VLIEGMACHIENEN LISA, STAN, ISAAC en THOMAS

Ertvelde. Sinds mensenheugenis bekend als Eddy Wally-land, maar al bijna even lang ook het decor voor de traditionele Internationale Kerstveldloop, dit jaar al voor de 71e keer georganiseerd door het plaatselijke AS Rieme. Elke editie opnieuw een sterk bezette cross, met deze keer ook een flink aantal OEH-atleten uit de afstand-teams van trainers Sofie en Tim op de deelnemerslijst. Onze ploeg deed het – deze voelde u ongetwijfeld komen – gewèldig in Ertvelde. Wauw!

Dat onze OEH’ers niet naar het recreatiegebied Hoge Wal waren afgereisd om er de tango d’amore te gaan dansen met hun chérie, maar wel om hun uitstekende cross-vorm nog eens te etaleren, werd al snel duidelijk.
Ellen Seghers wist bij de miniemen meisjes nog enkele plaatsjes goed te maken na een minder gelukkige start, om uiteindelijk als 26e te finishen. Bij de eerstejaarsminiemen jongens bekroonde Ward De Cruyenaere zijn dappere gevecht tegen de stevige wind met een knappe 28e stek. In reeks 2 besloot Ingmar Vyncke hoog spel te spelen met een gedurfde blitz-start. Een iets te (over-?)moedige gok, zo bleek: Ingmar moest zich finaal tevreden stellen met een – ook al – 28e plaats.

Stan alweer ‘the man’

Drie van onze beloftevolle atletes stonden aan de start bij de kadetten meisjes: Yana Pauwelyn kwam als 17e binnen, Elin Vyncke legde beslag op de 25e plek en ‘slow starter’ Lene Barbé wist op het bochtige parcours nog een handvol concurrentes in te halen om uiteindelijk als 35e te finishen. Bij de kadetten jongens demonstreerde Stan De Cruyenaere nogmaals de suprematie die hij al een hele winter lang tentoonspreidt. Heel even hield Stan zich keurig aan de teamorders: “Geen kop pakken!”. Héél even maar, want nog voor het ingaan van de tweede ronde, lag de race al in een beslissende plooi. Met meer dan twintig seconden voorsprong op zijn ‘dichtste’ achtervolgers, haalde Stan voor OEH een eerste zege van de dag binnen.

Anna Deruyttere liep naar een knappe 13e plaats bij de scholieren dames. Bij de scholieren heren wist Nick Vereertbrugghen zich nog net in de top 10 te knokken en werd Brent Siccama zeer verdienstelijk 25e. Ook juniore Amy Huylebroeck deed het alweer voortreffelijk met een erg mooie 6e plaats.


Goud voor Isaac, zilver voor Lisa en Thomas

In de korte cross voor de heren, deed topfavoriet Isaac Kimeli gewoon waarvoor hij helemaal naar Ertvelde gekomen was: winnen. Een gemotiveerde Kimeli koos al meteen na het startschot voor de aanval en snelde onbedreigd naar de overwinning. Jonathan Goedefroot kwam na een sterke race als 10e over de meet, Daan Van Diest finishte op een knappe 14e plaats.

Ook Lisa Rooms sloot het jaar 2017 op prachtige wijze af, met een puike 2e plaats bij de senioren dames. En ook bij de senioren heren was er veel OEH-rood helemaal voorin te vinden: Thomas De Bock imiteerde Lisa door na een goed ingedeeld wedstrijd eveneens zilver mee te graaien, de sterke prestaties van ploegmaats Philip Cortvriendt (6e), Joris Keppens (10e) en Kenny Deneyer (11e) maakten het OEH-feestje compleet. Falko De Backer werd even later 22e, Wouter Mommaert 29e.

Bij de masters heren finishte Erik Desmet als 52e van de 88 deelnemers.

Jan Barbé