OEH alweer sterk op dreef in Gent

Rond de kerstdagen is de Topsporthal in Gent traditioneel het epicentrum van de Belgische indooratletiek. Amper enkele dagen nadat onze benjamins, pupillen en miniemen er een pak PR’s in de wacht sleepten, was OEH op tweede kerstdag alweer in dezelfde arena te gast voor de Open Indoormeeting van Racing Club Gent Atletiek. Voor de atleten van ‘team Ellen & Kevin’ de eerste afspraak op de winterkalender en dus een uitstekende gelegenheid om alle geleverde trainingsarbeid eindelijk eens om te zetten in prestaties op een heuse wedstrijd. Ook nu weer werden tal van persoonlijke records aangescherpt.

De 60m bleek een bijzonder populair nummer bij onze kadetten meisjes. Niet alleen populair, maar ook erg succesvol bovendien. ‘Leading lady’ Evy Seghers dook voor het eerst in haar nog jonge sprintcarrière onder de 8 seconden, en liet met een nieuw PR van 7”94 de snelste tijd van het hele deelnemersveld noteren. Behalve Evy, zetten ook Ines Gbedassi, My-liên Loenders, Britt De Vits, Helena Huysman, Lene Barbé en Nele Siccama allen een nieuwe persoonlijke besttijd op de kortste spurtafstand neer. Ook op de 200m presteerden onze dames sterk, met nieuwe PR’s voor Evy, My-liên, Helena en Daphné Dozinel. Lene en Helena stapten tot tevredenheid van coach Gil met een nieuw PR uit de verspringbak, terwijl Britt de 60m horden had uitgekozen voor haar tweede nieuw recordje van de dag. Voor Roos Engels was het hele indoor-gebeuren een compleet nieuwe ervaring en zij presteerde prima op de 60m, 200m en in het verspringen. Zo te zien hebben we er een gemotiveerde en getalenteerde wedstrijdatlete bij… Helemaal op het eind van de lange namiddag/avond namen Joke De Cock en Lene ook nog deel aan de 800m, alvast even proefdraaien voor het komende PK Indoor van 7 januari was dat. Bij de kadetten jongens moest Jasper Spits de OEH-eer in zijn eentje hoog houden, maar hij kweet zich uitstekend van die taak. Jasper liep een nieuw PR (8”28) op de 60m en knoopte daar ook nog een erg mooie 9”73 bij zijn debuut op de ‘hogere’ horden aan vast.

Indrukwekkende Obasuyi

Bij de scholieren dames kwamen Merel Bras (60m en ver) en Lynn Dozinel (200m) in actie voor onze club, bij de scholieren heren nam Adrien Loiseau – met een nieuw PR (8”07) op de 60m en een knappe 9”50 op de horden – de OEH-honneurs waar.

Bij de junioren heren knalde Michael Obasuyi naar de zege op de 60m horden in een ronduit indrukwekkende 7”84. Ook zijn mooie tijd (7”18) op de 60m vlak is zeker het vermelden waard. Nog bij de junioren vestigde Rowan Degrève een nieuw PR (5m83) in het verspringen.

Zus Robin Degrève liet bij de beloften dames 9”18 noteren op de 60m horden, terwijl Jitse Mievis bij de beloften heren zijn ongelukkige valse start op de 60m wist uit te wissen met een knap nieuw PR (22”51) op de 200m.

Bij de senioren dames finishte spurtster Marilyn Alabiso met 8”16 slechts een handvol honderdsten boven haar eigen besttijd op de 60m. Op de 200m zette Marilyn 26”67 neer.

Jan Barbé