JONATHAN SACOOR VERBETERT EIGEN BELGISCH RECORD

De selectie voor het aanstaande wereldkampioenschap indooratletiek in Birmingham lijkt Jonathan Sacoor vleugels te hebben gegeven. Dat mag gerust letterlijk worden opgevat want de 18-jarige pupil van Jean-Marie Bras vloog zaterdag over de Gentse indoorpiste. Daags voordien snelden al heel wat OEH'ers op het Belgisch studentenkampioenschap naar topchrono's.

Vrijdag bliezen de hogeschool- en universiteitsstudenten verzamelen in de Flanders Sports Arena voor het Belgisch kampioenschap. Zo verbeterde Marylin Alabiso haar persoonlijke besttijd op de 60m tot 7"93. Ook Liam Vandenbossche verbeterde zich op de 60m en liet de klok stoppen na 7"78.

Kjenta Schets en Jitse Mievis met prestaties van de avond

Jitse Mievis zorgde voor een topprestatie door zilver te pakken. Hij deed dat in een knaltijd van 6"90, meteen een serieuze verbetering van zijn persoonlijk record. In het hoogspringen kroonde Bram Ghuys zich tot Belgisch studentenkampioen met een sprong over 2.11m. 

Clubrecords dienen om verbeterd te worden ! Maar als je een clubrecord dat er al 28 jaar staat kan verbeteren, dan mag je toch zeer fier zijn op jezelf !  

Kjenta Schets pakte op de 200m brons en slaagde erin om het 28 jaar oude record op de 200m indoor, dat nog op naam stond van Anne Carrette, te verbeteren.  Het oude record stond op 24.68 en werd op 27 januari 1990 te Gent gelopen.  Kjenta zette er haar schouders tegen en bracht ze het naar 24.66 ! 

Nieuw Belgisch juniorenrecord voor Sacoor – Beste jaarprestatie voor My-Liên Loenders

Zaterdag vond de 13e indoormeeting van Eendracht Aalst plaats in Gent. Jonathan Sacoor heeft al het hele seizoen de goede vorm beet. Zo dook hij vorig weekend voor het eerst onder de 47 seconden op de 400m. Op de meeting van Eendracht Aalst verpulverde Sacoor zijn Belgisch record op de 300m met een halve seconde. De Belgian Tornado brengt het Belgisch juniorenrecord naar 33"41. "Deze wedstrijd diende als laatste test richting het WK in Birmingham en was dus zeker geslaagd", liet de OEH-atleet achteraf optekenen bij Atni.

Ook Lynn Dozinel en My-Liên Loenders waren in hun sas afgelopen weekend. Zo verbeterde Lynn Dozinel haar persoonlijke besttijd op de 300m tot 43"64. Tweedejaarskadet My-Liên Loenders klokte met 41"50 zowaar de beste Belgische jaarprestatie!

Raadpleeg alle resultaten van het Belgisch studentenkampioenschap en de Aalsterse indoormeeting hier: http://results.toastit-live.be/

KLIK HIER VOOR HET RING TV VERSLAG