OEH COLLECTIEF DOMINANT OP BELGISCH KAMPIOENSCHAP VELDLOPEN

Zondag vond voor het eerst in de geschiedenis van het veldlopen het Belgisch kampioenschap plaats in het park van Laken. In de schaduw van de glimmende bollen van het Atomium zorgden temperaturen van 0 tot 1 graad celsius samen met een ijskoude snijdende wind voor loodzware wedstrijdomstandigheden. Dit schrikte de moedige atleten en atletes van Olympic Essenbeek Halle echter niet af om nog een allerlaatste keer die spikes uit de kast te halen.

Grote groep benjamins trotseert bijtende koude

Bij de benjamin meisjes stonden drie dames aan de start die wel tegen een stootje konden. Zowel Yade Witterzeel, Malou Rosseel als Ruba Rani Vanalphen trotseerden de winterse omstandigheden en brachten hun wedstrijd over 600 m tot een goed einde. Niet alleen dappere benjamin meisjes, maar ook de jongens schitterden nog een allerlaatste keer in het heuvelachtige park van Laken. Lenny Barra, Matias Morre, Arthur Wauters, Gust Verschingel, Kobe Vergeylen, Maxime Jaspers, Brecht Devillé, Arian Ismic en Lucas De Backer verdedigden onze rode kleuren met verve.

Roxane Dumalin, Aster Pocket, Mathieu Verhelle, Rowan Van Der Vinne, Lucas Barra en Arthur Jaspers verwarmden het hart van hun supporters bij de pupillen.

Nolan Huysmans was duidelijk in zijn sas op de zware omloop in Brussel want hij werd knap achtste bij de miniemen jongens (2006). Ook Ingmar Vyncke, Ruben Barbé en Jorben Van Der Vinne vlogen over het parcours op hun Belgisch kampioenschap over 1.500 m. Bij de kadetten dames knokten Lene Barbé, Yana Pauwelyn, Joke De Cock en Elin Vyncke voor onze club. Ook Antoine Tordeur en Jordi De Greef toonden heel wat karakter in deze moeilijke wedstrijdomstandigheden.

Bij de tweedejaars kadetten bekroonde Stan De Cruyenaere zijn meer dan geslaagd winterseizoen met een achtste plek op het BK. Kobe Heremans en Tommy De Greef snelden niet veel later over de Brusselse eindmeet.

Isaac Kimeli verlengt Belgische titel

Bij de heren was er het afgelopen seizoen niets tegen de heerschappij van Soufiane Bouchikhi te doen. Hij won alle individuele CrossCup-manches, maar kon afgelopen zondag de kers op de taart net niet zetten. Zoals veldrijder Mathieu Van Der Poel het hele veldritseizoen domineerde en op het wk toch geklopt werd door eeuwige concurrent Wout van Aert, werd Bouchikhi op het bk verslagen door Isaac Kimeli. Bouchikhi wou er opnieuw een pijlsnelle wedstrijd van maken op de heuvelachtige Brusselse omloop. Ditmaal kreeg hij Isaac echter niet los. Isaac versloeg Bouchikhi ruim in de sprint en verlengde zo zijn Belgische titel. De derde plaats ging naar Simon Debognies, die een beresterke wedstrijd bekroond ziet met brons én de Belgische titel bij de beloften.

1, 3, 4 en 6 bij senioren heren

Robin Hendrix is ongetwijfeld dé revelatie van het afgelopen winterseizoen. Ook in Brussel spreidde hij zijn immense progressie tentoon. In het zog van zijn maatje Simon, legde Robin in Brussel beslag op de vierde plek. In volle marathonvoorbereiding snelde Thomas De Bock naar een puike zesde plek. Bijgevolg legden onze clubgenoten beslag op de eerste, derde, vierde en zesde plek op het bk lange cross. Niet veel verder in de uitslag komen we Joris Keppens tegen. Hij doet met een puike twintigste plaats meteen tien plekken beter dan vorig jaar. Roel Stiens beleefde een complete offday en werd 79e.

Door de sterke collectieve prestatie van onze senioren heren werd OEH net zoals vorig jaar nationaal interclubkampioen.

Astrid Verhoeven zet progressie verder, Rooms zilver bij beloften

Astrid Verhoeven groeit maand na maand sinds ze de overstap maakte naar trainer Tim Moriau én Olympic Essenbeek Halle. In Brussel zette ze de kroon op een sterk winterseizoen. Astrid strandde op het BK als vierde net aan de voet van het podium. Verhoeven kan met een sterke progressieve race zeker tevreden terugblikken op haar laatste cross van dit seizoen. Imana Truyers domineerde dit veldloopseizoen bij de dames en was ook zondag in Brussel de snelste. Sofie Van Accom en Nina Lauwaert mochten mee het podium op. Lisa Rooms vond een aardig ritme in Brussel en streed van start tot finish met Vanessa Scaunet voor de Belgische beloftentitel. Lisa pakte zilver na een sterke race. Nele Tordeur werd niet veel later knap 27e en kan eveneens terugblikken op een puik veldloopseizoen.

Philip Cortvriendt net vierde

Philip Cortvriendt liep een sterk en vooral heel constant winterseizoen. De student kinesitherapie was op de korte cross steeds voorin terug te vinden. In Brussel knokte hij zich naar een vierde plek. De Belgische titel ging naar Jeroen D'hoedt. Jonathan Goedefroot bewees in Brussel dat zijn goede vorm van op het PK, toen hij derde werd, nog steeds aanwezig was. Jonathan knokte zich in een deelnemersveld van maar liefst 162 deelnemers naar de 36e stek. Wouter Mommaert legde beslag op de 82e plek. Jannes Broigniez en Dimitri Goedefroot werden respectievelijk 100e en 105e in dit ijzersterk deelnemersveld.

Nick Vereertbrugghen werd knap 17e bij de scholieren jongens die geboren zijn in 2002. Carsten Colphijn vocht zich naar een 54e plek tussen de beste Belgische scholieren.

Amy Huylebroeck vertegenwoordigde onze club bij de juniores en werd 28e.

Raadpleeg hier alle resultaten van dit Belgisch kampioenschap veldlopen. http://www.sport.be/crosscup/2017/nl/belgischkampioenschap/uitslagen/

Hiermee valt het doek over het veldloopseizoen 2017-2018. Zijn de eerste zonnestralen al te bespeuren? Hoort u het tartan al schreeuwen? Nog even geduld! Terwijl de vriestemperaturen stilaan onze contrein verlaten, genieten onze atleten en atletes van een welverdiende rustperiode. Daarna zullen ze ook op de piste weer het beste van zichzelf geven.

Klik hier voor het SPORZA verslag 

Klik hier voor het RING TV verslag

Klik hier voor de fotoreportage (met dank aan Willy)