BELGISCH KAMPIOENSCHAP INDOOR JUNIOREN en BELOFTEN: 

1x goud, 6x zilver en 2x brons

Terwijl Jonathan Sacoor zich met de 5e snelste chrono van de 32 atleten in de halve finale van de 4x400m plaatste voor de wk-finale samen met zijn Borlée-makkers, schitterden ook heel wat clubgenoten op het Belgisch indoorkampioenschap voor junioren en beloften.

Van Hansewyck springt naar zilver

Drie weken geleden sloeg Nell Van Hansewyck haar voet om. Daardoor zag ze haar deelname aan het BK AC én studenten in rook opgaan. Op het Belgisch kampioenschap voor beloften sprong ze afgelopen zaterdag dan ook op korte aanloop om geen risico te nemen. Dat leverde Nell een sprong over 3.70 m op. Deze succesvolle sprong bezorgde haar de zilveren medaille. De beloftentitel in het polsstokspringen ging naar Melanie Vissers (ATC) die een sprong over 3.85 m lukte.

Ruben D'haenens werpt zich naar zilver

Junior Ruben D'haenens bezorgde OEH een nieuwe medaille. De 19-jarige kogelstoter pakte overtuigend zilver dankzij een worp naar 14.43 m. De Belgische juniorentitel ging naar Kasper Verbeylen (DCLA) met 15.03 m.

Tuur Bras pakt zilver én brons

Tuur Bras en Michael Obasuyi plaatsten zich in de reeksen met respectievelijk 7"95 en 7"94 voor de finale van de 60 meter horden voor junioren. In die juniorenfinale wist Tuur naar brons te snellen in een tijd van 7"83. Michael moest de strijd onderweg staken. Na de valse start van een concurrent raakte Tuur maar moeilijk in zijn ritme bij het tweede startsein. Op de 200m pakte Tuur Bras zilver in een tijd van 22"09. "Op 40m van de meet maak ik een misstap waardoor ik helemaal door mijn been zak. Anders had een snellere tijd en wie weet misschien wel goud er ingezeten", vertelt Tuur na de race. RESC-atleet Amine Kasmi pakte de Belgische juniorentitel in 21"84. Bij de beloften klokte Laurens François 22"57 en Jitse Mievis 22"35.

Jitse Mievis Belgisch kampioen in nieuwe persoonlijke besttijd

Jitse Mievis zorgde vorige week nog voor een topprestatie door zilver te pakken op het Belgisch studentenkampioenschap. Hij deed dat toen in een knaltijd van 6"90, meteen een serieuze verbetering van zijn persoonlijk record. Amper een week later doet de atleet uit Beersel nog beter!

Op het BK voor beloften is Jitse Mievis erin geslaagd zich tot Belgisch kampioen te kronen op de 60m. Jitse deed dit in alweer een nieuwe persoonlijke besttijd. Ditmaal stopte de chrono na 6"87. Jitse neemt u even mee in de adrenaline van deze spannende race: "De finale verliep heel goed. Ik was goed opgewarmd en had er veel zin in. Ik wist dat ik een goede start moest hebben om een podiumplaats te behalen, ik was dan ook zeer gefocust op mijn start. Dat pakte goed uit want ik had een zeer goede start die me naar de Belgische titel bracht, dat in een nieuw persoonlijk record van 6.87. Ik voelde wel dat Camille dichterbij kwam waardoor ik bleef vechten tot het einde, met een eerste plaats als resultaat. Ik ben zeer tevreden!" Mievis behaalde dit seizoen zijn zelf vooropgestelde doelen op de 60m en 200m en kijkt er al naar uit om komend zomerseizoen deze knappe progressie verder te zetten op de 100m en 200m.

Ook zilver voor Thomas Engels

Thomas Engels zorgde met zijn prestatie op de 800m voor een nieuwe medaille. Engels schonk de club zilver met een tijd van 1'57"82. Dat leverde hem zilver op bij de junioren. Het goud ging in deze categorie naar Eliott Crestan in 1'50"51. "Ik heb twee weken alternatief moeten trainen door een kwaaltje aan de lies. Vorige week werd ik dan nog eens ziek. Het gevoel was wel ok op het BK, maar uiteraard voel je het wel als je twee weken niet gelopen hebt", beoordeelt Thomas zijn prestatie.

In het kogelstoten voor juniores miste Dani Maluta het podium maar net. Met haar vierde plek en worp naar 12.05 m kan ze zeker tevreden terugblikken. Op de 60m horden voor beloftes eindigde Robin Degrève als vijfde in 9"24. Robin finishte op de 400m in 59"71. Chloë Beaucarne (FLAC) snelde op de 60m horden naar goud in 8"45.

Lyne Camara pakt zilver op 60m

Op de 60m vlak plaatste Lyne Camara zich vlot voor de finale met reekswinst en een chrono van 7"79. Dora De Haeseleer klokte 8"29. In de juniorenfinale was enkel AVT-atlete Rani Rosius sneller dan Lyne Camara, die overtuigend naar zilver flitste in 7"73. Op de 200m viel Lyne net naast het podium (25"20), Dora De Haeseleer sloot haar indoorseizoen af met een nieuwe persoonlijke besttijd van 27"14.

Kjenta Schets beëindigt geslaagd winterseizoen met zilver

Ook afgelopen weekend was Kjenta Schets opnieuw in goede doen. Zo verbeterde ze haar pr op de 60m tot 7"81 én pakte ze zilver op de 200m in 24"75. Het goud ging in deze beloftenreeks naar Hanne Maudens die zich met een tijd van 24"69 net een fractie sneller toonde.

Nieuwkomer Emma Delorme pakt brons bij het vespringen in een nieuw clubrecord

Nieuwste aanwinst Emma Delorme maakte een lange treinreis van 900km om brons te pakken in het verspringen met een sprong van 5m43. Goed voor een nieuw clubrecord bij de junioren dat maar liefst 21 jaar stand heeft gehouden en op naam stond van Jenny Jacobs. Dikke proficiat !! 

Alle resultaten kan u hier nogmaals rustig nalezen. http://www.toastit-live.be/results/2018/maa/za03/event046h01.html

Dank aan Roel voor het verslag.