BELGISCH KAMPIOENSCHAP CADETTEN/SCHOLIEREN:

NET GEEN PODIUM VOOR DE NEYS, SEGHERS EN LOENDERS

Daags na de junioren en beloften, verzamelden de beste Belgische cadetten en scholieren in de Flanders Sports Arena voor hun nationaal kampioenschap. Negen atleten en atletes van Olympic Essenbeek Halle zetten er hun beste beentje voor.

Op de 60m horden voor cadetten meisjes liep Britt De Vits naar 9"73. De Vits bewijst ook zonder de horden snel te vorderen. Zo klokte ze op de 60m vlak 8"43. Jasper Spits kon zijn race over de horden spijtig genoeg niet beëindigen.

Bij de scholieren jongens snelde Maxime De Neys in de reeksen naar een vierde plek en een tijd van 8"54. Evy Seghers won haar reeks bij de cadetten over 60m overtuigend in 7"97. In de finale viel ze maar net naast het podium met een puike chrono van 7"98.

Ook Esther Van De Roy deed het uitstekend in Gent. Ze klokte met 8"03 meteen de tweede tijd in de derde van zes reeksen bij de meisjes scholieren. Merel Bras kwam in actie in de vijfde reeks en noteerde een prestatie van 8"46.

Op de 400m snelde cadet My-Lien Loenders naar een knappe vierde plek. Met een tijd van 61"22 kwam ze maar net te kort voor het podium op dit BK. Ook Lynn Dozinel koos voor de 400m. De OEH-scholiere liep in een tijd van 61"18 naar de derde plek in haar reeks. Ines Gbedassi klokte 26"58 op de baanronde en werd daarmee tweede in haar reeks.

De volledige resultaten kan je HIER raadplegen.

Gepost door Roel.