VROEG KERSTFEESTJE VOL PR'S 

Voor onze benjamins, pupillen en miniemen stond afgelopen zaterdag de eerste – en enige – indoormeeting van het winterseizoen op het programma. Een afspraak die ook bij een pak andere clubs uit alle hoeken van het land stond aangekruist blijkbaar, want de Gentse Topsporthal zat gezellig stampvol. Ook 27 OEH-atleten hadden zichtbaar goesting in wat actie zo vlak voor de kalkoen en de kroketten. Het werd voor onze jonge OEH’ers een vroeg kerstfeestje met een pak mooie prestaties en tal van persoonlijke records. 

Bij de benjamins meisjes spurtten Klara Huysman en Yade Witterzeel op de 60m naar exact dezelfde eindtijd (11”14). Yade nam ook nog deel aan het verspringen, haar sprong van 2m23 was goed voor de 23e plek. Bij de jongens kwamen clubgenoten Alexandre De Jonge, Arian Ismic, Emile Vanroose en Oscar Vanroose in actie. Alle vier combineerden ze kogelstoten met de 60m. Arian (10”53) toonde zich de snelste OEH’er van de dag, Emile was dankzij een nieuw PR (5m45) de beste kogelstoter van de vier. 

Ook bij de pupillen werden enkele persoonlijke records aangescherpt. Bij de meisjes snelde Maud Thoré naar een nieuwe besttijd (10”87) op de 60m en bij de jongens wisten ook Lars Vermaut (9”20) en Timo Spits (9”45) enkele honderdsten van hun spurtrecord af te pitsen. Ook Rowan Van Der Vinne en Luka Yondjouen Kouengoua kwamen in actie op de 60m. Lars en Luka zetten ook nog een goede prestatie neer op de 60m horden, terwijl Timo, Mathieu Verhelle en Milan Tse spierkracht en techniek lieten bewonderen in het kogelstoten. Een hoogtepuntje van de voormiddag was echter de tweede reeks van de 1000m, die met veel machtsvertoon gedomineerd werd door drie van onze OEH-jongens. Lars haalde het in een spannende spurt van zijn maatje Timo, Rowan eindigde kort daarachter mooi 4e. Resultaat: drie dikke, vette PR’s! In andere reeksen van de 1000m liepen ook Mathieu en Milan elk een knappe race.

Recordregen op 60m

De miniemen waren het sterkst vertegenwoordigd in Gent, met bij de dames La-my Loenders, de tweelingzusjes Ellen en Lotte Seghers, Fé Spits en Maïté Thoré. De zeskoppige heren-delegatie bestond uit Ruben Barbé, Jarne Boon, Stan Huysman, William Kalombo Wenu, Jorben Van Der Vinne en Ben Vermaut. En ook hier regende het PR’s. Vooral op de 60m werd het een erg succesvolle recordjacht voor onze atleten, met nieuwe besttijden voor Maïté (8”71), La-my (9”41), Ellen (9”83), Lotte (10”16), Jarne (9”46), William (9”59) en Jorben (9”89). Maïté en Ellen profiteerden van hun goede vorm om meteen ook hun records op de 60m horden wat scherper te stellen, terwijl La-My en Lotte sinds zaterdag kunnen pronken met een nieuw PR in het kogelstoten. Bij de jongens zette William een nieuw verspring-PR op de tabellen en beleefde ook Ben een leuke dag met nieuwe ‘personal bests’ op de 1000m en in het verspringen.

In de namiddag-sessie kwamen met juniore Dora De Haseleer, belofte Kevin Debremaeker en master Danny Querton nog drie clubgenoten op de piste. Dora volgde het goede voorbeeld van het jongere OEH-geweld en sprintte in de Gentse Topsporthal naar twee nieuwe indoor-PR’s: 8”30 op de 60m en 27”95 op de 200m. Kevin koos voor de 1500m waarin hij een chrono van 4’22”09 neerzette, Danny klokte 1’06”61 op de 400m.

Super verslag van Jan. Onze reporter ter plaatse !

UITSLAGEN