. Melanie Vissers was onder meer Petra Mcdanold uit Bahrein te snel af.

Dario De Borger haalde het dan weer met het allerkleinste verschil van zijn Franse concurrent Dylan Caty op de 110m horden bij de senioren. Op de 400m horden ging de Fransman Hassaine Christopher aan de haal met de zege in 52"15, waarmee hij twee landgenoten voorbleef. Bij de dames ging de overwinning naar de Belgische Katrijn Boone in 1'02"68.

Simon Debognies zegeviert solo naar 8'08"07

Met de hulp van hazen van dienst Patrick Casey (USA) en clubgenoot Thomas De Bock, werd Simon Debognies afgezet aan de 1.500m. Na een eenzame tweede wedstrijdhelft kon Simon vlot de zege op zak steken op de 3.000m.

Jonathan Sacoor bevestigt goede vorm in trainingsrace

Door heel wat afzeggingen kreeg toptalent Jonathan Sacoor geen concurrentie naast zich op de 400m. Jonathan maakte er dan maar een stevige trainingsprikkel van in aanloop naar het WK voor junioren. De Belgian Tornado liep uiteindelijk nog volledig solo naar een sterke 46"40 op de baanronde. Laura Chantraine uit Frankrijk won de race bij de dames in 55"14.

Franse dominantie op FC Huizingen

Op de 800m bij de heren zagen we de Amerikaan Patrick Casey overtuigend de zege pakken in 1'49"40. Bij de dames verschalkte Sofie Van Accom haar Tunesische concurrente Haifa Tarchoun in 2'07"73. Op de 100m ging de overwinning dan weer naar Frankrijk met Mehdi Nait Abdelaziz in 10"68. Thuisloper Jitse Mievis klokte de derde chrono. Bij de dames verhuisde de overwinning naar Nederland met Sacha Van Agt die haar Ierse, Duitse, Franse en Belgische concurrentes versloeg met een prestatie van 11"64.

Ook op de 1.500m was het 'Vive la France'. Een ronduit ontketende Rabi Doukkana degradeerde met een prestatie van 3'37"84 de concurrentie tot figuranten. De Marseillaise mocht ook bij de dames weerklinken nadat de Française Pauline Simon de zege pakte in 4'25"24.

Samuel Khogali uit Groot-Brittannië sprong het verst en versloeg het internationale gezelschap in het verspringen met een poging over 7.10m. In het kogelstoten won Mathias Quintelier van AVKA, terwijl Sophie Verlinden bij de dames haar concurrentes versloeg.

De Fransman Lucas Leroy wierp zijn speer iets verder dan OEH-atleet Niel Mory, die tweede werd. Thomas Carmoy (2.18m) verschalkte dan weer thuisfavoriet Bram Ghuys (2.05m) in het hoogspringen. Hanne Van Hessche sprong als enige dame over 1.78m. De Belg Frederik Ausloos wipt dan weer naar de overwinning in 5.01m op het polsstokspringen. Bij de dames pakte Melanie Vissers na haar zege op de 100m horden, ook de zegetuil in het polsstokspringen.

De imposante Let Oskars Vaisjuns won het discuswerpen bij de heren, terwijl Babette Vandeput bij de dames won in 49.68m. Ook in het hinkstapspringen een Franse winnares, Marine Chombart sprong naar 11.90m. 

Bekijk hier alle resultaten van deze vijfde Internationale Flanders Cup Allonsius Sport.

http://www.liveresults.be/2018/fc-allonsius-sport/event062h01.html