NOLAN, AMY en NELE OP HET PODIUM 

Drukke tijden voor de afstandslopers van ‘team Sofie’. Na Braine vorige week en met de CrossCup-manche in Roeselare van volgend weekend ook al aangekruist op de kalender, trok alweer een mooie delegatie OEH-atleten afgelopen zondag naar Kortenberg voor de ACKO-veldloop ‘Memorial Jef Bogaerts’. OEH keerde huiswaarts met drie zilveren medailles, een pak goede prestaties en een tevreden coach Sofie. 

Kortenberg staat doorgaans synoniem voor een erg pittige omloop met stevige hellingen, snelle afdalingen en enkele ‘vettige’ modderstroken, en dat was dit jaar niet anders. De allerkleinste OEH’ers genoten van een weekendje rust na de openingscross in Braine, en dus waren het miniemen Ellen Seghers en Nolan Huysmans die in Kortenberg de spits mochten afbijten voor onze club. Ellen finishte op een erg mooie 7e plaats bij de tweedejaarsminiemen meisjes, Nolan zorgde even later voor nog heviger OEH-gejuich door naar de 2e plaats te snellen bij de eerstejaarsminiemen jongens. Bij de tweedejaarsminiemen jongens stonden Ingmar Vyncke en Ruben Colphijn aan de startlijn. Ingmar, vorige week nog knap 2e in Braine, had het deze keer iets lastiger en eindigde uiteindelijk op de 11e plaats. Ruben werd 17e

Bij de kadetten meisjes kwam OEH met vijf atletes aan de start. Babette Robberechts (6e) toonde zich de snelste clubgenote, op korte afstand gevolgd door Yana Pauwelyn (8e), Joke De Cock (9e) en Elin Vyncke (10e). Lene Barbé kwam als 16e over de streep. Joke gaf terloops ook nog even een nieuwe betekenis aan de uitdrukking ‘op kousenvoeten afkomen’, door op één spike te finishen! Kortenberg en modderstroken: het blijft een mooie traditie… Bij de kadetten jongens werden de OEH-clubkleuren verdedigd door de ‘De Greef brothers’: Tommy De Greef werd erg knap 7e, jongere broer Jordi De Greef finishte op de 25e plaats. 

RODRIGO - CARSTEN : 1-1 

Pas toen de dames en heren scholieren hun spikes uit de sportzak visten, maakten de regenbuien eindelijk plaats voor een schuchter herfstzonnetje. Bij de scholieren dames wist Anna Deruyttere (9e) nog net een top 10-plaats te bemachtigen, de altijd olijke en vrolijke ‘twin sisters’ Bente (11e) en Aiko Van Parys (13e) eindigden even verderop in het deelnemersveld. Bij de scholieren heren positioneerde Nick Vereertbrugghen zich van bij de start erg knap voorin, om finaal op een uitstekende 5e plaats te finishen. Brent Siccama werd 14e, en uitkijken was het ook naar de vooraf aangekondigde ‘race in de race’ tussen Rodrigo De Geyseleer en Carsten Colphijn . Deze keer kwam Rodrigo (16e) als overwinnaar uit het onderlinge duel, Carsten werd 17e. Mogelijk zaten Rodrigo’s nieuwe ‘superflashy’ spikes er voor iets tussen… Voor de geïnteresseerden: de tussenstand in de tweestrijd Rodrigo – Carsten is 1-1. 

De junioren en senioren dames gingen samen van start, met onder de deelneemsters ook onze OEH-ladies Amy Huylebroeck en Nele Tordeur. Nele liep lange tijd mooi mee voorin met de uiteindelijke winnares Kim Geypen (DCLA), maar moest zich in de slotfase tevreden stellen met de 2e plaats. Amy finishte een dikke minuut later erg knap op een 6e plaats ‘overall’, goed voor de zilveren medaille bij de junioren, na de sterke Kaat Bakelants van VAC. 

Drie OEH’ers trotseerden de Kortenbergse hellingen bij de masters 50+: Peter Basteleus kwam als 20e over de finish, Patrick Nerinckx (33e) en Kris Colphijn (34e) verkozen blijkbaar om netjes in mekaars buurt te blijven op deze toch wel uitdagende omloop.

Met dank aan Jan voor het verslag.

RESULTATEN