JONATHAN SACOOR EN BORLEES PAKKEN BRONS OP WK

De Arena in het Engelse Birmingham daverde zondagavond op haar grondvesten tijdens de finale van de 4x400m bij de heren. Een seismoloog zou vast en zeker ook in België, en meer bepaald in de regio Halle, een kleine aardbeving waargenomen hebben. Menig sportfanaat sprong immers recht toen Kevin Borlée zich als slotloper over de eindmeet gooide.

Coach Jacques Borlée opteerde net zoals in de halve finale voor de volgorde Dylan Borlée - Jonathan Borlée - Jonathan Sacoor - Kevin Borlée. Het Belgische kwartet, met OEH-atleet Jonathan Sacoor, nam het in de finale van de 4x400m op tegen de Verenigde Staten, Polen, Trinidad & Tobago, Tsjechië en Groot-Brittannië.

Dylan Borlée nam de eerste dubbele baanronde voor zijn rekening en lanceert broer Jonathan in derde stelling. Trinidad & Tobago komt op dat moment stevig opzetten, waardoor België een plaatsje moet prijsgeven. Dan is het tijd voor de 18-jarige Jonathan Sacoor van Olympic Essenbeek Halle. Hij weet te consolideren en lijkt de achterstand op Trinidad zelfs een beetje kleiner te maken. Slotloper Kevin Borlée pakt vervolgens uit met dé inspanning van de race. In de laatste 50 meter slaagt hij in een op het eerste zicht onmogelijke opdracht: hij haalt de atleet uit Trinidad & Tobago in extremis terug en gooit zich over de meet. Na enige aarzeling komt de officiële uitslag op het reuzegrote scorebord in Birmingham: BRONS voor België!

De knappe chrono van 3'02"51 is tevens meteen een nieuw Belgisch record. De Polen verrasten en kroonden zich tot wereldkampioen, dat in een fenomenaal nieuw wereldrecord van 3'01"77. Topfavoriet Amerika moet zich tevreden stellen met zilver.

Dank aan Roel voor het verslag.

Verslag SPORZA: KLIK HIER

Verslag RING TV: KLIK HIER