16 PROVINCIALE TITELS VOOR OEH 

Nu alle lege cava- en champagneflessen netjes in de glasbol zijn gedropt – allen nogmaals een gelukkig, gezond en sportief 2018 gewenst trouwens – opnieuw tijd voor atletiek! Met op de eerste zondag van het nog kakelverse jaar al meteen een belangrijke afspraak in de gloednieuwe agenda: het PK Indoor. Onze OEH-atleten zetten 2018 alvast op voortreffelijke wijze in en keerden met niet minder dan 16 provinciale titels terug uit Gent. 

Vooral in de sprintnummers toonde onze club zich bijzonder succesvol, met al direct twee maal goud bij de kadetten meisjes: Evy Seghers won de 60m, Ines Gbedassi werd provinciaal kampioene op de 200m. Nog op de 200m, maar dan bij de senioren dames, mocht ook Kjenta Schets het hoogste podiumtrapje op. Lyne Camara (junioren dames) en Jitse Mievis (senioren heren) deden daar nog een geweldig schepje bovenop door allebei de ‘spurtdubbel’ (60m + 200m) binnen te halen. Op de 60m horden toonde Maxime De Neys (scholieren heren) zich de snelste man van Vlaams-Brabant, op de 400m wisten My-liên Loenders (kadetten meisjes) en Robin Degrève (senioren dames) eveneens de gouden plak binnen te halen. Daan Van Diest werd dan weer provinciaal kampioen op de 800m bij de senioren heren. 

Naast al dat gouden geblink en geglitter, wijzen we graag ook nog op de machtig mooie podiumplaatsen voor Evy Seghers (2e, kadetten meisjes), Britt De Vits (3e, kadetten meisjes), Jasper Spits (2e, kadetten jongens) en Adrien Loiseau (3e, scholieren jongens), allen op de 60m horden. Lynn Dozinel mocht een zilveren medaille ophalen na haar knappe prestatie op de 400m bij de scholieren meisjes. En Kjenta Schets werd mooi derde in de 60m-finale bij de senioren dames. 

Ook ‘goldrush’ bij werpers en springers 

Ook in de kampnummers presteerde OEH sterk. In het kogelstoten haalde topfavoriete Vanessa Sterckendries zoals verwacht de titel binnen bij de senioren dames, Dani Maluta had anderhalf uurtje voordien net hetzelfde gedaan bij de junioren dames. Nog in het kogelstoten was er ook een zilveren medaille voor Wout Dhaenens bij de scholieren jongens en brons voor Ruben Dhaenens bij de junioren heren. Nog meer OEH-succes viel er te noteren bij het hoogspringen, waar Bram Ghuys op overtuigende manier het goud greep bij de senioren heren en Maxime De Neys heel mooi tweede werd bij de scholieren heren. Onze polsstokspringers presteerden eveneens op… euh… hoog niveau: Nell Van Hansewyck werd provinciaal kampioene bij de senioren dames, Rowan Degrève (junioren heren) kreeg eveneens een kampioenenschildje overhandigd. Bij de scholieren jongens werd Maarten De Bruycker een zilveren medaille om de hals gehangen. 

Tot slot ook nog proficiat aan alle onze atleten die – deze keer! – geen podiumplaats konden bemachtigen, maar die er wel mee voor zorgden dat de passage van OEH in de Gentse Topsporthal allesbehalve onopgemerkt bleef. Dus ook dankjewel en bravo aan Lene Barbé (kadetten meisjes), Merel Bras, Leila Benamor, Amaryllis Brosens (scholieren meisjes), Dora De Haseleer (junioren dames), Dorien Van Diest (senioren dames), Ilian Benamor, Antoine Brosens (scholieren jongens), Liam Vandenbossche (junioren heren), Matthias De Cock en John Niyibizi (senioren heren).

Met dank aan reporter Jan

UITSLAGEN