JONATHAN SACOOR MET BESTE EUROPESE JAARPRESTATIE

NAAR WK BIRMINGHAM

Zeven atleten van Olympic Essenbeek Halle ontvluchtten afgelopen weekend de koude en verwarmden zich aan de strijd om de Belgische titel in de Topsporthal te Gent. Jitse Mievis, Jonathan Sacoor, Bram Ghuys, Laetitea Libert, Lyne Camara, Kjenta Schets en Robin Degreve verdedigden onze kleuren. Verspringer Michael Obasuyi moest in extremis noodgedwongen forfait geven, hij was immers geveld door griep.

Dé prestatie van de dag kwam zondag ongetwijfeld van de 18-jarige Jonathan Sacoor. Maar ook onze andere OEH'ers verkochten hun huid duur op dit Belgisch kampioenschap indoor. We slalommen even door tal van knappe prestaties!

Kjenta Schets met nieuw pr naar brons

Kjenta Schets kan terugblikken op een knap bk. De sprintster verbeterde in de finale van de 200m haar persoonlijk record tot 24"79. Deze snelle chrono leverde haar tevens brons op. De Belgische titel ging op deze baanronde naar Naomie Van Den Broeck (ROCA) in 24"26. Op de 60m liet Schets de klok stoppen na 7"90. Haar clubgenote Laetitea Libert klokte 7"70. Juniore Lyne Camara liep naar 7"91. Belgisch goud was er op die 60m voor Manon Depuydt. Op de 400m presteerde Robin Degreve 1'00"03.

Hamstring speelt seizoensrevelatie Jitse Mievis parten

Jitse Mievis was deze winter al in goede doen, zo verbeterde hij reeds zijn besttijden op de 60m en de 200m. Op het BK in Gent zorgde last aan de hamstring er spijtig genoeg voor dat hij zijn kansen niet volledig kon verdedigen. In de reeksen van de 200m verbetert de 19-jarige Jitse zijn pr tot 22"13, net niet voldoende voor een finaleplekje. Tijdens de finale op de 60m klokte Mievis 7"03. De Belgische titel ging naar Robin Vanderbemden (SER). Tijdens de reeksen liep Jitse een kleine verkramping aan de hamstring op.

Bram Ghuys springt naar zilver

Het BK hoogspringen werd een onderonsje tussen Bram Ghuys (OEH) en  Thomas Carmoy (CRAC). Uiteindelijk toonde de hoogspringer uit Charleroi zich met een gelukte sprong over 2m19 net iets beter dan zijn Halse tegenstander Bram Ghuys, die bleef steken op 2m17.

Jonathan Sacoor klopt ze allemaal

Hij is nog maar 18 jaar oud, maar OEH'er Jonathan Sacoor zal begin maart de Belgische eer verdedigen op het wk indoor in het Engelse Birmingham. Dat Jonathan deze selectie voor de 4x400m-ploeg zeker niet gestolen heeft, bewees hij door zich op het bk van start tot finish tot kampioen te kronen op zijn geliefde 400m. Sacoor finishte in 46"95, goed voor de beste Europese jaarprestatie bij de junioren. Enkel ene Kevin Borlée liep ooit nog sneller als Belgische junior. Samen met Jonathan, Kevin en Dylan Borlée, maar ook Michaël Rossaert die op het bk tweede werd, trekt 400m-goeroe Jacques Borlée naar Birmingham. 

Lees gerust eens alle resultaten van dit Belgisch kampioenschap indoor hier na. http://www.toastit-live.be/results/2018/feb/za17/event028h04.html

Dank aan Roel voor het verslag.