HELAAS GEEN FINALE VOOR OEH-JEUGD

Afgelopen weekend stonden de regionale voorrondes van de Beker van Vlaanderen (BVV) voor pupillen en miniemen op het programma. De BVV – soms ook ‘interclub’ genoemd – is een competitie waarin de verschillende atletiekclubs van Vlaanderen het in teamverband tegen elkaar opnemen. De beste twee clubs van elke voorronde of ‘match’ plaatsen zich voor de finale. 

7e plaats voor meisjesteam 

De meisjes van OEH hadden op zaterdag 21 april afspraak in het Sport Vlaanderen-centrum in Oordegem. Ons team bestond uit de volgende atletes: het viertal Roxane Dumalin, Danaë Loubers, Norah Meere en Maud Thoré bij de pupillen en La-my Loenders, Héloïse Loiseau, Ellen Seghers, Lotte Seghers en Fé Spits bij de miniemen. Een eerder kleine, maar wel bijzonder gemotiveerde selectie jongedames. 

Meest in het oog springende prestatie bij de pupillen was de chique 4e plek van Roxane Dumalin in het kogelstoten. Danaë Loubers en Maud Thoré lieten allebei een mooie tijd noteren op de 1000m, en ook de 4x60m-aflossing ging goed. Bij de miniemen had Ellen Seghers duidelijk een ‘lekker’ dagje, met een zege in het speerwerpen, een knappe 3e plek in het kogelstoten en een nieuwe toptijd op de 300m. Fé Spits presteerde dan weer sterk op de spurtnummers (60m horden, 80m en 150m). Onze OEH-meisjes sprokkelden 112 punten bij elkaar, daarmee eindigden ze op een 7e plek. Knap gedaan, dames!

Jongens eindigen als 4de

Op zondag 22 april trokken 14 OEH-jongens naar hun BVV-match in Lebbeke: de pupillen Lucas Barra, Gauthier Loiseau, Timo Spits, Toon Stoffels, Rowan Van Der Vinne, Mathieu Verhelle, Lars Vermaut en Luka Yondjouen Kouengoua en de miniemen Ruben Barbé, Jarne Boon, Simon Vanderouderaa, Ben Vermaut en Ingmar Vyncke. De geblesseerde Jorben Van Der Vinne was meegereisd als enthousiaste supporter. 

Vooral onze pupillen verkeerden duidelijk in supervorm: op elk onderdeel eindigde er een OEH’er in de top 3. Uitschieters waren de overwinningen van Lars Vermaut (60m, 60m horden en hoog), Mathieu Verhelle (hockeybal), Lucas Barra (1000m) en de prachtige races (1e en 4e plaats) van onze beide 4x60m-teams. Bij de miniemen zorgden Ben Vermaut (300m en ver), Simon Vanderouderaa (kogel) en Ingmar Vyncke (1000m) voor de ‘dikste’ punten. Ook hier deed onze aflossingsploeg (4x80m) het uitstekend. OEH verzamelde in totaal 154 punten, goed voor een 4e plaats. Proficiat mannen!

Verslag: Jan

Foto's via rubriek Multimedia met dank aan papa Loiseau