OEH TALRIJK AANWEZIG IN HET PRINSENBOS 

Terwijl een flink deel van de grote OEH-familie afgelopen zondag aan de slag was op het PK Indoor in Gent (verslag daarvan elders op deze website), hadden vele andere clubgenoten gekozen voor de jaarlijkse cross van AC Grimbergen. Maar liefst 56 OEH’ers kwamen aan de start in het ijskoude Prinsenbos. Zo’n talrijke opkomst kunnen we vanuit de club enkel maar toejuichen. Bovendien lieten enkele van onze atleten zich opmerken met heel mooie prestaties. 

Yade Witterzeel (8e) en Lotte Chabert (10e) lieten het OEH-rood al meteen schitteren bij de eerstejaarsbenjamins meisjes. Ook Yana Verghote zette haar beste beentje voor en kwam in reeks 2 als 32e over de streep. Bij de benjamins jongens stond er in reeks 1 alweer geen maat op de beresterke Lenny Barra, die nog maar eens onbedreigd naar zijn zoveelste crosszege van deze winter snelde. Stan Criel werd erg knap 17e, met in zijn zog ook nog clubmaats Pierrick Van Bree (22e), Kobe Vergeylen (36e), Arthur Wauters (40e), Oscar Vanroose (44e) en Lars Borremans (52e). In de tweede reeks wist Arian Ismic (8e) een top 10-plaatsje te bemachtigen, ook Brecht Devillé (15e), Emile Vanroose (20e) en Lucas De Backer (37e) liepen een goede wedstrijd. 

Sterke lichting pupillen

Bij de pupillen kwamen twee van onze OEH-meisjes in actie: Roxane Dumalin werd 30e in reeks 1, Aster Pocket kwam als 21e over de finish in de tweede reeks. En dat we bij de pupillen jongens met een sterke lichting crossers zitten, werd eens te meer bewezen door de heren in kwestie. In de eerste reeks konden de verkleumde toeschouwers zich immers opwarmen aan een spannend OEH-onderonsje in de strijd om een mooie ereplaats. Mathieu Verhelle (6e) bleek deze keer de snelste, voor Timo Spits (7e) en Rowan Van Der Vinne (8e). Ook een dikke bravo voor Niels Van Bree met zijn 44e plek. In reeks 2 zorgde Lucas Barra voor de tweede OEH-zege van de dag en eindigden ook Twan Roelens (10e) en Lars Vermaut (13e) mooi voorin. Gauthier Loiseau (30e) deed het eveneens prima. 

Eva Dennison (22e) en Jana Steenhouwer (24e) zorgden voor de ‘female touch’ in de wedstrijden bij de miniemen. Voor de jongensploeg kwamen Nolan Huysmans (knap 10e), Ben Vermaut (38e), Jorben Van Der Vinne (45e) en Ruben Barbé (51e) in actie in reeks 1. Ingmar Vyncke (20e) was de enige OEH’er bij de tweedejaarsminiemen. 

Afstandscoach Sofie zag vervolgens Yana Pauwelyn naar een chique 7e plek lopen bij de kadetten meisjes. Elin Vyncke werd 16e, Babette Robberechts 19e en Ayco Witterzeel legde beslag op de 41e plaats. Ook twee van onze kadetten jongens finishten erg mooi in de top 10. Kobe Heremans werd 8e, Tommy De Greef kwam als 10e over de streep en jongere broer Jordi De Greef eindigde op de 42e stek. 

Mooie delegatie masters 

In de wedstrijd voor scholieren en masters 50+ dames hield Anna Deruyttere de OEH-eer hoog met een meer dan degelijke 16e plaats. Bij de scholieren jongens toonde Brent Siccama (20e) zich een zuchtje sneller dan ploegmaat Sen Van Poucke (21e), pas terug na maanden blessureleed. Jonas Baut kwam even later als 24e over de streep. 

Twee OEH-atletes namen deel aan de JSM-cross dames: Nele Tordeur eindigde op een 11e stek ‘overall’ en werd daarmee 5e bij de senioren dames. Amy Huylebroeck kwam als 29e over de streep, goed voor een 6e plaats bij de juniores. 

Bij de senioren heren kozen Jonathan Goedefroot (een knappe 9e plaats) en Wouter Mommaert (21e) voor de korte cross, terwijl Kevin Debremaeker in de hoofdwedstrijd van 9.380 meter als 20e over de eindmeet kwam. 

De wedstrijd voor junioren en masters heren lokte net geen 100 deelnemers en in die grote, bonte bende wist ons alziend oog toch maar mooi zeven van onze OEH-masters te spotten. Yves Buelinckx (38e) toonde zich de snelste clubgenoot van de dag, voor collega-masters Christophe De Backer (43e), Sam Moureau (56e), Erik Desmet (68e), Geert Schoonheydt (88e), David Tordeur (92e) en Gunter Basteleus (94e). Bij de heren masters 50+ tenslotte werden de OEH-kleuren op voortreffelijke wijze verdedigd door Patrick Nerinckx (27e) en Geert Vancraeynest (36e).

Met dank aan reporter Jan

UITSLAG