1 KEER GOUD,  5 MAAL ZILVER 

Voor de benjamins, pupillen en miniemen stond afgelopen zaterdag de allereerste cross-afspraak van het winterseizoen geprogrammeerd en de allerjongste OEH’ers waren dan ook talrijk afgezakt naar Braine. Ook behoorlijk wat atleten uit het afstand-team van coach Sofie hadden zichtbaar goesting in een middagje ‘vlammen in het park’. Voeg daar dan nog een handvol senioren en de gezellige ‘vaste kliek’ van de masters aan toe en dan krijg je als resultaat dat de prachtige herfsttinten in het Parc du Cheneau in Braine werden bijgekleurd met een flinke dosis OEH-rood. 

Mooi OEH-rood dat bovendien héél vaak voorin te bewonderen was! Al van bij de benjamins werd de toon gezet: bij de meisjes bevestigde Yade Witterzeel haar goede vorm van de voorbije weken door op een knappe 7e plaats te finishen. Ook Yana Verghote (16e) zette een prima prestatie neer.

Al direct een top 10-plek bij de meisjes? Dan kunnen de jongens niet achterblijven, moet Lenny Barra gedacht hebben en hij zorgde met een schitterende 2e plaats meteen voor de eerste OEH-medaille van de dag. Net als Lenny, liepen ook Brecht Devillé (12e), Carlo Grancini (19e), Mateo Martinez Garrigues (21e), Arian Ismic (28e), Marcel Ebraert (29e), Yann Gullner (38e), Gust De Greef (45e) en Seppe Deneys (49e) een erg mooie wedstrijd. Goed gedaan, mannen! 

OEH-time bij pupillen jongens

Bij de pupillen meisjes kwamen twee OEH-atletes aan de start: Danaë Loubers kwam binnen op een mooie 16e plaats en ook Pauline Anckaert (45e) mag zeker trots zijn op haar prestatie.

En dan was het eventjes ‘vollen bak OEH-time’ bij de pupillen jongens, waar Lucas Barra onbedreigd naar de zege snelde, Lars Vermaut knap tweede werd en Twan Roelens (5e) na een spannende eindspurt helaas net niet voor een volledig OEH-podium kon zorgen. Met daarbij nog de sterke prestaties van Mathieu Verhelle (9e) en Timo Spits (10e), eindigden er maar liefst vijf OEH’ers binnen de top 10. Ook Mayeul Dessain (18e), Gauthier Loiseau (27e) en Niels Van Bree (63e) verdienen een dikke proficiat! 

Ingmar Vyncke erg knap tweede 

Succes werkt blijkbaar aanstekelijk, want ook bij de miniemen maakte OEH een goede beurt. Bij de meisjes eindigde Ellen Seghers na een slimme race knap tiende, snel gevolgd door Eva Dennison (12e) en Fé Spits (14e). Verder liepen ook Catho Lucas (23e), Jana Steenhouwer (25e) en Lena Van Hal (37e) een mooie cross. Chique gedaan, dames!

Bij de miniemen jongens viel er helaas weinig te beginnen tegen de uiteindelijke winnaar, maar liep Ingmar Vyncke wel een dijk van een wedstrijd. Ingmar slaagde er heel knap in om zijn tweede plaats vast te houden, ondanks stevig opzetten van een achtervolgend groepje in de slotmeters. Even later haalde Nolan Huysmans (8e) een zoveelste top 10-plaats voor OEH binnen. Ook Ruben Colphijn (36e), Ben Vermaut (50e), Milan Maillard (56e), Ruben Barbé (57e) en Matteo Cedrone (60e) gaven het beste van zichzelf. En dat zien we bij OEH graag… 

Ook zilver voor Kobe Heremans en Amy Huylebroeck 

Bij de kadetten meisjes, die hun 1470 meter samen met de deelneemsters van de korte cross liepen, toonde Yana Pauwelyn zich de snelste OEH-atlete. Yana deelde haar race erg goed in en kwam uiteindelijk als 9e over de streep, net voor clubgenotes Elin Vyncke (11e) en Helena Huysman (13e). Ook Lene Barbé (17e) en Ayco Witterzeel (22e) mogen tevreden terugblikken op hun middagje Braine.

Nog eens tijd voor wat ‘good old OEH-time’ vindt u? Wel, dat vonden de heren kadetten ook. Kobe Heremans en Tommy De Greef nestelden zich dan ook van bij de start in de kopgroep en waren de hele race lang niet uit de voorste gelederen weg te slaan. Kobe moest het in de spurt nipt afleggen tegen een plaatselijke held, maar griste toch mooi de zilveren medaille en wat extra zakgeld mee. Tommy kwam, op enige afstand van de podiummannen, erg knap als 4e over de streep. Ook Antoine Tordeur (13e), Pieter Dierick (24e) en Jordi De Greef (26e) deden de OEH-clubkleuren alle eer aan. 

Ook bij de scholieren en junioren kwamen er nog wat OEH-atleten in actie. Bij de scholieren dames moest Emma Van Hoye in haar eentje de club-eer hoog houden, en ze deed dat met verve door op een mooie 8e plaats te finishen. Ook slechts één clubgenote bij de junioren, maar Amy Huylebroeck liep er wel vlotjes naar de tweede plaats. Bij de scholieren jongens – die samen met het snelle geweld van de korte cross heren het veld werden ingestuurd – was Carsten Colphijn (16e) de beste OEH’er, voor clubmaats Rodrigo De Geyseleer (19e) en Jonas Baut (23e). 

Bij de senioren heren finishte Falko De Backer (11e) net buiten de top 10. Wouter Mommaert legde beslag op de 19e plaats, Michiel Querton werd 26e.

Bij de masters dames kwam Anne-Marie Vastesaeger als 6e over de streep, bij de masters heren werd OEH vertegenwoordigd door Johan Van Hemelryk (20e), Peter Basteleus (23e), David Tordeur (25e), Gunter Basteleus (34e) en Ronny Hamelryck (37e). 

Met dank aan Jan Barbé voor het verslag.

RESULTATEN