MOOIE OEH-PRESTATIES BIJ EERSTE INDIVIDUELE VELDLOOP 

Onze eerste individuele cross was gisteren een feit. We trokken opnieuw met een mooie delegatie naar Heverlee om de wind en het mooie parcours te trotseren. Wat een vlak parcours leek te worden was toch niet waar. De atleten mochten verschillende malen 'den berg' oplopen. 

De namiddag begon uitstekend met een derde plaats voor benjamin Yade Witterzeel en een 13de plaats voor Danaë Loubers gevolgd door een 18de plaats voor Rune De Greef in de categorie pupillen meisjes.

Ingmar mocht als miniem voor onze groep de spits afbijten. Hij mocht 1550m afleggen. Na het zwoegen en zweten kwam hij uiteindelijk als 12e van de 21 deelnemers over de streep. 

Nadien was het aan de cadetten meisjes. JokeElin, Lene en gastloopster Aiko kregen 2170m voorgeschoteld. Joke en Elin namen een geweldige start, nu jammer dat het vakantie is want ze misten zich bij het tellen van het aantal ronde. Na een knappe tussenspurt moesten de meisjes nog een volledige ronde lopen. Ondanks alles deden de 4 cadetten het wel geweldig. Joke kwam uiteindelijk als vijfde over de streep, Elin als 10e , Lene als 16e en Aiko als 20e op 21 deelnemers. Jullie mogen echt fier zijn over deze prestatie.

Vervolgens stonden onze cadetten jongens aan de streep: StanTommyJordiPieter en Antoine kwamen zich ook weren tegen de wind. En ook zij deden het één voor één super! Zij moesten maar liefst 3020m afleggen. Bij de cadetten stonden maar liefst 27 deelnemers aan de start. Na een kopstart van Tommy waren er meteen enkele jongens afgescheiden, waaronder Stan en Tommy. Waarvoor een goede start al niet goed is. Voorin kreeg Stan gezelschap die het niet nodig vond eens over te nemen. En Stan kenende, die kan daar mee niet lachen, versnellen dus maar. En zo eindigde hij op een knappe eerste plaats. Tommy werd na een geweldige wedstrijd 8e, Antoine 13e en Pieter en Jordi kwamen in elkaars voetsporen binnen als 22e en 23ee. Zekere als eerste jaars moeten zijn hun mannetje staan. Pieter, ik vond het ook fijn dat jij er de eerste keer bij was, op naar meer. 

Na onze mooie wedstrijd bij de cadetten stonden de scholieren reeds aan de start. BenteAiko en Emma moesten ook 3020m afleggen. En ook hier werd gelopen voor het podium. Bente en Aiko liepen veel vlotter dan in Gent en dat werd ook beloond. Bente kwam als derde over de streep, super! Aiko nam de 5e plaats in beslap en Emma de 6e en dit op 10 deelnemers. Mooi gedaan meisjes! Vervolgens mochten Nick en Brent zich gaan bewijzen bij de scholieren. Hier is het lopen om te lopen en wachten staat hier niet op het programma. De jongens moesten maar liefst 3920m afleggen. En ook zij deden het voortreffelijk. Nick werd knap 6e en Brent 10e op 16 deelnemers. Goed gelopen jongens!

En als laatste was het aan Amy. Amy mocht als junior 4230m afleggen en kwam na een knappe wedstrijd als 7e junior van de 9 over de streep. 

Nele Tordeur behaalde een mooi resultaat door als vijfde te eindigen bij de senioren dames. 

Ook onze masters liepen zich in de kijker:

Anne-Marie Vastesaeger werd vierde bij de W50.

Christophe De Backer (27), Johan Van Hemelryk (32), Jeroen De Greef (34), Bart Loubers (37) en Bart Pierreux (44) in de categorie M35/M45 en Peter Basteleus (19) in de categorie M50. 

Met dank aan Sofie voor het verslag.