TALRIJK AANWEZIGE OEH'ers ZIEN ISAAC KIMELI OP PODIUM BELANDEN

Afgelopen zondag vond de 75e editie plaats van de veldloop in Hannuit. Olympic Essenbeek Halle vond heel wat gemotiveerden om naar deze traditiecross in het Luikse Hannuit af te zakken. Zowel op als rond het parcours van deze CrossCup-manche was OEH massaal aanwezig. Deze veldloop geldt in het Franstalige landsdeel als LBFA-kampioenschap.

Cortvriendt snelt naar 5e stek

De 95 deelnemers op de korte cross in Hannuit kregen een op veel stroken moeilijk beloopbare omloop voorgeschoteld. Na twee rondes van telkens 1.500 meter kwam Philip Cortvriendt als zevende over de eindmeet. Een ontketende Jeroen D'hoedt pakte de overwinning. Hiermee komt Cortvriendt op de vijfde plaats te staan in het regelmatigheidscriterium van de CrossCup. Binnen twee weken staat Philip samen met zijn ploegmaats in Portugal aan de start van het Europees clubkampioenschap.

Isaac Kimeli kampte al verschillende dagen met een zware verkoudheid, maar zakte toch af naar Hannuit. Simon Debognies liet zijn studieboeken even op zijn bureau liggen en trok eveneens naar Hannuit voor de lange cross. Ook Roel Stiens startte op de lange veldloop. Astrid Verhoeven kampte rond de jaarwisseling met een griep en keerde in Hannuit terug in competitie

Kimeli 3e ondanks zware verkoudheid

Simon Debognies beleefde niet veel plezier aan de 9.000 meter lange veldloop. Hij is immers in volle examenperiode en vond logischerwijs niet meteen een fris gevoel in de Hannuitse modder. Terwijl Soufiane Bouchikhi en de Brit Andy Vernon, die vorig jaar de overwinning opstreek in Hannuit, het hazenpad kozen, volgde Isaac Kimeli autoritair in derde stelling.

Na zes rondes toonde Bouchikhi zich andermaal de sterkste. Andy Vernon moest zich dit jaar tevreden stellen met zilver. Isaac Kimeli wist zijn dichtste achtervolgers op een veilige afstand te houden en werd derde. Simon Debognies snelde naar de elfde plek. Roel Stiens startte attent, maar moest niet veel later noodgedwongen de strijd staken door een geblokkeerde rug.

Bij de dames pakte Astrid Verhoeven uit met een kopstart, waarna ze zich in het tweede groepje nestelde. Desondanks Astrid nog maar pas terug voluit aan het trainen is na een griep, werd ze in Hannuit op karakter al 21e. Nu bouwt Verhoeven rustig verder aan de conditie richting de finale van de CrossCup.

Kadetten sterk op zwaar parcours

Ward De Cruyenaere kreeg net zoals zijn 67 concurrenten bij de miniemen jongens 2006 een wedstrijd over 1.250 meter voorgeschoteld. Ward vocht zich door de diepe Hannuitse modder naar een puike 53e plek. Joke De Cock deed het uitstekend bij de kadetten meisjes. Op het bochtige parcours snelde ze naar een knappe 18e plaats. In diezelfde wedstrijd werd Elin Vyncke niet veel later 38e op 74 starters.

Ook in Hannuit bevestigde Stan De Cruyenaere zijn knap winterseizoen. De atleet/wielrenner legde er beslag op de 6e plek. Niet veel later kwam Kobe Heremans ijzersterk als 13e over de meet. Tommy De Greef moest niet onderdoen voor zijn trainingsmaatjes en werd 23e. Ook Antoine Tordeur toonde zijn doorzettingsvermogen met een 49e plek op ruim tachtig deelnemers.

Grote delegatie scholieren

Bij de scholieren dames vonden Bente (35e) en Aiko Van Parys (38e) onderweg steun bij elkaar.

Ook bij de scholieren jongens vonden we zondag een grote delegatie atleten van de trainingsgroep van Sofie Deneyer terug. Nick Vereertbrugghen toonde zich met een 16e plaats de primus, voor Brent Siccama (63e), Rodrigo De Geyseleer (69e), Carsten Colphijn (72e) en Jonas Baut (77e).

De resultaten van deze CrossCup-manche kan je hier raadplegen:
http://www.sport.be/crosscup/2017/nl/hannuit/uitslagen/

Komend weekend maken verschillende atleten van ons de kleine verplaatsing naar Vilvoorde. Tijdens het eerste weekend van februari vindt dan weer het provinciaal kampioenschap veldlopen plaats in Lennik.

Een selectie van onze senioren heren strijdt datzelfde weekend voor de Europese titel op de ECCC in het Portugese Mira. Op woensdag 31 januari wordt omstreeks 20.00 uur het team waarmee Olympic Essenbeek Halle naar het Europees clubkampioenschap afzakt, officieel voorgesteld op een persconferentie in het Olympicske.

Met dank aan Roel voor het verslag.