Meisjes knap 5e, jongens blijven in hoogste afdeling

Twee weken nadat de pupillen en miniemen het interclubseizoen op gang hadden gelopen, gesprongen en geworpen, hadden afgelopen weekend ook de cadetten en scholieren hun jaarlijkse afspraak met de Beker van Vlaanderen. Onze damesploeg deed het op zaterdag uitstekend in Ieper, in Landelijke 2A, met een mooie 5e plaats en enkele indrukwekkende individuele prestaties als resultaat. En op zondag wist ons herenteam in Nieuwpoort het behoud in Landelijke 1, de hoogste afdeling, te verzekeren. 

Sprint queens doen het weer 

Een heerlijk zonnetje en zomerse temperaturen zaterdag in Ieper, waar al heel snel duidelijk werd dat onze dames cadetten en scholieren hun stekje in tweede afdeling makkelijk veilig zouden stellen. Onze sprint queens eisten alweer een hoofdrol op, met winst voor Evy Seghers (100m), Ines Gbedassi (200m) en een weer-ga-lo-ze My-liên Loenders, die ‘en passant’ alweer een nieuwe toptijd (59”14) op de 400m liet noteren. Datzelfde trio, aangevuld met Britt De Vits (individueel knap 5e op de 300m horden), sloot de dag bovendien in stijl af met een klinkende zege op de 4x100m. Nog bij de cadetten zorgden ook werpsters Maureen Wyns (2e in het speerwerpen) en Nele Siccama (4e in het kogelstoten) voor ‘dikke’ punten. 

Ook bij de scholieren gooide OEH hoge ogen op de sprint, met een sterke Esther Van De Roy (2e op 100m, 3e op 200m) en ook hier een mooie prestatie (3e) van het aflossingsteam. Het puntentotaal werd verder aangedikt via nieuwe PR’s van hoogspringster Manon Lehaire (1m53, gedeelde 3e plaats) en 400m-loopster Lynn Dozinel (1’00”99, 5e). 

Op de BVV telt echter de collectieve prestatie, waarbij ieder gesprokkeld puntje van goudwaarde is in de eindafrekening. Daarom dus zeker ook een dikke dankjewel en een even dikke proficiat aan de rest van de OEH-selectie: Lene Barbé, Joke De Cock, Helena Huysman, Yana Pauwelyn, Leila Benamor, Anna Deruyttere, Emma Van Hoye, Aiko Van Parys en Bente Van Parys

Onze OEH-dames verzamelden in totaal 169,5 punten, goed voor een erg knappe 5e plaats. ASV Oudenaarde kroonde zich tot winnaar van de dag en mag volgend jaar in Landelijke 1 aan de slag. Vlierzele Sportief en AC Meetjesland degraderen naar de derde afdeling. 

Jongens redden zich op het nippertje 

Ook op zondag in Nieuwpoort scheen de zon, maar al gauw bleek dat onze heren cadetten en scholieren een lastigere namiddag zouden beleven dan de damesploeg de dag voordien.

OEH was dan ook met een halve noodploeg naar de kust afgereisd: slechts een handvol ‘specialisten’, aangevuld met heel wat ‘Chinese vrijwilligers’ die in disciplines buiten hun comfortzone op puntenjacht moesten. 

OEH bengelde dan ook een hele dag lang in de onderste regionen, hard vechtend tegen de degradatie. Bij de cadetten bleek een 4e plaats het hoogst haalbare. Jasper Spits (100m horden + 300m horden), Kobe Heremans (800m) en Tommy De Greef (1500m) zorgden vier keer voor 9 kostbare punten. 

Ook bij de scholieren was het knokken voor de puntjes. Maxime De Neys leverde een flinke bijdrage met een 3e plaats in het hoogspringen en een 4e stek op de 110m horden. Ook zeer welkom voor het puntentotaal waren de prestaties van werper Wout Dhaenens (3e bij discus, 5e bij kogel) en de meer dan degelijke 5e plaatsen van Adrien Loiseau (ver) en Nick Vereertbrugghen (1500m). 

En ook hier: een ‘dikke merci’ en welverdiende felicitaties aan het hele team, met – naast de hoger genoemde heren – ook nog Robin Ecker, Mattijs Frimout, Antoine Tordeur, Ilian Benamor, Carsten Colphijn, Emiel De Bock, Maarten De Bruycker en Brent Siccama

Eindresultaat voor OEH: 135,5 punten, goed voor een 10e plaats, net boven de degradatiestreep. Oef! Een oppermachtig KAA Gent haalde een derde opeenvolgende titel in Landelijke 1 binnen. AC Meetjesland en het organiserende MAC Westhoek zakken uit de hoogste afdeling. 

Verslag: Jan

UITSLAG MEISJES           EINDRANGSCHIKKING

UITSLAG JONGENS

FOTO'S JONGENS (met dank aan Cédric Loiseau)